Şimdi Ara

sizce kondansatörlermi yandı pc nin içinde kalem var yardım!!!!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben overclock yapıyordum sonra bilgisayarı kapattım açtım açılmadı ide kanallarını falan görmedi elektrik ile ilgili sorun var fakat anakarta giren 20 lik power kablosuna sıkı sıkı bastırınca gördüğünüz gibi çalışıyor elimi çekince cd rom u harddisc i falan görmüyor uyarı sesi falanda vermiyor bende yaklaşık 20 cm boyunda bir kalem aldım kasanın yan kapagıyla 20 lik power kablosunun köşesine dayadım ve şimdi çalışıyor çok saçma bir ihtimal ama anakart elektrik kontrolünü yitirmiş olabilirmi bios update i ile kurtarabilirmiyim benim tahminim kondansatörlerin yandığı yolunda sizce nedendir lütfen yardım edin pc nin içinde kalem kalsın istemiyorum

• Yanma gibi bir problem olduğunu sanımıyorum, öyle bişey olsa hiç çalışmaz sistemin.
    Temas problemi var soketlerde besbelli.
  • Başka bir PSU ile dene bakalım ne olacak?
    Bence de temassızlıktan kaynaklanıyor...!
  • soğuk lehim olabilirmi ben kondansatörleri değiştiremem lehim makinem yok bilgisayarcıya mı götürmeliyim
  • kondansatörler patlasaydı makina görüntü vermezdi.başka bir sorun var makinde
  • bence ya soğuk leyim yada psunun atx soketinde gevşeklik olabilir
  • anakartta bişi yokmu diyorsunuz o zaman power supply da mı voltajı verince zavallı ddayanamadımı yani
  • anakartın sağlam da psu da bir pokluk var zaten senin psu da benimki gibi dandiktir en iyisi yeni bişi al uygun fiatlı fsp 300w tavsiye ederim kaliteli alet
  • Soğuk lehim dediğiniz çatlak meselesi bence çok az bir ihtimale sahip.
    PSU konnektöründe bi temassızlık olabilir.Bazen de benim HDD elektrik fişi temazsızlık yapardı.
  • arkadaşlar kondansatör kapasitif çalıştığı için burada tam olarak çalışmasına yada tam olarak çalışmamasına sebep olmaz
    yani bahsettiğiniz arızanın kondansatörler ile bir ilgisi yok
    ya soğuk lehim ya soket oynaması yada çatlak mevcuttur
    ve uzman bir teknisyen tarafından kontrolü bence daha mantıklıdır

kolay gelsin
  • kalem ile olduguna göre tamamiyle temassızlık var kondonsatörlerin ayakları kopmuş olailir temesszlık burdan gelir birde patlamış dediğin kondansatörleri koklarsan ii olur iğrenç bi koku yada sıvı akmış mı ona bakarsan daha net bişi yazabilirim. birde kondasatörlerin üstündeki plaka şişmiş mi ona bajk eğr bişi yoksa ayaklarda sorun var demektir....
  • quote:

Orjinalden alıntı: fsn

kalem ile olduguna göre tamamiyle temassızlık var kondonsatörlerin ayakları kopmuş olailir temesszlık burdan gelir birde patlamış dediğin kondansatörleri koklarsan ii olur iğrenç bi koku yada sıvı akmış mı ona bakarsan daha net bişi yazabilirim. birde kondasatörlerin üstündeki plaka şişmiş mi ona bajk eğr bişi yoksa ayaklarda sorun var demektir....

arkadaş kondansatörler patladı dememiş
    öyle düşünüyorum demiş
    tekrar söylüyorum
    sorun hardware bir sorun ...bios update ise sowftware bir müdahale ...çok alakasız şeyler yani
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknomaynak

arkadaşlar ben overclock yapıyordum sonra bilgisayarı kapattım açtım açılmadı ide kanallarını falan görmedi elektrik ile ilgili sorun var fakat anakarta giren 20 lik power kablosuna sıkı sıkı bastırınca gördüğünüz gibi çalışıyor elimi çekince cd rom u harddisc i falan görmüyor uyarı sesi falanda vermiyor

Harddiski cdromu tanımasının güç ile alakası ne. Eğer güç gelmiyosa hiç çalışmaması lazım.Güç geliyosa da eğer bi problem yoksa zaten tanıması lazım. Yanlışım varsa düzeltin.
  • İstanbul /Beylikdüzüne yakınsan gel bakayım diyeceğim ama nereden olduğunu sende yazmamışsın ..
    quote:

arkadaşlar ben overclock yapıyordum sonra bilgisayarı kapattım açtım açılmadı ide kanallarını falan görmedi elektrik ile ilgili sorun var fakat anakarta giren 20 lik power kablosuna sıkı sıkı bastırınca gördüğünüz gibi çalışıyor elimi çekince cd rom u harddisc i falan görmüyor uyarı sesi falanda vermiyor bende yaklaşık 20 cm boyunda bir kalem aldım kasanın yan kapagıyla 20 lik power kablosunun köşesine dayadım ve şimdi çalışıyor çok saçma bir ihtimal ama anakart elektrik kontrolünü yitirmiş olabilirmi bios update i ile kurtarabilirmiyim benim tahminim kondansatörlerin yandığı yolunda sizce nedendir lütfen yardım edin pc nin içinde kalem kalsın istemiyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: sbasol1981

quote:

arkadaşlar ben overclock yapıyordum sonra bilgisayarı kapattım açtım açılmadı ide kanallarını falan görmedi elektrik ile ilgili sorun var fakat anakarta giren 20 lik power kablosuna sıkı sıkı bastırınca gördüğünüz gibi çalışıyor elimi çekince cd rom u harddisc i falan görmüyor uyarı sesi falanda vermiyor

Harddiski cdromu tanımasının güç ile alakası ne. Eğer güç gelmiyosa hiç çalışmaması lazım.Güç geliyosa da eğer bi problem yoksa zaten tanıması lazım. Yanlışım varsa düzeltin.

dümeye basınca sadece fanlar dönüyor ne ses ne görntü geliyor cd-rom un ışığıda yanmıyor ve kasanın kırmızı ışığı yanıp kalıyor ve soket oynaması değil şu an kale var ve çalışıyor ama dediğim gibi ide lere elektrik gelmiyor pcı larada gitmiyor adsl modemimi açtım pc elektrikteyken lan ışığı yanmadı

• quote:

Orjinalden alıntı: nicaleus

anakartın sağlam da psu da bir pokluk var zaten senin psu da benimki gibi dandiktir en iyisi yeni bişi al uygun fiatlı fsp 300w tavsiye ederim kaliteli alet

compaq ın power ı geyet iyi şimdiye kadar hiç resetlenme olmadı bence anakartta bişi var bastırınca anakart yamulduğu için çalışıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.