Şimdi Ara

Bademcik ameliyatı oldum. Ameliyat günlüğüm [ SS ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
98
Cevap
5
Favori
50.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • A]meliyatı dün oldum. Adım adım anlatacağım şimdi.
    Üzerinde sadece don kalacak şekilde ameliyat önlüğü giyiyorsunuz. Hasta bakıcı tekerlekli sandalye ile ameliyathaneye götürüyor.
    Ameliyathane de önce serum bağlıyorlar. Sonra seruma antibiyotik sıkıyorlar, yavaş yavaş başınız dönüyor ve narkozu yiyorsunuz. Ben narkozu hatırlamıyorum ancak antibiyotikten sonra çok fena başım döndü, onu hatırlıyorum sadece.
    Neyse gözümü ameliyathanede açtım, ortalığı toparlıyolardı, bir hemşire ve hasta bakıcı odama götürdü, boğazımda hayvan gibi bir ağrı var, yutkunamıyorum.
    Ağrı derken bademciğiniz yeni şişmiş gibi bir ağrı, sürekli çektiğim bir ağrı yani gözünüzde büyümesin. Ağrı kesici ve dondurmayla minimuma iniyor.
    Hemen yatırıyolar yatagınıza, hemşire bi ağrıkesici sıkıyor seruma, 2 dakika icinde ağrınız kalmıyor.
    Devamında yuttugunuz kanları kusuyorsunuz. Doktor koter kullandığından 1 sefer cok az kustum. Eğer klasik yöntemle kesip biçecekse doktor epey kusabilirsiniz.
    Ameliyattan sonra 4 saat birşey yemek içmek yok. Sürekli tansiyonunuz ölçülüyor.
    4 saat sonra dondurmanızı yiyorsunuz, ağrılar çoğalmaya başlıyor, o ağrıkesici serum bitiyor tabi.
    Dondurma 4/2 oranında azaltıyor ağrıları.
    Akşama kadar oldukça artıyor ağrılar, ağrı kesici de vurmuyorlar.
    Neyse akşam doktor geldi baktı, kanama olmayacak fakat ağrıların olacak dedi ve calpol ağrı kesici şurupla augmentin antibiyotik yazdı.
    Evde 2 defa kustum. Anestezinin etkisindenmiş. Kan yoktu.
    Gece uyuyamadım tabiki, her 15 dakkada bir buzlu sudan yudum alıyorum. Almazsam bogazım kuruyor dayanılmaz bi ağrı oluyor.
    Yata kalka bir şekilde geçti gece.
    Hastanede çektiğim birkaç fotoğraf;

24.01.2014
    Bugün ameliyatın 2. günü. Artık konuşamıyorum. Calpol hiçbir işe yaramayınca minoset almaya başladım. Bi nebze olsun daha iyiyim. Dondurma, su, puding, kayısı suyuna devam. Ağrılarım periyodik. Dondurma yiyince ağrılar yokoluyor. Sadece yutkunamıyorsunuz. Bugün ki menüm
    Baharatsız tanesiz mantar çorbası, yoğurt
    bademciklerimin durumu;

25.01.2013
    Ameliyatın 3. günündeyim. Düne ve hatta ameliyat gününe göre daha iyiyim. Gece 4 te uyandım biraz su ve majezik içip yattım. Sabahleyin sosisli yumurta ve mercimek çorbası, yanında da yoğurt yedim. Sadece yutkunurken iltihaplı gibi zorlanıyorum. İnşallah az kaldı. Bu arada doktorum aradı, ağrılar çok normal, rahatlıkla 4 5 saatte bir ağrıkesici içebilirsin dedi. Pazartesi kontrole gideceğim. Kanama sorunum da çok şükür olmadı. Artık alınan bademciğimin yerleri tamamen beyaz bi zarla kaplandı.

26.01.2014
    Bugün ameliyatın 4. günü. Kendimi çok iyi hissediyorum. Artık uykum bölünmeden tüm gece uyuyabiliyorum. Menümde patates kızartması, levrek, mercimek çorbası, peynir, reçel vardı. Acısız ekşisiz herşeyi çiğneyerek yiyebiliyorum. Yarın kontrole gideceğim. Ara sıra ağrıkesici alıyorum.

27.01.2014

5. Gündeyiz. Kontrolüm vardı, doktor 5 gün daha dikkat etmemi söyledi. Patates kızartıyorum, çorba şart, ayranı sütü derken biraz fazla yormuşum ki boğazımı akşam yemekten sonra ağrı başladı, sonra ağrı kulağım vurdu, tıpkı otobüsde giderken bi süre sonra kulağınızda bi baısnç oluyor yutkununca düzeliyorya. İşte onun düzelmeyeni oldu. Sanki biri kulaklarıma hava basıyor.

