Şimdi Ara

Bademcik ameliyatı oldum. Ameliyat günlüğüm [ SS ] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
98
Cevap
5
Favori
50.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hadi geçmiş olsun hocam. böyle giderse bende aldıracağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: armstrong26

hadi geçmiş olsun hocam. böyle giderse bende aldıracağım

Teşekkür ederim hocam. Sık sık şişiyorsa aldır gitsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sona yaklaşıyoruz artık.

• Bademciklerimin ayda 1 kere iltahaplanmasından dolayı 6-7 doktora gittim. 60-70 tane yüksek etkili antibiyotik iğne kullandım. (Ayrıca 2 deposilin yaptırdım) En son hasta olduğumda (3 hafta önce) kararımı verdim artık( hep bundan sonra olmam inşallah diyordum) neyse ameliyat günü aldım bundan 6 gün önce.( bu arada 20 yaşındayım)
    Hastaneye gittim saat 10 gibi ameliyata aldılar. Nezle olduğum için öncesinde kan değerlerime bakıp muayene etti doktor sonra aşırı bi rahatsızlığın yok diyerek ameliyata aldı.
    Ameliyathaneye girdiğimde sakindim anestezi almayı beklerken masada uyuyakalacaktım nerdeyse :) sonra anestezi için IV(damardan) ilaç uyguladılar. Bunun akabininde meşhur balon şişirme olayı yaşadım derin derin nefes ve gözlerimin kayması.
    Uyandığımda ilk söylediğim "tükürmem gerekiyor" du. Sanki boğazıma çift taraflı barikat kurmuşlar oradaki madde ne aşağı iniyor ne dışarı çıkıyordu. Bi süre sonra alıştım tabi.
    2 saat bi şey yememek gerekiyordu daha sonra ilk yediğim dondurmaydı. Söylendiği gibi boğazı rahatlatıyordu bu yüzden ve artık dondurma yiyebiliyorum heyecanıyla birazda abartmış olabilirim:)
    Ağrılara gelirsek ilk gün olarak, olur bu kadar ameliyattan çıktım diye düşünerek dayanıyordum, ağrı kesiciler ve serumun etkisi ile de dayanılmaz derece de değildi.
    Ilk gün dondurmadan sonra daha çok ılık su , ılık çay ve çayla beraber püskevit yedim. Domates çorbası içtim. Akşam yemeğinde ise iyi pişmiş tavuk yedim:) biraz zorladım kendimi( daha çabuk iyi oluyum diye) sonra puding tarzı yumuşak gıdalar tükettim. Gece 3 gibi uyudum, uyumadan ağrı kesici iğne vurundum rahat uyumak için nitekim 7 ye kadarda uyudum.
    1 gün hastanede yattıktan sonra taburcu oldum.
    Eve geçtiğimde içine küçük küçük yumuşak ekmekler koyup çorba( tavuk çorbası) içtim. Gün içinde yine çok pişmiş tavuk-et tükettim. Sıvı almaya özen gösterdim.
    Diğer günlerde yemek yemem biraz daha zorlayarak devam etti. Tabi bu yüzden boğazımdaki ağrılar arttı.
    2-4 gün arası-Ağrılara gelecek olursak boğaza iğne yerleştirmişler gibi batıyor. Yutkunma da zorlanma devam ediyor. Nezle olduğum için boğazım kapanmış gibi hissediyorum. Ve bu daha da zor oluyor. Diyeceğim o ki nezleyken ya da başka bi hastalığınız varken bu ameliyatı olmayın. Bu ameliyatı olurkende yanına başka ameliyatlar sıkıştırmaya çalışmayın.
    Neyse ağrılara dönelim. 4 saatte 1 ağrı kesici 2 şurup alıyorum o rahatlatıyor yemeği daha kolay yememi sağlıyordu.
    4-6 günde ( şuan 6. gündeyim) ağrılar daha fazla 3 saatte 1 ağrı kesici 2 şurup alıyorum. Gün içinde kurumasını önlemek için sürekli sıvı alımı yapıyorum buna bağlı olarak fazla kurumuyor. Ağrılar gün içinde az şiddetli oluyor. Ama gece hiç olsun istemiyorum. Böyle bi ağrı yok. Uyku zaten çok az. Bugün 1 de şurup içip uyudum 4 te adeta boğazımı kesiyorlarmış gibi bi acıyla uyandım. Ek olarak kulaklarda ağrı, baş ağrısı. Yine şurup alıp geçmesini bekledim. Bi süre kıvranmama sebep olsa da geçti çok şükür. 3 saatte 1 tekrar ağrıyor ama buna da şükür.
    Genel olarak sıvı tüketmek önemli. Yetişkinde iyileşmesi uzun sürüyor. Boğaz'da beyaz bi tabaka oluşuyor ama o, gün geçtikçe küçülüyor. Bu zamanla kaybolup boğaz eski halini alacak büyük ihtimal.

