Şimdi Ara

Skoda Octavia-Opel Astra-Hyundai Elantra-Focus Sedan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar açıkcası bu 4 model arasında seçim yapma durumu var

düşündüğüm doanım seviyeleri

http://www.skoda.com.tr/models/new-octavia/donanimlar/

Octavia için style paket 1.6 dizel

http://www.hyundai.com/tr/tr/Showroom/Cars/Elantra/PIP/index.html

Hyundai için elit 1.6 dizel

https://docs.google.com/viewer?url=http%3A%2F%2Fwww.opel.com.tr%2Fcontent%2Fdam%2FOpel%2FEurope%2Fturkey%2Fnscwebsite%2Ftr%2F11_Brochure_Library%2F02_Specsheets%2FAstra_Sedan_MY16.5_FINAL.pdf

Opel için sport 1.6 dizel

http://www.ford.com.tr/SBE/fiyatlar-ve-brosurler/binek-araclar

ford için 1.6 dizel (sedan versiyonda manuel 1.5 dizel yok)

içlerinde en uygun ve bana göre en dolusu elentra istediğim donanımların neredeyse tümü var ama işte toplumdaki Hyundai algısı ikinci elini vuruyor maalesef fiyat 83 500 civarı opelde çok dolu ama (ek paketle 90 bin seviyesinde) bagajı ve içi bana küçük geldi octavia en cezbedicisi çünkü geniş ve konforlu bir yapısı var o da 86000 civarı Ford aslında son tercihim çünkü otomatik park asistanı için fazladan para vermek mantıksız geliyor style donanımda da birçok gerekli donanım yok gibi bir de 2011 den sonraki Focusların eski tadı yok (yani bu ve bir eskisi)

vw önermeyin zamanında vw kullanıcılarından dolauı ismini bile duymak midemi bulandırıyor (octavia da vw grup ama en azından kullanıcıları öyle değildi)

mümkünse bu araçlarda en azından bir ikisini kullanmış, 25 yaş üzeri (maalesef oto forumlarında ergen muhabbeti çok oluyor sonra ergenin biri çıkıp bunu alma leon al demesin şimdiden söyleyim :) ) arkadaşların yorumlarını bekliyorum

Şimdiden teşekkürler

• Hocam focus 95hp modeli mi yoksa 115hp modeli mi düşünüyorsunuz
  • Bu araçların hepsini yakın zamanda inceledim, bizde araç alma dönemindeyiz.
    Astra sedan kasa olarak eski artık, iç dizaynda öyle. Bu yüzden tavsiye etmem ama sizin için sorun değilse onun haricinde güzel araba, sürüş dinamiklerini beğendim, motoru canlı.
    Hyundai da güzel araba ama ekonomi öncelik ise crdi motor diğerlerine göre fazla yakma durumu söyleniyor o yüzden elemiştim.
    Bence kullanış ve kalite olarak focus-octavia bak derim. Tercihim octavia
  • Sedan alma sebebi genişlik ferahlıksa (ki öyle olmalı) Focus ve Astra J'yi eliyoruz.

Kalan 2 seçeneği test edip beğendiğinizi alabilirsiniz. Ben hepsini kullandım ya da test ettim.

Octavia iyi bir seçim. Aralık başı gibi güzel fiyatlara gelecektir. Eleştirilen yanları da var ama her güzelin bir kusuru var. Handikapları biraz rüzgar ve yol sesi problemi (ki yol sesi Elantrada da var). Fakat eski araçlara göre tabi ki ikisi de iyi seviyede. Sadece daha sessizleri olduğu için eleştirmeye bahane bulabiliyoruz. Elantranın handikapı ise yine yol sesi ve içeride düşük malzeme kalitesi. Octavianın içi daha kailteli. ELantranın ise dışı. Marka algısı iki araçta da benzer seviyede, hatta Octavianın biraz daha oturmuş ikinci eli var. SOnuca gelince, ikisi de ailece test edilir ve gönül birine kayar zaten.

