Şimdi Ara

Bademcik ameliyatı oldum. Ameliyat günlüğüm [ SS ] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
5
Favori
50.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkdaşlar biraz geç oldu ama bende daha 2 gün önce hem bademcik hemde burun eti ameliyatı oldum burunumdan nefes alamıyorum ve agızımı her zaman açık bırakmak zorunda kalıyorum ve dudaklarım aşırı kurudu corba zar zor içiyorum 2 gün oldu 5 kilo verdim doktorlar ameliyattan sonra dondurma filan demediler dondurma yersem faydası dokunur mu ve nasıl bir dondurma yemeliyim mado gibi mi yoksa aligida filan gibi külah cubuklu mu? teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: halil0234

arkdaşlar biraz geç oldu ama bende daha 2 gün önce hem bademcik hemde burun eti ameliyatı oldum burunumdan nefes alamıyorum ve agızımı her zaman açık bırakmak zorunda kalıyorum ve dudaklarım aşırı kurudu corba zar zor içiyorum 2 gün oldu 5 kilo verdim doktorlar ameliyattan sonra dondurma filan demediler dondurma yersem faydası dokunur mu ve nasıl bir dondurma yemeliyim mado gibi mi yoksa aligida filan gibi külah cubuklu mu? teşekkürler

dondurma yiyeceksinki çabuk iyiles bademcik önemli dondurma o doktorta nasıl dememisse.Her seyi soğuk içeceksin bir kanama oldumu bademcik tekrar ameliyata kadar yolu var
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoonDeath

quote:

arkdaşlar biraz geç oldu ama bende daha 2 gün önce hem bademcik hemde burun eti ameliyatı oldum burunumdan nefes alamıyorum ve agızımı her zaman açık bırakmak zorunda kalıyorum ve dudaklarım aşırı kurudu corba zar zor içiyorum 2 gün oldu 5 kilo verdim doktorlar ameliyattan sonra dondurma filan demediler dondurma yersem faydası dokunur mu ve nasıl bir dondurma yemeliyim mado gibi mi yoksa aligida filan gibi külah cubuklu mu? teşekkürler

dondurma yiyeceksinki çabuk iyiles bademcik önemli dondurma o doktorta nasıl dememisse.Her seyi soğuk içeceksin bir kanama oldumu bademcik tekrar ameliyata kadar yolu var

hm tmm allah razı olsn başka dikkat etmem gereken birşey varmı

• quote:

quote:

quote:

O beyazlık geçene kadar katı bir sey yemiceksin sert yani bir çizdimi kanama olur.Dondurma yoğurt puding soğuk ile devam et.Beyazlıklar gittikten sonran 2-3 gün sonra istedigi ye tabi ağrı vs yoksa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShibLeg -- 6 Şubat 2015; 18:41:50 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

O beyazlık geçene kadar katı bir sey yemiceksin sert yani bir çizdimi kanama olur.Dondurma yoğurt puding soğuk ile devam et.Beyazlıklar gittikten sonran 2-3 gün sonra istedigi ye tabi ağrı vs yoksa

tmm kardeşim birde dilimi sağa sola oynatınca acıyor ve kafamı oynatınca sizce yapmamalımıyım

• merhaba arkdaşlar 21 yaşındayım 24 ocak 2015 de ameliyat oldum ameliyat gününü saymazsam 13 gün oldu ve benim 3-4 gündür kanamam oluyor doktorumun bana söylediği o beyaz yaralar kavladığında altında kabuk olmadığı için kanama oluyor dedi ben dayanamaz bir hale geldim bademciklerimle bundan daha az stres sıkıntı çekiyordum bana yardmcı olabilecek biri tecrübeli bir arkadaş varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali3883

merhaba arkdaşlar 21 yaşındayım 24 ocak 2015 de ameliyat oldum ameliyat gününü saymazsam 13 gün oldu ve benim 3-4 gündür kanamam oluyor doktorumun bana söylediği o beyaz yaralar kavladığında altında kabuk olmadığı için kanama oluyor dedi ben dayanamaz bir hale geldim bademciklerimle bundan daha az stres sıkıntı çekiyordum bana yardmcı olabilecek biri tecrübeli bir arkadaş varmı ?

ekmek kenarı cips gibi şeylermi yediniz?
  • hayır kesinlikle sıvı şeyler haricinde hiçbirşey yemedim ameliyat gününden bu zamana adam akıllı bir yemek yiyemedim
  • quote:

merhaba arkdaşlar 21 yaşındayım 24 ocak 2015 de ameliyat oldum ameliyat gününü saymazsam 13 gün oldu ve benim 3-4 gündür kanamam oluyor doktorumun bana söylediği o beyaz yaralar kavladığında altında kabuk olmadığı için kanama oluyor dedi ben dayanamaz bir hale geldim bademciklerimle bundan daha az stres sıkıntı çekiyordum bana yardmcı olabilecek biri tecrübeli bir arkadaş varmı ?

