Şimdi Ara

Skoda SuperB Sahipleri Ve Sevenleri Kulübü (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.569
Cevap
25
Favori
171.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: chn06

Ender bey ayni sorun bizdede var.annemin octaviasinda on kapi yada direksiyon arkasi konsoldan arada tak tak diye ses geliyor.her zaman yapmiyor yapincada 15-20 dk hic kesilmiyor.duz veya bozuk yol farketmiyor.konsolu sokelim dediler sokturmedim.araci takasa vericez zaten.beklemedeyim simdi.

Siz takasa vereceğiniz için sorun yok

Şaka bir yana, böyle "her zaman olmayan ses" hakkaten pis bir durum, sorunun ne olduğunu ve çözümü bulmayı çok zorlaştırıyor. Zaten genelde eğer bir ses varsa ve bunun nereden kaynaklı olduğu biliniyorsa kaynağının bilinmemesinden daha iyi oluyor.

Bense bu aracı daha uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum; bu nedenle de bu tarz sorunlara mutlaka çözüm bulmam gerekiyor...

• Sevgili arkadaşlar;

Ben bir Skoda çalışanıyım.Superp hayranlık uyandıracak kadar güzel bir otomobil.Skoda Superb sahibi arkadaşlarımızı yaptıkları akıllı tercihten dolayı tebrik ediyorum.Diğer Superb sevdalılarına da umarım bir gün nasip olur böyle bir araç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NikolayTesla

Sevgili arkadaşlar;

Ben bir Skoda çalışanıyım.Superp hayranlık uyandıracak kadar güzel bir otomobil.Skoda Superb sahibi arkadaşlarımızı yaptıkları akıllı tercihten dolayı tebrik ediyorum.Diğer Superb sevdalılarına da umarım bir gün nasip olur böyle bir araç.

tşk ederim kardeşim, saolasın. yalnız , comfort donanıma ek olarak 5000 tl orjinal aksesuar ekleterek alınan 1 yaşında bir arabanın, 42.000 tl ye satılamaması hususunda ne diycen....:) şaka bi tarafa ya şu an,ya piyasa durgun. yada skodanın ikinci eli yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: NikolayTesla

Sevgili arkadaşlar;

Skoda çalışanıyım derken satış danışmanı gibi bir pozisyonda mısınız? Eğer böyleyse ve Skoda araç alacaklara ekstra avantaj sağlama durumunuz olabilecekse bayii adını ve hatta iletişim bilgilerinizi yazarsanız birçok kişi için makbule geçer diye düşünüyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: çok bilinmeyenli denklem

Hayırlı olsun baba63,

Aracınızın rengini ve donanımını yazarsanız sizi de ekleyeceğim. ( Elegance mı, Comfort mu )

Bu arada size gönderdiğim emaili aldınız değil mi ?

Hocam SuperB 2.0 TDİ 170 HP DSG Elegance Siyah.

İlginize teşekkür ederim fotoğraf paylaşımım bundan böyle daha da artacak..
  • SuperB Dış Fotoğraflar Kolaj

Skoda SuperB Sahipleri Ve Sevenleri Kulübü
  • SuperB Kolay İç..

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccüneyt -- 2 Mart 2011; 1:23:59 >
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccüneyt -- 2 Mart 2011; 1:25:33 >
  • quote:

11. Üyemiz baba63

Hoşgeldiniz

Hoşbulduk..
  • sn çok bilinmeyenli denklem hocam emailinizi aldım ve cevap yazdım ulaşmadı mı ?
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccüneyt -- 2 Mart 2011; 1:28:03 >
  • quote:

baba63,

Bu başlığın ilk DSG şanzımanlı 4x4 aracı chn06 oldu.

Siz de başlığın ilk 170 bg DSG şanzımanlı ilk üyesi oldunuz.

chn06' a artık bilgi verirsiniz alınca aracı,

Kendisi son anda 170 bg' li araç almaktan vazgeçti,

Aracın performansının nasıl olduğunu merak edecektir diye düşünüyorum.

tabiki detaylı olarak paylaşacağım fikirlerimi hocam..
    İnşallah bu 8 hafta çabuk geçer
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccüneyt -- 2 Mart 2011; 1:29:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enoktakenokta

quote:

Orijinalden alıntı: baba63

quote:

Orijinalden alıntı: karantina61

quote:

Orijinalden alıntı: baba63
    Arkadaşlar bugün itibari ile aracımı sipariş etmiş bulunmaktayım...
    SuperB 2.0 TDİ DSG 170 HP..

Hayırlı olsun kardeşim ne kadara anlaştınız.

teşekkür ederim
    Opsiyonları ve indirimle birlikte 97 bin 300 tl kardeş..

Hayırlı olsun şimdiden. Forumda 2.0TDI kullancısı artacak sanırım...

teşekkürler..bugün bayii de tekrar gittim..
    Bir kaçgündür showroom da olan Beyaz Superb 2.0 TDİ 140 HP DSG Elegance olan araç satıldı..Alıcısı geçici plaka takarak aracı çıkardı bayii den..

