Şimdi Ara

SKODA FABİA 1.2-1.4

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
9.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR FABİA 1.2 VEYA 1.4 BU ARACI ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM KULLANAN ARKADAŞLARIN BİLGİLERİNİ VE GÖRÜŞLERİNİ BEKLİYORUM YAKIT TÜKETİMİ,SERVİS BAKIM MASRAFI, KULLANIM, YEDEK PARÇA FİYATLARI VS.

• www.clubskoda.com/forum :)
  • parçaları bulunuyo sıkıntı çekmezsin şunuda söyleyeyim bulunduğun ile görede değişir tabi eskisi gibi değil artık,yakıt konusunda az yakarlar donanım yönünden oldukça iyidirler benim kullandığım 1,4 70hp klima abs elektrikli ayna hava yastıkları vardı yani araç dolu bir araba fakat motor kasaya küçük geliyo rampalarda ve ara hızlanmalar ağır klimayı açtığında motor bariz şekilde bayılıyo alacaksan 1,4 101 hp al,onada bindim o bambaşka motor kasaya çok hakim bastığın zaman çıktığını hissediyosun ve yakıtta az araç donanımlarını kaldırıyo...
  • quote:

Orjinalden alıntı: vedat mert

parçaları bulunuyo sıkıntı çekmezsin şunuda söyleyeyim bulunduğun ile görede değişir tabi eskisi gibi değil artık,yakıt konusunda az yakarlar donanım yönünden oldukça iyidirler benim kullandığım 1,4 70hp klima abs elektrikli ayna hava yastıkları vardı yani araç dolu bir araba fakat motor kasaya küçük geliyo rampalarda ve ara hızlanmalar ağır klimayı açtığında motor bariz şekilde bayılıyo alacaksan 1,4 101 hp al,onada bindim o bambaşka motor kasaya çok hakim bastığın zaman çıktığını hissediyosun ve yakıtta az araç donanımlarını kaldırıyo...

+1 1.2 yi düşünme bile. eğer bütçen varsa dizel de düşünebilirsin. fabia için en uygun motor 1.4 benzinliyse ikinci en uygun motor dizel olanı.
    1.2 motor teknik özellikleri:
    0-100: 15.5sn
    0-130: 28.2sn
    64bg 3 silindir 12 supap
    max: 160km/s

karar senin

• bizim arkadaşta 1.4mpi var
    hiç memnun değil arabasından
    çok yakıyor
    buradan antalyaya gidiş-geliş(dolaşma yok sadece gidip-gelmek=160 km) 80 ytl'ye varıp geliyor
    araba kaç sefer servise gitti geldi
    hala aynı şekilde çok yakmaya devam ediyor
    parça fiyatlarıda pahalı
    yani benzinlisinden hiç memnun değil(onun fabia 1.4 mpi motor,68 hp,16v değil;8v'li...)
    ama dizelleri gerçek çok güzel
    özellikle yakıt konusunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bucakli -- 14 Ağustos 2006; 15:15:26 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: bucakli

bizim arkadaşta 1.4mpi var hiç memnun değil arabasından çok yakıyor buradan antalyaya gidiş-geliş(dolaşma yok sadece gidip-gelmek=160 km) 80 ytl'ye varıp geliyor

abi naptın ya, yerden yere vurmaktan beter ettin, km.ye 500.000 TL ( ya da 50 YKr) mi yakıyormuş? 68 HP.likler biraz fazla yakar kabul ama, o kadar da fazla yakması cidden saçmalık. Arkadaşın 100 km.de 17 lt civarı yakıt ortalaması ile geziyorsa 3.vitesten yukarı geçmiyor demektir. Ya arabasında cidden büyük bir problem vardır, ya düşük viteste uzun süreli yüksek devirli araba kullanıyordur, ya da abartıyordur.

1.2 64 HP likler ( 68 HP likler değil ) yüklü olmama koşulu ile cidden yakıt ekonomisi sunan araçlardır. 4 lt/ 100 km ortalama ( ekonomik sürüş) ile 5 lt/100 km arasında bir ortalama ile gezilebilir. 1.4 ler 1.2 lere oranla daha fazla yaksa da daha performanslı araçlardır.

