Şimdi Ara

Skoda Octavia ve Superb'de C Sütunu Göçük Sorunu Var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
261
Cevap
1
Favori
18.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2.5 sene octavia kullandım. Bizim yaptığımız bol göçük hariç c sütununda herhangi bir sorun olmadı, satarkende yoktu. Octavialarda liftback yapısından dolayı bagaj kapağı menteşe bağlantılarında çatlak oluşur. Başka kronik kendi kendine göçük olayı hiç duymadım; görmedim. Zaten videolarda civiclerde olduğu gibi sabit bir noktada sorun yok. Hatta videoda bir a5 kasada resmen kapı üstünde göcük vardı. Dış etmene bağlı çok belirgin. Güncel kullanıcıları dinlemek lazım.

Bilemiyorum Altan )))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HesapsızKitapsız kullanıcısına yanıt
    Videoları izlediniz mi? Eger iddia ettiğiniz gibi ortada göçük sorunu yoksa bu videolardaki göçükler nedir peki? İnkar ederek saklayarak hiçbir şey kazanmazsınız. Aracınızda kronik bir sorun varsa inkar etmek yerine Civic kullanıcıları gibi hakkınızı aramanız daha doğru olmaz mı?

Üzülmeyin bu C sütunu göçüğü konusunda yalnız değilsiniz. Bugün sokakta yürürken araçlara baktım. 1 tane Auris 1 tane Fiesta'da aynı noktada göçük olduğunu fark ettim. Sanırım yeni üretim standartı olan farklı dayanım gücüne sahip alaşımlı metallerin birleşim noktalarında bu tip göçükler ve dalgalanmalar olabiliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlız bunlar boyama hafif bir dalgalanma ki bunu gören kaale almaz. Ama civicdeki bildiğiniz buz gibi göçük. Hondacilar kendi işlerini takip etsin bunlarla uğraşacağına.

• Biz tüketiciyiz. Bir markayı lekelemek veya yüceltmek ile birşey elde edemeyiz. Sorun ne ise tartışılır ve hak aranır. Siz tüketicisiniz aldığınız araç onurunuz, şerefiniz ve haysiyetiniz değildir ki eleştirildiğnde kızıyorsunuz. Ha bazılarında bu sıfatlar yoksundur onlar çözüm odaklı olmaktan ziyade marka savunma ve lekeleme aşamasına geçsinler. B marka araç alırken biz B markasını da almıyoruz. Bu savunma yada yerme durumu yersiz.

Ortada sorun varsa duyurulması ve çözüm aranması adına tartışılır bu durum. Tüketici olarak markanın yanında yer almak yada tamamen karşısında yer almak fayda getirmez.

Eğer sorun doğruysa olay çok büyük demektir ve başka marka araçların modellerinde de görülme olanağı var. Ezbere konuşup şu skandaldan kaynaklı olabilir vs. demek istemiyorum. Bakalım arkası gelecek mi, karalama kampanyası mı, az sayıda araçta oluşan münferit bir hadise mi, yoksa komple otomobil endüstrisinin bir sorunu mu...

• eski kasa octavia'nın videosu var ama bunca sene kimseden ses seda çıkmamış. ayrıca kapı üzerini falan da çekmiş göçük diye. klasik hondacı kafası işte.

• kocatepe K kullanıcısına yanıt
    Normal bir kullanıcı bu dalgalanmaları tespit edemez. Civic sahipleri bu konuya hassas olduğu için kaporta uzmanı gibi oldular.

Videodakilerden 1 tanesi bencede dış etken nedeniyle oluşmuş gözüküyor. Bu nedenle o videoyu kaldırdım. Ancak diğerleri Civic sedandaki göçüklerin birebir aynısı. Civic'lerde de aynen bu videodakilerde olduğu gibi sabit bir noktada değil ama aynı bölge içinde oluşuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 25 Kasım 2017; 23:25:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

Videoları izlediniz mi? Eger iddia ettiğiniz gibi ortada göçük sorunu yoksa bu videolardaki göçükler nedir peki? İnkar ederek saklayarak hiçbir şey kazanmazsınız. Aracınızda kronik bir sorun varsa inkar etmek yerine Civic kullanıcıları gibi hakkınızı aramanız daha doğru olmaz mı?

Üzülmeyin bu C sütunu göçüğü konusunda yalnız değilsiniz. Bugün sokakta yürürken araçlara baktım. 1 tane Auris 1 tane Fiesta'da aynı noktada göçük olduğunu fark ettim. Sanırım yeni üretim standartı olan farklı dayanım gücüne sahip alaşımlı metallerin birleşim noktalarında bu tip göçükler ve dalgalanmalar olabiliyor.

