Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (757. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.212
Cevap
545
Favori
1.245.687
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 755756757758759
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Manipulatif mi?

Bakın ben fiyat hakkında yorum yapmadım. Haklarıdır demedim. Tek dediğim bazı butik zeytinyaglarının market yağlarından daha üstün olduğu. Bumu manipülasyon?

Siz bu üreticilerin ürünlerinin market yağları ile aynı olduğunu mu düşünüyorsunuz? Denediniz ve bu kanaate mi vardınız?

Gaia, Granpa, Düet, Bozelli, Buta Assos, Angelos, Tayga, Zagoda...

Denemediyseniz sizinki manipülasyon olur ancak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sandanski kullanıcısına yanıt
    Salamura zeytin tadını mı? Yine mi kazık yedik?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sandanski kullanıcısına yanıt

Hocam TR' de ne alalım ?

Kahvaltılık, mis gibi, tertemiz, şifa olacak.

• gatila G kullanıcısına yanıt

Sözleriniz manipülatif beyfendi. Yeni bir dünyaya giriyorum, dünyadan çıkıyorum, gezegenler arası astral seyahat ediyorum gibi saçma sapan yorumlarla, zeytinyağıyla ve konuyla alakasız konuşuyorsunuz.

Ayrıca market yağı diye küçümseyip bir algı da oluşturuyorsunuz. Ben adını yazdığınız firmalara güvenemem. Bir marka değeri bile oluşmamış, en eskisi kaç yıllık? En ufak bir tağşiş yapsa yarın yeni bir isimle çıkar piyasaya. Ama o küçümsediğimiz market yağlarının isim değeri var. Her yıl kim bilir kaç kere teste giriyor tağşiş var mı yok mu diye.

Butik butik dediklerinizin de yorumlarını okuduk. 2.siparişinde daha kalitesiz bir yağ alıp memnun kalmayan pek çok yorumu. Çünkü markette satılmıyor. Depodan, tankerden ne doldurup gönderirse eyvallah çekmek zorundasınız. Üretim tarihini bile acaba tankerden doldurduğu tarih mi? Yoksa hasat ettiği tarih mi diye düşünür durursunuz.

• KaptanMemo1234 K kullanıcısına yanıt

Anlaşıldı. Denememişsiniz. Yani bu durumda manipülasyon yapan apaçık sizsiniz.

Market yağlarını küçümsemiyorum. Hatta bu forumda olsun, başka ortamlarda arkadaşlarıma olsun, "bilmediğiniz butik üreticiyi deneme riskini almaktansa, Tariş veya Kristal alın" diye öneririm. Ama şunu da bilirim ki benim saydıklarımdaki kokuyu Tariş ve Kristal'de bulamazsınız. Bir gün denerseniz tekrar görüşelim. Ama herhangi bir butiği değil, saydıklarımı.

"Saçma sapan" gibi laflar etmeniz de ne kadar nezaket yoksunu birini olduğunuzu gösteriyor. Bu nedenle, aslında, bir gün deneseniz bile görüşmemeyi tercih ederim. Sizi engelliyorum, siz de beni engellerseniz sevinirim. Farklı görüşte olduğumuz için değil, nezaket yoksunu olduğunuz için. Selametle.

• Ya şu zeytinyağı olayına bir çözüm bulunsun artık Türkiyede ödül alan firmalara bakıyorsun bilmem arjantinden ısmarladığı zeytinyağınla yarışmaya girip ödül aldım diyorlar.. Sol d'Oro gibi hilelerin dönmediği yarışmalara katılmıyorlar niye ?

Türkiyede gerçekten kaliteli bizzat güvenilir üreticiler hangileri ?

Şu son zamanlarda Gıda Ormanının denedim iyi gibi birde Türkiyede kaliteli bakımından Hermusu öneriyorlar ama henüz deneme şansım olmadı fiyatı aşırı pahalı geldi bana.. Yurtdışından tanıdıklara ödül alan İtalyan zeytinyağlarından getirttirdim sanki bu zamana kadar hiç zeytinyağı yememişiz hissi verdi öyle bir zeytinyağına ülkemizde denk gelmedim adamlar gerçekten çok güzel zeytinyağı üretiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilenthillDream -- 4 Şubat 2025; 19:49:7 >
  • Komili Erken Hasat Soğuk Sıkım Ayvalık zeytinyağından da güzel koku alamıyorsanız ben ne diyebilirim arkadaş.

Bu sezon kaliteli zeytin yağı pahalı olmak zorunda değildirin canlı kanıtıdır.

Bence kimse bu zeytinyağının tadına bakmadan arayışa girmesin. Fotoğraflar bana ait.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaptanMemo1234 -- 4 Şubat 2025; 20:12:4 >

• Son günlerde gelen öneri taleplerine istinaden -Türkiye zeytinyağlarına karşı oluşan tüm olumsuz yargılara rağmen- ben yine de bu sezona ait takip listemi güncelleyerek tekrar paylaşıyorum.