Ameliyat koterle değil eski yöntemle yapıldığı zaman böyle sonuçlar olabiliyor. Bol bol soğuk su ve dondurma tüketin. Maalesef bu operasyonda başka hiçbir şey önerilmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C Vitamine -- 6 Şubat 2015; 21:13:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: C Vitamine

quote:

Ameliyat koterle değil eski yöntemle yapıldığı zaman böyle sonuçlar olabiliyor. Bol bol soğuk su ve dondurma tüketin. Maalesef bu operasyonda başka hiçbir şey önerilmiyor.

thermel welding yöntemi ile oldum 3.4 günde cips 7.günde iştedim . Artık teknoloji gelisti boş yere eski yöntem ile olmayın

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

tmm kardeşim birde dilimi sağa sola oynatınca acıyor ve kafamı oynatınca sizce yapmamalımıyım

Oynatma bol bol su iç zaten 4-5 gün sonra ağrı filan olmaz az kaldı bol bol su ve soğuk seyler ye iyilesme süreçin hızlansın .

quote:

Kbbye git istiyosan o beyaz kabuklar gidiyormus ağrı kesici vs al bol bol dondurma soğuk seyler ye o beyazlık gittimi bitiyor zaten iş :)

• Ben ameliyat olalı üzerinden baya geçti foruma da pek girmedim bi süredir.
    Bazı arkadaşlara genel cevap vereyim.
    Ameliyat olduktan sonra o acıyı gece de çekeceksiniz, sabahta, yemek yerken de. Genelde dondurma tüketmeye çalışın. Gece için ılık şeyler için. Ben bi süre uyuyamamıştım. 15. günde rahatlamıştım ama.
    Küçük kanamalar bence normal, kabuklaşan yer biraz zorlandığın da ufak tefek kanamalar oluyor. Tabi yine doktorunuza danışın.
    15. güne kadar çok sert besinler tüketmeyin o günlerden sonra zaten boğazınız da rahatlayacağı için istediğinizi yiyebilirsiniz.
    Ameliyat olanların Allah yardımcısı olsun. O 15 gün geceleri neler çektiğimi ben bilirim.
    Not: Ameliyattan önce ayda 20 gün hasta olurdum ilk 10 gün yatakta son 10 gün ayakta olurdum. Şimdi çok şükür 4 Ekim 2014 den beri 1 kere hastalandım ateşim 38 e yükseldi. 2 gün sonra atlattım. 5 ayda 1 kere yani:D
    Tavsiyem çok hastalanıyorsanız yaşantınızı aşırı etkiliyorsa 15 gün o acıyı çekin ama ameliyat olun.
    Not 2: 3-4 ay geniz akıntım oldu, sekresyonda sıkıntı çektim ama düzeldi çok şükür.

• hayırlı akşamlar herkeze 18 gün önce buraya yazı yazmıştım o günün akşamında çok şiddetli bir kanamam oldu ve saat 22:00 ' dan gece 03:30 ' a kadar hastanede iğneler serumlar soğuk su ile gargaralar ile durdurmaya çalıştık ama durmadı ve 2. ameliayata aldılar 2 dikiş atıldı yine koterle yakıldı ameliyattan çıktım yine sil baştan herşeye başladık soğuk şeyler hep sıvılar felan derken bugünü bulduk çok kötü ve ağır şeyler atlattım allah düşmanımın başına vermesin amacım kimseyi korkutmak değil sadece başıma gelenler bunlar şimdi ki sıkıntım ise doktorun kullandığı dikiş ipi vikril denilen bir ip kullaılmış ve erimiyor lanet dikiş her yutkunmada canım acıyor bişeyler boğazımı çekiştiriyor sürekli bir yanma var boğazımda bu ameliyat yüzünden işimden oldum hayatım felç oldu olacak arkadaşlar 2 kere düşünsün lütfen teknoloji zannettiğim kadar ilerlelememiş .
  • Yasim 37 ve 10 senedir bu iletiyle savasiyorum en sonunda karar verdim 2 gun once oldum amelyat oncesi hic anlatmicam sknti bisi yok asik sknti sora neyse gozumu actim doktor seslniyor hop hemen. Odaya eline bi dondurma ilk gun oyle soguk su dondurma gece uykusunu. Unuttun sabah oldu bi acimmisim 6 tane haslanmis yumurta yedim amelyatin 2 ci gununde sora haslanmis patates corba bugun 3 gun sabah bi kalkttim ishal ben agri kesicileri ftil olarak aldim oda ishal yapti normal toz aldim simdi umarim ise yarar simdilik yutkunmada agri var yine haber edecem
     Bademcik ameliyatı oldum. Ameliyat günlüğüm [ SS ]

• Ömrünüzün neredeyse yarısı bu illetle geçmiş, tamamen iyileşince neden daha evvel olmadım ameliyatı diyeceksiniz. Acil şifalar olsun.