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccüneyt -- 2 Mart 2011; 1:33:58 >
  • SUPERB ile ilgili Milliyet Gazetesinin yaptığı bir test..

Ara Başlık herşeyi özetliyor..

SANKİ UÇUŞA HAZIRIZ.

Çek üreticinin lüks anlayışının simgesi olan Superb, yenilenen haliyle gerçekten etkileyici unsurlara sahip. Çift açma mekanizmalı bagaj kapağı ise çok “cin” bir fikir olmuş
    Volkswagen’in dokunuşuyla birlikte eskiden sadece düşük bütçeli tüketicilerin satın aldığı bir marka olma konumundan gittikçe uzaklaşık, uygun fiyatlı ve kaliteli modellerin üreticisi haline gelen Skoda için, nasıl ki Octavia’nın büyük bir önemi varsa, Superb’in de var…
    Nitekim Octavia, marka için bugün 50 yıllık geçmişe sahip, aynı zamanda da VW ile evliliğinin ardından kalite çıtasını bir üst seviyeye taşıdığı ilk araç olarak anılmakta. Superb ise, bu kalitenin artık olgunlaştığı ve markanın üst sınıf araçlara yeniden döndüğü model olarak hayli önemli. Zira Superb, Skoda’nın bundan yine çok yıllar önce, 1930′larda devlet büyükleri için ürettiği lüks modelin adıydı.
    Giriş bölümünü böyle geçtik varsayalım artık! Ve gelelim modern Superb’in ikinci nesline… 2002′de yollara çıkmaya başlayan ilk nesil Superb, VW Passat genlerinin üzerine inşa edilmiş, gerçekten de o dönemde şaşırtıcı özelliklere sahip, genişliğiyle takdir toplayan bir otomobildi. Ancak dıştan bakıldığında Octavia’dan pek de fark göstermeyen tasarımı ve iyi vurgulanmayan özellikleri, onun popüler bir araç olmasını engelledi.

Tasarımıyla konuşturuyor
    İkinci neslinde bu hataları gidermeye çalışan Skoda, aracın özellikle ön tasarımında bana göre hayli başarılı çizgiler kullanmış. Nitekim bu, Superb’in bakışları yakalama yüzdesini hayli artırmış.
    Markanın son dönemdeki “aile” çizgisini yansıtan ön tasarım, sinirli bakışlarla birlikte bu sınıfa yakışan bir görünüm sergiliyor. Çatık kaşlı Superb, kendisini geçtiği her yerde belli ediyor. Tabii bununla yetinmeyen Skoda, aracın farlarının içine de “Superb” yazısını konduruvermiş. Gerekli miydi, tartışılır ama kullanıcısının baş harflerini taşıyan kol düğmelerini hatırlattı bana. Yani zevk meselesi…
    Yandan bakıldığında iri görünen kapılar ise, otomobilin genel “iriliği” hakkında ipuçlarını veriyor bile. Özellikle de arka kapısı. Arkada daha sade çizgilerin hakim olduğu Superbde bagajın alt kısmında bulunan nikelaj ve kullandığımız araçtaki çift krom egzost çıkışı, bu sadeliğe bir miktar sportiflik de katıyor.

İçeride geniş bir dünya
    Yeni Superb’in iç mekanındaysa gerçekten “kocaman” bir dünya bekliyor kullanıcısını. Her ne kadar Volkswagen grubunun araçları olan Golf ve Passat’tan izler barındırsa da, ne yalan söyleyeyim, insana lüks bir ortam sunmayı başarıyor. Zira kaliteli malzeme kullanımı ve sıkı işçiliği, buna destek oluyor.
    Kolay okunabilen göstergeleri, göstergelerin ortasında yer alan yol bilgisayarı ekranı, kokpiti boydan boya geçen ahşap kaplama şerit filan derken araçla ısınma turları kısa sürüyor. Koltukları rahat olan aracın arka bölümüyse, gerçekten alkışlanacak türden. Nitekim bir önceki versiyonunda geniş olan arka bölüm, şimdi daha da genişlemiş. 2 metre boyunda bile olsanız, arka koltukta dizler konusunda gayet rahat bir mekan bulmak olası.
    Bununla birlikte aracın geri görüşü konusunda biraz sıkıntı yaşanabiliyor. Elbette bunu, manevralarda park sensörü sayesinde ortadan kaldırmak mümkün. Zira bunun nedeni, aracın ödüllü ve patentli “Twindoor” denilen bagaj kapağı.
    Gerçekten de “cin bir fikir” olan bu sistem, her defasında bagaj kapağını arka camla birlikte kaldırma külfetini yokediyor. İsterseniz bagaja (ki çoğu zaman öyle oluyor) sadece arka bagaj kapağını açarak ulaşıyorsunuz. Arka camla birlikte kaldırılması ise, daha geniş yükler için düşünülmüş.

