Şimdi Ara

Skoda SuperB Sahipleri Ve Sevenleri Kulübü (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.569
Cevap
25
Favori
171.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: chn06

quote:

Orijinalden alıntı: mdcezir

Bu nasıl bir sacmaliktir ben anlamadım açıkcası. Gelecek aracın özellikleri belli değil mı? Ani bir degisiklik olmasını mi bekliyorlar donanımda?

benim verecegim siparisin donanimla ilgisi yok acikcasi.bagaj file aglari semsiye buzdolabi aski gibi aksesuarlar alacagim.bence ellerinde katalog olmadigi icin ugrasmak istemiyorlar

Size verdigim linkteki katalog no'lari geçerli verecekleri sipariste. Benim bayi rahatlıkla isteyebiliyor. İsterseniz bayi ve yedek parçada ilgili arkadasın ismini verebilirim.

Bu arada şemsiyeyi bosverin. Herhangi bir katlanan şemsiye de aynı göze rahatlıkla oturuyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mdcezir

Bu nasıl bir sacmaliktir ben anlamadım açıkcası. Gelecek aracın özellikleri belli değil mı? Ani bir degisiklik olmasını mi bekliyorlar donanımda?

benim verecegim siparisin donanimla ilgisi yok acikcasi.bagaj file aglari semsiye buzdolabi aski gibi aksesuarlar alacagim.bence ellerinde katalog olmadigi icin ugrasmak istemiyorlar

Farklı bir marka da araç aldığımda benimde başıma geldi..
    Gelen aksesuarı aracın şasi v.s nosuna göre bilgisayar kayıt ediyorlar..yoksa aksesuarı teslim edemiyorlar...
    Bende araç almadan önce aksesuar sipariş ettirdim aracım gelmeden aksesular geldi ama alabilirmiyim bende kalsın diye sorduğumda vermediler...Aracınız gelmeden teslim edemeyiz dediler..Hava filtresi yağ v.s gibi şeyleri verebiliyorlar ama aksesuarı vermemişlerdi..

• quote:

Orijinalden alıntı: çok bilinmeyenli denklem

quote:

Orijinalden alıntı: enoktakenokta

quote:

Sunrooftanda kaynaklanabilir ihtimal dahilinde tabiki.birde bagaj kapaginin fitillerindenmi diye dusundum ama ustten geliyor demissiniz.sunroof daha kuvvetli.servise gittiginizde sonucu bildirirseniz sevinirim.

Üstten gibi geldi, ancak şimdi de aklıma kol dayama geliyor.

Yarın sabah camlar kapalı, müzik kapalı, sadece bu sese odaklanmış vaziyette gideceğim işe, sanırım ancak o zaman daha iyi anlarım.

Umarım çözüm bulunca elbette buraya yazarım...

Ender Bey, geçmiş olsun.

Eğer ses sizi aşırı derecede rahatsız etmiyorsa böyle devam edin.

Keza oradaki servis görevlileri de sesin nereden geldiğini anlayamazsa aracı kurcalayacaklar, bu da çok randımanlı olmaz.

En güzeli sesin nereden geldiğini kendiniz tespit etmeniz ya da usta ile beraber uzun bir test sürüşüne çıkmanız ve ustanın sesin nereden geldiğini tespit etmesini temenni etmek.

Sesin nereden geldiğini tespit eder, servise öyle giderseniz daha sağlıklı bir sonuç alırsınız.

Cüneyt Bey çok haklısınız, aracı kurcalatmayı ben de istemiyorum; ancak ses hakikaten rahatsız edici, en azından benim için öyle...

Sabah işe gelirken tekrar dikkat kesildim, kol dayamadan gelmediğine eminim, o seçeneği eledim...

Sanki arka sağ taraftan geliyor gibi, acayip bir titreşim sesi, bızzzz gibi... Arka cam perdeleri yapar mı böyle bir ses diye düşünüp onları kaldırdım, normalde çekili vaziyette değildi. Akşam giderken o vaziyette gideceğim, yine yaparsa cam perdeleri de değil.

Bu arada arkadaki çakmak dikkat ettim, çok sabit değil, o da vibrasyona müsait gibi geldi. Cam perdelerini elersem sıradaki şey o çakmak olacak, yerinden çıkarıp o şekilde deneyeceğim bir de...

Sonuçta şu an bir ses var ancak nereden geldiği belli değil kısacası...

• açıkcası şanslıklık yaşıyosunuz, ben bir senedir, en ufak tıkırtı duymadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: zapi

açıkcası şanslıklık yaşıyosunuz, ben bir senedir, en ufak tıkırtı duymadım

Vallahi böyle şeyler beni buluyor hep, ya da bu tarz şeylerin farkına ben varıyorum nedense, sadece bu araç için değil diğer araçlar için de. Bunun haricinde araçta başka türlü ses yapma potansiyeline sahip yerler de var ve maalesef bunların da çözümü yok, sadece kendi çabalarınızla çözüm bulabiliyorsunuz bunlara.

