Şimdi Ara

Sleeve gastrectomy (tüp mide) ameliyatı oldum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
4.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    soruları olan varsa yanıtlayabilirim.

• fiyatı ne kadar?
    ameliyat kaç saat sürüyor?
    benim VKİ 38. bende olabilirmiyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: statükocu

fiyatı ne kadar?

ben özelde oldum. normalde fiyat 16 bin tl idi ancak ben sgk lı olduğum için 7500 tl ödedim.
    sigortalı iseniz bedavaya da olmak mümkün. vki 40 üstü şartı veya 35-40 arası ise yandaş hastalıkla şartı aranıyor. sgk kapsamı için heyet raporu gerekiyor (endokronoloji) ancak sgk veya devlet hastanelerinde ücretsiz için sıra var aylarca beklemek gerekebiliyormuş.

ameliyat yaklaşık 2-3 saat sürüyor, laproskopik yapılıyor. emboli riskine karşın emboli çorapları giydiriliyor ve makinaya bağlanıyorsunuz. uzun sürmesinin nedeni midenin yapışık olan yağ dokularından ayrılıp boşa çıkarılması işlemi.

1,5 ayda verdiğim kilo 19. hedefime 25 kg kaldı. uzun bir yol. gittikçe kilo verme yavaşlayacak ve kedi merdiveni gibi gidecekmiş, yani durmalar da olacak. kilo verme süreci 12-18 ay sürüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: 0971

quote:

fiyatı ne kadar?

ben özelde oldum. normalde fiyat 16 bin tl idi ancak ben sgk lı olduğum için 7500 tl ödedim.
    sigortalı iseniz bedavaya da olmak mümkün. vki 40 üstü şartı veya 35-40 arası ise yandaş hastalıkla şartı aranıyor. sgk kapsamı için heyet raporu gerekiyor (endokronoloji) ancak sgk veya devlet hastanelerinde ücretsiz için sıra var aylarca beklemek gerekebiliyormuş.

ameliyat yaklaşık 2-3 saat sürüyor, laproskopik yapılıyor. emboli riskine karşın emboli çorapları giydiriliyor ve makinaya bağlanıyorsunuz. uzun sürmesinin nedeni midenin yapışık olan yağ dokularından ayrılıp boşa çıkarılması işlemi.

1,5 ayda verdiğim kilo 19. hedefime 25 kg kaldı. uzun bir yol. gittikçe kilo verme yavaşlayacak ve kedi merdiveni gibi gidecekmiş, yani durmalar da olacak. kilo verme süreci 12-18 ay sürüyor.

ssklıyım bende. 38 yaşındayım. VKİ bende 35. yandaş hastalığım yok. vki 40 olması için kilo mu almam lazım yani?

• quote:

quote:

quote:

fiyatı ne kadar?

ssklıyım bende. 38 yaşındayım. VKİ bende 35. yandaş hastalığım yok. vki 40 olması için kilo mu almam lazım yani?

aynen öyle devlet olanaklarıyla olmanız için kilonuz tutmuyor.
    ama bunun için kilo almanızı hiç tavsiye etmem.
    cerrahi yöntemler dışında kilo vermeye bakın bence.

• quote:

quote:

quote:

quote:

fiyatı ne kadar?

aynen öyle devlet olanaklarıyla olmanız için kilonuz tutmuyor.
    ama bunun için kilo almanızı hiç tavsiye etmem.
    cerrahi yöntemler dışında kilo vermeye bakın bence.

pardon ama denemediğim yöntem kalmadı. nasıl olacak o?

• sadece 4 kilo daha alırsam 40 oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bir yanlışlık olmalı.
    4 kilo ile 5 vki fark olamaz.
    sakıncası yoksa boy ve kilonuzu yazar mısınız ?
  • quote:

bir yanlışlık olmalı.
    4 kilo ile 5 vki fark olamaz.
    sakıncası yoksa boy ve kilonuzu yazar mısınız ?

178 boy
    123 kilo
  • hakikaten 4 kg ile 40 sınırına geliyorsunuz.
    siz haklısınız.
    eğer kararlıysanız 4 kg sadece bir hafta yüklenmeye bakar.
  • 0971 kullanıcısına yanıt
  • çok iyi araştırılan bir doktor sayesinde hiç kimse mağdur olmadan istediği vücuda kavuşacak ve kilo nedeniyle ortaya çıkan hastalıklarından kurtulabilecektir. bir uzmandan dinlemek isterseniz buyrunhttp://www.tupmide.com/tup-mide-ameliyatinin-avantajlari-nelerdir/
  • Obezite Cerrahisinde Hasta Seçimi

Obezite cerrahisi günümüzde morbid obezite hastalığının en efektif tedavi yöntemidir. Günümüzde cerrahi teknik ve deneyimin artması ile birlikte obezite cerrahisine bağlı komplikasyonlar azalmıştır. Obezite cerrahisinde riski azaltmada doğru teknik ve uygun hasta seçimi çok önemlidir. Obezite cerrahisinden önce belirli hastalıkları tedavi etmek ve kontrol altına almak operasyon süreci ve sonrasındaki komplikasyonları ve mortaliteyi engellemede diğer önemli bir etmendir.

Bariatrik cerrahiye uygun adayı seçmek için kullanılan kriterler ülkeye veya kıtalara bağlı olarak değişmektedir..Amerikan popülasyonunda vücut kitle indeksi(VKİ) çok yüksek olan hastalar operasyona aday gösterilirken, vücuttaki yağ değişim oranları farklı olan asya popülasyonunda vücut kitle indeksi(VKİ) daha düşük olan hastalar obezite cerrahisine aday olarak gösterilir.

