Şimdi Ara

Astra J 1.6 CDTI vs Megane 3 1.6 dCi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar selamlar. Başlıktaki iki araç arasında kararsız kaldık. Araçtan beklentimiz;
    -Yol tutuş
    -Hızlanma
    -Kronik arızasının azlığı
    -Yakıt tüketiminin az olması.

Astra J kasa 1.6 CDTI Cosmo
    Megane 3 1.6 dCi GT Line Energy (En fazla 2012 model)

Her iki araç da manuel ve dört kapılı. Megane'lar 2012 sonrası yerli üretime geçmiş. Zenon far ve bir çok özelliği kaybetmiş. Ayrıca GT Line Megane'lar RS'ler ile aynı şasiyi kullanıyor.

Siz olsanız hangi aracı tercih edersiniz, neden? Kullanan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.

Teşekkürler, iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shkoksal -- 22 Ekim 2019; 11:27:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Astra tercih ederim

Sürüşü daha sıkı ve güzel, yol tutuşu daha iyi, kalitesi daha iyi, göreceli de olsa tasarımı daha güzel, özelikle iç mekandaki tasarımı, aracın içine gömülme hissi çok hoş

Yakıt olarak tercihi etkileyecek bi fark olmaz, 1.5 dci olsa megane az yakardı ama 1.6 dci öyle tasarruflu değil. Yine performans olarak da aynılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Megane 2 1.5 dCi kullanıyoruz, Renault severiz genel olarak. Megane 2'yi kullanırken aracın kaputunun ucunu görmeye alıştım, arkadaşımın Astra'sı bana yere oturuyormuşum hissi verdi. Park ederken korktum mesela önünü göremediğim için aracın.

• shkoksal kullanıcısına yanıt
    Benim de sevdiğim tarz o işte, eski aracım öyleydi yenisi hoş değil o konuda

Alışana kadar biraz zor gelebilir ama araca alışınca sıkıntı olmuyor

• Hocam eski bir astra j 1.3 cdti ve megane 3 1.5 dci edc sahibi olarak kararınızın astra lehine olmasını umuyorum, yol tutuş, sürüş keyfi, tokluk hissi, malzeme kalitesi filan astra her kategoride önde. Megane’ın ithali ile yerlisi arasında aman aman bir fark olduğunu düşünmüyorum, orta konsolda ki klima çıkışlarının kapanamaması ve ön göğüsün tek parça olup olmaması gibi farklar var bu arada Renault grubunun en iyi fabrikasının Bursa’da ki fabrika olduğunu da eklemeliyim.

• Teşekkürler yorumunuz için. Fabrikaya lafım yok sadece kasa makyajlanınca birkaç güzel özelliğini kaybetmiş o yüzden ilgimi çekmedi yerli üretimler. Tokluk hissi cidden çok iyi Astra'nın. Kapı, kaput resmen beton duvar gibi. Tabii ağırlık dezavantajı olarak geri dönüyor bunlar. Sedan Astra 1.5 tona yakın sanırım.

• Astra daha iyi yol tutsada megane darbeleri daha iyi sönümlüyor bozuk yolda megane daha huzurlu malzeme kaliteleri arasında öyle yukarıda bahsedildiği gibi atla deve fark yok performans konusunda 1.3 cdti ünite daha iyi değil 1.5 dci dan özellikle turbonun verimli çalışmadığı aralıklarda astra atmosferik araç gibi çalışıyor kullanım keyfi olarakta astra bir kaç adım önde

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    megane 4 (1.5 dci VS 1.2 TCe)
    8 yıl önce açıldı
    1,6 vvti corolla vs 1,4 TSI Golf
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Güncel. Aradığımız aracı bulamadık, Astra daha cazip gibi..

• shkoksal kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle astra j zaten iki aracı inceleyin bagaj kaput ağırlıklarına ve yol tutuşuna bakın anlarsınız. Sürüs, konfor, flexride şasi, kalite her anlamda üstün bir araç. zaten temizlerini 80-90tl aşağı bulamazsınız. 80-90 paralarada megan 3 verilmez.
  • Q6600 Q kullanıcısına yanıt
    Flexride astra j gtc'lerde var sanırım. Ayrıca megane 3 gt line araçlarda megane rs şasisi var hocam. Bagaj ve kaputun ağır olması da dezavantaj bence. Araç ne kadae hafif olursa o kadar iyi diye düşünüyorum.