• Merhabalar.
    22 Ocakta bademcik ameliyatı oldum. Ameliyatın ilk günü hafif ağrılı geçti. Sonra doktor taburcu etti ve evime gittim. 25 Yaşındayım bu arada.

Bugün ameliyat olalı 5 gün oldu. Ve tam tamına 7 kilo verdim. Sürekli öksürük balgam çıkarıyorum. Ve derinden öksürdüğüm zaman ara ara balgam ile birlikte kan geliyor.
    Lazer yöntemiyle Sigorta hastanesinde oldum.
    Ağrılarım azalacağına gittikçe artıyor. Ağrı kesici iğne vs olmadım. Sadece bana verilen 2 şurupla idare etmeye çalışıyorum.

O kadar susadım ki, yutkunma zorluğu çekmesem 2 lt su içebilirim.

ufak ufak süt ürünleri tüketmeye çalışıyorum fakat açıkçası bıktım diyebilirim. Bu kadar zor geçeceğini hiç tahmin etmiyordum.
    Tecrübeli arkadaşlar bana yardımcı olabilirse, bilgilerini ve tavsiyelerini paylaşabilirse sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chloriss

Merhabalar.
    22 Ocakta bademcik ameliyatı oldum. Ameliyatın ilk günü hafif ağrılı geçti. Sonra doktor taburcu etti ve evime gittim. 25 Yaşındayım bu arada.

Bugün ameliyat olalı 5 gün oldu. Ve tam tamına 7 kilo verdim. Sürekli öksürük balgam çıkarıyorum. Ve derinden öksürdüğüm zaman ara ara balgam ile birlikte kan geliyor.
    Lazer yöntemiyle Sigorta hastanesinde oldum.
    Ağrılarım azalacağına gittikçe artıyor. Ağrı kesici iğne vs olmadım. Sadece bana verilen 2 şurupla idare etmeye çalışıyorum.

O kadar susadım ki, yutkunma zorluğu çekmesem 2 lt su içebilirim.

ufak ufak süt ürünleri tüketmeye çalışıyorum fakat açıkçası bıktım diyebilirim. Bu kadar zor geçeceğini hiç tahmin etmiyordum.
    Tecrübeli arkadaşlar bana yardımcı olabilirse, bilgilerini ve tavsiyelerini paylaşabilirse sevinirim.

Merhaba
    Evvela geçmiş olsun. İlk önce operasyonlu bölgenin durumuna flaşlı telefon ile aynada bakın. Beyaz bir zar var ise sıkıntı yok, her şey olağan seyirindedir.

Ama bahsettğiniz gibi yer yer kanlanmalar varsa, ki bu durumda doktorunuza danışmazsanız aniden bir kanama yaşayıp acil ek bir ameliyata dahi alınabilirsiniz.

Bademciklerin yerlerinde kan yok, yer yer kızarıklık ve zar var olduğunu varsayıyorum.

Olduğunuz ameliyatla öksürüğün hatta balgamın yakından uzaktan alakası olmaması lazım. Kaşıntıdan ötürü mü öksürüyorsunuz? Bildiğiniz üşütmüş gibi öksürüyorsanız, ameliyattan bağımsız, üşütmüş hasta olmuşsunuzdur.

Operasyondan önce ve sonra tamamen sağlıklı olmanız gerekir. Eğer operasyon öncesinde hasta iseniz ameliyat ertelenir, sonra hastalanırsanız iyileşme süreci uzar, sıkıntılı olur.

İltihap mı kaptı acaba? Öyle içli içli öksürüyorsanız doktorunuzla görüştükten sonra bir antibiyotiğe başlarsınız. Ama bu tehlikeli bir durum.

Eğer siz kaşıntı, yutkunmada zorluk, kulakta ağrı vs. hissetseydiniz ben size minoset, majezik gibi kuvvetli ağrı kesiciler önerirdim. Her 15 dakikada bir, boğaz kurumadan buz gibi su içmenizi önerirdim. Öyle ki, ben yanımda içi buzlanmış su ile geziyordum kış günü. Dondurma da keza çok sık tüketiyordum. Sürtünecek, kırıntılı şeylerden kaçınıyordum. Dolaptan çıkarıp meyve suyu içiyordum. En kuvvetli ağrı gece 5 6 saat uykudan sonra , sabah kurumuş boğazımı ıslatma sırasında oluyordu.