28.01.2014

Bugün reçel peynir ekmek içi doğranmış çorba ile kahvaltımı edip ağrıkesicimi aldım. Kulak ağrım çok az. Yutkunurkenki ağrım minimum. Sadece yemekten sonra bir müddet ağrı yaşıyorum tahriş oluyor gibi ama kısa süreli. Acı ekşi olmayan herşeyi
    yiyebiliyorum.

02.02.2014

Bugün ameliyatımın 11. Günü. Acı ekşi baharatlı olmayan her şeyi yiyebiliyorum. Mesela sabahları sandviç yapıyorum. Öğlen hamurişi çorba az baharatlı yemek yiyorum. Tek tutkum olan çiğköfteye hala hasretim. Bademciklerimin yerindeki beyazlıklar oldukça azaldı. Sadece yutkunurken çok az şişlik hissediyorum ama hiçbir zararı yok. 2 gün daha dikkat edeceğim.
    Ameliyattan önce 68 kiloydum, şuan 65 kiloyum. Geceleri sık sık atıştırdığım halde. İleriki günlerde Yine editleyeceğim.

7 Ekim 2014

Ameliyat olalı aylar oldu. Şimdi size hayatımda ne değişti anlatacagım. Öncelikle, kışın her hafta çekilen o boğaz ağrıları sona erdi. Yazın ortasında bademciğin şişmesinden mütevellit; ateşli, ağrılı sızılı iğneli antibiyotikli geceler sona erdi. En önemlisi, haftada 1 kutu bitirdiğim adeta bağımlısı olduğum augmentin antibiyotikten kurtuluşum. Artık, yaz kış demeden aman boğazım inecek diye soğuk hatta ılık şeyler içmekten çekinmiyorum. Ani sıcaklık değişimlerinde zırt pırt ilk hastalanan insan olmuyorum. Yılda belki 40 defa hastalanan ben o günden bu yana sadece 1 sefer grip oldum. Şimdi merak ettiğiniz o konuya geliyorum. Bademciğim şişmiyor peki nerem şişiyor? Arkadaşlar, kışım ortasında buzzz gibi bir şeyler içersem o gece boğazım kaşınıyor, belki sonraki gün de böyle. Ama çoğunlukla 1 gün sürüyor. Herhangi bir gargara, limonlu tuzlu su ile yok oluyor. Yani, demem o ki, eğer benim gibi eziyet çekiyorsanız, antibiyotik artık bağımlılık yaptıysa, bişeyler içmeye, soğukta kalmaya korkar olduysanız, sadece boğazınız inse iyi birde ateşiniz çıkıyorsa, hiç durmayın, en yakın kulak burun boğaz doktorundan randevu alın. Emin olun bana dua edeceksiniz. Yalnız dikkat etmeniz gereken bir şey var, doktorunuz koter kullansın. Koter nedir? Elektrik enerjisi ile kanı durdurabilen, hatta hiç akıtmayan bir tıbbi malzemedir. İnternetten bir sıradan neşterle olunan tonsillektomi ameliyatına, birde koterle olunan ameliyata bakın. Neyse, görüşmek üzere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C Vitamine -- 7 Ekim 2014; 15:24:56 >

• yukarı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: C Vitamine

yukarı..
    12 yaşımdayken olmuştum galiba pek hatırlamıyorum kışın dondurma yemeyle kandırmışlardı ağrısından yiyememiştim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blind Man

12 yaşımdayken olmuştum galiba pek hatırlamıyorum kışın dondurma yemeyle kandırmışlardı ağrısından yiyememiştim

Alıntıları Göster
    15 yil önce felan 5 6 yaşlarında olmuştum. Ameliyat kolay narkozu veriyolar uyandığında herşey çoktan bitmiş oluyo. Ameliyat sonrası dondurma yiyebiliyodum sadece. Bi süre sonra soğuk çorbada içmeme izin vermişlerdi. Biraz boğaz ağrısı oluyo ama benim 5 6 yaşında bile bişey yiyemeyecek veya ağlayacak kadar olmadı diye hatırlıyorum. Ne kadar süre sonra normal yemek yeme düzenine döndüğümü hatırlamıyorum ama artık dondurma ve çorbadan tiksinmiştim.

• yarına randevu aldım bakalım gelişmeleri yazacağım.
  • Doktor yok kan bankası yok, yok çocuklara yapıyorum erişkinlere yapamam falan diyerek yolladı.
    Bi iğne önerdi yağlı mı ne ayda bir vurun dedi pek istemedim açıkcası. Adama yılda 10 kez şişiyor, en az 3 defa da ateşe sebep oluyor diyorum, işte o öyle anlaşılmıyo falan diyor. Bi kaç güne başka hastaneleri arayıp randevu alacağım. O bademcik alınacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C Vitamine -- 9 Ocak 2014; 17:36:24 >
  • quote:

