![]() Ben bir fark göremedim. Işık ve renkten dolayı ilk bakışta farklı gibi görünüyor ama inceleyince belli bir farklılık yok. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SKODA KAMIQ (42. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Hocam onun boş olması aracın yurt dışı versiyonlarında orda çeki demiri var oyüzden o şekil bizede kapatmadan göndermişler orayı türkiyede de alınıyomu onu bilmiyorum opsiyon olarak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak** -- 9 Ocak 2025; 20:10:42 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Type C Flash aldım, tüm format çeşitlerini deneyerek müzikleri atmama rağmen Flash'ı ya da içindeki müzikleri göremiyorum. Ekstra yapmam gereken bir şey mi var, neyi gözden kaçırıyorum acaba.
Selamlar,
Daha önce konuşuldu mu bilmiyorum. Media yazılım güncelleme ile ilgili bilgisi olan var mı ? Artıları eksileri ? Nasıl yapabilirim.
-
Aynı şeyi ben de düşünüyorum. 1 tane update var ama içeriğine dair bilgi yok. Upraştığıma değer mi yapsam ne katacak bir bilgim yok. O yüzden bir şey yapmadım. Bakıma gittiğinde araç acaba multimediayı da güncelliyorlar mı onu da bilmiyorum.
Bir de şunu sormak istiyorum, bu araçların sistemlerinde zaten navigasyon yok mu? Neden sadece telefonlarımız üzerinden bağlanmak zorundayız? Navigasyon da mı kilitli oluyor Türkiye’de?
Selamlar
Eylül ayında sıfır kamiq 1.0 premiım araç aldım. Aldığımdan beri farkındayım geçer sandım geçmedi. Araç hareketsiz haldeyken el freni inikken aracı sağa sola tam kırdıgımda gıcırtı sesleri geliyor. El freni çektiğimde araba biraz yükseldiği için ses gelmiyor diye düşündüm. Bu durumun amortisörden geldiğini düşünüyorum ama sıfır araçta olması kafamı karıştırdı farkeden oldu mu? Garajdan tam manevra ile dönmeye çalışırken keşfettim kulagıma takılıyor ses videosunu çekip sonra ekleyebilirim.
Hocam bendede tam sağ veya sol yaptığimda özellikle dönüş ve park yaparken çok geliyodu sol taraftan ses araç yeni benimde 2 ay oldu servise götürdüm videosunu çekmişlerdi ses bu aks körüklerinden geliyodu gosterdiler banada o kısımları yağlamışlardı bir aydır ses yok şuan bir sıkıntı yok
Hocam bu el firenini indirip sağ sol manevrayı firene basarakmı yapıyorsunuz yoksa elfirenini indirip aracı boşa alıp mı firene basıyorsanız balatalardanda gelebilir öyle değilse amartisör takozları veya bilyesi olabilir soğukta kauçuk parçalar ses yapıyor wag gurubu böyle biraz birazda şans işi sesi kaydedin telefona servise bi gösterin aracı
El frenini indiriyorum araç az saldı diyelim frene basıyorum deniyorum yapıyorum hani araç el freni indirince basılıyor ya biraz ondan diye düşündüm. Muhtemelen sizle aynı servise vercem haftaya teşekkür ederim dönüşleriniz için
Muhtemelen bendeki gibi bir durum sizinkide hocam bi servise götürün hallederler
-
Merhaba,
Update olduğunu nasıl öğrendiniz acaba? Eylül 2024 ten bu yana servislere multimedya güncellemesi soruyorum aracınızı getirmeniz lazım o şekilde var mı yok mu söyleyebiliriz diyorlar.
1) Multimedyada iki adet uyarı çıkıyor (resimde üst köşede 2 rakkamı var) temizliyorum ama arabayı her açıp kapattığımda yeniden geliyor. Alır almaz servise götürdüm akü başını söküp sıfırladılar ama değişen bişi olmadı. Sonrasında fark ettim ki 2024 modellerin hepsinde (scala ve kamiq) bu uyarı var kimse dikkate almamış.
2)Ayrıca multimedya kendini 4 kez baştan başlattı, kapanıp logo ile açıldı, o sırada her şey gidiyor kilitleniyor.
3)Kablosuz apple carplay çok sık kopup yeniden bağlanıyor.
4)Çarpışma önleyici sistem görüş sıkıntılı diyip kendini devre dışı bırakıyor 5-10 dk sonra düzeliyor.
5)Tabela tanıma hatası veriyor ara ara.
6)Start-stop sistemi hata verdi.