• Merhaba,

Eski konuyu hortlatacağım ama deneyimlerimi paylaşmak istedim. İlk gün sabah 10'da girdim ameliyata. 3. günün sonundayım şu an. Genel anestezi nedeniyle hiçbir şey hatırlamaksızın uyandım odada. Yarım saat kadar sonra soğuk süt, dondurma ve tanesiz soğuk ayva kompostosu geldi. Anestezi yüzünden dudaklarımı fazlaca ısırmışım, dikkat edin diyeceğim ama o kafada zor :) Ameliyat sonrası hissettiğim ağrı/acı genelde yutkunma ve konuşma sırasındaydı. Son bir kez tonsilit olmuş gibi düşünün daha fazlası değil, zaten ağrı kesici şuruplar azaltıyor acı miktarını. İşe/okula dönmek için pek acele etmeyin derim çünkü en az 7 gün normal beslenmeye dönemiyorsunuz. Acıdan uzak durmak için de zorunda olmadığınız sürece konuşmuyorum açıkcası ilk 3 gün için durum böyle. Doktor ihtiyaten 10. gündeki kontrole kadar normal beslenmeye dönmemi söyledi ve en önemli şeyin diyet listesine harfiyen uymak olduğunu sıkıca tembihledi. Kanamadan kaçınmak için ayrıca ağır kaldırmamak, karın içi basıncını artıracak hareketlerden uzak durmak gerekiyor (Örneğin kabız olup ıkınmamak . ) Tedirgin olmayı gerektirecek bir durum yok ama sonrasında diyet ve diğer konularda ne kadar dikkatli olursanız o kadar az acı duyup o kadar çabuk iyileşiyorsunuz. İlk etapta 14 günlük bir rapor yazıldı, kontrolde gerekirse uzatırız dedi. Evde hava nemlendirici varsa aralıklarla soğuk buhar solumak da faydalı oluyor. 40 TL'ye kadar ucuzları var internette. Geçmiş olsun şimdiden herkese

• quote:

Orijinalden alıntı: nevrochaotica

Merhaba,

Eski konuyu hortlatacağım ama deneyimlerimi paylaşmak istedim. İlk gün sabah 10'da girdim ameliyata. 3. günün sonundayım şu an. Genel anestezi nedeniyle hiçbir şey hatırlamaksızın uyandım odada. Yarım saat kadar sonra soğuk süt, dondurma ve tanesiz soğuk ayva kompostosu geldi. Anestezi yüzünden dudaklarımı fazlaca ısırmışım, dikkat edin diyeceğim ama o kafada zor :) Ameliyat sonrası hissettiğim ağrı/acı genelde yutkunma ve konuşma sırasındaydı. Son bir kez tonsilit olmuş gibi düşünün daha fazlası değil, zaten ağrı kesici şuruplar azaltıyor acı miktarını. İşe/okula dönmek için pek acele etmeyin derim çünkü en az 7 gün normal beslenmeye dönemiyorsunuz. Acıdan uzak durmak için de zorunda olmadığınız sürece konuşmuyorum açıkcası ilk 3 gün için durum böyle. Doktor ihtiyaten 10. gündeki kontrole kadar normal beslenmeye dönmemi söyledi ve en önemli şeyin diyet listesine harfiyen uymak olduğunu sıkıca tembihledi. Kanamadan kaçınmak için ayrıca ağır kaldırmamak, karın içi basıncını artıracak hareketlerden uzak durmak gerekiyor (Örneğin kabız olup ıkınmamak . ) Tedirgin olmayı gerektirecek bir durum yok ama sonrasında diyet ve diğer konularda ne kadar dikkatli olursanız o kadar az acı duyup o kadar çabuk iyileşiyorsunuz. İlk etapta 14 günlük bir rapor yazıldı, kontrolde gerekirse uzatırız dedi. Evde hava nemlendirici varsa aralıklarla soğuk buhar solumak da faydalı oluyor. 40 TL'ye kadar ucuzları var internette. Geçmiş olsun şimdiden herkese
    Merhabalar,
    Çarşamba günü randevum var, bende bademcik iltihabından bıktım. Hani diyor ya doktorlar , 5 kereden fazla iltihaplanırsa almak lazım diye, buna gülüyorum çünkü keşke böyle olsa durumum. 1 gün ağrım yoksa diğer gün boğaz ağrım oluyor, yıl boyu bu şekilde geçiyor. Hatta şuan da lanet bir ağrı çekiyorum.

Spora gitmiyorum sırf bu yüzden , ameliyat sonrasında adam akıllı spora başlama niyetim var bakalım nasıl olacak :)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.