Şimdi Ara

Skolyoz/bel, boyun fıtığı/bacakta uyuşma/bel ağrısı çok bunaldım yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim çocukluğum bilgisayar başında geçti 11.sınıfa kadar hayatsız gibi bilgisayar oyunları oynadım. Bel ağrısı sorunum olmadı sağlığıma da pek takmazdım. 11.sınıf bitince 12.sınıfta açığa geçtim ve evden çalışmaya başladım. Geçmeyen bel ağrılarım bu zamanlarda başladı sanırsam sandalyede ders için fazla oturuyordum ve postürüme de dikkat etmiyordum. 2 seneyi geçik süredir bel ağrılarım var. Benim 15 derece skolyozum var bel ağrılarımın bundan kaynaklandığını düşünüyordum fizik tedavi doktoruna bunun için kontrole gider egzersizler alırdım bu egzersizler işe yaramıyordu ama bel ağrım sadece oturduğumda olduğundan bu düşük hayat kalitesiyle belki zamanla düzelir diye egzersizden başka bir şey yapmıyordum. 2024 başı gibi bel ağrıları canıma tak edince fizyoterapiste gittim fizyoterapist Transversus abdominus güçsüz, hamstring gergin dedi bunları düzeltmem için egzersizler verdi ve yaptım ama yine de bel ağrılarım geçmedi. Yakın zamanda doktora gittim MR için gün verdi. Doktordan eve geldikten birkaç gün sonra YKS için çalışıp ayağa kalktıktan sonra sol bacağımda bir uyuşma başladı ve 1 saat geçmedi. Skolyoz ağrısı neyse de fıtığı da işin içine kattığımı düşününce harbiden dışkıladım dedim. O günden beri oturmayı epey azalttım sadece yemekte oturuyorum. Standing desk kurdum evde ondan yazıyorum şu anda bu yazıyı. Araba koltuğu haricinde herhangi bir koltukta 20dk oturup kalkınca sol bacağım 30sn kadar uyuşuyor. YKSde ne halt yiyeceğim diye korkarken evren yardımcım oldu da az sorun çıkarttı. Az önce komşuya gittik telefon almış kurar mısın dedi. Gittim oturdum 20dk sonrasında dedim biraz ayağa kalkayım bel problemim var. Kalktığımda bacağım tekrar uyuştu 30 saniye kadar. Henüz bacağıma vuran bariz bir ağrı yok. Bel ağrım ve sol bacağımda uyuşma var şimdilik. Odağımı skolyozdan fıtığa çektim ve geçen haftalarda her akşam yürüyüşe çıkardım ve McGill Big 3 diye core egzersizlerini yapardım.

Bu günlerde sol dizimde geçmeyen bir sızı var 1 haftadır var iyileşmesi için yürümeyi epey azalttım yani yürüyemiyorum diyebiliriz bu sızı sinirden değil de eklemden kaynaklı hissediyorum. Yatağa sırtüstü uzanırken sol ve sağ kollarım uyuşmaya başlıyor sanırsam boyun fıtığına da yakalandım. Yatakta da sadece yan yatabiliyorum. Özetle bakarsak şu anda yürüyemiyorum, oturamıyorum, sırtüstü yatamıyorum. Yapabileceğim tek şey yan uzanmak. Yaşıtlarımı düşünüyorum hiç bel sorunu yaşamadan miss gibi yaşıyorlar. Top oynuyorlar, atlayıp zıplıyorlar. Arkadaşımla sinemaya gidelim dedik ama sinemada oturabilecek miyim onu bile sanmıyorum çok uzun süredir bel ağrım var ve arkadaşıma da bunları anlatmamdan sıkıldı muhtemelen. Bu yüzden fıtığımdan korkuyorum sinemaya gitmeyelim de demiyorum artık sinemaya gidemiyoruz, lunapark zaten sıkıntı, basket oynayalım dedi oynayamadık. Böyle düşününce çok içim kararıyor ne halt yiyeceğim diyorum. 3 ay sonra üniversite açılıyor 3 ay içinde de toparlayamazsam üniversite hayatım dışkı gibi geçecek millet hayatı yaşarken ben oturamayacağım bile.

Düzeltmek için ne deniyorum diye sorarsanız. Yüzmeye başladım şu an haftada 2 gün ama bir tane daha yüzme havuzu var o da açılırsa haftada 4 gün şnorkelle sırt üstü veya yüzüstü yüzmeye gideceğim. Birisi reformer pilates önerdi onu araştırıyorum muhtemelen gideceğim eğer ücretini karşılayabileceğim bir yer bulabilirsem. Aklıma yapabileceğim başka bir şey gelmiyor. Eğer fikriniz veya tavsiyeniz varsa çok makbule geçer bir akıl verin kurtarın beni. Bu yüzme işe yaramazsa tekrardan doktora görüneceğim.

Röntgenim: [https://hizliresim.com/kyyjv38](https://hizliresim.com/kyyjv38)

MRım: [https://hizliresim.com/28997bz](https://hizliresim.com/28997bz)

Doktor son gidişimde B ve D vitamini verdi bu vitaminlerim sınıra yakınmış iyi gelebilir dedi fıtığın yok dedi ama stajyer doktordu o yüzden rapordan ezbere konuştuğunu düşünüyorum çünkü çıkan raporda da fıtık yok yazıyordu ama bu belirtilerim var olduğundan başlangıç seviyede olfuğunu bu oturunca bacak uyuşması belirtisini yapabilecek başka pek ihtimal yok. İnternetten uyuşma yaptığı yere baktığımda l5-s1de yani son diskte fıtıklaşma olduğunu tahmin ediyorum. Bana işime yarayacak bir şeyler söyleyene ömrüm boyu minnettar kalacağım hayatım çöp oluyor. Her gün daha da kötüye. Sağlığınızın değerini çok iyi bilin dünyada hiçbir şey sağlığınızdan önemli değil çok klişe bir cümle ama üzerinde düşünün. Pandemi öncesi dönemdeki belime sahip olabilmek için vermeyeceğim bir şey yok gerçek anlamda. Yaşıtlarınız belini düşünmeden koşup eğlenirken senin ay belim diye arkadaşlarının yanında sızlanmanın ne kadar kötü bir şey olduğunu yaşamadan anlamak çok zor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Skolyoz/bel, boyun fıtığı/bacakta uyuşma/bel ağrısı çok bunaldım yardım

• geçmiş olsun hocam, cidden üzüldüm kötü bir olay.

bendede skolyoz var tahminim fıtıkta var, kamburluk egzersizi yaparken fıtık attı galiba, emin degilim ama çok acımıştı o günden sonra benimde sol bacağımda uyuşukluk değilde ağrı oluyor, ilk 1 ay sol bacağım acayip ağrıyordu.

sizin dediğinize benzer şekilde 20 dk falan oturup kalkınca acayip ağrıyor acıyordu. sanki kramp gitmiş gibi.

şuan o durum geçti, sadece bazen ağrıyor. sizinki kadar ağır değil, sizin halinizi düşününce canım sıkıldı...

verebileceğim bir tavsiye yok maalesef. başka bir doktora gidebilirsiniz belki. doktorlar bazen sallamıyor, geçiyor. durumunuzu abartarak söyleyin, ameliyat falan yaparlar belki. durumunuz ciddi çünkü :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 23 Haziran 2024; 0:5:58 >
  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    gerçekten acınası haldeyim

• up

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sürekli Göğüs Ağrısı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.