Şimdi Ara

Sizce Glossy ekran mı Antiglare matte ekranmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
8.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bana matte daha kaliteli gibi geliyor ama kullananların örüşlerini de almak istiyorum

• Nerde kullanicaginiza bagli aslinda, cok gunesli/isikli bir ortamsa mat ekran daha kullanisli olur ama yok isigi kesme imkanim var derseniz glossy ekran uygun olur. Sahsen ben glossy ekran kullaniyorum cunku ekrani ekran yapan o. Cozunurlugu, renklerin parlakligi daha iyi gibi geldi bana. Isik veya guneside kesme imkanim var zaten.. :)
  • Glossy ekranda renk gami mat ekrana gore daha yuksektir, yani renkleri cok daha keskin bir sekilde gorebilirsiniz, fakat mat ekranda renk gami daha dusuktur, buna karsin glossyye gore daha az (hemen hemen hic) yansima yapar.

Yeni macbook airlerde kullanilan ekran yari glossy yari mat gibi bir sey olmus. Bu nedenle bir mat ekran kullanicisi gibi cevap verebilirim ki, disarida gunes dahi varken kullanirken ve ekran parlakligi yarimin biraz altindayken ekrani gormek gibi bir sorunum olmadi.

Fakat siz surekli evde veya kapali bir alanda kullanacaksaniz mat ekran alip hem ekstra para vermek hem de renk gamindan mahrum kalmak bana cok mantikli gelmiyor acikcasi.

Kisacasi her urunde oldugu gibi bunda da ihtiyaclar ikisinden hangisini tercih etmemiz gerektigini belirliyor.
  • arkadasin dedigi gibi glossy ekranlarda cozunurlugu, keskinligi ve renkleri cok daha canli gorebilirsiniz... bircok zaman gunduz vakti disarida kullandim mac book promu, sonucta contrast degeri olarak guclu bir ekrani oldugu icin gunes isigi da problem yaratmiyor... eger kullanilacak laptopun ekraninin parlakligi yeterince guclu ise glossy de olsa aydinlik problem yaratmaz arkadasim.. ben mat ekranin solukluguna dayanamiyorum sahsen.
  • yeni parlak ekranlar nasildir bilmiyorum ama ben parlaktan mata gectim. siddetle tavsiye ederim hatta esimede mat almak istedik ama 13''lerde mat olmadigi icin erteleyip duruyoruz. sizini yazilarinizi gosterip kandirmayi deneyecegim surekli benimkine salca oluyor :)))
  • 2 sinin arasında ufak farklar var. 2008 MBP dan glossy ekran var 2010 kasa MBP da Anti Glare ekran var. Ben Anti Glare ekranı biraz daha beğendim parlamaması açısından daha rahat geldi. Ki amacı bu ayrıca apple ın sitesinde 2 sinin arasındaki farkı güzelce anlatmış.

About glossy and antiglare
    Choose the glossy widescreen display to make your graphics, photos, and videos appear with richer colors and deeper blacks — great for watching DVD movies. If you prefer a display with antiglare coating for a matte rather than glossy viewing experience, choose the antiglare widescreen display.

Yani Türkçe halide
    Glossy ekranı seçerseniz grafikler,resimler ve videolar daha zengin canlı renklerle ve daha ayrıntılı siyah renk ve rengin geçişlerini görürsünüz ve Film izlemek için rahat edersiniz diyor. Ama antiglare seçerseniz de diyor daha mat ve parlamayan bir ekran almış olursunuz diyor
  • parlama yapmayan glossy ekran istiyoruz yahu(:

anti glare lerde ne olursa olsun glossy deki canLlLlk renk guzelligi yok efendim yok boyle bir sonukluk belli oluyor yanyana konulunca

ama glossy ilede dlsarlda(veya evde camdan lslk geliyorsa misal) ekrani gormek bii yana saclnlzl tararslnlz parlamadan ayna olur

zor karar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ama bildigim kadariyla da Apple hep yuksek cozunurluklu ekranlari Anti-glare olarak sunuyor.. bunu da goz onunde bulundurmakta fayda var
  • quote:

Orijinalden alıntı: kbrdy

ama bildigim kadariyla da Apple hep yuksek cozunurluklu ekranlari Anti-glare olarak sunuyor.. bunu da goz onunde bulundurmakta fayda var

yani?

(anti glare daha ml iyidiri clkarmam gerekiyor buradan, anlayamadlm)
  • Ben 15" hi res Antiglare kullaniyorum menmunum, ozellikle gun isiginda kullandigimda yansima yapmamasi cok iyi zatende bu nedenle Antiglare sectim.
  • Glossy ekran daha çok hoşuma gidiyor daha iyi sonuç alıyorum detaylı işlerde, parlamasını konumumu ayarlıyarak en aza indirgiyorum hiç sorun çıkmıyor, zaten bunu sorun olarak görmüyorum beni etkileyen herhangi olumsuz bir durumu yok.
  • macrumors da hangi profesyoneli fotografciyi gorduysem anti glare macbook prosu vardir imzasinda :)
  • Bana anti glare daha kullanisli geliyor cunku glossy normal gun isiginda bile parlama yapiyor.
  • Merhaba arkadaşlar ekran koruyucu aldım 2 tane ikiside beklediği gibi çıkmadı..
    Ekran buğuluymuş gibi görünüyor hiç mi hiç net değil görüntü :s
    hangi markayı önerirsiniz ekran net görünsün istiyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: rabbitweed

macrumors da hangi profesyoneli fotografciyi gorduysem anti glare macbook prosu vardir imzasinda :)

Uzun süre bilgisiyar başında duran kişiler parlamayan ekran tercih eder göz yormaması için. Zaten apple ın sitesinde de belirtiyor film izlemek için daha parlak ekran isteyenler için glossy diye yazıyor. :)
  • Şimdi glossy ekranların hepsi aynı kalite olmadığı gibi glare ekranlarında hepsi aynı kalitede değil. Yani glossy veya glare daha iyiden ziyade kalite önemli.

Ama şu ana kadar gördüğüm en kaliteli gerçeğe yakın canlı renkler sunan ekran apple ürünleri.. İpadler mc book larda görüntü kalitesi harika.

bence 1. apple
    2. samsung
  • anti-glare ekranı clear gloss ekrana çevirmek çok kolay . ekranı söküp ekranı 2 saat boyunca ıslak selpaklar ile ıslatırsanız 20 şer dk arayla matlığı sağlayan glare kağıdını yavaşça kenarlardan çekin. glare ekran oluyor size gloss ekran
  • beyler hort olcak ama anti glare monitördeki ufak çiziği nasıl giderebiliriz ? diş macunla ovalayıp vazelin sürüp bezle sürün diyorlar videosuda var yaptım ama olmadı . cd çizik giderici denedim biraz geçti ama sürdüğüm yer bi garip oldu . bitane videoda ince zımpara vuruyordu adam . yarın bitane anti glare telefon ekranı filmi alıp zımpara olayını deniyeceğim. fikri olan varmı ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.