Bu "zırıltı" sesi ise bir şekilde çözülmek zorunda. Önce bir tespit edeyim, sonra servise gideceğim. Servis halletmezse Yüce Oto'ya yöneleceğim. Oradan da sonuç alamazsam direkt Skoda'ya kadar gider bu iş...
  • quote:

quote:

Vallahi böyle şeyler beni buluyor hep, ya da bu tarz şeylerin farkına ben varıyorum nedense, sadece bu araç için değil diğer araçlar için de. Bunun haricinde araçta başka türlü ses yapma potansiyeline sahip yerler de var ve maalesef bunların da çözümü yok, sadece kendi çabalarınızla çözüm bulabiliyorsunuz bunlara.

Bu "zırıltı" sesi ise bir şekilde çözülmek zorunda. Önce bir tespit edeyim, sonra servise gideceğim. Servis halletmezse Yüce Oto'ya yöneleceğim. Oradan da sonuç alamazsam direkt Skoda'ya kadar gider bu iş...

Bencede isin pesini birakmayin sorun kucukken halledilmeli buyurse daha zor olabilir.

• quote:

quote:

quote:

Bencede isin pesini birakmayin sorun kucukken halledilmeli buyurse daha zor olabilir.

Buraya da yazmışımdır belki, zaten siz ve birkaç arkadaşımız ses konusundaki takıntımı biliyorsunuzdur; bu yüzden bir önceki aracım Peugeot 407'imi aldıktan 4 ay sonra satmıştım, sadece sses nedeniyle, soğumuştum araçtan.

Bu ses konusundaki sorunlar hakkaten özellikle beni buluyor bir de sanırım...

Akşam eve giderken güneş perdeleri takılı, arka çakmak sökülü gideceğim; bakalım ses olacak mı yine...

• Şu bahsettiğim "zırıltı", "bızlama", "titreşim" konusunda son gelişmeleri yazayım...

Kol dayama değil, güneşlikler değil, çakmak da değil; bu şıkların hepsi elendi.. Akşam gelirken dikkat ettim, sunroof olması da zor, ses yukarıdan gelmiyor gibi, daha çok sağ-arka taraftan geliyor gibi. Sağ arka kapıdan olabilir mi, olursa da niye diye düşünüyorum şimdi...

Yarın en azından soruna bir teşhis koymak adına Zeki Ünaldı'ya gidebilirim sabah, Ata ve And'a gitmem bu ara pek mümkün değil gibi...
  • quote:

Şu bahsettiğim "zırıltı", "bızlama", "titreşim" konusunda son gelişmeleri yazayım...

Kol dayama değil, güneşlikler değil, çakmak da değil; bu şıkların hepsi elendi.. Akşam gelirken dikkat ettim, sunroof olması da zor, ses yukarıdan gelmiyor gibi, daha çok sağ-arka taraftan geliyor gibi. Sağ arka kapıdan olabilir mi, olursa da niye diye düşünüyorum şimdi...

Yarın en azından soruna bir teşhis koymak adına Zeki Ünaldı'ya gidebilirim sabah, Ata ve And'a gitmem bu ara pek mümkün değil gibi...

Gelismeleri merakla bekliyoruz.umarim fazla birseye gerek kalmadan cozulur
  • Vallahi şimdi de Skoda forumlarından biraz araştırdım Zeki Ünaldı'yı, bayağı bir tavsiye edilmiş gibi... Yalnız geçmişe ait bir mesajda birisi "1 gün sonrası için aradım, randevu vermediler" yazmış; ben sabah randevu falan olmadan direkt gitmeyi düşünüyordum...

Bu sıkıntıyı çözmezsem içim rahat etmeyecek onu da biliyorum... Sabah şansımı bir deneyeceğim sanırım...
  • quote:

Vallahi şimdi de Skoda forumlarından biraz araştırdım Zeki Ünaldı'yı, bayağı bir tavsiye edilmiş gibi... Yalnız geçmişe ait bir mesajda birisi "1 gün sonrası için aradım, randevu vermediler" yazmış; ben sabah randevu falan olmadan direkt gitmeyi düşünüyordum...

Bu sıkıntıyı çözmezsem içim rahat etmeyecek onu da biliyorum... Sabah şansımı bir deneyeceğim sanırım...

Eğer randevu vermiyorlarsa yarın sabah oraya yakın biryerde skoda yol yardımı arayın hemen alırlar sizi ordan ve otomatikman randevun başlamış olur... Kıllık yapana böyle yapacaksın...
  • quote:

Vallahi şimdi de Skoda forumlarından biraz araştırdım Zeki Ünaldı'yı, bayağı bir tavsiye edilmiş gibi... Yalnız geçmişe ait bir mesajda birisi "1 gün sonrası için aradım, randevu vermediler" yazmış; ben sabah randevu falan olmadan direkt gitmeyi düşünüyordum...

Ender bey zeki unaldiya bir bakin sorun giderilmezse birlikte and otomotive gidelim musait bir zamaninizda.
  • Ender bey birde iskitler aslanbey caddesinde skoda uludag servisi var.ozel servis gerci ama orada iyidir.
  • quote:

Ender bey birde iskitler aslanbey caddesinde skoda uludag servisi var.ozel servis gerci ama orada iyidir.

