Şimdi Ara

Skoda Rapid Spaceback Kullanıcıları Buraya (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
4
Favori
9.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar opsiyon listesinde image paket, dinamik paket, emotion paket,emotion plus paket var ama içerikleri yok farkları nelerdir birde mesela emotion için xenon far fiyatı jant fiyatı gibi dört beş aksesuarı koyup fiyat şu kadar demişler aynı aksesuarları emotion plus için koyup farklı fiyat demişler bunlar da ayrı mı alınıyor yoksa paketlerin içinde mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: the Alchemist

quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Arkadaşlar Dizeli ile Benzinlisi arasında çok fazla yakıt farkı var mı ?

saygılar

Elbette var! Araç almayı düşünüyorsanız, motor ve tüketimler hakkında biraz araştırma yapmanız faydalı olur.

Sizce Değerli Dostum, benzinli mi dizel mi?

Saygılar

Beklenti/ihtiyaçlar/yıllık yapılan km/bulunulan yerin şehir-trafik yapısı vs. göre değişir.

Yıllık az km ve düz bir şehir ise benzinli alınabilir, ama yıllık yapılan km çok ve trafik var ise dizel seçimi daha mantıklı.

Ambition donanım manuel; Benzinli ve dizel arasında 6.000TL fark var.
    Style donanım DSG; Benzinli ve dizel arasında 12.000TL fark var.

..kişinin ihtiyaç ve cüzdandaki parasının durumuna göre değişir.

Ben olsam Antalya gibi düz bir şehir için 1.2TSI, İstanbul trafiği olan bir yer için ise 1.4TDI seçerdim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar Dizeli ile Benzinlisi arasında çok fazla yakıt farkı var mı ?

saygılar

Elbette var! Araç almayı düşünüyorsanız, motor ve tüketimler hakkında biraz araştırma yapmanız faydalı olur.

Sizce Değerli Dostum, benzinli mi dizel mi?

Saygılar

Beklenti/ihtiyaçlar/yıllık yapılan km/bulunulan yerin şehir-trafik yapısı vs. göre değişir.

Yıllık az km ve düz bir şehir ise benzinli alınabilir, ama yıllık yapılan km çok ve trafik var ise dizel seçimi daha mantıklı.

Ambition donanım manuel; Benzinli ve dizel arasında 6.000TL fark var.
    Style donanım DSG; Benzinli ve dizel arasında 12.000TL fark var.

..kişinin ihtiyaç ve cüzdandaki parasının durumuna göre değişir.

Ben olsam Antalya gibi düz bir şehir için 1.2TSI, İstanbul trafiği olan bir yer için ise 1.4TDI seçerdim.

Değerli dostum bu verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum.

saygılar

• Değerli arkadaşlar; dün bir tane Rapid Spacebak test sürüşü yaptım 2016 model. Ama dreksiyon bana ağır geldi. bu konuda ne diyeceksiniz? bu aracın direksiyonu ağır mı?
  • Arkadaşlar bu dsg şanzıman çok sorun çıkarıyor deniliyor internette birçok yerde. nedir bunun doğrusu? bu araca karar kılmaya çalışıyorum ama direksiyonu bana sert geldi ve bir de DSG şanzıman sorun çıkarıyor diyorlar.

Aydınlatırsanız sevinirim.
  • the Alchemist T kullanıcısına yanıt
    Dsg şanzıman kronik sorunlu, denk gelip gelmemesi de şans işi biraz. Bayiden çıktıktan sonra yolda kalan da var uzun yıllar sorunsuz kullanan da, ama neticede dediğim gibi kronik sorunlu. Direksiyon sertliği için birşey diyemeyeceğim, aracı kullanmadım ama çok da sert olacağını sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Dsg şanzıman kronik sorunlu, denk gelip gelmemesi de şans işi biraz. Bayiden çıktıktan sonra yolda kalan da var uzun yıllar sorunsuz kullanan da, ama neticede dediğim gibi kronik sorunlu. Direksiyon sertliği için birşey diyemeyeceğim, aracı kullanmadım ama çok da sert olacağını sanmıyorum.

Çok teşekkürler değerli dostum. O zaman Rapid istiyorsak düz vites daha mantıklı duruyor, değil mi?
    Kafam rahat olsun diyorsanız tabii ki manuel. Dsg hızlı, sarsıntısız tamam ama ne zaman bozulacak, yolda kalacak mıyım düşüncesiyle diken üstünde olmak rahatsızlık vericidir diye düşünüyorum.
  • quote:

Kafam rahat olsun diyorsanız tabii ki manuel. Dsg hızlı, sarsıntısız tamam ama ne zaman bozulacak, yolda kalacak mıyım düşüncesiyle diken üstünde olmak rahatsızlık vericidir diye düşünüyorum.

