Şimdi Ara

Skoda Rapid Spaceback Kullanıcıları Buraya (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
4
Favori
9.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erhat

Şimdi senin bu verilere göre passat C mi ?

SuperB
    Uzun./Geniş. / Yük. (mm) 4.891/1.884/1.478
    Dingil mesafesi (mm) 2.841
    Bagaj hacmi (dm3) 595 / 1.730

Passat
    Uzunluk, mm.4767
    Genişlik, mm.1832
    Yükseklik, mm.1456
    Aks mesafesi, mm2791
    Bagaj 586

Spaceback
    Uzun./Geniş. / Yük. (mm)4304 / 1706 / 1459
    Dingil mesafesi (mm) 2.602
    Bagaj hacmi (dm3) 384 / 1349

Leon
    Uzunluk/Genişlik/Yükseklik 4264/1806/1459
    Dingil mesafesi (mm) 2636
    Bagaj Kapasitesi (lt) 380

Golf
    Uzunluk, mm.4255
    Genişlik, mm.1799
    Yükseklik, mm.1452
    Aks mesafesi, mm2637
    Bagaj 380 lt

Yani şimdi bu değerlere göre her modeli ayri ayrı mı kategorilere sokalim , yapma Allah aşkına , bu kadar da boş bir yazı olamaz.

İyice saçmaladın...

Verdiğin araçlardan 2 tanesi D sınıfı NB, 1 tanesi B sınıfı SW, 2 tanesi C sınıfı HB.
    Bari aynı kasalardan örnekle yola çıksaydın. Arabaların NB/HB/SW ve Sınıf farklılıkları olduğunun farkında değilmisin, yoksa hepsi sana
    aynı mı geliyor?

Ayrıca ölçülerini yazdığın Passat niye C sınıfı olsun, kim diyor C sınıfı diye??
    Ayrıca örneğini verdiğin diğer C sınıfı araçlardan uzun işte, ne diyorsun? Leon ve Golf zaten C sınıfı ve passatın ölçülerinden daha küçükler
    Passat da D sınıfı. Sorun nerede?

Bu verdiğin ölçüler neyi gösteriyor, senin B sınıfı RapidSW hakkında ne gibi bir bilgi veriyor? SW olduğu için boyu Golf'den azcık uzun diye
    sınıf mı atlıyor! Peki genişliği ne yapacağız B ile C arasındaki asıl fark genişlikte ortaya çıkıyor, B sınıfı araçlarda hacim dardır, C sınıfı genişlik
    olarak hacmi arttırır. Verdiğin örneklerde de açıkça görülüyor.

B sınıfında bulunan 301 veya c-elysee gibi araçlara bakın uzun olmasına rağmen genişlik yoktur, dardır. B ve C sınıfı aracı yan yana koyun
    arkasına geçin bakın boy yükseklik aynı olsada genişlikten kaybeder, trafikte de hemen bakın dar olduğu hemen görülür, hemen kendini
    belli eder, B sınıfı haçminde bu araç dersin...

Bir de; Golf ile(yada Octavia ile) RapidSW aynı sınıfa mı oturuyor? Allah aşkına Golf nereee, Rapid nere? Silkinin de kendinize gelin.

Bırak başka başka arabaların ölçülerini...

Bak aynı markanın aynı isimli 2 aracını soruyorum, cevap bile veremiyorsun;
    Bu araçlardan RapidNB'e B sınıfı, RapidSW'a C sınıfı dediniz?

Rapid NB: Uzun./Geniş./ Yük. (mm) 4.483/ 1.706/ 1.461
    Rapid SW: Uzun./Geniş./ Yük. (mm) 4.304 / 1.706 / 1.459

Hangisi B hangisi C???

RapidSW C sınıfı ise, bu markanın C sınıfı aracı olan Octavia ile aynı sınıfta mı olduğunu söylüyorsunuz? dedim. Cevap çıkmadı.

