Şimdi Ara

Sizce mısır piramitleri nasıl yapıldı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
0
Favori
11.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki

Sizce mısır piramitleri nasıl yapıldı?

(En Son Oy Tarihi: 18.6.2014)
Giriş
  • Eskiden yapılan dev kuleler kuma gömerek yapılmıştır. Yani, önce dikersiniz sonra yapının en yüksek noktasına kadar kum döker oraya çıkarsınız sonra birdaha dikersiniz tekrar kuma gömersiniz böylece en üste çıkana kadar yapılırmış. Ama 20 ton olunca her bir taş bu olayın mantığı kalmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quintana!

MÖ 20.000 filminde piramitleri yapmak için gereken taşları mamutlar taşıyordu. Önden mamut çekiyor arkadan insanlar ittiriyordu.

Tabi mısır sıcagında mamut nekadar yaşar orasıda ayrı bi konu..

Ne mamutu ya.Uzaylılar gelip yaptı desen daha çok inanırım.O kıllı hayvan o sıcakta ölür gider.Bu arada unutmadan;

quote:

Orijinalden alıntı: rockerroll

Toki yaptı ki onları

Sizce mısır piramitleri nasıl yapıldı?

• Beyler bu piramitler mısırın hangi ilinde? Google earth 'ten bakacağımda
  • çin seddi gibi 2 kerpiç bir harç
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkprinc3

Beyler bu piramitler mısırın hangi ilinde? Google earth 'ten bakacağımda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Simon_Adebisi

quote:

Orijinalden alıntı: áshtráy

quote:

Orijinalden alıntı: quneshlee

quote:

tamamen insan gücü ve teknolojisi ile

Hayır. Dostum o Zamanın Teknolojisi İle O Taşları Nasıl Öle Üstüste Koymayı Becerdiler Sölermisin?

Tamam uzaylılar gelip yaptı

Yok sanki olamayacak bir şeymiş gibi...Vahiy geldi ya sana uzaylı yoktur falan diye heralde yapamaz onlar....Bana kalırsa uzaylıların yapmış olma ihtimali o zaman ki insanlığın kendi teknolojisiyle yapmış olma ihtimalinden yüksek...

Diyelim ki uzaylı var bunlar dünyaya gelip piramiti yapıp gitti mi arkadaşım ?
    Daha sonra neden gelmediler dünyaya ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hayır. Dostum o Zamanın Teknolojisi İle O Taşları Nasıl Öle Üstüste Koymayı Becerdiler Sölermisin?

Yok sanki olamayacak bir şeymiş gibi...Vahiy geldi ya sana uzaylı yoktur falan diye heralde yapamaz onlar....Bana kalırsa uzaylıların yapmış olma ihtimali o zaman ki insanlığın kendi teknolojisiyle yapmış olma ihtimalinden yüksek...

Uzay gemisi kalkarken mısırlı kölelerden biri uzay gemisine balgam attı ve uzay gemisi infilak etti.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kardeşim belki de hala dünyadalar...Hiç gitmediler...Nasıl bilebiliriz ki ? Bizden daha gelişmiş canlılardır....Belki de bizi onlar yarattı....Herşey olmuş olabilir nasıl bilecez ki ? Onların oluşturduğu bir türüz biz belki izliyorlar bizi napıyoruz falan deney yapıyorlar üzerimizde olamayacak bişey değil ki...Benim hayal gücümmü çok geniş bilmiyorum ama hepsinin imkanı var sonuçta...

• quote:

Orijinalden alıntı: JusT1Turk

quote:

• Buda soru mu Allah c.c yarattı. Ol dedi oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quintana!

MÖ 20.000 filminde piramitleri yapmak için gereken taşları mamutlar taşıyordu. Önden mamut çekiyor arkadan insanlar ittiriyordu.

Tabi mısır sıcagında mamut nekadar yaşar orasıda ayrı bi konu..

