Şimdi Ara

Skoda Rapid Sedan (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.079
Cevap
27
Favori
281.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sarioglu

bence skoda marka olarak Peugeot ile karşılaştırılmamalı, wv grubuna dahil olduktan sonra çıta çok yükseldi skodada , ayrıca rapid de 301 ile karşılaştırılmaz, her ikisinide detaylı bir şekilde incelemiş biri olarak söylüyorum, kalite farkı çok açık.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: gralcan

quote:

bence skoda marka olarak Peugeot ile karşılaştırılmamalı, wv grubuna dahil olduktan sonra çıta çok yükseldi skodada , ayrıca rapid de 301 ile karşılaştırılmaz, her ikisinide detaylı bir şekilde incelemiş biri olarak söylüyorum, kalite farkı çok açık.

+1

pardon da rapid denilen araç 2001 model fabia dan bile kalitesiz

neyle kıyaslayalım 301 olmaz

linea olmaz

accent olur mu?
  • ben her gün takipteyim
  • quote:

fuarda sergilenen en üst donanım artı başkaca donanımlar ekli olanı bana 53.000 tlye satmaya çalıştılar, skoda çalışan bir arkadaş vasıtasıyla öğrendiğim en üst donanım dizel 50.000 civarı fiyat bekliyorlar

Bugün Ankara'dan Efe Otomotiv ile görüştüm ve piyasada dönen fiyatları sordum. Bana, fiyatların henüz belli olmadığını, bu hafta sonu bayilere araç gönderip ön sipariş alacaklarını ve satışların da ocak ayının sonu gibi başlayacağını söyledi. Bu yüzden piyasada dönen fiyatlarla ilgilenmiyorum. Fiyatlar açıklanana kadar da hiçbir rakama inanmayacağım. :) Bu aracı alacağım için fiyat konusunda fikir yürütmemeye çalışıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wimpir

quote:

fuarda sergilenen en üst donanım artı başkaca donanımlar ekli olanı bana 53.000 tlye satmaya çalıştılar, skoda çalışan bir arkadaş vasıtasıyla öğrendiğim en üst donanım dizel 50.000 civarı fiyat bekliyorlar

Bugün Ankara'dan Efe Otomotiv ile görüştüm ve piyasada dönen fiyatları sordum. Bana, fiyatların henüz belli olmadığını, bu hafta sonu bayilere araç gönderip ön sipariş alacaklarını ve satışların da ocak ayının sonu gibi başlayacağını söyledi. Bu yüzden piyasada dönen fiyatlarla ilgilenmiyorum. Fiyatlar açıklanana kadar da hiçbir rakama inanmayacağım. :) Bu aracı alacağım için fiyat konusunda fikir yürütmemeye çalışıyorum.

yüce otomotiv Maltepe şubesini arayın , eğer henüz satmamışlarsa rapidi sorduğunuzda size fuardaki aracı satmaya çalışacaklardır, fiyatınıda sorun, cevabınızı alırsınız mutlaka. bu arada rapidi 301 ve linea ile karşılaştıran arkadaşım, istediğini istediğinle karşılaştır, benim yapabileceğim sadece tebessüm etmek olur.

• quote:

quote:

quote:

yüce otomotiv Maltepe şubesini arayın , eğer henüz satmamışlarsa rapidi sorduğunuzda size fuardaki aracı satmaya çalışacaklardır, fiyatınıda sorun, cevabınızı alırsınız mutlaka. bu arada rapidi 301 ve linea ile karşılaştıran arkadaşım, istediğini istediğinle karşılaştır, benim yapabileceğim sadece tebessüm etmek olur.

herhangi bir problemin mi var? neye tebessüm ediyorsun?

rapidin rakibi hangi araba linea değil de ne

söyle bilelim.

mercedes c serisi ile mi kıyaslayalım? çok mu üstün 301 den nedir derdin açık konuşsana

rapid ne alt tarafı 35 binlik araba.

akşam akşam insanın asabını bozma

• quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

quote:

quote:

quote:

söyle bilelim.

mercedes c serisi ile mi kıyaslayalım? çok mu üstün 301 den nedir derdin açık konuşsana

301 Linea vb araçlar üçüncü dünya ülkeleri için üretilen araçlar. Mesela 301 ve C-Elysée Avrupa'da hatta anavatanı Fransa'da bile satışa sunulmadı. Rapid sözkonusu araçlar gibi çarpışma testlerine bile sokulmayan bir model değil. Arkadaş bunu anlatmak istemiş galiba.
    Peugeot Fransa burada, Citroen Fransa burada, Fiat Italya burada. Kendilerinin kullanmaya tenezzül etmediği araçları bize satıyorlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

söyle bilelim.