Diğer içi dar sedanları almaktansa içi geniş hatchbackler daha mantıklı gelir bana.

• Dostum saydığın araçları yaklaşık 3 hafta önce tek tek inceledim,iç malzeme,tasarım ve sağlamlık açısından ben octavia'ya karar verdim,hatta sifir araç konusundada konustuk bu konuyu ve benim gibi düşünen birkaç kişi daha var,biz kendimize psikolojik bir sınır koyduk,eğer aralığa kadar octavia 1.6 tdi dsg+cam tavan style 85'e düşerse alıcaz,eger fiyat düşmez isede ben volvo s60 almayı planlıyorum.

Örnek olarak:
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-kendiliginden-fren-hayalet-gosterge-s60-advance-317937188/detay

Düzeltme: yaş 32, avukatım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memo84 -- 22 Eylül 2016; 19:51:28 >

• Dizel diye c segment arabaya 80 90bin tl baglayip ikinci elini dusundugunuzu falan söylemeyin ayarsiz gülerim.65bin tl lik arabaya 85 90bin tl sayarsaniz iki uc sene sonra oyle bir zarar edersiniz ki en kral markayi bile gözünüz gormez birdaha.
    Sekil a;
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-boyasiz-2015-sport-manuel-344791998/detay
  • https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-ilk-sahibinden-110-hp-18.500-km-dsg-cam-tavan-17-jant-octavia-324927980/detay

Sitedeki en uygun araç bu ,2015 18 bin kmde ve 84.250 fiyat çekmiş ,yani biz bu aracı bayiden 85bine alsak ballı kaymak olur diye düşünüyorum,şuan alınan en iyi bayi fiyatı 89bin,bi 4 bin daha inerse tamamdır,alınacak seviyeye gelir,insallah kasım-aralık gibi görürüz o fiyatları...
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Dizel diye c segment arabaya 80 90bin tl baglayip ikinci elini dusundugunuzu falan söylemeyin ayarsiz gülerim.65bin tl lik arabaya 85 90bin tl sayarsaniz iki uc sene sonra oyle bir zarar edersiniz ki en kral markayi bile gözünüz gormez birdaha.
    Sekil a;
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-boyasiz-2015-sport-manuel-344791998/detay
    Öncelikle 2011 yılına kadar otomobil forumunda aktif olarak yazan çizen biriydim. O dönem tüm araçların artı ve eksilerini az buçuk biliyorduk yeni araç çıktığında direk gidip test ediyordum ancak özellikle vw fanatiklerinden dolayı forumdan soğudum. Son 5 yılda toplasanız 5-10 mesajım anca vardır forumda baya uzaklaştım yani

Bunun dışında cevap veren herkese teşekkürler tek tek yazmadan genel olarak ben de izlenimlerimi yazayım ben de focus ve astrayı iç ve bagaj hacminden dolayı tutmuyorum ama işte sürüş dinamikleri beni kendine çekiyor. Biraderimde 2009 focus var uzun sürede kullandım yolda verdiği güven gayet hoş gerçi yeni kasalarda bu hissi bulamadım ben (2011 de çıkan kasayı test etmiştim) bir de pahalı geldiler açıkcası donanım seviyesinde fiyat olarak en uygun Elentra ve 7 yıl garanti cabası ama işte mesele ikinci elini düşünmekten ziyade diyelim acil ihtiyaç oldu bu makineyi elden çıkarmakta yoksa asgari 7 sene binmeyi düşünüyorum.

Octavia için 2017 de yeni kasa gelecek olması beni biraz uzaklaştırıyor makineden ancak çok bekleyecek durumum yok (en fazla 1 ay)

açıkcası 2. el D sınıfı da düşünmedim değil ama bakım masrafları olsun genç olanlarına (1-2 yaş) neredeyse sıfır fiyatının istenmesinden dolayı vazgeçtim. 3 ve daha fazla yaş ise her zaman riziko