Tekrar sorayım; C sınıfı olan Octavia ile C sınıfı diye iddaa ettiğiniz RapidSW, bu markanın aynı sınıf aracı mı?

Birde yukarılar da;

quote:

.....ordada spaceback C segmenti olarak skodanin hatchback versiyonu diyor,....

RapidSW için "skodanin hatchback versiyonu" dedin.

Skodanın hangi modelinin HB versiyonu bu RapidSW??

cevap verecekmisin?? Çünkü; Skoda'nın hangi modelinin HB versiyonu bu Rapid spaceback? Çok merak ettim.

Sordum ama başka arabaların boyunu yazıp duruyorsun, konumuz senin "RapidSW C sınıf RapidNB B sınıfı" diye yazdığın durum.

Cevabın yok ise eyvallah!! Net cevap yok ise başka şey yazma, sadece kısaca bunlara cevap ver bana yeter.

Netice de; Aldığın araç senin bize ne! Sen C desende bize fark yaratmaz D desen de..

• quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Adamlar kim?

O adamlar, C sınıfında aracı olan Octavia'yı Rapid ile bir mi tutuyormuş ki?

onlara soracaksınız bana değil

Onlara neden sorayım, onlar gelip bilgiyi buraya yapıştırmıyorlar ki? O yüzden size soruyoruz "nereden geliyor bu?" diye.

Bilgiyi veriyorsan gelebilecek soruların da cevabını verebilmelisin. O yüzdendir sizden alıntı yapmamız .

odd ye göre C sınıfı. cevabını veremeyeceğim bilgiyi paylaşmam. sadece bilgiye ulaşılabilirlik burada soru sormaktan daha kolay olduğu için araştırmayı soruyu sorana bırakırım

demek ki soru sormak araştırmaktan kolay geldi o zaman buyrun inceleyin hangi klasmanda değerlendirmişler;

http://www.odd.org.tr/web_2837_1/neuralnetwork.aspx?type=73

Referans aldığınız yere bakın!!

ODD dediğin "OTOMOTİV DİSTRİBÜTÖRLERİ DERNEĞİ"

yani bildiğin DERNEK...

Bu dernek otomobil kuruluşlarından gelen bilgileri işler, yani ne verirsen onu yazar/yansıtır.

hangi kuruluşu referans almak gerekir? onu da siz söyleyin de bizim gibi dünyadan bi haber insanlarda aydınlansın.

Rapid; Small Family car(küçük aile otomobili) ve PQ25 platformunun alt yapısına sahip.
    Şuradan bakarsın;https://en.wikipedia.org/wiki/%C5%A0koda_Rapid_(2012)

Bu platformu da kullanan araçlar da şurada var, ona da bakarsın;https://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Group_A0_platform#A05

Bak bakalım aralarında, tanıdığın C sınıfı araç var mı?

Olmadı mı!..

Bunu satan adamlar kendi sitelerinde bile sınıflandırmasını doğru yapmışlar.

*Üst sıra B sınıfı; Fabia HB / Rabid NB / Rapid SW /
    *Alt sıra C sınıfı ; Octavia NB / SW / RS HB / RS SW
    *En alt sıra; C Crossover ve D sınıfı HB

"Grup halinde" ayırmış adamlar, bakmak yeterli.
    C sınıfı olarak görseler B sınıfı grubunun içine değil aşağı da Octavia'nın hemen yanına iliştirirlerdi.

O da olmaz ise;

Corolla/Civic/Octavia/Jetta gibi bir aracın yanına Rapid'i koy şöyle bir bak, göz yalan söylemez..

O da olmaz ise; Dernek(!) verilerine bakıp inanmaya devam...

referans wikipedia mı?

Seat toledo compact car (C) kompakt araba (C sınıfı)

https://en.wikipedia.org/wiki/SEAT_Toledo

Skoda rapid small family car (küçük aile arabası)

https://en.wikipedia.org/wiki/%C5%A0koda_Rapid_(2012)

bu nasıl oluyor peki? var mı bir açıklaması?