Hocam bu aralar moda oldu neymiş 301, Linea üçüncü dünya ülkelerine satılıyormuş....

İşlerine geldiği zaman Linea B sınıfı olur Punto platformu üzerine geliştirildiği için; ama güvenlik testlerine gelince punto 5 yıldız aldı, platform aynı, Linea da alır diyemezler.

Boş verin, gitsinler üçüncü dünya ülkelerine satılmayan, ESP'siz araçları alıp güle güle binsinler... Ben aracımın güvenlik donanımlarını görüyorum ve biliyorum bu yeter.

• Arkadaşlar 2,5 yıl skoda araç kullandım 2006 octavia elegance aracımı ocak 2012 de satmak zorunda kaldım. Şuan 2000 seat toledo kullanıcısıyım. Aranızda vw hastası diye bakanlar olabilir. Ama size şunu söyleyebilirim. Son 3 yıl içerisinde octavia dahil işim gereği linea(2011), focus(2011), toyota(2012) ve şuan kullandığım seat ı kullandım. Hiçbirisi octavianın tırnağı bile olmaz. Bu yalnız benim değil yakın çevreminde kanaatidir. Bu sözlerim skodayı peugeot ile karşılaştıranlara.Sözü geçen 301'i gittim ve test ettim. 301=yeni nesil broadway. Bu kadar basit. (Rapid i henüz görme şansım olmadı ama. Şu anda fiyatlarını bekleyenler arasındayım. Fotolardan gördüğüm kadarıyla bana octavia yı pek aratacak gibi durmuyor.) Gelelim 301 e arkadaş o ne öle ya hangi çağdayız. 1995 yılında üretilmiş gibi cam otomatikleri kapı koluda değil vitesin yanında. Malzeme kalitesi sıfır=berbat. Clio symbol bile daha iyi. Bagaj dersen kullanışsız. Rapid buradada koyuyor çünkü hem büyük hem liftback. Fiyat konusunda çoğu gibi bende 1,6tdi elegance için en fazla 45000 olsun derim ama nafile bu satış felsefesi yüce otonun suçu değil tamamen doğuş oto kaynaklıdır. Skoda marka araçlar bence binilmesi ve test edilmesi daha sonra hakkında konuşulması gereken araçlar. Octavia için şunu diyebilirim bence yeni jettadan daha iyi. Sorarsınız diye Bu arada jettayıda test ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: citapis

. Son 3 yıl içerisinde octavia dahil işim gereği linea(2011), focus(2011), toyota(2012) ve şuan kullandığım seat ı kullandım. Hiçbirisi octavianın tırnağı bile olmaz. Bagaj dersen kullanışsız. Rapid buradada koyuyor

Biraz yüksekten uçmuşsun argo da var neyse de (koyuyor falan noluyor)

2012 toyota dediğin corolla dır heralde tırnağı olamaz octavia nın falan gayet subjektif laflar. bol kepçe olmuş hadi linea neyse de focusu da yemişsin.
    rapid ,octavia yı aratmaz falan bunlar çok talihsiz yorumlar.
    tek katıldığım yeni octavia jettadan iyidir sözün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akifsari -- 13 Aralık 2012; 12:07:33 >
  • quote:

