Şimdi Ara

skystar2 mi yoksa skystar3 mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
8.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar dijital tv kartı almaya karar verdim.
    Bir kaç araştırma yaptıktan sonra skystar2 ve skystar3 arasında kararsız kaldım.

yorumlarınızı bekliyorum....

şimdiden teşekkürler.

• skystar3 diye bir ürün çıkmış bunun bilinen Skystar1 ve skystar2 ürünlerini üreten TECHNISAT firmasıyla hiç alakası yok.yani başka firma üretiyor.Kesinlikle büyük bir hata olur.Başkasının ismiyle satış yapanlardan hayır gelmez.
  • ss2
  • ss3 satın alan birisi verim alamadığını söyledi.o yüzden en iyisi bilinen yani ss2.
  • quote:

Orjinalden alıntı: atorbaci

skystar3 diye bir ürün çıkmış bunun bilinen Skystar1 ve skystar2 ürünlerini üreten TECHNISAT firmasıyla hiç alakası yok.yani başka firma üretiyor.Kesinlikle büyük bir hata olur.Başkasının ismiyle satış yapanlardan hayır gelmez.

tespit tamamen doğru...
  • ss2 den şaşma
  • Evet bende kesinlik le ss2 derim ama ss3 ünde üzerinde kendi işlemcisi var....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tv mi monitor mü? hangisi
    22 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sağolun arkadaşlar bende skystar2 alacağım
  • Alıntı

((Bir tv kartından istenen en önemli özellik yüksek sinyal seviyesi ve kalitesi ile yayınları almasıdır. SS3 te bunu en iyi şekilde yapıyor. Aynı kanal üzerinde ve aynı lnb ile ss2 de %40-45, ss3 te ise %75-80 sinyal alınıyor.
    Türksatı tarattırın ss2 ile 30-40 yayın bulurken ss3 ile bunun kat kat fazlasını bulursunuz. Ayrıca uydu internet ile uğraşıyorsanız data akışının sinyal seviyesi ile bağlantılı olduğunu bilirsiniz. ss2 kullandığım dönemlerde uydudan gelen dosyalarda hep sorunla karşılaşıyordum. Bu sebeple eutelsat w3 uydusu için 120 cm lik çanak bile almıştım(normal reciverlerde 60 cm çanak yeterli olduğu halde). Şimdi 60 cm lik çanak ve ss3 ile Türksattan olsun eutelsattan olsun çok rahat download yapabiliyorum.
    Bir arkadaşımız ss3 ün kumandasının dandik olduğundan bahsetmiş. ss2 nin kumandasını sorunsuz kullanabilen arkadaş varmı bir sormak lazım.))

((skystar2 yi belkide Türkiyede ilk defa kullananlardan biriyim. v2.6b, v2.6c ve v2.6d versiyonlarının 3 ünüde kullandım. Şunu kabul edelim bu kart öncelikle avrupalı kullanıcılar için üretilmiştir. Evet tuneri Türkiye için zayıftır. Ayrıca bu kart bazı pc sistemlerinde uyumsuzluk göstermektedir. (örneğin bazı asus anakartlarda)Bu sorunlar sık sık forumlarda kullanıcılar tarafından dile getirilmiştir. skystar3 ise ss2 deki problemler görülerek üretilmiş bir tv kartıdır. En önemliside tuner olayıdır. Bir Türk firmasının böyle bir kartta adının olmasını bence alkışlamak gerekir. Yazılım desteğinin ss2 de daha fazla olması gayet doğaldır. Çünkü bu sektörün öncü kartıdır. ss2 de çalışan programların çoğu ss3 te de çalışmaktadır. sonuç olarak ss3 ile ss2 de yaptıklarınızın daha fazlasını yapabilirsiniz.))

((evet bütün uydularda kullandım hemen hemen motorlu çanağım olduğu için açamadığım yada sinyal alamadığım kanal olmadı ben size ss3ü tavsiye ederim çok güzel bir karttır arkadaşım türk malı olması kopya yada adi demek değildir kartta ss2den fazlasını bulursun eksik olmaz ss3 daha stabil ısınmadan çalışır. pcnizdeki anakart chipsetini yada diğer bileşenleri ayırt etmez hdtv yide aynı ss2de olduğu gibi codeclerle izlersiniz sharing yaparsınız emuları kullanabilirsiniz ve daha ucuzdur ss2ye göre hemde tuner gerçek tunerdir zaten sinyal almanızdaki kolaylıkta bundan kaynaklanmaktadır...
    not:ss3 çalışanı yada yardakçısı değilim sadece ss3 kullanan birisiyim hepsi bu))

((ss3 yeni modeli ile yakinda geliyor.Hdtv qpsk ve 8psk modulasyonlari ile uyumlu muthis bir kartla geliyor ayrica uzerinde yine sharp tuner olacak buyuk ihtimal ve tum yazilimlarla uyumlu olacak.))

Arkadaşlar yukarıdakiler bir uydu sitesindeki forumlardan alıntıdır benim dikkatimi en alttaki hdtv olayı çekti bir de az ısınıp daha çok kanal çekebilmesi ikisini kullanıpda kıyaslayan arkadaş var mı skaystar3 kullanan arkadaşlar yukardaki yorumları doğrulayabiliyor musunuz?

• peki böyle güzel ürün ürettilerde neden ismini skystar koyuyorlar.piyasada sony taklitleri bile SQNY falan yazıyor.harikabir ürün kendini her yerde duyurur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: atorbaci

peki böyle güzel ürün ürettilerde neden ismini skystar koyuyorlar.piyasada sony taklitleri bile SQNY falan yazıyor.harikabir ürün kendini her yerde duyurur.