• autoshow'un testinden;
    fabia 1.2 12v 64hp
    test ortalaması:6.3lt/100km
    menzil:714km (45lt depo)
    fabrika verileri;
    tüketim: 5.1/5.9/7.6/100km
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    golf 5 1.6 fsi?
    8 yıl önce açıldı
    megane 4 (1.5 dci VS 1.2 TCe)
    8 yıl önce açıldı
    1.6 egea vs 1.5 megane
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yazdıklarımda bir yanlış anlaşılma olmuş olabilir, ortalama derken şehirdışında yolculuk yaparken 100 km.de yakılan yakıttan bahsediyordum. Yanlış kullandım sanırım, kusura bakmayın.. Yazdıklarım tamamen kullanan kişilerden alınmış ( sallama değil ) bilgilerdir..
  • Arkadaşlar bende 1.6 2001 otomatik toledo var. Bacanağımda 2003 1.4 mpi sedan fabia var. İkisindede aynı yol bilgisayarı var. Benimki ortalama 9 lt yakıyo onunki 5,5-6 litre yakıyo. Tabi bunu ilk gördüğümde direkt yol bilgisyarının yanlış olduğunu düşündüm. Onun arabayla 4 kişi Antalyadan- Elmalı Gömbeye gittik hatta 1. vites yaylaya çıktık. Gidiş geliş ortalama 5,3 litre yaktı. Bu değerler sadece dizellerde olur diye düşünüyodum. Bakmam lazım ama bu arabanın kataloğunda bile daha yüksek yazıyodur herhalde. Araba bence sınıfının en iyi işçiliğine ve malzeme kalitesine sahip. Kullanımıda çok güzel. Bacanağın tek şikayeti araba 35 binde 3 defa sol ön kapı camı düştü. Her seferinde kapı krikosu değişiyomuş oda 250 milyon filanmış. Ama ustasını bulunma değiştirmeden hallediyomuş.
  • 1.4 16v 102 hp bulabilirsen muheşem motor
    şehirler arası kasmadıktan sonra abartmadıkça 6 lt yakıyor..
    üst sınırıda oldukça iyi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: idiz

quote:

bizim arkadaşta 1.4mpi var hiç memnun değil arabasından çok yakıyor buradan antalyaya gidiş-geliş(dolaşma yok sadece gidip-gelmek=160 km) 80 ytl'ye varıp geliyor

abi naptın ya, yerden yere vurmaktan beter ettin, km.ye 500.000 TL ( ya da 50 YKr) mi yakıyormuş? 68 HP.likler biraz fazla yakar kabul ama, o kadar da fazla yakması cidden saçmalık. Arkadaşın 100 km.de 17 lt civarı yakıt ortalaması ile geziyorsa 3.vitesten yukarı geçmiyor demektir. Ya arabasında cidden büyük bir problem vardır, ya düşük viteste uzun süreli yüksek devirli araba kullanıyordur, ya da abartıyordur.

1.2 64 HP likler ( 68 HP likler değil ) yüklü olmama koşulu ile cidden yakıt ekonomisi sunan araçlardır. 4 lt/ 100 km ortalama ( ekonomik sürüş) ile 5 lt/100 km arasında bir ortalama ile gezilebilir. 1.4 ler 1.2 lere oranla daha fazla yaksa da daha performanslı araçlardır.

arabada bi problem var ama hala bulamadılar
    ben arabayı küçümsemek için sölemedim
    o motorlu model arkadaşımda var ve benzini içiyor resmen
    ayarsızlık var ama bulamadı servis hala problemin ne olduğunu
    şimdi o da tüp bağlatcak
    haliyle...

ama fabia'ların 16v'li motorları ve dizelleri gerçekten çok güsel
    polo alacağıma gider herşeyi aynı olan fabia alırım
    benim gözüme daha güzel görünüyor

• Bi araba olması gerekenin 3 katı yakarda arıza bulunmazmı? Ben bilgisayarcıyım baksam bulurum herhalde problemi. Depo delikmi diye bakarım mesela

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: idiz

quote:

arabada bi problem var ama hala bulamadılar
    ben arabayı küçümsemek için sölemedim
    o motorlu model arkadaşımda var ve benzini içiyor resmen
    ayarsızlık var ama bulamadı servis hala problemin ne olduğunu
    şimdi o da tüp bağlatcak
    haliyle...

ama fabia'ların 16v'li motorları ve dizelleri gerçekten çok güsel
    polo alacağıma gider herşeyi aynı olan fabia alırım
    benim gözüme daha güzel görünüyor

• bendede 2002 1.4 68 hp olanı var.şehirlerarası 5.6 civarı yol bilgisayarı gösteriyor.bence çok iyi.alt devirleri güçlü.ama performans beklememek lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.