Tip 2 şeker hastalığı da bariatrik cerrahiye uygun adayı belirlemede önemli bir kriterdir. Avrupa’da VKİ si 35 üzerinde olup şeker hastalığı olan obez hasta metabolik cerrahi için uygun aday olurken , Asya’da VKİ si 32 ve üzerinde olan tip 2 şeker hastaları operasyon için uygun olur.

Avrupa’da son yıllarda tip 2 şeker hastalığı olup VKİ si 30-35 arasında olan hastalar da metabolik cerrahi için değerlendirilmeye başlanmıştır. Yapılan çalışmalarda obezite cerrahisi için hazırlanan hastaların %70 inde en az bir tane obezite ile ilişkili hastalık bulunmaktadır; yine bariatrik cerrahiye hazırlanan hastaların %50 sinde üç veya daha fazla sayıda obezite ile ilişkili hastalık bulunmaktadır.

OBEZİTE CERRAHİSİ SONRASINDA KOMPLİKASYON RİSKİNİ ARTTIRAN EK FAKTÖRLER

* Daha önce derin ven trombozu veya pulmoner emboli geçirmiş olmak
    * Koroner arter hastalığı
    * Hareket kabiliyetinin ve fonksiyonel kapasitenin kısıtlı olması
    * Vücut kitle indeksinin > 50 olması
    * Uyku apne sendromu öyküsü
    * Sigara öyküsü
    Obezite cerrahisi için uygun olan yaş aralığı 18-60 yaş olarak belirlenmiştir; fakat bu yaş aralığı zamanla genişlemeye başlamıştır. Çocuk hastalarda obezite cerrahisinin faydaları görüldüğü için uygun hastada uygulanabilir. Yaşlı hastalarda obeziteye bağlı kronik hastalıklar vücutta belirli bir hasara yol açtığı için obezite cerrahisinden göreceği fayda kısıtlıdır.Yine de uygun seçilmiş olan yaşlı hasta popülasyonunda yaşam standartını düzeltmek için bariatrik cerrahi uygulanabilir.

Vücut kitle indeksi çok yüksek olan özellikle erkek hastalarda obezite cerrahisi sonrası tromboembolik komplikasyonlar artmaktadır. VKİ si çok yüksek olan hastalarda bariatrik cerrahi öncesinde birtakım yöntemlerle belirli miktarda kilo vermeleri önerilmektedir. Obezite cerrahisi geçirecek olan hastaların yaklaşık %80’inde gizli olsun veya olmasın uyku apne sendromu bulunmaktadır.Uyku apne sendromu ameliyat sonrası komplikasyon riskini arttırmaktadır.Bunun için operasyon öncesinde hastalar uyku apne sendromu açısından araştırılmalı ve tanı konulursa tedavileri yapılmalıdır.

Şeker ve tansiyon hastalığına sahip obez hastalar obezite cerrahisi öncesinde şeker değerleri ve tansiyonları tedavi ile kontrol altına alınmalıdır.Kronik kalp hastalığına sahip obez hastalar ameliyat öncesi ve sonrasında kardiyoloji kontrolü altında olmak kaydı ile ameliyat olabilirler. Daha önce kanser hastalığı nedeniyle tedavi görmüş ve hastalığı kontrol altında olan uygun obez hastalar bariatrik cerrahi geçirebilirler. Obezite cerrahisi öncesinde hasta marjinal ülser gelişme riskini arttırdığı ve yara iyileşmesini olumsuz etkilediği için sigarayı belirli bir süre bırakması gerekmektedir.

Eğer hasta daha önce karın operasyonu olmuşsa , yapışıklıklardan dolayı emilimi engelleyici (malabsorptif) bir prosedür geçiremiyebileceği veya açık cerrahiye geçilebileceği anlatılmalı. Chron hastalarında emilimi engelleyici bypass prosedürlerinden mümkün olduğunca kaçınmak gerekir. Bu hastalara daha çok kısıtlayıcı(restriktif) bariatrik prosedürler uygulanmalıdır.

Aktif psikiatrik hastalığı olanlar, yakın zamanda intahar girişimi geçirenler,kişilik bozukluğuna sahip bireyler, alkol ve ilaç bağımlılığı olan obez hastalar aktif dönemde obezite cerrahisi geçiremezler; ancak tedavi edildikleri zaman operasyona uygun hale gelirler. Tedavi altında ameliyat olan bu hasta grubu operasyondan sonra iyi sonuçlar elde edebilirler.Bu hasta grubuna operasyon sonrasındaki süreçte psikiatrik destek gerekebilir.

Sonuç olarak obezite cerrahisine engel olacak geri dönüşümü olmayan herhangi bir risk faktörü bulunmamaktadır. Önemli olan operasyon öncesinde risk faktörlerini iyi belirleyip ,iyi sonuç elde etmek için ameliyat öncesinde bu risk faktörlerini kontrol altına almaktır.

Op.Dr. Cem Arslan 0554 888 56 06

• benim kilom 138 di gittim doktor cem arslana oldum 15 bin tl verdim herşey içinde halada gidip geliyorum 5 kuruş vermiyorum
    benim ameliyatım bizim çocukların dediğine göre 1 buçuk saat sürmüş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpduru -- 15 Şubat 2017; 2:10:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpduru

benim kilom 138 di gittim doktor cem arslana oldum 15 bin tl verdim herşey içinde halada gidip geliyorum 5 kuruş vermiyorum
    benim ameliyatım bizim çocukların dediğine göre 1 buçuk saat sürmüş

ben daha olamadım malesef. borç içindeyim. krediydi kredi kartıydı. epey zorlanıyorum ödemede.
  • 4 ayda 35 kilo gittiiii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyabordo -- 21 Haziran 2017; 18:42:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.