En uygun Egea var ama makinenin çarpışma testi bile yok

Benzinli seçeneklerine bakıyorum tatmin edici seçenek göremiyorum mesela Octavia 1.4 150 bg lik seçeneği manuele koymamış gerçi 1.4 mimli motor (5 sene içinde vw bu motorda revizyona gittimi onu bilmiyorum) zamanında 5 bine gelmeden çok piston kıran tsi vardı

Vesselam her yerden tutarsızlık Ah Octavia kasa değişikliğine gidecek olmasa bir de 5-6 bin ucuz olsa bir dakika düşünmeden alıcam da

• quote:

Orijinalden alıntı: Asarhaddon

Öncelikle 2011 yılına kadar otomobil forumunda aktif olarak yazan çizen biriydim. O dönem tüm araçların artı ve eksilerini az buçuk biliyorduk yeni araç çıktığında direk gidip test ediyordum ancak özellikle vw fanatiklerinden dolayı forumdan soğudum. Son 5 yılda toplasanız 5-10 mesajım anca vardır forumda baya uzaklaştım yani

Bunun dışında cevap veren herkese teşekkürler tek tek yazmadan genel olarak ben de izlenimlerimi yazayım ben de focus ve astrayı iç ve bagaj hacminden dolayı tutmuyorum ama işte sürüş dinamikleri beni kendine çekiyor. Biraderimde 2009 focus var uzun sürede kullandım yolda verdiği güven gayet hoş gerçi yeni kasalarda bu hissi bulamadım ben (2011 de çıkan kasayı test etmiştim) bir de pahalı geldiler açıkcası donanım seviyesinde fiyat olarak en uygun Elentra ve 7 yıl garanti cabası ama işte mesele ikinci elini düşünmekten ziyade diyelim acil ihtiyaç oldu bu makineyi elden çıkarmakta yoksa asgari 7 sene binmeyi düşünüyorum.

Octavia için 2017 de yeni kasa gelecek olması beni biraz uzaklaştırıyor makineden ancak çok bekleyecek durumum yok (en fazla 1 ay)

açıkcası 2. el D sınıfı da düşünmedim değil ama bakım masrafları olsun genç olanlarına (1-2 yaş) neredeyse sıfır fiyatının istenmesinden dolayı vazgeçtim. 3 ve daha fazla yaş ise her zaman riziko

En uygun Egea var ama makinenin çarpışma testi bile yok

Benzinli seçeneklerine bakıyorum tatmin edici seçenek göremiyorum mesela Octavia 1.4 150 bg lik seçeneği manuele koymamış gerçi 1.4 mimli motor (5 sene içinde vw bu motorda revizyona gittimi onu bilmiyorum) zamanında 5 bine gelmeden çok piston kıran tsi vardı

Vesselam her yerden tutarsızlık Ah Octavia kasa değişikliğine gidecek olmasa bir de 5-6 bin ucuz olsa bir dakika düşünmeden alıcam da

Alıntıları Göster
    Ek olarak otomatik düşünmüyorum DSG benim kesinlikle uzak durucam bir şanzıman

• quote:

Ek olarak otomatik düşünmüyorum DSG benim kesinlikle uzak durucam bir şanzıman

Alıntıları Göster
    Bu arada fiyatı nereden aldınız
  • quote:

Hocam Elantra sürmeden araba almayın. İç genişlik olarak octavia kadar olmasada sınıfının en geniş araçlarından . Çok yakın zamanda IIHS'den Top Safety Plus aldı. Bu da oldukça güvenli olduğunu gösteriyor. Octaviada kötü değil ama elantra octaviaya göre çok daha güzel duruyo (göreceli tabiki).
  • Not Afraid kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam dediğiniz gibi elentranın içi biraz daha ufak ama daha yakışıklı bir araç,elentranın 2 eksi yönü var biri 2.eli yok gibi diğeride yakıt problemi,ne yazıkki çok yakıyor...