Onu da sen adamlara sor?

tabi kapak elinize ulaşınca onu da Sen sor değil mi? Üstten üstten konuşunca her zaman olmuyormuş öğrenmiş olduk. Ayrıca heyecanlanmayin rapid sedan zaten odd ye göre B sınıfı sedan. Spaceback C sınıfı hb.

Hala ODD diyorsun...

ODD "Dernek diyorum DERNEK" adamlar birilerinin gönderdiği verileri baz alıp listeliyor. Senin gibi adamlar da okuyup onu dikkate alıyor!!

Sanki kendileri bir Otoriteymiş gibi ODD deyip duruyorsun. Yook mu Meşhur ODD den başka güvenilir kaynağın?

senin wikipedia çok mu güvenilir? Sorduk cevap veremedin. B sınıfı parasına satılıyor diyorsun aç bir bak donanım olarak daha vasat ama leon ile aynı fiyat aralığında. Arkadaştan önce ben cevap vereyim senin çok sevdiğin referans gösterdiğin wikipedia da spaceback hb olarak tanımlanmış. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Škoda_Rapid_(2012) ben şahsen wikipedia örneğinden sonra yorum yazmazdım. Hatayı kabul etmekte bir erdemdir. Kimse yadırgamaz.

Bırak vikiyi odd yi Leonun bilmemnesini falan...

Bak aşağıdaki mesajımda RapidNB ve RapidSW ölçülerini verdim.

tekrar yazayım;

Rapid NB: Uzun./Geniş./ Yük. (mm) 4.483/ 1.706/ 1.461
    Rapid SW: Uzun./Geniş./ Yük. (mm) 4.304 / 1.706 / 1.459

RapidNB B sınıfı
    RapidSW C sınıfı

mı diyorsun??

ek.
    Sen ne diyorsun @erhat ?

Bu ölçülere göre Hangisi B hangisi C ?? RapidNB mi RapidSW mi?

Bak yukarıda da Fabia ve Octavia ölçüleri de var. Ne dersin?

saatlerdir var olan şeyler üzerinden dilim döndüğünce size anlatmaya çalışıyorum. Sizi ikna etmek zorunda değilim. Yazdıklarım paylastiklarim ortada. Sabaha kadar her yazdığınıza kapak yaparak cevap versem daha fazlasıyla karşıma çıkacaksınız. Ne o kadar zamanım nede herşeye kulp bulan birine gösterecek geniş bir sabrim var Benden bu kadar size kolay gelsin.

Kapak mapak derken??

Öncelikle yazdıklarına dikkat et, karşında mahalleden arkadaşın yok.

Saygı kuralları çerçevesinde yazacaksan yaz, şuraya girip 2-3 şey yazıyoruz onunda başka baaşka yerlere doğru yürütmeyelim.
    Ama yok! 2 ölçü koyunca ölçülere bakıp hangisi B hangisi C? diye cevap vermek yerine, başka yere atlayıp kelimelerin farklı olmaya
    başlayacak ise alıntı yapma ve benimle yazışmayı bırak. Hoşlanmıyorsan veya aynı fikirde değilsen görmez geçer gidersin, vaktin
    değerli ise boş geç gitsin..

Benim Rapid mapid umurumda değil, senin de olmasın.....
    Arkadaş C sınıfı diye B sınıfı aldığını sanıp dursun, çokta umurumda değil.

