Şimdi Ara

skoda fabia 1.2 tsi dsg vs Seat ibiza 1.2 tsi dsg

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni araç almayı düşünüorum fakat bu iki araç arasında kaldım..
    bi çok değerleri birbirnin aynı..

fabia= hızlanma:10.2, max.hız:189, şehiriçiYakıt:7.0, +ABS+MSR+ASR+ESP standart(klima manuel) fiyat:35.000tl

ibiza= hızlanma:9.7, max.hız:190, şehiriçiYakıt:7.0, +ABS+ani fren uyarı sistemi+cruise control+elektrikli ısıtmalı yan aynalar+otomatik klima+daha yakışıklı bi araba fiyat:35.900

ibiza da güvenlik sistemleri eksik, ancak ESP+XDS+yokuş destek+Lastik basınç sensörü opsiyonel 800tl

hangisini tavsiye edersiniz, ikisi de vw grubu aracı, ayrıca servis fiyatları ve kasko fiyatları seat ve skoda da hangisi için daha pahalıdır???
    yardımcı olursanız sevinirim..

• birbirine çok yakın araçlar zaten ikisi de vag grubunun araçları, seat seven adam der ibiza al, skoda seven adam da der ki fabia al, hangisinin tipi hoşuna gidiyorsa bence onu al, ibiza daha yakışıklı gibi sanki güvenlik opsiyonlarını da al ama.
  • İbizada güvenlik opsiyonlarinii almak için araçla birlikte sipariş veriyorsunuz ve 3 ay sonra geliyor aracınız. Ayrıca fiyatda sabitlemiyorlar. 3 ay sonraki fiyat neyse o. Sırf bu yüzden esp'siz almak zorunda kaldım bende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spark73 -- 27 Şubat 2011; 22:46:01 >
  • opsiyonları ile beraber ibiza derim görünümü çok daha hoş bence
  • Skoda seat aaynı araçlar olduğu için hangisini beğeniyorsan onu al piyasabakımından sadece 1 adım onde seat skodaya gore yerınde olsam o fıyata 1.2 leon dusunurdm ibizaya o parayı verene kdar
  • quote:

Orijinalden alıntı: tartısılmaz

Skoda seat aaynı araçlar olduğu için hangisini beğeniyorsan onu al piyasabakımından sadece 1 adım onde seat skodaya gore yerınde olsam o fıyata 1.2 leon dusunurdm ibizaya o parayı verene kdar

yanılmıyorsam çok dolu olmuyor o fiyata leonlar.
  • Seat da 3-4 donanım farkı var diye biliyorum.

dijital klima
    Cruise control
    katlanır aynalar
    deri direksiyon simidi ve vites topuzu

Onun dışında Skoda'nın arkası daha rahat. Hem diz hem de baş mesafesi.

Ben de bu 2 araçtan birini düşünüyorum. Düz vites.

Bayilerle görüşüyorum. 30.000 TL civarına bitireceğim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Seat Ibiza 1.2 TSI DSG
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Periyodik bakımları SEAT'ın daha uygun olduğu için ibiza tercih edilebilir ;)
    Ibiza ST nin arka koltuk olayı acaba düz Ibizalar gibi midir? Yoksa daha mı ferah bilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: celenlee

Periyodik bakımları SEAT'ın daha uygun olduğu için ibiza tercih edilebilir ;)
    Ibiza ST nin arka koltuk olayı acaba düz Ibizalar gibi midir? Yoksa daha mı ferah bilen var mı?

İbiza st nin arka kısım daha basık normal ibizaya göre. Normal ibizanın arka kısım daha ferahtı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sasa_iliç

quote:

İbiza st nin arka kısım daha basık normal ibizaya göre. Normal ibizanın arka kısım daha ferahtı :)

Teknik veriler göre fabianın kapıdan kapıya iç mesafesi ve ön arka koltuk -tavan mesafeleri daha fazla ibizaya göre.

Acaba ne yakıyo bu motor? ASıl soru bu bence. 1.2 TSI DSG ne yakıyor arkadaşlar??
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sasa_iliç

quote:

Teknik veriler göre fabianın kapıdan kapıya iç mesafesi ve ön arka koltuk -tavan mesafeleri daha fazla ibizaya göre.

Acaba ne yakıyo bu motor? ASıl soru bu bence. 1.2 TSI DSG ne yakıyor arkadaşlar??

Evet fabia nın daha geniş ve rahat ibizaya göre. Araç almak istediğimizde incelerken deneyimimiz olmuştu ibiza ve fabia da. :) Yakıt konusunda bir arkadaşımız şehir içi sakin kullanımda 6,5 7 lt yaktığını söylemişti.

• arkadaşlar ben skoda fabia 1.6 tdi aldım. çok memnunum. içi çok geniş. ortalama 5 litre yakıyor şehir içinde. araba çok güvenlikli. tavanı farklı olanları alırsanız çok daha şık duruyor. dijital kliması olmaması biraz üzücü ama yine de ambiente dinamik modelini tercih edin. seatlar basık bir model. sıkılabilirsiniz.
  • bende 1,2 tsı dsg ibiza var şehir içi biraz çok yakıyo gibi geliyo bana şehir içi 0.375-0,4 şehir dışı 0,275 civarı izmire gitmiştim araçta oğlumda olduğu için sürat yapmadım hızı sabitleyip 90 ı geçmemeye çalışmıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baysalgs

bende 1,2 tsı dsg ibiza var şehir içi biraz çok yakıyo gibi geliyo bana şehir içi 0.375-0,4 şehir dışı 0,275 civarı izmire gitmiştim araçta oğlumda olduğu için sürat yapmadım hızı sabitleyip 90 ı geçmemeye çalışmıştım.

90 km hızda uzun yolda ben 5.5 litre yakıyorum leonun ağırlığı ve 1.4 olmasına rağmen, sizinki biraz fazla yakmış kaçbin km de eğer motor yeniyse normaldir yeni motorun ne kadar yaktığı çok önemli değil, 8 bin civarında oturuyor. 15k bakımdan sonra tamamen olması gerektiği gibi yakıyor tsi motorlar. uzun yolda 90 km hızda 5 litreyi rahat görürsünüz hele 70 ile 1800 devir civarı sabit kullanırsanız 5 in altına da rahat inersiniz ama bu uzunn yolda pek mümkün olmuyor basıyorsunuz istemez ama şehir içinde çok işe yarıyor. şehir içi dur kalklar olmasına rağmen 5. vites 70 ile gittiğim için çoğu zaman uzun yolla aynı yakıyorum :) hem şehir içi yavaş kullanımda arabanın zevkine varıyorsunuz tavsiye ederim denemenizi. benim artık sabitlendi ankara şehir içi ve uzun yolda 7 litre yakıyorum

birde birşey merak ettim manuel kullanımda 70 ile giderken 1800 devri kaçıncı viteste veriyor dsg de?

• Güvenlik paketi ile satın alırsanız ben de Ibıza tavsiye ederim. Kendi aracımı alırken Ibıza'yı bayağı inceledim, içi de dışı da hoş bir araç.
    Beklemek istemezseniz Fabia da güzel. Sonuç itibariyle ikisi de aynı firmanın
  • ben 1.2 tsi otomatik ibiza kullnıyorum araba daha 160 km'de :D şehir içi 10 lt yakıyor... ama söylenilene göre en az 10bin yapması gerekiyormuş aracın gerçek değerinin oturması için.

ibiza skoda'ya göre çok daha yakışıklı bir araba. inanılmaz havası var. skoda'da memur tipi var.
  • ibiza
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.