Benim anakartım redfox bilgisayarım çok donuyo.Ekran kartını değiştirdim hala donma devam ediyo.Ram ide değiştircem büyük ihtimalle st ram alcam.Windows um 98 bazen ekranda cpu temparature abnormal yazıyor.Yani kısacası 256 lık ddr geforce ekran karı aldım.512 mb stram alırsam düzelirmi.Lütfen anlatın bana
Birde ram i 128 ken 512 ye çıkarırsam işlemci rahatlarmı yani donma kalkar mı
Belli olmaz işlemci nedir acaba?
quote:
Orjinalden alıntı: faruk350
Benim anakartım redfox bilgisayarım çok donuyo.Ekran kartını değiştirdim hala donma devam ediyo.Ram ide değiştircem büyük ihtimalle st ram alcam.Windows um 98 bazen ekranda cpu temparature abnormal yazıyor.Yani kısacası 256 lık ddr geforce ekran karı aldım.512 mb stram alırsam düzelirmi.Lütfen anlatın bana
Birincisi donmadan kastın nedir ? Oyunlardamı yoksa durup dururken sistem kilitleniyor ve resetlemeden hiçbirşey yapamıyormusun?
İkincisi STRAM değil SDRAM :). CPU Temperature abnormal yazıyorsa işlemci fanında bir problem olabilir. Fan görevini yapamıyorsa işlemcin çok ısınıyor olabilir ve buda sisteminin kilitlenmesine neden olabilir. Öncelikle kasanı açıp fanlarını bi kontrol et. Anakartın destekliyorsa BIOS a girip HW monitör kısmından görebilirsin.