Benimde yazdıklarım yukarılarda duruyor, okuyan bakar kararını verir.
    Benim de seni ikna etmek gibi bir çabam yok, bir mesaj dikkatimizi çekti soru sorduk devamı geldi. Yoksa RapidSW gibi araba ile işi olmaz...

benim uslubum gayet yerinde. Benden yaşça büyük biriyle nasıl konuşulması gerektiğini bilirim. Kaç saattir gereksiz yere sakız gibi uzattığınız konu da hata ettim diye kenara çekilseydiniz mevzu bu kadar uzamayacakti. Yok odd neymiş dediniz Wikipedia örneği verdiniz toledo ile rapid farklı sınıf çıktı. Rapid spaceback e sw dediniz ama sizin referans gösterdiğiniz wikipedia da spaceback hb olarak tanımlanmış. Hala ölçü diyorsunuz. Adamlar sedanı B segmentine spaceback i ise C segmentine konumlandırmis. Hala B demenin bir anlamı var mi? Size göre B dir ama kaynaklarda bu araç C bu kadar basit. Alan alır almayan almaz beni bağlayan bir durum değil.

Alıntıları Göster
    Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 19 Ağustos 2016; 0:36:14 >

• İlk önce bu araba hatchback bir araç ve golf ve leon ile bagaj genişlikleri aynı 380lt.
    Liste liste herkes sana gosterdi C segmenti olduğunu anlayamadın. Uluslararası platformlari gosterdik alman, Fransız ve Türkiye ama sen onlardan daha profesyonelsin demek ki. Arabayi üreten gavur ürettiği araçlari senden daha iyi bilemiyor.

Ve sen direk ölçüleri ekledin mmler ile hesap yaptın. Soruna Senin gibi anlayacağın şekilde cvb verdik anlamıyorsun. Herkes yazıyor anlamıyorsun.

Bi arkadaşın yazdığı gibi sabaha kadar yazılar devam etse sen hiçbirşeyi kabullenmeyen ve dediğim dedik yapın olduğunu buradan net görüyorum.

Ben araci incelemisim, test etmişim, suan kullanıyorum ve ona göre reel yazıyorum, hayalci değil.

Soru cvb hep böyle gider , araç özellik , genişlik ve konfor olarak golften, leondan hiçbir farkı yok ve ustun özellikleri de çok daha fazla, F/P aracı. Sen 58-60bin tl ye boyle bir araç bul gel çatır çatır tartışalim.

Okulların açılmasına az kaldı zaten, dersleeine de böyle çalış , baba parasıyla alınan değil, alın teriyle aldığımız araçlar bunlar. En iyi araba bindiğin arabadır unutma!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhat -- 19 Ağustos 2016; 0:44:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• erhat E kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz hatalı herşeye eyvallah da tanımadığınız insanlar hakkında, okulların açılmasına az kaldı, derslerine iyi çalış gibi laflar söylemek yakışmıyor. Forumun amacı konular hakkında tartışmak, insanların birbirine fikir vermesi. Zorda kaldığımız zamanlarda git okuluna, git ders çalış denecek yer değil burası. Ayrıca sadece siz alın terinizle araba almıyorsunuz, konuyu çarpıtmayın, konuyla ne alakası var bu dediğinizin.

• Panthér kullanıcısına yanıt
    Evet haklısıniz odd ye bakarak B sınıfı olan bir araca C sınıfı dedim. Oysa ki araç B sınıfı. Ölçü olarak leon a golf e yakın olsa da kabul edilmeli ki araç B sınıfı. Arabadan anlayan herkes bunu fark eder. Siz haklısıniz ben yanılmışım. Saatlerce uğraşarak Beni aydınlattığıniz için Teşekkür ederim. Artık hiçbir yerde spaceback e C segmenti deme hatasına düşmem. Bundan sonra nerde bir spaceback görsem yaptığım hatanın büyüklüğünü hatırlayacam. Siz olmasaydıniz büyük bir hatanın içinde olacaktım. Tekrar tekrar Teşekkür ederim. Hayırlı akşamlar

• Arkadaşım sen yangına körükle gitmenin, milleti gaza getirmenin ne amacı var. Sen git aracının olduğu platformda savun, daha ne aracı kullandığın belli değil.

Bukadar çocuksu hesaplar konuşmalar okuyunca benden hayli küçük biri olduğunu anlıyorum.