Önce genel bilgi:

* Halen eski sezon yağı satmakta olan üreticiler var. Alınmaz demiyorum tabi ama tüketici bilsin, tercihini ona göre yapsın.

* Filtresizleri (tortulu/posalı) sadece ilk sıkımdan itibaren (ambalajı açtıktan sonra değil, sıkımdan sonra) maks 1 ayda tüketecek kadar almak benim tercihim. Çünkü posa yağın ömrünü kısaltır. Farklı görüşler mevcut bu konuda. Ve filtresiz ürün sık sık çalkalanmalı ki posası dibe çökmesin, yoksa bozulma hızlanır.

* Geçen yıl acayip yükselmiş olan fiyatların bu sezonda düşeceği beklentisi var. Rekoltenin -en azından bazı bölgelerde- geçen yılın 4 katı olduğu söyleniyor. Diğer bir görüş ise ihracata geçen yıl getirilmiş olan kısıtlamanın bu yıl kalkacağı ve böylece fiyatların aynı kalacağı yönünde. Bilemiyorum... Ben şahsen erken almayı tercih ediyorum, zeytinyağının en iyi haline ulaşmak için.

TÜKENMİŞ OLANLAR:

* Hekate'nin ilk ürünü muhteşemdi. Sonrakilerden alanlar ise beğenmediler.

* Gaia'nın ilk harika ürünü tükendi ama yine de yeni ürünü de takibimde (aşağıya yazdım)

BÜTÇEYİ ESNETMEYE HAZIR KEŞİF MERAKLILARINA:

* Zagoda En Erken Hasat Arbequina (sadece teneke, çünkü şişelerin içeriğinin karışmış olması olası bu sezonda)

* Buta Assos: Özellikle Odin ve Freyya

* Gaia Memecik

* Angelos Tonda Iblea

* Bozelli'nin çeşitli 250 ml şişeleri

* Granpa Premium Trilye

* Olivrum Memecik (sezonu belirsiz)

* Tayga Alaca Hasat Memecik

* Sardolive Arbequina İlk Hasat (denemedim)

MÜMKÜN OLDUĞUNCA TENEKE AĞIRLIKLI GİDELİM AMA ÖZEL YAĞLAR OLSUN DİYENLERE

* Zagoda En Erken Hasat Arbequina

* Düet Memecik

* Angelos Tonda Iblea 1 lt

* Bozelli (denemedim)

* Sardolive Arbequina Erken Hasat (denemedim)

DAHA BİR BÜTÇE ODAKLI TAKILALIM DİYENLERE

* Canemre: Denemedim. 2.000 TL/5 lt

YEMEKLİK

* Kristal ve Tariş'in naturel sızma ürünlerinde indirim takibi yapılabilir.

* Altın Seyit Olgun: 1.500 TL/5 lt (denemedim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 4 Şubat 2025; 20:11:24 >

• İlla yukarıdaki pahalı markalardan alacağım diyen arkadaşlara, beklemelerini tavsiye ederim. Hiçbiri geçen yıldan kalma yağlarını bitirdiğine ihtimal vermiyorum. Stok bitirmek için ciddi indirimler yapmanız gerekir. Ne böyle bir indirim yaptılar, ne de başka bir şey. Hop bir baktık sitelerinde eski ürün kalmamış hepsi yeni hasat oluvermiş.

• Bu sene beklemeye değer. Butikler bence de bu sene indirime gitmek zorundalar. Bu indirim de max %25 civarında olur diye düşünüyorum. Yarım litre 900 tl olanları felan zaten geçin fakat butik yağların litresinin 280 tl olmasını da kimse beklemesin . Litresi 500 tl civarı , erken hasat yağ bence makul fiyatlı diyebiliriz. Tabi iyi bir butik firmanın olması şartıyla.

Mesela Gaia olgun hasatların 5 litresine 3250 tl fiyat çekiyor. Kalitesine kefilim ama 3250 çok fazla .2500 civarına daha iyisini rahatlıkla bulabiliyoruz piyasada.

• Öneri isteyenlere yardımcı olmaya çalışıyorum. İsteyen benim önerdiklerimi dener, isteyen Tariş-Kristal-Komili dener, isteyen İtalya ve İspanya'dan alır, isteyen protesto eder ve hiç almaz... Forum zaten farklı önerileri paylaşmak için var.

Not: Önerdiklerime garanti verecek halim yok. Herkes gibi ben de burada deneyimlerimi paylaşıyorum. Kimsenin ortağı, çalışanı veya influencerı filan değilim.

