< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalinhoo -- 7 Şubat 2020; 14:23:26 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalinhoo -- 7 Şubat 2020; 14:23:26 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
DSG için hiç kimse güvenli diyemez. Ben de DSG kullanıyorum ama malesef böyle.
|
1.6 tdi motor ıslak dq381 ve dq380 ile uyumsuz. Haliyle bu modelde kuru kavrama dq200 ile kullanılıyor. Şöyle söyleyim dsg arıza yada baskı balata sorunlarının %70-80 dq200 sorunlarıdır. Dq250, dq500, dq380, dq381'in toplamlarından fazla dq200 de sorun çıkmıştır muhtemelen. Vw grubumunda 1.6 lt ve üstü hiçbir araçta dq200 yok. 1.4 tsi ve 1.5 tsi'da arteon, tiquan, alspace, skoda kodiaq gibi ağır araçlarda yada motor konumu dik olan audi a4 te dq200 kullanılmıyor. Crafter, toareg ve amarokta zf8 var bildiğim kadarıyla.
Herkes diyor ya avrupada herkes vw kullanıyor; bu dsg ile nasıl oluyor diye; orada kulanıcılar ülkemize göre daha çok 2,0 tdi, 2,0 tsi üniteleri tercih ediyor. Yukarıda saydığım gibi pahalı modelleri tercih edenlerde oldukça fazla. Haliyle Türkiye deki vw grubunda satılan her 10 aracın 9 u dq200 ken; avrupada bu rakam 5 yada 4 haliyle çok daha az sıkıntı çıkıyor. Yoksa şimdiye tüketici baskısı yüzünden dq200 tarih olurdu avrupada. Ben de dq200 kodlu 2012 model skoda yeti sahibi oldum. 2014 te sattım. Hiçbir sorun yaşamadım. Belki hiç sorunsuz kullanırsınız, ama bilip almak garanti uzatmak önemli. |
Ben senin yerinde olsam uc bes daha koyarim daha yuksek modelli bir BMW alirim. En azindan arabaya biniyorum dersin.
|
"DSG 2018 de yapılan güncelleme ile" :)
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr4power -- 7 Şubat 2020; 14:34:51 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|