Evet okullar acilmasinda ne var ?? Araba tutkunu çok öğrenci var. Yani arabayi bıraktık şimdi kişisel saldırı yapıyorsunuz.
    Başta on yargılı davranış biçimi.

Evet araç C segmentttir

• quote:

İlk önce liste liste herkes sana gosterdi C segmenti olduğunu anlayamadın. Uluslararası platformlari gosterdik alman, Fransız ve Türkiye ama sen onlardan daha profesyonelsin demek ki. Arabayi üreten gavur ürettiği araçlari senden daha iyi bilemiyor.

Ve sen direk ölçüleri ekledin mmler ile hesap yaptın. Soruna Senin gibi anlayacağın şekilde cvb verdik anlamıyorsun. Herkes yazıyor anlamıyorsun.

Bi arkadaşın yazdığı gibi sabaha kadar yazılar devam etse sen hiçbirşeyi kabullenmeyen ve dediğim dedik yapın olduğunu buradan net görüyorum.

Ben araci incelemisim, test etmişim, suan kullanıyorum ve ona göre reel yazıyorum, hayalci değil.

Soru cvb hep böyle gider , araç özellik , genişlik ve konfor olarak golften, leondan hiçbir farkı yok ve ustun özellikleri de çok daha fazla, F/P aracı. Sen 58-60bin tl ye boyle bir araç bul gel çatır çatır tartışalim.

Okulların açılmasına az kaldı zaten, dersleeine de böyle çalış , baba parasıyla alınan değil, alın teriyle aldığımız araçlar bunlar. En iyi araba bindiğin arabadır unutma!

Herkes kim yahuu? Bir sen varsın birde diğer arkadaş?
    O da olmasa sen cevap bile veremiyorsun, 2 gündür yazdığın konularda doğru düzgün cevap bile çıkmadı, sustun kaldı. Bir arkadaş bulunca biraz sesin çıktı.

Neyse!
    Anlaşılan yukarıda yazılanlara/sorulara cevabın yok. Dediklerinin açıklmasını yapamadığını için başka konulara atlayıp duracaksın.

Açık yüreklilik ile yukarıdakileri cevaplayacakmısın yoksa sürekli konuyu başka yerlere mi çekmeye çabalayacaksın?
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=119649952

Ben okulların hepsini bitireli yıllar oldu, o ne yahu!! O da neydi?
    Bak profilimde yaşım da yazıyor. Hatta! profilime de gir orada açtığım konular var, araba konularına da bak, oku biraz belki! biraz birşeyler öğrenirsin.

B sınıfı arabayı C sınıfı diye almışsın. Boşver sen, kapılardaki suni derilerle avun gez dolan keyfine bak...

• quote:

Evet haklısıniz odd ye bakarak B sınıfı olan bir araca C sınıfı dedim. Oysa ki araç B sınıfı. Ölçü olarak leon a golf e yakın olsa da kabul edilmeli ki araç B sınıfı. Arabadan anlayan herkes bunu fark eder. Siz haklısıniz ben yanılmışım. Saatlerce uğraşarak Beni aydınlattığıniz için Teşekkür ederim. Artık hiçbir yerde spaceback e C segmenti deme hatasına düşmem. Bundan sonra nerde bir spaceback görsem yaptığım hatanın büyüklüğünü hatırlayacam. Siz olmasaydıniz büyük bir hatanın içinde olacaktım. Tekrar tekrar Teşekkür ederim. Hayırlı akşamlar

Rica ederim. Sana da iyi akşamlar.

• Bende size 10 tane soru sordum cvb vermediniz. Okulu bitirmeniz güzel matematiksel bir yapınız var mm'ler ile iyi hesap yapıyorsunuz.

Fabia, polo , ibiza B ise spaceback ne ?

Verdiğiniz ölçülere göre spaceback , golf ve leon ile aynı ölçülerde.

Spaceback hatchback bir araçtır ve bagaj ölçüleri 380lt golf ve leon ile aynı ölçülerde.

