Şimdi Ara

MAT PANEL - PARLAK PANEL AMA HANGİSİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ne zamandır aklıma takılıyor...iki panelide kullanmış birisi olarak artı ve eksilerini az çok biliyorum...yeni model sonylerde (4000 serilerinde) ise gördüğüm kadarıyla paneller yarı parlak...sizce en iyisi genel kullanım olarak hangisi?.ışıklı ortamlar da mat,karanlık ortamlarda ise parlak kullanılabilir.ama ikisinin ortası bu yarı parlak paneller en iyisi galiba ne dersiniz?

• Bütün panellerde böyle koruyucu katman vardır,çıplak modül ile gelmez TV ler+
    Bunlar üreticilerin tercihlerine göre değişir,ama mutlaka modülü korumak için çeşitli materyalli koruyucu
    kullanmak zorundalar,buda elbette görüntüde farklı durumlar yaratabiliyor,kaldıki mat hariç diğer paneller
    ışığa/aydınlığa özellikle pencereden yansıyan ışığa çok duyarlıdırlar ve Contrast/Brightness/Color seviyelerinin
    sanal olarak değişmesine sebeb olurlar.

Panel TV lerde PDP/LCD olsun,işin esprisi
    A-Doğrudan ışık kaynağı panel yüzeyine düşmeyecektir!
    B-İzleme ortamı aydınlanması mümkünse hiç değişmeyip sabit kalacaktır(bu normal evlerde asla mümkün değildir)

Bu durumda örneğin parlak yüzeyli bir paneli pencereden gelen ışık kaynağının karşısında izlerken elbette sıkıntı
    çekilecektir,yine Gece-Gündüz ışık kaynağıda çok önemli etkenlerdir!

Selamlar

• yani hocam sonuç?öncelikli tercih mat mı olmalı?ben bunu anladım....
  • Kesinlikle yarı parlak bile olsa tercih edilmelidir.

Ben 40M87 tv de olarak gördüklerim

Artıları;

Tv de bir çok hd film izledim ve siyah kalitesi harika hatta muhteşem bile denile bilir plazmalar ile kapışır hemde ayrıntılardan hiç bir şey kaybetmeden.

Beyaz renkleri siyah kadar başarılı .Renk konusunda ilk başlarda yapmacık gibi gelsede iyi bir ayarla çok iyi bir hal alıyor .

Eskisi : Sadece parlak ekran olduğunda yansıma yapması ve çok dikkat edilmedikçe bir tüplü tv den bir az daha fazla yansıyor o kadar.Bence sorun değil.

Yani yarı parlak ekran olan sony 4000 serisi bence iyi bir seçim olcaktır.Yarı parlak ekranda yansıma çok az hatta yok denecek kadar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ridvan1903

Kesinlikle yarı parlak bile olsa tercih edilmelidir.

Ben 40M87 tv de olarak gördüklerim

Artıları;

Tv de bir çok hd film izledim ve siyah kalitesi harika hatta muhteşem bile denile bilir plazmalar ile kapışır hemde ayrıntılardan hiç bir şey kaybetmeden.

Beyaz renkleri siyah kadar başarılı .Renk konusunda ilk başlarda yapmacık gibi gelsede iyi bir ayarla çok iyi bir hal alıyor .

Eskisi : Sadece parlak ekran olduğunda yansıma yapması ve çok dikkat edilmedikçe bir tüplü tv den bir az daha fazla yansıyor o kadar.Bence sorun değil.

Yani yarı parlak ekran olan sony 4000 serisi bence iyi bir seçim olcaktır.Yarı parlak ekranda yansıma çok az hatta yok denecek kadar.

katılıyorum sana bende 40m87 kullandım...ama lamba sesi rahatsız ettiği için değiştirdim...şu anda mat panel var bende beyazı parlak panelden farksız ama siyahın m87 kadar başarı olduğunu söyleyemem... dün teknosada baktığım kadarıyla sony nin yeni yarı parlak panelleri sanki çok fazla bişeyi değiştirmemiş gibi...4000 ve 3000 serisi yanyanaydı siyahı vermesi açısından çok fark göremedim...(samsunga kıyasla)

• Biraz acele ile bir fotoğraf çektim. Tv v4000. Tam karşısında pencere var. Yansımasını kontrol edebilirsiniz. Özelikle siyah ağırlıklı bir foto çektim. Ekranda tamamen görüntü varken yansıma nerdeyse hiç gözükmüyor. Akşamlarıda bir sorun yok.
  • 40M87 deki lamba sesini bizzat test ettim arka parlaklığı 10 yaptım vede kontra 100 yaptım ama öyle rahatsız eden bir ses yoktu hatta ses yoktu.

40M87 öylesine siyah kalitesi yüksekki tv nın arka aydınlatma 10 kontras 100 bile açsam siyahlar halen siyah hemde hiçbir ayrıntı kaybolmadan.

V4000 olan arkadaşlar deniye bilirmi acaba tv nın arka plan aydınlatma ile kontras son yapıp ayrıntıdan hiç bir şey kaybetmeden siyah dengesi nasıl acaba.