• fottili kullanıcısına yanıt

Mevcutta litresi 500 TL'ye beğendiğiniz hangi ürünler var acaba?

• Oliveoilexpeditions O kullanıcısına yanıt

Son zamanlarda forumda bulunma amacımıza (en azından benim amacıma) katkı sağlayan ender paylaşımlardan oldu sizinkisi. Bunun için teşekkürler.

* Zagoda: Bence bir de en erken hasadın tenekesini deneyin. Şişesinden daha iyi çıkarsa karışıklık olasılığı baki demektir.

* Gaia'nın polifenol bilgisini güncellemesi güzel ama daha güzeli şu olurdu: İlk ürünü Zagoda'nın yaptığı gibi "En erken hasat", diğerini ise "Erken hasat" olarak çıkabilirdi. Örneğin diyorum. Yoksa polifenole dikkat etmeden aynı ürün olduğu düşüncesiyle alan çok olacaktır. Hermus ile bu nedenle tartışmıştık ve beni mahkeme ile tehdit etmişlerdi. Bir sonraki sezonda onlar da bu ayrıma gittiler. Yani beni mahkeme ile tehdit ettiler ama hatalarını anladılar.

• egeliyizbiz45 E kullanıcısına yanıt

[quote] Gaia olivadan 3 yıl önce aldığım zeytinyağlarından birkaç şişe dolabın arkasında unutulmuş ve hala nefaseti üzerinde. Bu iyi tarafı.

Ancak fiyat mukayesesi için yazıyorum: 22.10.2022 tarihinde gaia olivadan 9 şişe premium everyday 500 ml zeytinyağın tamamına 405 TL ödemişim. Bir şişesini 45 TL ya almışım. O tarihte euro 18.15 TL civarında. Tanesi 2.50 euro. bugünkü kurlarla 500 ml şişesi 95 TL ye geliyor. Şimdi ise 625-675 TL. Fiyat farkını değerlendirmeyi sizlere bırakıyorum. [/quote]

@egeliyizbiz45 Hocam diğer konuda yaptığınız bir değerlendirmeyi bu sayfaya alıntılayarak üstüne konuşmak istedim. Çok güzel bir tespit yapmışsınız gerçekten.

Ben Butik firmaların lobisi olarak görüyorum artık. Fiyatların bugünkü geldiği nokta; 50-60 Yıllık köklü firmaların adını “market yağları” diye kötüleyip değersizleştirmeyi başardıklarının kanıtıdır..

İnsanoğlu doymaz, tüketici akıllanmadıkça bu soygun böyle devam edip gider. Ben bir çoğunun tadına bakmadım ama buradaki yorumları okudum, bakmış kadar bilgi sahibi oldum.

Yukarıda bir arkadaş yazmış en iyi üretimi yapmış olan üretici için litresi 500TL verirsiniz belki ama en çok o kadar olur. Ve bu en iyisi için geçerlidir diye, katılıyorum.

Önceki gün, bir TV programında gördüğüm markayı denemek için sitesine girdim soru soracaktım direk sahibi wp’de göründü. Yarım litre 900TL, o kadar tok bir satıcı ve o kadar emin ki yağını bu fiyattan satacağına. Onun bu güveni karşısında denemek için bile olsa almadım.

Tüketici olarak bir mala değerinin çok çok üzerinde paralar vermeyin arkadaşlar. Ve herkesi de bu konuda uyarın.

Bir referans değeriniz olsun. Bakın bir çiftçi için üretimi en zor ürün kırmızı ettir. Kıymanın kilosunun 450TL olduğu günümüzde bir litre zeytinyağı da bunun üzerini haketmez bana göre.

Kaldı ki sadece zeytinyağı da tüketmiyoruz, aldığımız bütün gıdalarda aynı titizliği ve hassasiyeti göstermeliyiz.

SıcakFırsatlar konusunda paylaşan arkadaşlar sağolsun. Çok kaliteli yağları, uygun fiyatlarla aldım. OleaSumeria gibi bir butik üretici de vardı bunların arasında. Kalamata zeytininden yapılmış çok nefis bir yağdı. Stok bitirmek için fiyatını %50 aşağıya çekti. Komili’nin yemyeşil erken hasat zeytinyağı ilk indirimde rafları boşalttılar. Antalya’da yaşıyorum çok şaşırmıştım acaba Ruslar mı aldılar diye düşündüm bir ara. :)) Bir yudum aldıktan sonra genzinizde çok tatlı bir yakıcılık bırakıyor, yoğun bir zeytin bahçesi kokusu var. Kristal’ın soğuk sıkım Anadolu Mirası da harika bir yağ idi, Kesinlikle yemeklik diyip geçilebilecek bir yağ değil asla. Elimde hala salatalara kullanıyorum. Asil Tane 500ml lik bilyeli özel şişedeki zeytinyağı da boğazda çok tatlı bir yakıcılığa sahip çok özel bir deneyimi oldu benim için. Migros indirimi ile litresi 400 liraya gelmiş oldu.