Vw grubu araçları çöp ettiniz ya alkışlıyorum :))

• quote:

quote:

Bence arkadaşın yazdığınin anlamı baya var, ben çok şey anladım aslında ama neyse :)

Bu arada muhalefet arkadaşlar sizler hangi marka araç kullanıyorsunuz?

Ne meraklı çıktın ya, diyelim ki aracımız yok, yorum da mı yapamayacağız ?

• 2-3 gündür hep Rapid spaceback paylaşımları görüyorum.
    Bi ara ana sayfada 4 tane Rapid konusu vardı.
    Öncelikle aracınız B segmenti, aynı şekilde C-elyyse, Linea gibi araçlar da B segmenti.
    Segment bana göre fazla önemli değil ihtiyacımı karşılaması daha önemli.
    Bana göre segment sadece araç alımında karşılaştırma yaparken önemli çünkü alacağım aracın rakiplerinin fiyatıyla kıyaslarım.
    Yani aracınızı Golf, Leon yerine Polo ile kıyaslamanız gerekiyor.
    Bu arada ben sıfır dizel manuel B segmenti crossover aracı donanımı sizden daha fazla (cam tavan, katlanır ayna vb.) 61.600 liraya aldım.
    Metalik renk, alarm filan ekletmesem 60.300'e cam tavanlısını alabiliyordum.
    Ayrıca bu aracı forumdan birçok kişi aldı.
    Aynı şekilde Rapid'den daha performanslı olan İbiza 1.0 ile arasında fiyat farkı az değil.
    B segmenti benzinli otomatik olarak İbiza daha f/p diye düşünüyorum.(Genişlik ve kalite hariç Rapid'in üstün olduğu nokta yok.)

• quote:

quote:

quote:

Bence arkadaşın yazdığınin anlamı baya var, ben çok şey anladım aslında ama neyse :)

Çidden anladın mı?

• quote:

quote:

Arkadaşım sen yangına körükle gitmenin, milleti gaza getirmenin ne amacı var. Sen git aracının olduğu platformda savun, daha ne aracı kullandığın belli değil.

Bukadar çocuksu hesaplar konuşmalar okuyunca benden hayli küçük biri olduğunu anlıyorum.

Evet okullar acilmasinda ne var ?? Araba tutkunu çok öğrenci var. Yani arabayi bıraktık şimdi kişisel saldırı yapıyorsunuz.

Evet araç C segmentttir

Boşver yaşı okulu falan da, şunlara bir cevap ver.

Çok merak ettim, okuyanlar da merak etmiştir.

Haa! Merak da ediyorsan 2 Üniversite bitirdim, yaşım da 48, 3 seneye emekli olacağım.
    Bu DH' 2009 dan beri yazarım, 700+200 sayfalık bir konu ve 5-6 konu daha var. Otomobil Genele de arada sırada çiziktiririz.

Çoğu kişide beni yüzyüze/telefondan vs. tanır., gerçek bir kişiyim yani...

Kullandığım ve sahibi olduğum 2 araç var(imzada yazıyor), Baba parası değil Memur adamdan ne kalacak ki?
    Ev de var araba da Allah'a şükür çalıştık aldık, hanımla beraber emekli de olduk mu tamamdır.

Var mı başka merak ettiğin??

RapidSW dersen, onu zaten yukarılarda yazmıştım, tekrara girmesin anlamışsındır.

Yaşınız varmış ama ruhunuz genç. Memnun oldum dostluklar tartışarak başlarmis derler.

Bende sizin gibi misyonunu oluşturmuş kişilerle fikirlesmekten zevk ve haz duyarim.

Sw dediğiniz aracın bagaj ölçüleri 380lt aynı golf ve leon gibi bagajlari ozaman sizin dediğinize gore bu araçlarda sw :).
    Bakın konuyu çarpitmayin aynı araçlar demiyorum, aynı bagaj ölçüleri diyorum.