Arkadaşlar 2,5 yıl skoda araç kullandım 2006 octavia elegance aracımı ocak 2012 de satmak zorunda kaldım. Şuan 2000 seat toledo kullanıcısıyım. Aranızda vw hastası diye bakanlar olabilir. Ama size şunu söyleyebilirim. Son 3 yıl içerisinde octavia dahil işim gereği linea(2011), focus(2011), toyota(2012) ve şuan kullandığım seat ı kullandım. Hiçbirisi octavianın tırnağı bile olmaz. Bu yalnız benim değil yakın çevreminde kanaatidir. Bu sözlerim skodayı peugeot ile karşılaştıranlara.Sözü geçen 301'i gittim ve test ettim. 301=yeni nesil broadway. Bu kadar basit. (Rapid i henüz görme şansım olmadı ama. Şu anda fiyatlarını bekleyenler arasındayım. Fotolardan gördüğüm kadarıyla bana octavia yı pek aratacak gibi durmuyor.) Gelelim 301 e arkadaş o ne öle ya hangi çağdayız. 1995 yılında üretilmiş gibi cam otomatikleri kapı koluda değil vitesin yanında. Malzeme kalitesi sıfır=berbat. Clio symbol bile daha iyi. Bagaj dersen kullanışsız. Rapid buradada koyuyor çünkü hem büyük hem liftback. Fiyat konusunda çoğu gibi bende 1,6tdi elegance için en fazla 45000 olsun derim ama nafile bu satış felsefesi yüce otonun suçu değil tamamen doğuş oto kaynaklıdır. Skoda marka araçlar bence binilmesi ve test edilmesi daha sonra hakkında konuşulması gereken araçlar. Octavia için şunu diyebilirim bence yeni jettadan daha iyi. Sorarsınız diye Bu arada jettayıda test ettim.

seninle hemfikirim, yeni rapidi ve yeni toledoyu fuarda detaylı olarak inceledim, hatta otomobil sektöründe expertiz olan bir arkadaşımla birlikte inceledik, kullanılan malzeme kalitesi, donanımlar, işçilik çok iyiydi, her iki aracında birbirinden farkı yok, herşeyi aynı yapmışlar, sadece dış kasaları değişik. 301'ide detaylı olarak incelemiş ve test sürüşü yapmış biri olarak aracın vasat olduğunu söylemek isterim, yakın zamanda ticari taksilerin 301 e rağbet edeceğini düşünüyorum.

• Neyin rakibini bulamıyorsunuz ki burada ? Araba B segmenti sedan işte, rakipleri de bu platformda belli.. 301, C-Ellyse, Toledo, Accent Blue, Clio Symbol, Linea.. Yok o kaliteliydi, yok donanımı az, yok şu yok bu.. Şurada itiraz edecek ne var ? Hangisi daha iyi tartışması başka bir şey, o bunun rakibi olamaz başka bir şey..
  • :)
  • Argo olduğu için özür dilerim forumun seviyesini düşürmek istemem. Toyotanın motoruna diyeceğim yok zaten hangimiz bir arabaya 500.000 binebiliyoruz. Demek istediğim konfor ve sürüş keyfi. Octavia elegance ı denemeni hatta mümkünse uzun yola çıkmanı tavsiye ederim. Belki ozaman hak verirsin. İyi sürüşler.
  • quote:

Argo olduğu için özür dilerim forumun seviyesini düşürmek istemem. Toyotanın motoruna diyeceğim yok zaten hangimiz bir arabaya 500.000 binebiliyoruz. Demek istediğim konfor ve sürüş keyfi. Octavia elegance ı denemeni hatta mümkünse uzun yola çıkmanı tavsiye ederim. Belki ozaman hak verirsin. İyi sürüşler.

Ben octavia da herhangi bir sürüş keyfi alamadım. bana sürüş keyfi veren araçlar focus ya da alfa guiletta oldu. bmw 1 zaten tartışılmaz.
    konfor olarak çok iyi dediğiniz octavia yı yalıtımı sayıf içeri çok ses alıyor diyenlere karşı birçok kez ben savundum bunu da belirtiyim.
    Yeni octavia nın uygun fiyatlar ile başarılı olabileceğini düşünüyorum ama rapidin bu fiyat aralığında linea ve accent gibi oturmuş araçlara karşı pek şansı yok

• ACCENT BLUE 1.6 CRDI PRIME MANUEL 47.700 TL gibi bir fiyata satılıyor... Rapid in Doğuş gazı ile Elegance TDI (105 hp) nin 53.000 den aşağı olmayacaktır..

