İstanbul'da Ataşehir'deyim , kenar bir mahalle , mal sahipleri genelde zam istiyor , işyeri kiracıları çıkıyor. Son 3-4 aydır boşalan dükkanların ancak yüzde 20'si tekrar tutuldu.(Mesela arkadaşın kirası 2200 idi , dükkanı alan sana 7000 dedi , çıktı -tadilat masraf parasını da ödediler- şu an dükkan boş 13000 tl isteniyor merdivenle çıkılan 20-30 mt2 dükkan.) Sizin gözleminiz var mı bu konuda ? |
Sizinde Mahallenizde boşalan dükkanlar boş kalıyor mu ?
-
-
Eminönü - burada boşalan dükkanlar milyonluk hava paraları ve aylık 80-100bin gibi kiralarla tutuluyor. Lokumcu-kuruyemişçi açıyor genelde. Ne ciro yapacak o kirayı çıkarmak için kafam almıyor. Sakat bişeyler dönüyor bence...
-
Eminönü ayrı bir klasman , daha çok işlek olmayan mahallelerle ilgili gözlem sorduğum.
Hocam eminönünde dev bir hacim var ben bizzat günde 75000 tl kazanan (ciro) değil ufak işletme tanıyorum.
-
Günde 75 bin net kar kazanan dükkan ne üzerine acayip merak ettim? -
Yok, tam tersi dükkanı satın almak istiyor işletmeler ama dükkan sahipleri satmıyor. -
pendik çarşıda bir dükkan boşaldımı anında kapılırdı. uzun zamandır boş duran dükkanlar var şu an bi durgunluk olduğu kesin..
-
Esnafı kullanmamanızı tavsiye ederim.
Avmleri zincir marketleri kullanın. -
Uyap'tan bölgenizde icradan satılık ev ve işyerlerine bakın. Her geçen gün sayıları artıyor.
-
Bu enflasyonist ortamda esnaftan alışveris yapmıyor çoğu insan özellikle genç kesim. Artarak kapanmaya devam edeceklerdir. -
benim mahalle aksine kalabalıktan yüremiyorsun dükkanlar dolu -
Burda zaten Türk esnaf kalmadı alayı iranlı ıraklı suriyeli. Boşalana hemen birşey açıyorlar elemena vergi yok birşey yok, 10 numara hayat.
-
Durgunluk değil hocam , araba satışları rekor kırıyor sadece kiralar çok artıyor benim gözlemim.
-
Çok kira istiyorlar o yüzden biraz zaman alabiliyor tekrar tutulması ama devalüasyon olmadığı müddetçe de ticaret durmaz. Tek hükümet sisteminde de bunun olması imkansıza yakın, kademeli olarak herşeyin fiyatı artıyor sadece.
-
Bizim buralarda mümkün değil öyle bir şey ne kadar kira istersen iste sorun değil anında tutulur.
-
Çünkü Türk lirası artık değer saklama özelliğini yitirdi , 20 yıllık araba , dağ başında tarla bile bu konuda daha başarılı.
Sürdürülebilir olması imkansıza yakın.
-
Orası neresi ?
-
evet bizim mahallede dükkanlar boşalıyor başkaları alıyor daha önce bakkal vardı hergün yada ikigünde bir enerji içeçeği alır çekirdek alırdım şimdi 3 aydır almıyorum sebebi 10tl iken 20tl oldu çekirdekde pahalandı almıyorum sadece 5ltlik su alıyorum o kadar
bitanesi eskiden kumpir bardakda mısır nargilesi varken hepsini kaldırdı şimdi sadece kuruyemiş satıyor
dönerci vardı iki tane biri kapandı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tundra202006 -- 28 Haziran 2023; 22:57:8 > -
cadde üstlerinde kapanan yok ama sokak aralarında kapanan birkaç işletme gördüm son zamanlarda.
-
İst fatih laleli beyazit vs. Hele laleli zaten ;) aylik 30.000 dolar kira masrafi normal sayiliyor ;) Fatih ara sokaklarda 200 250 m2 ustu depo dukkan fark etmez yer bosalsin tutulması 5 dk max. Fiyati onemli degil tutulur. Ben yakalarsam bende veririm ne isterlerse yeterki yer bosalsin ;)quote:
Orijinalden alıntı: KassadyOrası neresi ?
-
k.rı satıyorlardır. maliyet sıfıra yakın.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Esnafı kullanmamanızı tavsiye ederim.
Avmleri zincir marketleri kullanın. |
Bu enflasyonist ortamda esnaftan alışveris yapmıyor çoğu insan özellikle genç kesim. Artarak kapanmaya devam edeceklerdir.
|
Benzer içerikler
- israil asgari ücret
- adnan menderes uçak fabrikasını neden kapattı
- semerşah hangi cemaatin
- başkent inşaat şikayet
- pasaport kayıtlı telefon alınır mı
- ioniq 5 n fiyat
- bayiden sıfır araba fiyatları
- yeşil nasim
- en zengin ülke
- fiat 600 fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X