Doktor yok kan bankası yok, yok çocuklara yapıyorum erişkinlere yapamam falan diyerek yolladı.
    Bi iğne önerdi yağlı mı ne ayda bir vurun dedi pek istemedim açıkcası. Adama yılda 10 kez şişiyor, en az 3 defa da ateşe sebep oluyor diyorum, işte o öyle anlaşılmıyo falan diyor. Bi kaç güne başka hastaneleri arayıp randevu alacağım. O bademcik alınacak.
    4-5 gün dondurma ile karnını doyuruyorsun.Ama ameliyattan hemen çıktığın anki o boğaz ağrısı ve her yutkunduğun zaman boğazına bıçak saplanmış gibi olması ...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BADEMCİK AMELİYATI OLDUM
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkSquall

4-5 gün dondurma ile karnını doyuruyorsun.Ama ameliyattan hemen çıktığın anki o boğaz ağrısı ve her yutkunduğun zaman boğazına bıçak saplanmış gibi olması ...

Hocam kanama falan oluyor dedi doktor, sıvıyla beslenildiğinde kanama yine de oluyor mu?
  • Başka.aldıran yok mu
  • quote:

Başka.aldıran yok mu
    13 sene önce aldırdığımda tüm öğünüm dondurma olmuş;o gıcık buhar makinesini uygulamak zorundaydın. Yutkunduğun zaman bir acı var tabii boğazında. Tabii o zamandan bu yana teknoloji ilerlemiş olsa da hala*2 aynı şeyler yapılıyor demek ki :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: nicksiz kaldım baba

13 sene önce aldırdığımda tüm öğünüm dondurma olmuş;o gıcık buhar makinesini uygulamak zorundaydın. Yutkunduğun zaman bir acı var tabii boğazında. Tabii o zamandan bu yana teknoloji ilerlemiş olsa da hala*2 aynı şeyler yapılıyor demek ki :)

Alıntıları Göster
    Arkadaşım benim yüzümden olmuştu daha 2. sınıfta falandım galiba.Arkadaşıma dikenli bi çiçeği yedirmiştim al bunu ye dileklerin kabul olcak diye o da yediydi gerisi malum ameliyat olmak zorunda kaldı bademciğinden

• quote:

Orijinalden alıntı: Levi Heichou

Arkadaşım benim yüzümden olmuştu daha 2. sınıfta falandım galiba.Arkadaşıma dikenli bi çiçeği yedirmiştim al bunu ye dileklerin kabul olcak diye o da yediydi gerisi malum ameliyat olmak zorunda kaldı bademciğinden

Alıntıları Göster
    2001 de oldum . 15 gün cehennem olacak.

• aldıran arkadaşlar, aldırdıktan sonra hiç şişme, iltihap gibi durumlar olmuyor değil mi? tamamiyle kurtuluyoruz yani bogaz ağrısından , şişmesinden. aldırıp da pişman olan var mı?
  • quote:

aldıran arkadaşlar, aldırdıktan sonra hiç şişme, iltihap gibi durumlar olmuyor değil mi? tamamiyle kurtuluyoruz yani bogaz ağrısından , şişmesinden. aldırıp da pişman olan var mı?
    Aldırıp pişman olmazsın bi zaman sonra yine tekrar oluşabilir kalıcı çözüm değil
  • 11 yıl önce ameliyat oldum amerikan da olmuştum ve gayet iyi geçmişti, ilk gün muz püresi yediğimi hatırlıyorum ama hiç bir kanama vs sıkıntı yaşamadım
  • Updullah
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoTingMan

Updullah
    Ameliyattan sonra burdayım
  • quote:

Alıntıları Göster
    Benimde boğazlar devamlı şişiyor bıkkınlık geldi küçükken olsaymışım keşke gidiyorum.Bu aylarda gidip bende bademcik ameliyatı olmak istiyorum varmı 21 22 yaşları arasında ameliyat olan ?
    Gördüğüm herkes küçükken ameliyat olmuş acaba tehlikesimi var 18 yaşından sonra
  • quote:

Bende 14 yıl önce özel bir klinikte olmuştum. Hayvani boyutta olan ve devamlı iltihaplanan bu beladan kurtulmak şarttı. Hoş, şimdi de farenjit oluyor ama eski hali çekilmezdi. Geçmiş olsun sanada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aléister Crowley

Benimde boğazlar devamlı şişiyor bıkkınlık geldi küçükken olsaymışım keşke gidiyorum.Bu aylarda gidip bende bademcik ameliyatı olmak istiyorum varmı 21 22 yaşları arasında ameliyat olan ?
    Gördüğüm herkes küçükken ameliyat olmuş acaba tehlikesimi var 18 yaşından sonra

Erişkinlerde damarlar büyük olduğundan kanama riski çok çok fazla dedi, babamda ambulans şoförü , geçen 30 lu yaşlarda bi öğretmen götürdük diyor, bademciklerini aldırmış, dikişleri patlamış, tam 4 poşeti kanla doldurmuş.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.