+1
  • Ben savunmuyorum ki ürünü; soruyorum kullananlara gerçekten var mı böyle bir durum, silikon tuner yerine gerçek tunerın çekim kuvvetinde farkı olup olmadığını merak ettim, kullanan kişilerin yorumunu bekliyorum bilhassa ikisini birden aynı uydu hattında deneyenlerinkini. Ayrıca madem sordunuz cevap vereyim bizim millet marka meraklısı olduğu için pazarlama açısından bu taktiği yapan bir çok yerli marka var(sonuna paris yazanlar falan) bende kendi adıyla durabilmesini tercih ederdim ama herhalde Türkiyede telif hakkını alarak daha bilinen markanın ününden yararlanmak istemesi de satış açısından firmanın çıkarınadır.
  • bencede skystar 3 hikaye eğer ürüne güvenselerdi skystar ismini arkasına saklanmazlardı
    eğer tercih yapılacaksa skystar2 ve skyvision arasında yapılmalıdır bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrah23905

bencede skystar 3 hikaye eğer ürüne güvenselerdi skystar ismini arkasına saklanmazlardı

arkasına saklandığını en baştan anladım zaten bunda da hemfikiriz benim anlatamadığım bence diye başlayan cevaplardan ziyade ben skystar3 kullandım hakikaten ss2 den iyi çekiyor ya da yok bir farkı ya da bu ss2den kötü şusunu beğenmedim diyebilecek arkadaş var mı? Onu soruyorum silikon tuner yerine gerçek tuner kullanmasının bir getirisi var mı pratikte? Örneğin ss2 300 kanal çekerken ss3 ile aynı hatta 400 ya da 500 kanal çeken var mı ya da bu da ss2 ile aynı 300 çekiyor ya da yok dha kötü 250 kanal çekti diyecek arkadaşlarımızdan cevap bekliyorum. Topic kirliliği olmaması açsından da yeni bir konu açmayıp bu topiği bu sorunun cevaplanabilmesi için uygun bir yer olarak gördüm.

• quote:

Orjinalden alıntı: Nm1

quote:

Orjinalden alıntı: emrah23905

bencede skystar 3 hikaye eğer ürüne güvenselerdi skystar ismini arkasına saklanmazlardı

arkasına saklandığını en baştan anladım zaten bunda da hemfikiriz benim anlatamadığım bence diye başlayan cevaplardan ziyade ben skystar3 kullandım hakikaten ss2 den iyi çekiyor ya da yok bir farkı ya da bu ss2den kötü şusunu beğenmedim diyebilecek arkadaş var mı? Onu soruyorum silikon tuner yerine gerçek tuner kullanmasının bir getirisi var mı pratikte? Örneğin ss2 300 kanal çekerken ss3 ile aynı hatta 400 ya da 500 kanal çeken var mı ya da bu da ss2 ile aynı 300 çekiyor ya da yok dha kötü 250 kanal çekti diyecek arkadaşlarımızdan cevap bekliyorum. Topic kirliliği olmaması açsından da yeni bir konu açmayıp bu topiği bu sorunun cevaplanabilmesi için uygun bir yer olarak gördüm.

iyide dostum bi tv kartının iyi olmasının kriteri kaç kanal çektiği değildirki.
    Asıl önemli olan sistemi cpu yu ne kadar kullandığıdır, donanımsal olarak kalitesidir, garanti şartları ve teknik servisin sorun çözmedeki yaklaşımları önemlidir
    yoksa iyi ayarlanmış bi çasnakla tüm kartlar aynı kanalları alır eğer kartın yazılımsal bir eksikliği yoksa, ayrıca bunlar software kartlardır yani gelen programlar eğer destek veriyorsa kartın gücü burada çıkar ortaya
    sonuçta dediğin gibi skystar 2 kullandım sonrada skyvision kullanıyorum şuan, bence skyvision ı skystar2 ye tercih edrim bi çok yönden ama skystar3 kullanmak gibi bi niyetim yok
    tek tükte olsa skystar 3 alıpta kullanan arkadaşlar vardı bu forumda onların fikirlerinide almak lazım elbette

• Skystar 3 ozellik olarak skystar2'den daha iyi. en azindan uretici firma bunu dile getiriyor. cunku uzerindeki tuner daha guclu ve bircok ozellik daha iyi.
  • emrah23905 arkadaşım bende skyvision u tercih ederim skystar a dediğin özelliklerden ama galiba artık yeni bir alternatifimiz daha var hem daha güçlü gerçek tuner hem işlemciye daha az yüklenip daha az ısınan bir model hem de yerli malı olduğu için daha iyi bir teknik servis beklentisi. Sadece kullanıp ta memnun kalmayan arkadaş avr mı onu öğrenmek istiyorum
  • http://www.sigmaelectronic.net/tr/PRODCP05.HTM burdan karta bakılabilir.%100 türk malı ama adamlar fazlasıyla arkasında duruyor.yakında sonuçları dökülmeye başlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ghost1802

Evet bende kesinlik le ss2 derim ama ss3 ünde üzerinde kendi işlemcisi var....

ss3 ün üzerinde kendi işlemcisi yok software bir karttır
    kendi işlemcisi olan kard ss1 dir ve hardware dir

ss2 çok güzel sonuçlar veren bir karttır ama onunda bazı zaafları var mesela kısadevre koruması olmaması ss3 te bu sorun ortadan kalkmış
    ss3 ün bir özelliğide tunerinin güçlü oluşu ve pc yi fazla kasmamasıdır

saygılar
  • skystar2 2.d rev. ile kısa devre koruması geldi.yani artık var.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.