Okadar yazı yazıyorum, kelimeyi cımbızla çekenleri anlamıyorum.

Golf ve leon değil zaten araç ama onlar kadar da donanıma sahip.

Bej tekrar sorucam polo B segment ise, spaceback C dir.

Sizden ricam bir haftasonu gidip aracı incelemeniz sayın panther ;)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Çidden anladın mı?

Tabiki sitem etmiş bas bayağı , Nuh der peygamber demez gibisiniz anlamında sitem etti size :))

• quote:

Bende size 10 tane soru sordum cvb vermediniz. Okulu bitirmeniz güzel matematiksel bir yapınız var mm'ler ile iyi hesap yapıyorsunuz.

Fabia, polo , ibiza B ise spaceback ne ?

Verdiğiniz ölçülere göre spaceback , golf ve leon ile aynı ölçülerde.

Spaceback hatchback bir araçtır ve bagaj ölçüleri 380lt golf ve leon ile aynı ölçülerde.

Vw grubu araçları çöp ettiniz ya alkışlıyorum :))

Yahu! Ban ne başka başka araçları boyundan posundan. Bırak başka markaların arabalarını falan filan, Biz Skoda'ya yoğunlaşalım.

Diyorum ki; RapidNB ile RapidSW aynı ölçü de ama Biri C diğeri B, farklı segment diyorsun, ne iş??
    Bu "RapidSW skodanın bir aracının HB'i oluyor"muş(sen dedin ya!) o araç hangi araç??
    Bu marka da Octavia var o ne? O da C sınıfı! Nasıl oluyor?

Vesire...

Bu spaceback dediğin araç o saydığın Golf/Leon gibi araçların dengi bile değil, karşılaştıracak isen dengini bul bari. Mesela 301 var, c-elysee var

Golf ile Rapid ne yahu!! Ne alaka?

Ama Rapid denilen arabanın kapıları deri(o da deri olsa iyi, suni deri), o bile sınıf atlatır. Dimi...

• Bence ilk önce sizin kullandığınız araçlari bir konuşalım .

2012 HB CRUZE LT WTCC AT/6 SR
    2015 CITROËN C4 CACTUS 1.2 e-VTI 82HP SHINE CT

Hadi bunlarla ilgili bir değerlendirme yapalım.
    Cruze gibi Turkiyeden çekilmiş aracımı ?
    Cactus gibi heryeri plastik yapılmış aracı mi ?

Cruze ile golf ve leonu mu kiyaslayalim?
    Ama hiçbir soruma cevap alamadım, bari bunlara cvb verin.

Cruze hakkında konuşabiliriz, chevroletin türkiyeden çekilmesi aracın özelliklerinden birşey götürmez. Cruze dünyada hep en çok satanlar listesinin başlarında olmuştur. Türkiyede de tam bir fiyat/performans aracı olduğu için çok satıyordu. Genişlik olarak da , yol tutuş olarak da, güvenlik-sağlamlık olarak da rapidi ikiye katlar. Sonuçta taş gibi c segment araç.

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşım sen yangına körükle gitmenin, milleti gaza getirmenin ne amacı var. Sen git aracının olduğu platformda savun, daha ne aracı kullandığın belli değil.

Evet araç C segmentttir

Boşver yaşı okulu falan da, şunlara bir cevap ver.

Çok merak ettim, okuyanlar da merak etmiştir.

Haa! Merak da ediyorsan 2 Üniversite bitirdim, yaşım da 48, 3 seneye emekli olacağım.
    Bu DH' 2009 dan beri yazarım, 700+200 sayfalık bir konu ve 5-6 konu daha var. Otomobil Genele de arada sırada çiziktiririz.

Çoğu kişide beni yüzyüze/telefondan vs. tanır., gerçek bir kişiyim yani...

Kullandığım ve sahibi olduğum 2 araç var(imzada yazıyor), Baba parası değil Memur adamdan ne kalacak ki?
    Ev de var araba da Allah'a şükür çalıştık aldık, hanımla beraber emekli de olduk mu tamamdır.