• şuan astra j 1.6 cdti ve eski megane 1.5 dci kullanan biri olarak keinlikle astra
  • berkaydj kullanıcısına yanıt
    Hocam 1.6 136 mı kullanmıştınız? Megane 3 müydü? :)

Kıyasladığınızda;

Yol tutuş
    Yakıt
    Performans açısından hangisi öndeydi

• quote:

Orijinalden alıntı: shkoksal

Hocam 1.6 136 mı kullanmıştınız? Megane 3 müydü? :)

Kıyasladığınızda;

Yol tutuş
    Yakıt
    Performans açısından hangisi öndeydi
    evet 1.6 dizel 136 astra j hb sport kullanıyorum 5 yıldır, performans yol tutuş olarak astra çok iyi, megane 1.5 kullanmıştım o az yakıyordu astradan , şuan 2. aracım mercedes c200d onunla aynı hızlanması astranın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkaydj -- 22 Ekim 2019; 18:46:41 >
  • 136 Astra kullandım. 1.5 dizel renoda

Devamlı 0-100 kalkış yapmayacağız için ben reno 1.6 derim

Astranın koltuğunu hiç sevmedim uzun yolda rahat değil
    Sol perde airbag aşırı derecede görüş engelliyor
    Ağrılık olarak rakiplerine göre daha ağır
    Yakıt olarak dci motora göre daha fazla yakıyor

• GuitarxtanbuL kullanıcısına yanıt
    Güzel kıyaslamışsınız hocam. GT Line koltuğu harika :)

• quote:

Orijinalden alıntı: shkoksal

Güzel kıyaslamışsınız hocam. GT Line koltuğu harika :)
    1 yola yakın kullandım 2015 Astra j 136 en sevmediğim özelliği kesinlikle ama kesinlikle koltukları idi.

Volant sorunu çok aşırı derecede var kaldırmıyor bu motoru oynar volantlı astarlar sabit değil iyi bir Opel ustasına sorarsanız 136 olanlarda volant sorunu olduğunu söyleyecektir

1.6t 180 HP 1.4t 140 HP olanlarda neden yok onların volantı uymuyor mu onlardan takın dedim hayır uymuyor dediler.

Opel marka olarak ta satıldı artık pejo grubuna geçti birşeyi alırkende satışını düşünmek gerek 2. El olarak ta parça ucuzluğu olarakta benim için megane daha olumlu

He yol tutuş 0-100 olayları göreceli ben 160 la viraja girmiyorum hiç. Eeee biraz şöför iseniz önden çekişli arabayı 120 ile viraja çok rahat sokar çıkarırsınız

İyi forumlar

• -Yol tutuş (astra)
    -Hızlanma (astra)
    -Kronik arızasının azlığı (megane)
    -Yakıt tüketiminin az olması. (megane)

megane tarafını düşünürseniz ben 1.6dci yerine 1.5dci 110hp motoru tavsiye ederim. reno 1.6dci'dan vazgeçti artık biraz sıkıntılı motor.

• suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    Opel satılınca o 136'lık motor da bitti hocam. :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shkoksal -- 23 Ekim 2019; 0:23:15 >
  • astra j kasa ve megane 3 olarak ele aldım, eski kasalar ve motorlar yani. daha astra'lara psa motorları gelmedi makyajlı kasada gelir tahminim.

• Megane 3 GT line Rs alt yapısına sahip . Dolayısıyla yol tutuş ta Astra diyen arkadaşlar biraz kumda oynasalar iyi olur.Normal Megane ve Astra J kıyaslansa evet Astra daha iyi yol tutuyor ama burada durum maalesef farklı. 1.6 DCI Megane hem yakıt hemde performans olarak önde. Genel anlamda Astra J ağır ve verimsiz bir otomobil zaten. Astranin iç mekanda kalite algısı , kaba ve tok yapısı dışında hiçbir üstünlüğünün olduğunu dusunmuyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.