Şimdi Ara

SLİ ISINMA SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımda Nvidia gtx poseidon 980 - gtx poseidon 980 olmak üzere sli şekilde iki adet ekran kartı var. Alttaki ekran kartım sürekli buz gibi olmasına rağmen üste taktığım ekran kartı aşırı ısınıyor ( 100 dereceye kadar ). Yerlerini değiştirsem de üste takılan ekran kartı aşırı ısınıyor hep. Oyunlarda donma yaşıyorum bu yüzden sürekli sorun çıkıyor. Araştırdım fakat bir şey bulamadım. Sizce bunun sebebi nedir ? Ne yapmam gerekir ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Yan yana SLI yaptığın için fanlar birbirlerine çok yakın o yüzden aşırı ısınma yüzdeleri mevcut.Bütçen varsa açık devre sıvı soğutma yapabilirsin ekran kartlarını 4K Extreme Seviyesinde 85 C'yi görür oda sıvının sıcaklığı olur.Başka sorun varsa yardımcı olabilirim iyi günler.
  • Bilgisayarı ilk aldığımda ekran kartlarının arasında boşluk vardı. 1 ve 3. slotlarda takılıydılar. Oynadığım oyunda ( cs:go ) yeterli fps alamadığım için yerlerini değiştirdim,uğraştım biraz. Yerlerini değiştirdikten sonra dip dibe ( 1 ve 2. slotlar ) takmadığım sürece sli'yi görmez oldu. Sizce bunun sebebi nedir ? 3. slota takınca artık neden görmüyor sli'yi ?

2. bir sorum da olacak cevaplarsanız çok sevinirim. Tek ekran kartıyla oyunda aldığım fps ile çift ekran kartıyla aldığım fps arasında pek bir fark yok. Sizce nvidia ayarlarında bir yanlış mı yapıyorum ? Çünkü anladığım kadarıyla tek ekran kartını performansa veriyor diğerini physx e ayırıyor. Şimdiden teşekkürler
  • SLI Köprüsü takılı mı ? Birde 980 SLI için çıkan bir driver var.Onu indir yükle , bilgisayarını yeniden başlat sorun çözüldü ^^
  • quote:

Orijinalden alıntı: BF Eren

SLI Köprüsü takılı mı ? Birde 980 SLI için çıkan bir driver var.Onu indir yükle , bilgisayarını yeniden başlat sorun çözüldü ^^

nereden indirebilirim acaba bu driver ı ? nvidia sitesinde özel bir driver bulamadım çünkü
  • Bu İşlemi mauel olarak uygularsan.Olacağını düşünüyorum.Manuel olarak drivers'ı aratıp bulursan , problemsiz şekilde indirip kurulum yaptıktan sonra yeniden başlat sonrada , Nvidia Denetim masasından SLI aktif et olay çözümlenmiştir.Onun içinde şurdan yapıcaksın 2'nci fotoğrafta işaretli olan yerde sende 2 ekran kartı olacağı için SLI'da orda olacak ordan 3D ayarları uygula de ve sağ tarafta ise hangi gpu kullanayım diyecek , orada ise otomatik ayarında kalacak ve uygulaya diyeceksin sonra SLI'yın aktif.
     SLİ ISINMA SORUNU SLİ ISINMA SORUNU

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    9 yıl önce açıldı
    DELL ISINMA PROBLEMİ
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.