Alakanız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

Saygılar
    Rica ederim, hayırlısı olsun.

• quote:

Direksiyon elektrik destekli olması lazım.

ek...

Elektro Mekanik Servo Direksiyon

Elektro mekanik servo direksiyon, hıza bağlı şekilde ayarlanan elektrikli bir güç destekli yardımcı direksiyondur ve sadece sürücünün ihtiyaç duyduğu anlarda devreye girer.

Hidrolik bileşenlere hiç ihtiyaç duymadan çalışır. Hidrolik servo direksiyonlara kıyasla bu direksiyon türünün avantajları arasında daha düşük yakıt tüketimi, yenilenmiş konfor ve güvenlik fonksiyonları yer almaktadır. Direksiyonun aktif bir şekilde orta konuma geri getirilmesi orta hissini iyileştirir ve yan rüzgâr kompansasyonu, tek taraflı eğimli yollarda veya sabit yan rüzgârda sürücü üzerindeki yükü azaltır. Otomatik park sistemi "Park Assist" ve şerit takip asistanı "Lane Assist" gibi destek fonksiyonları da onun yardımıyla gerçekleştirilir. Direksiyon desteğinin ilgili motor tipine ve donanıma özel bir şekilde uyarlanması da eşsiz bir direksiyon hissi sunar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 13 Şubat 2017; 21:9:0 >

• Herkese Merhaba,

Şu anki aracımla hafta içi hergün istanbul trafiğinde (sabah gidiş - akşam dönüş) 5 gün boyunca yaklaşık 380 km. yol yapmaktayım. haftalık tam olarak 200 TL benzin harcıyorum bu yol için. Bu akşam rapid spaceback 1.2 tsi dsg modeline tekrar bakmaya gideceğim. benim için ilk tercih yakıtı az yakması şehir içi trafiğinde. Ben bu aracı alsam şimdiki yakıt harcamama nazaran ne kadar tasaruf yaparım ? araç fiyatı olarak son 65.000 TL istiyorlar (2016 sıfır style model) bu parayı vermeme değecekmidir yakıt konusunda eski aracımla kıyaslandığın da ? Yardımlarınızı rica ediyorum.

İyi forumlar
  • 9 ay olacak nerdeyse cok memnunum hic bir trim sesi yok dsg kusursuz çalışıyor. Bitane resim de ekleyelim

Skoda Rapid Spaceback Kullanıcıları Buraya

• shockwave23 kullanıcısına yanıt
    aracınızın motoru neydi acaba?

eğer k.kartı ile yakıt alıyorsanız, aylık yakıt giderinizi ve aylık yaptığınız km yi yazabilir misiniz?
  • tigerito T kullanıcısına yanıt
    1.4 tdi dsg. Suan 6500 de gunde 10km yapıyorum ortalama is ev arası. Mazotu nakit alirim haftalik 40 tl lik mazot yetiyor. Yakittan sonra yapilan km de 130 140 150 arasi değişiyor. Ortalama 5.7 litre/6.1 litre arasi yakiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shockwave23

1.4 tdi dsg. Suan 6500 de gunde 10km yapıyorum ortalama is ev arası. Mazotu nakit alirim haftalik 40 tl lik mazot yetiyor. Yakittan sonra yapilan km de 130 140 150 arasi değişiyor. Ortalama 5.7 litre/6.1 litre arasi yakiyorum.

hocam merak ettim 9 ayda 6500 km yapmışsınız .GÜNDE 1O KM demişsiniz az yani. YILDA ORTALAMA 8000 8500 EDER kmniz. Neden dizel alma gereği duydunuz benzinliyle arasında fiat farkı az mıydı.

• defiant82 kullanıcısına yanıt
    Ötv muaf sekilde oldugu icin boyle tercih ettim

• diğer kullanan arkadaşlar da yazabilir, aylık km sini ve aylık yakıt tutarını.
  • Bugun mazot bitti 40 liralik almistimd 140km menzilde ışık yandi ancak spor modda kullandim bir süre motor verimli su ana kadar aracin gidisinden konforundan cok memnunum.

• arkadaşlar merhaba,
    hyundai getz 1.4 benzinli araç sahibiyim.

skoda rapid spaceback i ötv indirimli alma niyetindeyim.

1.4 dizel otomatik ile 1.6 dizel manuel arasında kaldım.
    senede 15bin km civarı yol yapıyordum benzinli ile ; dizel olursa daha da fazlası olacaktır.

sizlere sormak istediğim nokta manuel mi 4 silindir 1.6 dizel mi yoksa otomatik 3 silindir 1.4 dizel mi daha iyidir.

yakışı, çekişi kullanımı vs.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.