Sanki uçuşa hazırız!
    Aracın yol performansına gelince. Bir kere yalan değil, kontağı açtığınız zaman kendinizi uçağın pilot koltuğunda sanıyorsunuz. Bunun nedeni de, orta konsoldaki müzik sisteminin ekranında “Welcome On Board” yazması. Zira bu, gnelede “Uçağa hoşgeldiniz” anlamında hosteslerin İngilizce yaptıkları anonsun ilk cümlesidir…
    Kullandığımız 2.0 lt TDI motor, 140 HP gücündeydi. Aracın çok iyi olan ses yalıtımı sayesinde benzinli motormuş gibi duyulan mırıltı, süratlenmeye başladığınızda da pek değişmiyor. 0-100 km/s hızlanması 10.2 sn olarak verilse de, aracın bu süreden daha kısa bir zamanda 100 km’ye ulaştığını hissettiğimi söylemeliyim. Bunda, 6 ileri DSG otomatik şanzımanın rolü ise çok büyük. Sarsıntısız ve normalinden çok daha kısa sürede vites değiştiren bu şanzıman, gerçekten de aracın hakkını veriyor.
    Bu sayede sıkça insanı yaramazlıklar yapmaya iten Superb, böylece 60 lt’lik depoyu 850 km’de tüketmeme yol açtı. Ancak menzili “efendi kullanım” ile daha da uzatmak olası. Yol ve motor gürültüsü bulunmadan içeridekilere gerçekten de uçak konforu yaşatan Superb, orta sert süspansiyonuyla da bozuk yollarda darbeleri başarıyla emiyor. Fren sisteminin yanı sıra güvenlikle ilgili tüm sistemlerin standart donanıma dahil edilmiş olması da, içeride yolculuk edenlerin rahatını artırıyor.
    Kısacası, uygun fiyatıyla gerçekten fazlasıyla lüks sunabilen yeni Superb’in önceki versiyonundan daha başarılı olmaması için bir neden yok…

Neleri Var ?
    Superb 2.0 TDI Elegance
    ABS+EBD, ESP, sayıları 9′u bulan hava yastıkları, ASR, yokuş kalkış desteği, otomatik çift bölgeli klima, direksiyondan yönlenebilir bi-xenon farlar, sunroof, elektrikli ısıtmalı yan aynalar, MP3 özellikli radyo/CD çalar, ısıtmalı ve elektrik kumandalı hafızalı ön koltuklar, Twindoor bagaj sistemi ve daha sayamadıklarımız…
    Levent KÖPRÜLÜ / Milliyet Gazetesi

• Arkadaslar hersey iyi hosta su elfrenine taktim.yeni araclarin cogunda elektronik park freni var.superb gibi d sinifi bir aracta yok.ben bunu bir eksik olarak gordum.siz ne dusunuyorsunuz bu konuda.

Cuneyt bey baba63 ile ayni zamanda gelecek araclarimiz keske benden once almis olsada performansi ogrenebilsem.gerci baba63e 8 hafta demisler banada 8-10 hafta dendi.140 hp 4x4 dsg den memnun kalacagimi umuyorum insallah yanilmam.
  • quote:

Şimdi okudum yazınızı,

Aslında size iki gün önce yazmıştım,

Ancak emailiniz olmayınca yazıyı hemen yollayamamıştım.

Siz email adresi yazdığınızda da laptopumu çalıştığım yerde bıraktığım için, yazıda laptop içinde kayıtlı olduğundan yazımı size gecikmeli gönderebildim, gecikme için kusura bakmayın.

2.0 TDİ 170 bg DSG, Siyah Renk SuperB çok doğru bir tercih.

İnşallah 8 hafta sizin için çabuk geçer,

Hem bakarsınız bayi sizi 1-2 hafta erken arar,aracınız geldi diyebilir.

Aracı sipariş edip bir de üzerine beklemek sizin için biraz zor olacak, öyle görünüyor.

Ben de ise tam tersi olmuştu.

Arabayı söz verdikleri tarihte getirmediler, ondan sonra da benim işlerimin çok yoğun olduğu bir haftaya denk gelmişti aracın teslimi.

Bayideki görevli satış elemanı sürekli arıyordu gelin arabayı alın diye,

Neyse 2 hafta gecikmeli alacaktım aracı, sonra bayi çalışanı biraz üsteleyince gittim 1 hafta sonra aldım aracı.

Araç bana şu ana kadar beklediğimden hep fazlasını verdi,

İnşallah sizin için de aynı şey geçerli olur.

Saygılar, Cüneyt.

kusur olurmu ilgi ve alakanız için teşekkür ederim Cüneyt Hocam...
    Haklısınız gerçekten zor olacak..SuperB yi sadece uzun yolculuklarda kullanacağım..Şehir içinde araç var..Ama yine de beklemek zor olacak..
    SuperB hakkında hiç ciddi bir şikayet duymadım..Fazlasını vereceğinden eminim...tekrardan teşekkürler ilginize hocam..

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccüneyt -- 2 Mart 2011; 1:52:40 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.