Şimdi Ara

Skylake sistem üzerine tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. yakın zamanda Skylake bi sistem toplayacağım. Vazı parçaları aldım bazılarını henüz almadım ve tereddütte kaldığım noktalar var. Bileşen bilgisi benden daha iyi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

RAM - - Kingston HyperX Fury Black 8 gb tek modul dd4 (alındı)

İşlemci Soğutucu - - Cooler Master H103 (alındı)

İşlemci - - İntel İ5 6600k Skylake (alındı)

Ekran Kartı - - ASUS R9 380 4 GB 256 bit oc edition ile aynısının MSI olanı ile arada kaldım.

Anakar - - ASUS Z170- A ve ASUS Z170-K arasında kaldım. ( başka öneriniz varsa alabilirim.)

PSU - - en büyük kararsızlığı burda yaşıyorum. Xigmatek Xtk-Tb-0600, Aerocool KCAS 600, High Power Element Bronze 600 ve High Power Element Smart 750 arasında kaldım. Hepsi 80+ sertifikalı.

Kasa - - Zalman z3 Plus

SSD - - Samsung 850 pro 256 GB (alındı)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ozank90 O kullanıcısına yanıt
    Asus z170 A oc performansı açısından daha üst bir kart muadili olarak diğer kartların çoğundan iyi.

380 alacaksan sapphire nitro modelini al 2 ci tercihin msi olsun asus son tercihin olsun

element bronze 600w yeterli gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 2 Şubat 2016; 16:29:09 >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Hocam peki neden Sapphire? Ve neden asus son tercih?

Amd nin ana partneri sapphire ve xfx dir Öncelikli olarak bu markalar gelir.

Sapphire ve msi aynı serviste sevispoint de bakılır Asus infocomda bakılır servis hizmeti kötüdür.

ve strix bu kartlardan daha sıcak çalışıyor testin ileri kısımlarında performans olarak nitro bir miktar daha iyi http://www.hardwareluxx.com/index.php/reviews/hardware/vgacards/35903-reviewed-asus-msi-and-sapphire-r9-380.html?start=5

Asus daha pahalı ama parayı markaya veriyorsun karta değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 2 Şubat 2016; 17:02:30 >

• Anladım hocam teşekkür ederim, Sapphire almaya karar verdim. Bir de Anakart da bi değişiklik yapmayı düşünüyorum. Asus yerine MSI Z170A TOMAHAWK AC düşünüyorum. Ne diyorsunuz?

• ben 4 gb nitro dual x oc edition kullanıyorum gayet serin ve stabil çalışıyor fpsler çok iyi ama benim monitörüm pek iyi değil 2 ms tepkimeli güzel bi led monitör varsa tadından yenmez
    overclock ön planda olan birisi için Asus z170 A faz yapısı bakımından o karttan çok daha iyi (dijital fazlı sürücüleri iyi) forumda konusu vardır

Msi yine kartı insanı cezbeden özelliklerle doldurmuş ama teknik alt yapısı zayıf Bu tarz Özelliklere önem veriyorsan karar sana kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 4 Şubat 2016; 13:18:06 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Slm Aerocool KCAS 600 bu psu da oldukça başarılıdır.
    ben overclock yapmayı bilmiyorum açık konuşayım, sadece ilerde bir gün yaparsam belki diye oc destekli donanımlara bakıyorum. Zaten ekran kartı fabrika çıkışı oc edilmiş. MSI tomahawk model anakartında da oc var sanırım ama bilmiyorum tabi sizin kadar teknik bildim yok :)

Butun z170 ler overclock yapabilir ama bu isi kivranak yapip verdigin voltaji dengede tutamayan belirli bir degerin uzerini goremeyen cok basit anakartlar da var cok cok iyi ama pahali modellerde var f/p bazinda asus z170 8 dijital faziyla arada siyrilian bir model ve anakart sli destekli

Msi tiribunlere oynamis bu karta ve acikcasi benide sasirtti bu seviyede bir kartta wifi pek bulunan bir sey degildir Fakat kullanilan analog fazi (bu tip kartlarin temeli msi z170 a pro kopyalari deniyor bunlara forumlarda )

Sli desteklememesi hakli cikarmiyor ve satis fiyati da yukarda
    Bu kadar para verilmesi bana kalirsa dogru olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 4 Şubat 2016; 18:34:10 >
    Asus Z170a al diyorsunuz yani sonuç olarak.

Overclock yapacaksan bunu al Yada overclock çok ilgimi çekmiyor diyorsan daha uygun bir anakart al diyorum
    Peki ben oc desteği olmayan bir Anakart aldığımda, aynı işlemciyi kullanabilecek miyim, oc var sanırım 6600k'da. Oc yapmayacaksam sanırım ona da çok gerek olmayacak. Oc olmayan modelini almam daha mantıklı olacak

Aslında oc desteği olan bir kart almamın asıl sebebi, ilerleyen yıllarda mevcut belleği daha yüksek frekanslı bi bellek ile değiştirme düşüncem ile alakalıydı. Satın aldığım ram frekanı 2133 mhz. Ben şimdi bakıyorum Anakartlara, oc olmayan kartlarda en çok 2400 var. Bunun üzerindekilerin hepsi oc ile veriyor frekansı. Yani yine sizin dediğiniz geliyor olay.

Overclock destekli bir sistem normaline göre elbette daha uzun ömürlü olacaktır Fakat yapmayacaksan evet yatırımın bir amacı olmuyor. Ramlere gelince çok büyük bir etkisi normal bir kullanıcı için fazla hissedilir olmuyor. Ama kullanmayı düşünürsen daha uygun fiyatlı z170 anakart alabilirsin.

Sana önerdiğimden daha pahalıya çıkan ama zayıf bir kartı almak üzereydin ben sana bu konuda tavsiyede bulundum.

Tabi kullanırsın diğer anakartlarda ama K almanında mantığı kalmıyor
    Peki şöyle bişey yapsak, Anakarttı ucuz seçsek, örneğin H110M serisinden. Ortalama 200-250 lira arası Fiyatları. Burdan kıstığımız parayı ekran kartına gtx 970 olarak yatırsak, nasıl olur sizce?

B150 uygun bir anakart ve 6500 yapinca oluyorsa oyle yapilabilir

• 6600 oc olmayan versiyonun uyacağı 1151 ve DDR4 bi Anakart sececeğim sanırım ama hala ekran kartında büyük seçim karmaşası yaşıyorum bir konu daha açacağım sanırım :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.