Garanti dahilinde ise özel servise para vermeye değmez bence...
  • Yanıt veren ve sorunla ilgilenen tüm arkadaşlara, bilhassa Cihan Bey size çok teşekkür ederim. Böyle zamanlarda destek gerçekten iyi oluyor...

Yarın sabah kesin gideceğim Zeki Ünaldı'ya artık, aklımda birşey oldu mu başka birşeye konsantre olamamak gibi bir huyum var. Erken çıkacağım evden, zaten şu an çalıştığım Bankanın Batıkent Şubesi'ndeyim, 08.30'da serviste olurum, oradan da işe geçerim. Umarım soruna çabuk ve basit şekilde teşhis koyup yine basit bir şekilde çözerler...

Cihan Bey, Zeki Ünaldı'da halledemezsem sizinle irtibata geçip And'a birlikte gitmek de çok iyi olur, ne olursa olsun tanıdık biriyle gitmek işleri kolaylaştırıyor ve ilgiyi ve özeni artırıyor...

Tekrar teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: karantina61

quote:

Ender bey birde iskitler aslanbey caddesinde skoda uludag servisi var.ozel servis gerci ama orada iyidir.

Garanti dahilinde ise özel servise para vermeye değmez bence...

Vallahi hocam şu sorun için astronomik bir ücret olmadıkça ödemeye razıyım garantiye falan bakmadan; ancak yetkili servisler kıldan tüyden herşeyden aracı garanti kapsamı dışına sokmaya çalışıyorlar zaten bir sorun oldu mu; onun için elimiz mahkum yetkili servise gideceğiz... Muhtemelen Cihan Bey'in yazdığı servis işin daha bir ehlidir belki de, ama dedim ya el mahkum şimdilik...
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccüneyt -- 2 Mart 2011; 1:08:31 >
  • Tamam Ender bey siz zeki unaldiya bakin olmazsa anda gideriz.ben eyup ustayla olmazsa sahibi necip beyle konusurum sizle birlikte.soylerim ses geldigini ve bozuk yolda yapiyor diye.haberlerinizi bekliyorum.
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccüneyt -- 2 Mart 2011; 1:10:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: çok bilinmeyenli denklem

Ender Bey, siz bakmışsınızdır, ama yine de ben sorayım.

Arka kapı gözünde kalem, çakmak vs yok değil mi ?

Böyle basit bir ayrıntıyı atlamazsınız, ama yine de ben sorayım.

Paspaslarınız tıkırtı yapıyor olabilir mi, tam oturmamış olabilir, kayar, orjinal paspas değildir ya da.

Aklıma gelen bir başka ihtimal ses lastiklerden geliyor olabilir mi ?

Lastiklerin havasını en son ne zaman kontrol ettiniz ?

Bir de şunu yapma imkanınız var mı ?

Sizden başkası aracı kullansa, siz de aracın arka koltuğuna geçseniz, bir de sesi öyle dinleseniz ?

Mesela eşiniz kullanabilir aracı tenha bir yolda.

Sesin nereden geldiğini anlamanız için benim size en son tavsiyem gece geç saatlerde (00:00- 01:00 ) gibi araba ile gezintiye çıkmak, o zaman daha iyi anlarsınız sesin nereden geldiğini.

Yine de sesin nereden geldiğini tam olarak tespit edemezseniz aracınızı yetkili servise bırakmak en doğrusu olur ki onlar da sesin nereden geldiğini hemen tespit edemeyebilirler.

Servise bu konuda zaman vermeniz gerek.

Cüneyt Bey ses o kadar canımı sıktı ki, sabah bankanın şubesinin önünde saat 08.30'da psikokapata bağlamış gibi arka tarafta bakındım durdum...

Herhangi bir cisim yok arka kapı gözünde...

Paspaslar orijinal kauçuk paspas Superb'e özel; oradan da olamaz...

Lastiklerin havasına en son geçen hafta baktırdım, görevli kişi ideal durumda dedi...

Eşim maalesef kullanamıyor araç, ehliyet var ama yeterli tecrübe yok. Ses konusunda çok güvendiğim forumdan noktanınsabiti nickli arkadaş var ancak fırsat bulup bir araya gelemiyoruz, bir de dediğim gibi bu sesi her yolda yapmıyor, yüksek süratte pürüzlü asfaltta yapıyor. Bunun için otobana çıkmak lazım ve pürüzlü asfalt bulmak lazım. Yani neredeyse 2 ay sonra sesi tekrar fark ettim, arada o kadar yopl yaptım ama o sesi yapmadı. Tamamen hızla ve asfaltın durumuyla alakalı, haliyle Yaşamkent-Batıkent arası olduğu gibi çevreyolunun özellikle o kısmına çıkmak lazım...

Zeki Ünaldı'ya gitmeyi düşünmemin bir sebebi de bu, oradan direkt çevre yoluna çıkılabilir. Zaten Batıkent'ten dönüşte çevre yoluna çıktıktan 500metre sonra falan başlıyor sesi yapmaya hız arttığı ve yol kötü olduğu için...

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.