Araç almaya ilk karar verdiğimde aslında aklımda i30 ile elentra vardı ,sonradan yazılan yorumları okuyunca fazla yakıt yakmasından dolayı vazgeçtim,istanbulda kullanmak için dış boyut ve iç hacim olarak i30 tam benim için biçilmiş kaftandı lakin olmadı...
    Daha sonrada octavia'ya yöneldim,inceledim ,bindim test ettim çok hoşuma gitti ,sonra incelemeye başladım bir sıkıntısınıda bulamadım ,2.elide fena gitmiyor baya baya tutuluyor,tek sıkıntısı 2017'de yeni modelinin gelmesi,internetten birkaç arama yaptırdım ve yapılan yorumların makyajdan ibaret olacağını görünce almaya karar verdim ,zaten fiyat 85 civarı olmadığı sürece bende almayı düşünmüyorum
  • quote:

Sıfır araç fiyat teklif bölümünde alındı ,birkaçgün önceydi ,bakıp bulabilirsiniz...
  • Bunları alma Leon al

Şaka bir yana Octavia dedikten sonra diğerleri pazara gider.

Yaş 24. Doktor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baba0392 -- 22 Eylül 2016; 23:09:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baba0392

Bunları alma Leon al

Şaka bir yana Octavia dedikten sonra diğerleri pazara gider.

Yaş 24. Doktor
    Bakalım bu hafta sonu olmaz ama gelecek hafta sonu ben de bir teste çıkıcam tüm araçları bir teste tabi tutucam
  • quote:

Bakalım bu hafta sonu olmaz ama gelecek hafta sonu ben de bir teste çıkıcam tüm araçları bir teste tabi tutucam

Alıntıları Göster
    bu araçlar için fiyat aldınız mı bilmiyorum ama içlerinde en çok opel indirim yapıyor 5 ay önce liste fiyatından 7 bin lira indirimli almıştım astra sedan 1.6 cdti otomatik sport modelini. Benzer araçları incelemiş octavia ve astra arasında kalmıştım. Octavia 7 bin tl daha pahalı olduğu için astrayı seçtim memnunum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: samet3534

bu araçlar için fiyat aldınız mı bilmiyorum ama içlerinde en çok opel indirim yapıyor 5 ay önce liste fiyatından 7 bin lira indirimli almıştım astra sedan 1.6 cdti otomatik sport modelini. Benzer araçları incelemiş octavia ve astra arasında kalmıştım. Octavia 7 bin tl daha pahalı olduğu için astrayı seçtim memnunum...

Bakalım önce test sonra karar ondan sonra da pazarlık :)
  • Araçları test ettim Opel hariç (kesinlikle düşünüyorum aracı görünce soğudum) elentra görünüm olarak çok güzel ama fulll donanım otomatik (manuelden vazgeçtim otomatik düşünüyorum) 92000 (çok para çok) Skoda da aynı o da 91000 ve donanım kıt elentra ile aynı donanıma 97-98 den aşağı istemezdi herhalde elentra ile octavia arasında kesinlikle öyle uçuk bir fark yok kalite olarak (octavianin ağır on kapılari dışında öyle açık bir fark yok😂 ) bir de tip olarak Elentranin yanında Octavia kalas gibi durdu
    Sonrasında Egeaya baktım tabiki bir kalite farkı var ama öyle çok değil yukarıdaki araçları 91 92 verilen yerde Egeaya çok rahat 75 verilir ama işte marka algısı fiatı o bitiriyor
    Otomatik multijet performans olarak cidden çok iyiydi (80 den 120 ye çıkışı gerçekten etkileyici dsg den daha iyi geldi bana)
    Tek kusuru motor biraz gürültülü (elentrayi bu konuda baya beğendim)
    Yol sesi olarak en iyi octavia ama arada bariz fark yok egea öyle çok yol sesi alan bir araba değil

vesselam Egeanin 140 lık (170 e gerek yok) multiair i olsaydı ve 65- 70 bin seviyesinde olsaydı kesinlikle alınabilirdi tabi önyargılariniz yoksa

Sonuç itibariyle sıfır dusunmuyorum ben bu araçlara 90 bin artı vermem o parayı erdiktan sonra mondeo gibi S 60 gibi temiz ikinci elller var
    Kisacasi C sinifi temiz ve garantili ikinci el daha mantıklı (gerçi d sınıfı içinde aynı şey geçerli)