Octavia 'nın özellikle Elegance donanımına sahip olanının işçilik kalitesi gerçekten çok iyi.. Ambition ile arasında işçilik kalitesi olarak çok büyük fark var...

301 için güzel bir teşbih yapmışlar... Yeni Broadway diye.. Gerçekten çok doğru....
    Sene 2012 olmuş... Bir dacia bir de bunlar kalmış orta konsola cam düğmelerini koyan... Bu kafadaki araca 40 küsür bin vermek ne derece mantıklı...

301 in tek para eden tarafı , HDI motorun cimri tüketim değerleri , gerisi papaz eriği....
  • quote:

quote:

Argo olduğu için özür dilerim forumun seviyesini düşürmek istemem. Toyotanın motoruna diyeceğim yok zaten hangimiz bir arabaya 500.000 binebiliyoruz. Demek istediğim konfor ve sürüş keyfi. Octavia elegance ı denemeni hatta mümkünse uzun yola çıkmanı tavsiye ederim. Belki ozaman hak verirsin. İyi sürüşler.

Ben octavia da herhangi bir sürüş keyfi alamadım. bana sürüş keyfi veren araçlar focus ya da alfa guiletta oldu. bmw 1 zaten tartışılmaz.
    konfor olarak çok iyi dediğiniz octavia yı yalıtımı sayıf içeri çok ses alıyor diyenlere karşı birçok kez ben savundum bunu da belirtiyim.
    Yeni octavia nın uygun fiyatlar ile başarılı olabileceğini düşünüyorum ama rapidin bu fiyat aralığında linea ve accent gibi oturmuş araçlara karşı pek şansı yok

Skoda marka olarak zaten fazla rağbet görmemiştir. Bu aradada bizim milletimizin tutkulu bir şekilde fiat, reno ve ford hayranlığına şaşırmadan edemiyorum. Söylediğiniz arabalar(alfa guiletta,bmw1) zaten pahalı benim ilgi alanıma girmiyor çünkü orta sınıf bir müşteriyim. Linea ucuz olması sebebiyle çok satıyor ve arkasında koç var bunu lütfen es geçmeyin. Accente gelince 2 yıl kadarda onu kullandım ama konfor namına bişey yok araçta. Ayrıca accentin uzunluğu 4,28 felan olması lazım yani rapidden 12 cm daha kısa. Ayrıca bagaj daha küçük. Konfor ve malzeme kalitesi de yok denecek kadar az. Ön panelin kullanımı da rahat değil bence rapidle aynı sınfta olmamasına ragmen elentra ile karşılaştırmak daha mantıklı olur. Ayrıca accent tam bir filo aracı. Ben rapidi aile aracı olarak görüyorum.
    Bu arada fiyatlar hakkında bir bilgisi olan varsa paylaşırsanız sevinirim. İyi forumlar

• Linea nın çok satmasının sebebi Filo aracı olması...

Fluence - Linea gibi araçlar Filo kiralama şirketlerinin en büyük tercihidir..

Fluence in Privilege veya Dynamic , Linea'nın da Lounge donanımlı olanının satış rakamlarına bakmak lazım...

Üst versiyonlarının satış rakamları önemli , bunlar bireysel kullanıcı satışlarıdır... Bireysel kullanıcının cebinden para verip aldığı araçlardır...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

İnsanlar tebessüm edince problemi mi oluyor? Ne güzel anlayışın var senin öyle. Ben tebessüm ediyorsam sana ne? Ağzımdan seninle ilgili bir kelime mi çıktı da bu kadar gocundun anlamadım. Ben şahsi fikrimi söyledim. Söylediğim sözün bir "nazire" olduğunu belirtmek için tebessüm ettim. Bir mahsuru mu var?

• Vay be ne 3. dünya ülkesiymişiz. Öyleysek ve o aracı beğenmiyorsan almazsın arkadaşım. Sana zorla Linea ,301, C-Elysee sizin tabirinizle 3. dünya ülkesi arabası almayın o zaman. Ne kadar saçma bir olay. Adamlar nispeten ucuz aile arabası yapıyor siz ona niye ucuz araba yapıyorlar diyorsunuz. Hem araba fiyatları niye pahalı hem niye bu araçlar ucuz. Türk milleti diyorum sonra kızıyorsunuz.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.