Diyeceğim o ki, piyasayı tüketici belirler arkadaşlar. Haketmeyen ürünlere değerinin üzerine paralar verip tepemize çıkartmamalıyız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaptanMemo1234 -- 5 Şubat 2025; 23:34:53 >

• Oliva Malia, Tarım ve Orman Bakanlığının tağşiş listesine girmiş bir ürünüyle.

Butik üretici sıfatıyla yüksek fiyatlara zeytinyağı satan bir şirket hem de. Malum ürün satıştan kaldırılmış ama diğer zeytinyağı ürünlerinin satışı devam ediyor.

Ne açıklama yapacaklarını merak ediyorum.

• ceyyhun C kullanıcısına yanıt

Hiçbir açıklama yapmalarına gerek yok. Eğer satışları düşerse yeni bir isim ile çıkar piyasaya ne olacak Tariş gibi Kristal gibi markalaşmış isim değeri mi var sonuçta.

Butik firma olduğu için savunan da çıkar. Birisi yukarıda tavsiye verirken bir marka yazmış şişeleri karışık olabilir tenekesini alın falan demiş.

Ya da başka bir marka için ilk ürünü iyiydi sonrakileri kötü buldu alanlar dediği halde tavsiye listesinde yer vermiş.

Asla bilindik markalar kadar güvenilir olamazlar. Bu kadar yüksek fiyata ürün satmaya çalışan kişilerde para hırsı fazla olur. Dikkatli olun! Pahalı olan kalitelidir algısına kanmayın.

• ceyyhun C kullanıcısına yanıt

Başından beri hiç ilgimi çekmeyen bir üretici olmuştu. Piyasaya sert bir giriş yaptılar. Bir sürü dandik yarışmaya ürünler gönderip ödüller aldılar. Sosyal medyayı yoğun kullandılar. Takipçi sayıları en yüksek butik zeytinyağı üreticilerinden biri. Buna rağmen sezon boyunca hiçbir ürünleri tükenmiyor. Hepsi de ancak yeni sezon ürünleri çıkar çıkmaz tükeniyor. Bu gözlemimi kendilerine iletmiştim. Yuvarlak bir yanıt vermişlerdi, stoklarımızı iyi ayarlıyoruz filan gibi bişiler demişlerdi.

• Yeni keyifler geldi. :)

* Bozelli: Muhtelif

* Angelos: Tonda Iblea. Üretici kağıt filtre yapmadığı için sezon başında almadım ve doğal çökeltme sürecinin bitmesini bekledim. Bu süreci iyi yönettiğine inandığım üreticilerden biri.

İki üretici de bu sezondaki ana hedeflerim arasındaydı. Takibimde olan diğer üreticileri biraz üstte paylaşmıştım.

Geçen sezonu -aşırı yükselmiş olan fiyatlar nedeniyle- keşifsiz geçirmiştim ve bildiğim bazı teneke ürünlerle idare etmiştim. Bu sezon fiyatlar halen yüksek ama yine de artık bir miktar keşif yapılabilir diye düşünüyorum.

Tadım notlarım maalesef parçalı olarak aylar sürebilir. Bozelli'yi ilk kez alıyor olsam da iyi olduğundan şüphem yok. Angelos'u önceki sezonlarda almıştım ve çok iyiydi.

Bu sezon şimdiye kadar denemiş olduğum diğer ürünleri de özet geçeyim:

* Hekate: İlk filtresiz Memecik ürünlerinden almıştım ve 7 yılda tattığım en iyi yağlardan biriydi. Çoktan tükendi.

* Gaia: İlk Memecik ürünlerinden almıştım (şimdi satışta olan farklı parti) ve yine şahaneydi.

* Zagoda: Özellikle En Erken Hasat Arbequina şahane ama şişe ürünlerde karışıklık vardı. Bu karışıklığın devam etmediğini söylediler ama emin olamam şahsen. Teneke daha garanti olabilir.

* Olivda: Fiyat/performans olarak tercih edilebilir. Temiz bir ürün. Hafif (delicate) kategoride. Bu nedenle benim gibi üst medium veya intense sevenleri tatmin etmez. Tabi her kategorinin kullanımı farklı aslında. Delicate yağ ihtiyaçları için düşünülebilir.

Zeytinyağı keyfimiz eksik olmasın :)

• Oliva Malia için daha önce bunu yazmışım. Bkz: Yanıtladığım mesajım.

• gatila G kullanıcısına yanıt

Sayın @gatila bu sene Olidya tekir veya domat aldınız mı?

• 
Sayfa: önceki 755756757758759
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.