• Fantazi işte insanlar seviyor demekki ameliyattan sonraki o mükemmel ağrıyı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanerA19 -- 7 Ekim 2014; 11:39:05 >
  • Kardeşim 1.sinifta olmuştu bademcik ameliyatı sesi cok değişmişti ve iştahı cok açılmıştı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bademcik neden alınır ki? ciddiyim.
  • fotoğrafı görünce bende kustum
  • Kardeş o burun ne ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Milan Kundera

bademcik neden alınır ki? ciddiyim.

Çünkü bazı insanlarin çok sık şiser. Mesela senin 2-3 ayda 1 belki olur, mesela ablamın haftada 1 bademciği şiserdi, sonunda dayanamadı ve aldırdı,artık rahat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ops -- 7 Ekim 2014; 12:26:00 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Milan Kundera

bademcik neden alınır ki? ciddiyim.

Yılda 5-6 kereden fazla bu yüzden hastalanıyorsanız. Psikolojik- fiziksel olarak etkileniyorsanız. Birde sosyal hayatınızı aşırı etkiliyorsa olmak gerekiyor. Bu iltihaplanma ilerde kalbe etki ediyor diye biliyorum. Aynı zamanda illaki ilaç kullanıyorsunuz iyileşmek için bu da böbreklerimizi midenizi kötü etkiliyor.

• 8. Gün öyle böyle acımıyor. Çorba bile içerken batıyor. Gece uyku zaten yok. 2 saatte 1 ağrı kesici 2 şurup alıyorum. Ne Zormuş ya, kabuk bağlamaya başladı sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: CanerA19

8. Gün öyle böyle acımıyor. Çorba bile içerken batıyor. Gece uyku zaten yok. 2 saatte 1 ağrı kesici 2 şurup alıyorum. Ne Zormuş ya, kabuk bağlamaya başladı sanırım.

Tam geçti derken, boğazımı zorlayıp, katı ve sıvısız yiyecekler yeyince, 2 güne kadar uzayan ağrılarım olmuştu ancak birde 4 ile 7 gün arasında kulak ağrıları oluyordu belki de böyledir. Yutkunurken, konuşurken hala zorlanıyor musunuz? Ağrı kesici iğne vurdurabilirsiniz ama özel bi durum yoksa 3 4 günü daha var. Geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: C Vitamine

quote:

8. Gün öyle böyle acımıyor. Çorba bile içerken batıyor. Gece uyku zaten yok. 2 saatte 1 ağrı kesici 2 şurup alıyorum. Ne Zormuş ya, kabuk bağlamaya başladı sanırım.

Tam geçti derken, boğazımı zorlayıp, katı ve sıvısız yiyecekler yeyince, 2 güne kadar uzayan ağrılarım olmuştu ancak birde 4 ile 7 gün arasında kulak ağrıları oluyordu belki de böyledir. Yutkunurken, konuşurken hala zorlanıyor musunuz? Ağrı kesici iğne vurdurabilirsiniz ama özel bi durum yoksa 3 4 günü daha var. Geçmiş olsun.