Bu arada Kia ceratoya bakmadigima çok üzüldüm elentra ile aynı araba,

elentranin 92 binlik olanı kia da 85 500

Focusu test edemedim ama iç olarak octavia ve elentradan bir gömlek üstün geldi bana bu arada kuga ve yeni mondeo başka araçlar olmuş
    90 bin civarına 1.5 ecoboost temiz mondeo da dusunmuyor değilim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asarhaddon -- 2 Ekim 2016; 19:54:49 >

• quote:

Araçları test ettim Opel hariç (kesinlikle düşünüyorum aracı görünce soğudum) elentra görünüm olarak çok güzel ama fulll donanım otomatik (manuelden vazgeçtim otomatik düşünüyorum) 92000 (çok para çok) Skoda da aynı o da 91000 ve donanım kıt elentra ile aynı donanıma 97-98 den aşağı istemezdi herhalde elentra ile octavia arasında kesinlikle öyle uçuk bir fark yok kalite olarak (octavianin ağır on kapılari dışında öyle açık bir fark yok😂 ) bir de tip olarak Elentranin yanında Octavia kalas gibi durdu
    Sonrasında Egeaya baktım tabiki bir kalite farkı var ama öyle çok değil yukarıdaki araçları 91 92 verilen yerde Egeaya çok rahat 75 verilir ama işte marka algısı fiatı o bitiriyor
    Otomatik multijet performans olarak cidden çok iyiydi (80 den 120 ye çıkışı gerçekten etkileyici dsg den daha iyi geldi bana)
    Tek kusuru motor biraz gürültülü (elentrayi bu konuda baya beğendim)
    Yol sesi olarak en iyi octavia ama arada bariz fark yok egea öyle çok yol sesi alan bir araba değil

vesselam Egeanin 140 lık (170 e gerek yok) multiair i olsaydı ve 65- 70 bin seviyesinde olsaydı kesinlikle alınabilirdi tabi önyargılariniz yoksa

Sonuç itibariyle sıfır dusunmuyorum ben bu araçlara 90 bin artı vermem o parayı erdiktan sonra mondeo gibi S 60 gibi temiz ikinci elller var
    Kisacasi C sinifi temiz ve garantili ikinci el daha mantıklı (gerçi d sınıfı içinde aynı şey geçerli)

Bu arada Kia ceratoya bakmadigima çok üzüldüm elentra ile aynı araba,

elentranin 92 binlik olanı kia da 85 500

Focusu test edemedim ama iç olarak octavia ve elentradan bir gömlek üstün geldi bana bu arada kuga ve yeni mondeo başka araçlar olmuş
    90 bin civarına 1.5 ecoboost temiz mondeo da dusunmuyor değilim :)
    Mazda 3 Sedan önereceğim fakat 2 el vs den dolayı da ister istemez elenecekler listesinde olacak güzelim araba.
    Insignialari da bu aralar 90 lardan alanlar oldu epey fiyat düşüyorlarmiş.
    Başka da vag grubu dışında araç yok gibi birşey.
    bende ford focus 2.5 2011 hb titanium donanimdan sonra araç beğenmez oldum, yeni focusları da beğenmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: shener

Mazda 3 Sedan önereceğim fakat 2 el vs den dolayı da ister istemez elenecekler listesinde olacak güzelim araba.
    Insignialari da bu aralar 90 lardan alanlar oldu epey fiyat düşüyorlarmiş.
    Başka da vag grubu dışında araç yok gibi birşey.
    bende ford focus 2.5 2011 hb titanium donanimdan sonra araç beğenmez oldum, yeni focusları da beğenmiyorum.

Alıntıları Göster
    Mazda 3 aklımda ama test etme imkanı bulamadım

dizayn olsun donanım olsun şahane ama 1.5 150 torka sahip motor tatminkar olu rmu diye düşünmeden de edemiyorum

İnsignia çok tatlı araba ama sınıfına göre biraz dar sanki

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.