Şimdi Ara

Skinny Fat vücuda ne yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çok soruldu biliyorum ama fikir almak istiyorum çünkü düzenli ve aşağı yukarı sağlıklı beslendiğimi düşünüyorum.

1. Uzun süredir, bir yılı aşkın süredir IF ile besleniyorum. Sadece pazar günleri bozuyorum o da aileyle kahvaltı etmek için.
    2. Ev yemeği hariç bir şey pek tüketmiyorum. Abur cubur nadir yerim. Ekmek kırk yılın başı ağzıma girer. Alkol keza öyle.

Fakat uzun yıllar boyunca yağlanan vücudum şimdi IF ve sağlıklı beslenme sonrası da toparlanamadi. 176 boy ve 68 kilodayim, 30-32 beden kot giyiyorum fakat göbek bölgesi bariz belirgin ve sarkık. Kollar, bacaklar zayıf. 28 yaşındayim ve dediğim gibi uzun yıllar çok kötü beslendim. Üniversite dönemi fast food ve birayla geçti, şimdi de ceremesiyle geçiyor.

Benim merak ettiğim ise bu beslenmeyi sürdürerek göbek bölgesi yağlarını da atıp atamayacagim? Açıkçası sabah 6'da kalkıyorum, işten eve gelmem de çoğu zaman 6-7'yi buluyor. Dolayısiyla bir spor salonuna gidip vakit harcama şansım pek yok. Vakit alıp alması önemli degil, düzenli ve sağlıklı beslenerek sonunda skinny fat vücuttan kurtulabilir miyim bunu merak ediyorum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Spor yapmadan sağlıklı beslenseniz bile skinny fatlik geçmez malesef. Kas kütle ve hacminiz belli ne kadar iyi beslenirseniz beslenin o kaslar parçalanıp gelişmediği sürece kütlenizi sağlıklı bir şekilde arttıramazsınız

• Evde Workout ile Kalori açığı oluşturup yağ yakmayı deneyin. Sonra Sağlıklı beslenme ve Ağır Home workout ile hafif kas kazanımı sağlarsin. Kalori açığı oluşmadığı sürece vücuttaki Yağ gitmez. Vücuttan kalitesiz besin nedeniyle biriken yağı atıp, Spor ve Kaliteli beslenme ile Vücuda Kas kazandırmak lazım.

İhtiyaç ötesi kalori alındığı zaman hertürlü yağ depolanır ama kalitesiz besinde vücut hepsini yağ olarak depolar. O nedenle Skinny Fat vücut tipi ortaya çıkar. Şahsın aldığı Alkol gibi Kalori direk yağ olarak depolanır.

• Makro takip etmeyi öğrenmenizi tavsiye ederim. Çevremde örneğini çokça gördüğüm bir kitle var, bilinçsizce kaloriyi kısıp spor yapıyor ve zayıflıyorlar fakat bilinçsizce kalori kıstıkları için var olan kaslarını kaybedip skinny fat kalıyorlar. Öncelikle toplam kalori ihtiyacınızın %20-25 inden fazlasını kısarsanız bu tip bir durumla karşılaşmanız kaçınılmaz. Ayrıca kalori eksiğindeyken protein alımımızın her zamankinden fazla olması gerekiyor (vücut ağırlığı x 1.8-2gram protein civarı en az). Bu kalori ve protein konusuna dikkat ederseniz kaslarınızı kaybetmeden yağları yakar ve skinny fat durumundan kurtulursunuz. Özellikle bunu ağırlık antrenmanıyla da birleştirmenizi tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Squats -- 15 Ağustos 2019; 21:29:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Do Squats

Makro takip etmeyi öğrenmenizi tavsiye ederim. Çevremde örneğini çokça gördüğüm bir kitle var, bilinçsizce kaloriyi kısıp spor yapıyor ve zayıflıyorlar fakat bilinçsizce kalori kıstıkları için var olan kaslarını kaybedip skinny fat kalıyorlar. Öncelikle toplam kalori ihtiyacınızın %20-25 inden fazlasını kısarsanız bu tip bir durumla karşılaşmanız kaçınılmaz. Ayrıca kalori eksiğindeyken protein alımımızın her zamankinden fazla olması gerekiyor (vücut ağırlığı x 1.8-2gram protein civarı en az). Bu kalori ve protein konusuna dikkat ederseniz kaslarınızı kaybetmeden yağları yakar ve skinny fat durumundan kurtulursunuz. Özellikle bunu ağırlık antrenmanıyla da birleştirmenizi tavsiye ederim.
    Spor için hangisi tercih edilmeli, kardiyo mu (Hiit training benzeri şeyler denemeyi düşünüyorum örneğin), yoksa doğrudan ağırlık mi? Sonuçta zayıfım ama göbeğim var, kardiyo yapıp yapmamak konusunda kararsız kalıyorum

• W kullanıcısına yanıt
    Ağırlık çalışıp sonuna kardio ekleyebilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.