Bilmem kaç model arabaların videosunu çekmiş yüklemiş. Kim bilir nerede ne oldu? Bazılarında belli belirsiz dalgalanma var o kadar. Bunca yıl tek şikayet eden olmamış Salak mı Oktavia sahipleri. Birisi bile bir video yüklememiş youtube'a. Şöyle bir fotoğraf göster bana. Yeni araba olacak ama delinin teki yumruklamışsa olmaz.
    Skoda Octavia ve Superb'de C Sütunu Göçük Sorunu Var mı?Skoda Octavia ve Superb'de C Sütunu Göçük Sorunu Var mı?Skoda Octavia ve Superb'de C Sütunu Göçük Sorunu Var mı?
    (http://archive.is/DpCng)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HesapsızKitapsız -- 25 Kasım 2017; 23:12:52 >

• Birisi de ateş olmayan yerden duman çıkmaz yazmış süper. Hemen tüm marka ve modeller için başlık açıyorum ateş olmayan yerden duman çıkmaz sonuçta üzülmeyn göçük fanı tayfa yalnız değilsiniz.

• HesapsızKitapsız kullanıcısına yanıt
    Adam videosunu çekmiş hala fotoğraf koy diyorsun. Allah kimseyi malının esiri yapmasın. Tamam şampiyon senin aracında bir sorun olamaz. Bir sürü farklı araçta hatta yan yana duran iki araçta bile hep aynı bölgede göçük olmasıda tamamen bir tesadüftür.

• Civic sahipleri kendilerine teselli arıyorlar sanırım

• honda vagcıların markaya sadakatini örnek gösterip, bizi de bu seferlik hoş görün affedin dese sorun kalmayacak aslında

• bende de 2015 octavia var ve sağ c sütununda benzer göçük mevcut. konu sayesinde kronik olabileceğini öğrenmiş oldum gündüz aklıma gelirse foto çeker yüklerim, bakar bakar konuşuruz artık
  • Hocam yalnız videodaki sesler uzay istasyonunda görevli astronotların konuşmaları gibi geldi

Kimse inkar etmiyor yeni civic sedanların bir kısmının c sütununda göçme olduğunu. Gülme komşuna gelir başına, bu durumun diğer markalara da yayılacağını düşünüyorum. Çünkü hem aracı hafifletmek hem de malzemeden maliyet amaçlı tasarruf etmek için malzemeden kalınlığı düşürüyorlar. Eninde sonunda olacak bu

• ebirol E kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen birçok Octavia da bu dalgalanma ve göçükler var ancak dikkatlice incelenmediğinde tespit edilemediği için yok sanılıyor. Sadece Civic sedan ve Scoda Octavia'da değil farklı marka ve model araçlarda da aynı bölgede göçük olduğunu fark ettim. Benim aracımda böyle bir sorun yok diyen herkesin kendi aracını videodaki gibi incelemesini tavsiye ederim.

• Skandalek kullanıcısına yanıt
    Videoları messengerdan attıkları için orjinal videoyu alamadım. Messenger programı tarafından video kırpıldığı için görüntü ve ses kalitesi çok düştü.

Saç kalınlıklarının incelmesinin yanında monoblok şaside farklı dayanım gücüne sahip metal alaşımlarının kullanılması da şasi üzerinde farklı genleşme katsayılarının olması anlamına geliyor. Sıcak soğuk değişimlerinde metal alaşımlarının birleşim noktalarında farklı genleşmeler görülmesi nedeniyle dış saçta böyle göçükler ve dalgalanmalar oluşuyor diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 26 Kasım 2017; 13:14:16 >
  • Kimsenin kendine teselli aradığı yok. Belli ki kullanılan çelik ile alakalı bazı sorunlar söz konusu. Japon marka Kobe'nin yan etkileri olabilir.

Octavia'da daha çok dalgalanma halinde kalıyor, yürümüyor gibi. Civic sahibi olduğum için dalgalanma ve göçüğü iyi takip edebiliyor ve ayırt edebiliyorum. Güneşli havada örnek olarak bir bina nasıl kapıya süper yansıyor, hatasız resim gibi duruyorsa, C sütununda çizgiler dans etmeye başlıyor. Bugün AVM'ye park ettikten sonra bir kaç Octavia'ya baktım, 2 tanesinde o bölgede yansımada kırılma gördüm.

VAG'cılar çıkıp yok olamaz falan demesin hiç önce bir peşine düşsün. Başlarda bizde aynı muhabbeti yapıyorduk.

• trafikte göçüksüz civice rastlamak imkansız iken facebooktaki 3-5 videoya bakılarak octaviada da aynı KRONİK SORUN var demek gerçekten çok komik

• Bu konuyu açan arkadaş, civic forumunda ben "civiclerde göçük var" dediğimde "benim oturduğum sitede 7 kişide var, hiçbirisinde yok" diyordu.. Nedense hep aynı kişiler görüyor göçüğü diyordu..

Şimdi gelmiş octavia da göçük var diyor.

Sen bi söyle bakalım, civiclerde göçük var mıymış.. Sitedeki 7 civic nasıl.. İyiler mi..

• superegoid S kullanıcısına yanıt
    1. Galiba başkası ile karıştırıyorsun benim ağzımdan sitede 7 tane Civic var lafı çıkmadı arkadaşımın aracında bir sorun yok dedim hala da hiçbir sorun yok. İnanmıyorsan fotoğraf ya da video atabilirim.

2. Konumuz Skoda Octavia araçların C sütunundaki göçükler. Konu ile ilgili bir yorum yazmak ister misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: karahancer2

Çamur atmaktan başka birşey değil

gözle görülene de bu kadar körü körüne fanlık ha
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.