MÖ 10.000 filmin adı

Ayrıca ben insan yapımı oldugunu dusunuyorum ozellikle bir dergide bu konuya rast gelmistim once kum kazılıyor taslar asagı tasınıyor sonra cevredeki kum alınrarak piramit ortaya cıkıyor ,tabii bu onları dusuncesi hala nasıl yapıldıgına dair kesin kanıt yok
  • o taşları okadar pürüzsüz kesebilecek bir teknoloji bugün bile yokken nasıl insan gücüyle olabiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: gael

o taşları okadar pürüzsüz kesebilecek bir teknoloji bugün bile yokken nasıl insan gücüyle olabiliyor

Üstlerde kireç taşı teorisinden bahsettiler.
  • bence daha önceden helikopter vinç felan vardı ... hatta m.ö 3500 - 5000 yıl öncesine ait Mısır Mağralarında ve bazı piramitlerde uçak, bina, silah resimleri görüldü.İsteyenler internetten araştırabilir...Çünkü şuanki bilim bile bunların nasıl yapıldığını çözemedi.Tarih hocamdan biraz yardım aldım ve dediki tonlarca taş diğer ülkelerden getirilmiş.Çünkü mısırda piramitlerden yapılan taşlardan bulunmuyor.km'lerce uzaklıklardan getirilerek yapışmış 100binlerce işçi ve köleler çalıştırılmış.
  •  Sizce mısır piramitleri nasıl yapıldı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: irFaNLiNe

quote:

Orijinalden alıntı: JusT1Turk

quote:

29°58'34.88"K
    31° 7'52.14"E
    bunları arama kısmına yazın çıkar.
  • Mısır çok zengin ve etkileyici bir tarihe sahip bir yer.

Christian Jacq, Sorbon Üniversitesinde antik mısır tarihi üzerine bir çok çalışmalar yapmış bir isimdir.
    Bu çalışmalar sonrasında gerek mısır gerekse dünyada mısır tarihi üzerine söz sahibi kişilerden biri olarak gösterilir.
    Yaptığı araştırmalar sonunda yazmış olduğu kitaplar Türkiye'de de yayınlanmıştır.
    Ramses,Işık taşı,Tutankamon başlıca eserlerindendir yazarın.

yazar kendi araştırmalarından yola çıkarak mısır tarihini roman havasında anlatmış ve o zamanın kültürüne ve felsefesine ışık tutmuş.
    bu kitaplarda piramitlerin nasıl ve neden yapıldıkları kimler tarafından yapıldıkları hakında da çeşitli bilgiler var.

bence keyifle okunacak kitaplar arasında
  • quote:

Orijinalden alıntı: gael

o taşları okadar pürüzsüz kesebilecek bir teknoloji bugün bile yokken nasıl insan gücüyle olabiliyor

ne demek bugun bile yok teknolaji... iskembeden sallamayin arkadaslar

bana istedigin tasi getir (elmas dahil ) senin resimni bile cizdiririm uzerine
  • Piramitlerin insan gücüyle yapıldığını düşünüyorum, uzaylılar filan hikaye bana göre..
    eski uygarlıkların mısırlılar, mayalar, aztekler, inkalar vs.. astronomi biliminde şu anki bilgi düzeyinden daha ilerde olduğunu okumuştum ve mısırlılar bize geometriyi hediye ettide diyebiliriz. 3-4-5 üçgeni vs. bu yüzden coğrafi yerleşiminin ve diğer şaşırtıcı(günümüz için) özelliklerinin bilinçli olarak yapıldığını düşünüyorum.

Ayrıca eski uygarlıkları küçümsemek insanlığı küçümsemek olur. Bu insanlar Babil Kulesi, Babil Asma Bahçeleri, Mısır Piramitleri, Çin Seddi,Aztek-Maya Piramitleri ve Türk Piramitleri??? gibi muazzam yapılar yapmışlar ne kadar zaman önce.

Şu an bu abartılı yapıların bize imkansız gelmesi bana göre istediğimiz herşeyin elimizin altında olmasından ve hayal gücümüzü kısıtlamamızdan sonuçta herşey bir hayalle başlar.

Benim kendimce doğru olan bir komplo teorisine görede eski insanlar teknolojide bizlerden ilerdeydiler ve yine bu ileri teknolojileri teknolojilerinin sonu oldu. Bununla ilgili Kevin Costner'in Haberci filmi var ve daha iyisi bir söz var

3. Dünya savaşında hangi silahların kullanılacağını bilmiyorum ama 4. Dünya savaşında taş ve sopalar olacağını biliyorum.

Albert Einstein

• İnsanlar aklının ve mantığın alamadığı konularda genellikle bu durumun doğaüstü güçler sayesinde yapıldığını inanıyor bu durum tamamen insanların somut bir delil gösteremesinden kaynaklanmaktadır. Bu durumun doğaüstü güçlerle bir ilgisi yoktur. Tamamen insan gücüne ve teknolojisine dayanmaktadır.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.