4000 iel 3000 arasındaki fark elbet vardır yarı parlak ekranın katkısı bir haylı kendini gösterir renkler ve siyahta, ama bu teknoloji marketlerinde anlamak çok zordur iki tv nın ayarlarını bilmeden siyah kalitesi hakkında yorum yapmak yanlış olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ridvan1903 -- 13 Ekim 2008; 13:07:06 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir fotoğraf daha. Tam karşısından çektim. Pencerelerde perde var onu da belirteyim. Yansımanın dikkat çektiği noktayıda işaretledim.

• 40M87 deki lamba sesini bizzat test ettim arka parlaklığı 10 yaptım vede kontra 100 yaptım ama öyle rahatsız eden bir ses yoktu hatta ses yoktu.

bu ses benim 40m 87 de 1-9 backlight seviyesin de çıkıyordu...seviye 10 da kesiyordu.aynısını gördüğüm için söyledim..şimdi öyle bir problemim yok çok şükür...(abartılacak bir ses değil aslında ama kafaya taktın mı davul sesi gibi:))
  • Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Bir fotoğraf daha. Tam karşısından çektim. Pencerelerde perde var onu da belirteyim. Yansımanın dikkat çektiği noktayıda işaretledim.

[/quot

evet aslında çektiğiniz resimde pek sorun gözükmüyor...ben dün teknosada ps3 takılı v4000 serisinde ps3 menüsünde (siyah ekranda iken) kendimi çok rahat görüyordum.bu yüzden söyledim...
  • Aslında ben "sorun yok" diye bu fotoğrafı çekmedim. Var olduğunu gösteriyor. Ama kabul edilebilir sınırlar içinde...Kasanında piano black olması onunda yansıma yapmasına sebep oluyor gündüzleri. Fakat geceleri oldukça iyi bu konuda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Aslında ben "sorun yok" diye bu fotoğrafı çekmedim. Var olduğunu gösteriyor. Ama kabul edilebilir sınırlar içinde...Kasanında piano black olması onunda yansıma yapmasına sebep oluyor gündüzleri. Fakat geceleri oldukça iyi bu konuda.

sizde de v serisi olduğunu biliyorum..bende v3000 var..diğer cihazlarım da hep sony...BRAVIA Theatre Sync özelliğnin her iki lcd de olduğunu biliyorum..ama nedense kullanamadım..kumandanın üzerinde hangi tuş yada menude hangi seçenek olduğunu nasıl yapıldğını biliyor musunuz?saygılar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: cinaraktas

quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Aslında ben "sorun yok" diye bu fotoğrafı çekmedim. Var olduğunu gösteriyor. Ama kabul edilebilir sınırlar içinde...Kasanında piano black olması onunda yansıma yapmasına sebep oluyor gündüzleri. Fakat geceleri oldukça iyi bu konuda.

sizde de v serisi olduğunu biliyorum..bende v3000 var..diğer cihazlarım da hep sony...BRAVIA Theatre Sync özelliğnin her iki lcd de olduğunu biliyorum..ama nedense kullanamadım..kumandanın üzerinde hangi tuş yada menude hangi seçenek olduğunu nasıl yapıldğını biliyor musunuz?saygılar..

Doğrusu onu bende kullanamadım. Önceki s3000'de de kullanamamıştım. Sanırım onun için gerekli bazı şartlar var. Bir yerde okumuştum...hdm 1.3a kablo gerekiyor. Buda yetmiyor bağladığın cihazında bravia sync'a uygun olması gerekiyor.

• İyi akşamlar

Modül kaplamasındaki koruyucu katman için bugün bir çok üretici ayrıca çalışma yapmaktadır,ama hala kesin-net
    bir şey bulunamadı!
    İşin tuhafı hala parlakçılar ile parlak olmayanlar tartışmaktadır!!!

Bu arada kullanılan materyalde çok çok önemli,üreticiler maliyt artmasın diye her bir şeyden kısıyorlar,dolayısıyla adamlar
    aslında biliyorlar hangi materyalli kaplamalar çok iyi ama,bunlarında fiyatları çok iyi

Yarımat diye bir koruyucu katman yoktur,parlak ve mat vardır sadece kullanılan materyalin cinsine göre değişen tonları
    olabilir++
    Parlak veya Mat,ama bu arada paneldeki işlemcide çok önemlidir,renk-resim üretim ve yansıtmada!!!

----
    Buzzing ve çeşitli elektriksel devrelerin "ses çıkarmaları"!!!
    Bunun en belirgin durumu,dandik CCFL tüplerin kullanılmasıdır!!Çin malı yani
    Backlight/Brightness>>Auto sistmei ortam+sahneye göre devreye girince>>>ötmeye başlar,yada abuk-subuk sesle çıkarır!!

Bu konuda en kalitesiz malzeme Samy kullanır,paneli açarsanız manzarayı görürsünüz(aman sakın açmaya filan kalkışmayın ha!!)
    Kimi TV lerde ise FAN vardır,yine üstünde dandik bir dolarlık Çin Fanı!!!

Bu arada fizik kanunu gereğince,ısı+alan(kasanın iç bölgesi) olayındna dolayı ısıda artar,çıkan ses dağılma alanı yeterince bulamadığı için
    dışarı kötü yansır v.s v.s

Bütün bunları önlemek içinde ciddi olarak kaliteli özel malzeme kullanmak gerekiyor!!

Kısaca panel olayı basit gibi görünsede sadece H/W olarak bile çok ciddi özel durumları vardır!

Selamlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.