Var mı başka merak ettiğin??

RapidSW dersen, onu zaten yukarılarda yazmıştım, tekrara girmesin anlamışsındır.

Yaşınız varmış ama ruhunuz genç. Memnun oldum dostluklar tartışarak başlarmis derler.

Bende sizin gibi misyonunu oluşturmuş kişilerle fikirlesmekten zevk ve haz duyarim.

Sw dediğiniz aracın bagaj ölçüleri 380lt aynı golf ve leon gibi bagajlari ozaman sizin dediğinize gore bu araçlarda sw :).
    Bakın konuyu çarpitmayin aynı araçlar demiyorum, aynı bagaj ölçüleri diyorum.

Okadar yazı yazıyorum, kelimeyi cımbızla çekenleri anlamıyorum.

Golf ve leon değil zaten araç ama onlar kadar da donanıma sahip.

Bej tekrar sorucam polo B segment ise, spaceback C dir.

Sizden ricam bir haftasonu gidip aracı incelemeniz sayın panther ;)

Bagajın aynı lt de olması Bir aracı HB'den yada NB'den çıkartıp SW yapmaz, aracın HB/NB/SW olması karoser yapısı ile ilişkili.

Benim bagaj ölçülerini kıyaslar bir mesajım olmadı, geriye dönük okuyalım. ilgilendiğim ve bu konu içinde konuştuğum/yazdığım bir durum değil.
    Bir HB aracın bagaj hacmi ile SW bir aracın karşılaştırmasını yapıp bundan bir netice çıkartmak, hiç doğruyu vermez.

Benim araçlardan 1 tanesi Yeni 308 ALLURE+Premium pack, dizel+otomatik vs.
    D sınıfı araçların bazılarından daha doludur, gırtlak yani.. Ama bu onu D sınıfı yapmaz. Mümkün değil...
    Ancak bazıları ile donanım anlamında galip gelir, gersi yalan olur.

Diğer aracımda CivicHB ve 2012 model olmasına rağmen şu andaki mevcut C sınıfı araçların bazılarından daha da donanımlıdır.
    Ama bu da onu boş D sınıfları içinde yükseltmez.

Bagaj ölçülerini dikkate almayın, o 30cm'lik kısmı gözünüzle kesip atın, karşınıza B sınıfıHB araç çıkacaktır.

Polo B seğmentinde bir araçtır, Spaceback de onun biraz uzun versiyonudur.
    Yani! Aynı markadan örnek alalım, Fabia'yı biraz uzatırsanız -kabaca- ortaya Rapid çıkartırsınız SW yada NB...

Diğer markaların SW NB versiyonuna bakın(rapid SW/NB diye 2'li örnek)
    Astra NB, AtraSW nerdeyse ölçü olarak aynı. Peki SW birazcık uzun diye ve bagajı biraz daha geniş diye C den D'ye atlayabiliyor mu?

Olmaz dimi...

Peki Rapid NB(sedan) ile Rapid SW, sırf bagajı daha geniş ve kullanışlı diye niye sınıf değiştiriyor?

Yukarılarda yazmıştım. Araç alacağım zaman Octavi ve Suberb e bakmıştım, onlarla beraber Rapid'e de baktım.
    Baktığım ve 3 aracı da incelediğim için biliyorum zaten, tekrar tekrar bakmama gerek yok.

Bakıyorum da cruze u görünce hemen başka konuya gidip aracı kötülemişsiniz. Teneke ve güvenlik sıfır dediğiniz araç euro encap testinden yetişkin korunmasından 96 puan aldı, ayrıca parçalar astra j ile ortak ve bütün opel yetkili yada özel servisleri araca bakıyor. Arabalardan zerre anlamadığınızı bu konuda gördük zaten, daha fazla çabalamayın, yeterince rezil oldunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 19 Ağustos 2016; 2:04:48 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.