7)Arka koltuklardaki isofix noktalarının plastiğinin çevresindeki kumaş çok kısa bırakılmış ve dikilmemiş bu nedenle plastik yanından kumaş söküldü ve alttaki beyaz sünger görünüyor. Acaba benim aracımda mı diye düşündüm ancak showroom daki kamiqlerin ve ikame verilen 2024 scalada durum aynı idi. Eliniz ile az bastırsanız kumaş sökülüyor alttan beyaz sünger çıkıyor. Bariz imalat hatası. Servise götürdüm bir şekilde düzelttiler ancak biraz elle bastırsanız yine sökülecek gibi.
Bu kadar çok hata olması can sıkıcı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Bu siteden kontrol ettim günceklemeyi.
apple car play bazen çok sık kopuyor bende de. Hatta bazen sistem kendini yeniden başlatıyor ama servisle hiç görüşmedim aracı orada bırakamam malesef.
Tabela okuma Tr’de deaktif olduğu için uyarı veriyoe olabilir.
bildirimlerde gözüken 2 rakamı muhtemelen carplay her koptuğunda aynı hatalar olduğu için kopmalardan sonra çıkıyordur diye düşündüm. Bende de var sıfırlamıyorum bile.
Şu an 2024 model araçlarda kodlama yapılmasını engelleyen şifre olduğu söylendi sanırım o kırıldıktan sonra bazı düzelmeler, iyileşmeler, yeni özellikler olabilir onu bekliyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borkun -- 27 Ocak 2025; 0:10:16 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba, bilgi için teşekkürler. Bu site daha çok dahili navigasyon olanlara harita güncellemesi ya da radyo logo güncellemesi gibi anlaşılıyor. Multimedya sisteminin kendi dahili yazılımına bir güncelleme olduğunu çıkartamadım. Yine servise bağlıyız güncelleme için sonucu çıkıyor. Onlarda aynı yazılımı bile yüklesek 3 4 saat sürer dediler, aracı bırakmalı. Bu hataların hiç biri kullanıma engel değil tabiki ama skoda gibi bir markada da olmaması gerektiğini düşünüyorum. Heleki koltuk döşeme sorunu kabul edilebilir gibi değil.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
2024 Kamiq Monte Carlo sahibiyim.
Bence sorunlarınız büyük oranda yazılım ayarlarıyla ilgili. Öyle akü bağlantısı sök-tak ile olacak iş değil. Bendeki yazılımı 0470 hatırlıyorum. Sizde 0480, kontrol edeceğim. Tabela tanıma, çarpışma uyarısı gibi konuları da düşününce benim kanaatim şu; aracınızda Türkiye'ye özgü kısıtlamalar uygulanırken bazı parametreler hatalı tanımlanmış, sistem sağlıklı çalışmıyor.
Gözünüzü korkutmak istememem ama start-stop hata uyarısı bundan önceki Polo aracımda vardı. Şanzıman üzerindeki bir switch grubunu değiştirerek çözdüler, ama garanti süresi dışında olduğu için hatırı sayılır bir ücret ödemiştim. Sizde kaynağı farklı olabilir. (Umarım öyledir)
Döşeme kumaşı konusunda tespitinize katılıyorum, bence fabrikadaki bir parti üretim kaynaklı sorun. Ciddi paralarla satın alma yapıyoruz, bu detaylar can sıkıcı oluyor.
-
Ben harici bellekten çalmayı hiç denemedim. Deneyip dönüş yapmaya çalışayım.
-
Hocam bendeki yazılım sürümü 0161 makyajlı kasa bir sorun yaşamadım
Cevabınız için teşekkür ederim. Sizdeki yazılımı kontrol etme şansınız olursa süper olur. Start-stop hatasını bir kez verdi ve sonrasında gelmedi umarım tekrarlamaz ve sizin örnekteki gibi olmaz. Diğer hataların çoğu ise araçtaki özellikleri ülkeye özel kapattıklarından ya da kapatmayı beceremediklerinden kaynaklı gibi. Mesela ökü bağlantılarını söküp multimedya sistemini resetlediklerinde servisten çıkarken servis içerisindeki 20km levhasını araç okudu ve ekranda gösterdi ben de açıldığını düşünüp sevindim :)) ama biraz yol yapımca kendini kapattı. Servis yeni bir yazılımın beklendiğini söylemişti ama ne zaman gelir bilinmez. Dediğiniz gibi çoğu güncelleme ile çözülecek şeyler bekleyip göreceğiz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Benimki de 480. Kasım ayında aldım aracı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borkun -- 29 Ocak 2025; 1:14:0 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X