3 gündür sadece çorba içiyorum, bugün ise sabahtan beri 3-4 kaşık çorba, çay ve su içtim. Şimdi de ayran içiyorum. 3.30 saattir de ağrı kesici almadım. Şimdi alacam. Yutkunurken zorlanıyorum. Ayranı bile yarısına gelmeden dinlenmek için bıraktım. Sağ kulağımda ağrıyı sürekli hissediyorum. Batıyor resmen boğazım ve kulağım. Ağrılar ne zaman geçer tamamı ile? 2-3 gündür 5-6 saat uyku ile duruyorum. Konuşmam da genizden hala düzelen bi şey yok. Yani konuşurken çok ağrımıyor ama çokta konuşmuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanerA19 -- 9 Ekim 2014; 18:07:53 >

• quote:

quote:

quote:

3 gündür sadece çorba içiyorum, bugün ise sabahtan beri 3-4 kaşık çorba, çay ve su içtim. Şimdi de ayran içiyorum. 3.30 saattir de ağrı kesici almadım. Şimdi alacam. Yutkunurken zorlanıyorum. Ayranı bile yarısına gelmeden dinlenmek için bıraktım. Sağ kulağımda ağrıyı sürekli hissediyorum. Batıyor resmen boğazım ve kulağım. Ağrılar ne zaman geçer tamamı ile? 2-3 gündür 5-6 saat uyku ile duruyorum. Konuşmam da genizden hala düzelen bi şey yok. Yani konuşurken çok ağrımıyor ama çokta konuşmuyorum

hangi yöntem ile oldun.

geçen sene oldum 3.gün cips yemeye basladım doktor kızdı ama yinede yedim öyle öyle geçti. 1 hafta sonrada işe basladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShibLeg -- 9 Ekim 2014; 21:39:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MoonDeath

quote:

quote:

quote:

hangi yöntem ile oldun.

geçen sene oldum 3.gün cips yemeye basladım doktor kızdı ama yinede yedim öyle öyle geçti. 1 hafta sonrada işe basladım

Açıkcası araştırmadım yöntemlerini forumlara falanda bakmadım olmam gerekiyordu özel bi hastanede oldum. Büyük ihtimal neşter ile almışlardır. Genel anestezi gördüm.
    Senin yöntemle olmadığım kesin ama:)
    Bugün akşam yumurta ve peynir yedim. Biraz daha rahatım son 2 güne göre. Yalnız gece uyumak istemiyorum. Uyandığımdaki acı berbat.

• Ben de çok küçükken (3-4 yaş) bademcik-genizeti ameliyatı olmuştum,çok bir şey hatırlamasam da hatırladığım en net şey boğazımdaki o iğrenç ağrıları azaltmak amacıyla zaman zaman maskeyle buhar veriyorlardı.

• Bugün daha iyiyim gece biraz daha fazla uyudum 6 saat falan ama 2 saatte 1 uyanarak. 2 kere çok acı çektim. 9. Gün itibariyle Boğazdaki beyaz tabaka azalmış. Yavaş yavaş yutkunmadaki ağrılarım azalıyor.

• ameliyat olanlara geçmiş olsun diliyorum.
    17 ekim de ameliyat olmak için randevu aldım. 27 ekimde çalışmayı planlıyorum. sizce iyileşir miyim. (bu arada öğretmenim)
    çok hastalanan biriyim. ayrıca sinizütim var doktor ameliyattan sonra rahatlarsın dedi. umarım öyle olur daha sonra sinizütle uğraşmaya devam gibi görünüyor. vucut direncim çok çabuk düşüyor sürekli halsizlik yaşıyorum bunlardan kurtulmak ümidiyle ameliyat olacağım. dualarınızı beklerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mgolcuk

ameliyat olanlara geçmiş olsun diliyorum.
    17 ekim de ameliyat olmak için randevu aldım. 27 ekimde çalışmayı planlıyorum. sizce iyileşir miyim. (bu arada öğretmenim)
    çok hastalanan biriyim. ayrıca sinizütim var doktor ameliyattan sonra rahatlarsın dedi. umarım öyle olur daha sonra sinizütle uğraşmaya devam gibi görünüyor. vucut direncim çok çabuk düşüyor sürekli halsizlik yaşıyorum bunlardan kurtulmak ümidiyle ameliyat olacağım. dualarınızı beklerim

10. Gündeyim ben hala doğru düzgün konuşamıyorum. Biraz zor sizin işiniz.
    Sizede şimdiden geçmiş olsun.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.