Şimdi Ara

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ## (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.259
Cevap
1
Favori
78.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler yazılanların bir kısmını okudum başından. EBAY den bu makineyi alıcam sanırım. Makinenin her özelliği mükemmel fakat IS olmaması gerçekten korkutuyor beni, hızlıca geçen bir bisikletliyi, kuşu çekemeyecekmiyiz veya yüksek zoomlarda en ufak titreme bozucakmı. Tamam Shutter speed i en üst seviyeye getirip sonuçlar iyileşecektir fakat 7x 8x zoomlarda ufak titremeler bozmayacak mı fotoğrafı?
  • Hızlı giden bir bisikletçi ya da uçan bir kuşu çekmek için zaten IS yi unutun, gerek yok

IS size telede daha az titreşim açısından, yakın mesafede yine 1/6 saniye gibi uzun enstantane yapabilme açısından yardımcı olur.

Sonuç olarak IS ile, telede (300 mm) 1/50-100 gibi hızlara, geniş açıda (28 ya da 36 mm, ne ise) 1/6 saniye gibi hızlara kadar inebilirsiniz. Fazladan ışık kazanmış olursunuz. Loş ışıkta avantaj sağlar - Geniş açıda biraz daha ışık kazanma ile alakalı, telede titretmeme ile daha alakalı

Not: Canon S2 ile 432 mm de ve 1/6 saniyede çok keskin olmayan fakat çokta flu olmayan foto çektim. Her zaman olmuyor ama

• Beyler internetteki sitelerde ve kendi sitesinde Picture Stabilization var diyor. Bu IS ( Image stabilization) ile aynı değil mi?

http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/s/finepix_s6500fd/index.html
  • Bu olay makinanın diyafram açıp, iso yükselterek enstantaneyi kısaltma ve objeyi donuk çekme çalışmasıdır.

Lenste ya da sensörde titreşim hareketini gidermek için kayma olmaz.
  • Arkadaşlar eniştemden aldım makinayı bir iki haftalığına inccelemek isteyen varsa istanbul şirinevler civarındayım.
    Gelirseniz hem çayımı içer hem makinayı incelersiniz.Alacaklara yardımcı olur....
  • bu makinayı en uygun fiyata nerden alabiliriz.
  • ben 10 gun once aldım en ıyı fıyat h ı z lı al daydı ama yıne araştır belki daha ucuzuda vardır..
    quote:

Orjinalden alıntı: unpop

bu makinayı en uygun fiyata nerden alabiliriz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yilmaz_memre

ben 10 gun once aldım en ıyı fıyat h ı z lı al daydı ama yıne araştır belki daha ucuzuda vardır..
    quote:

Orjinalden alıntı: unpop

bu makinayı en uygun fiyata nerden alabiliriz.

oraya baktım yok, kalmamış galiba. bulamazsam s5700 alcam artık napalm.
  • Merhaba arkadaşlar size birşey soracağım.. Bugün bir s6000fd aldım çektiğim resimlerde ufak ufak noktacıklar gözüküyor.. Bunlar ölü pixelmi acaba bana yardımcı olabilir misiniz?
    Örnek resimi aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.. Resmi gerçek boyutuna getirip baktığınızda noktacıkları göreceksiniz..

link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi majodyman -- 20 Ekim 2007; 21:24:03 >
  • arkadaslar bu makıneyı yılnasına dogru almayı dusunuyorum.. tr fıyatı 700 cıvarında gezıyor nette.. yurt dısında ıse 500 e falan gelıyor kargoyla bırlıkte..garantı ıcın 200 lıralık fark vermeye deger mı kararsızım.. sızın tercıhınız ne yonde olurdu?..
  • Sevgili arkadaşım bu makinanın Türkiye fiyatı şu anda 660YTL yanında 2GB XD kart+Taşıma Çantası+Tripot+Türkiye garantisi var:)) Ben de bu makinayı almayı uzun zamandır düşünüyoırum ve son kararım TÜrkiye garantilisini almak. 2 hafta içinde de büyük bir sorun çıkmazsa inşallah alacağım. İstersen birlikte alalım belki daha ucuza alırız :)))

quote:

Orjinalden alıntı: biolog_hakan

arkadaslar bu makıneyı yılnasına dogru almayı dusunuyorum.. tr fıyatı 700 cıvarında gezıyor nette.. yurt dısında ıse 500 e falan gelıyor kargoyla bırlıkte..garantı ıcın 200 lıralık fark vermeye deger mı kararsızım.. sızın tercıhınız ne yonde olurdu?..
  • herkese çok selamlar. s6500'ü seçmemde yol gösteren herkese de teşekkürler =) bipekkan abi'ye de çok selamlar. makinem birkaç gün önce elime ulaştı. oldukça memnunum fakat hep konuşulduğu üzere IS'nin eksikliğini yaşıyorum. özellikle evde (ampul ışığı) çekim yaparken noise istemiyorsam tripod şart. makinemi çok sevdim. renk doygunluğu, nispeten büyük sensörü ve ele oturan-şık kasasıyla çok etkilendim. ilk kez hatıra makinesi dışında bir dijital makine kullanıyorum ve hala çok heycanlıyım =)

iso seçiminin otomatik olduğu modlarda makine hep yüksek iso tercih ediyor ve korkunç noise oluyor (kapalı mekanda) bu nedenle en rahat olduğum mod M modu. ama bu modda da white balance nasıl yapılıyor bilmiyorum; bir yardım ederseniz çok sevinirim.

bir de kullandığım piller Panasonic 2100mah. kullandığım şarj aleti de GP'nin dandik bir modeli. şarj aletinde güç kesme fonksiyonu sanırım yok. sizlere sorum şu; ben pil şarjı için 21 saat bekliyorum (makinenin çıkış gücü 100ma, piller de 2100mah olduğundan) ama acaba 4 pil için 21 saatten daha mı çok beklemem gerek? yoksa bu ölçüm nasıl yapılır? ve şarj aleti tavsiyeleriniz nelerdir?

henüz acemi olduğum için pek güzel resmim yok ve güneşli hava yakalayıp da dışarı çıkamadığımdan dolayı outdoor çekimim de yok, bunlarla idare edin =)

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##

kameranın zoom'unu denerken (ulus parkından karşı sahil)

bu da evde (ampul ışığı) çekildi ve makinede crop edildi. 1/8 enstantane ile elimin titremesini ancak bu kadar engelleyebildim.

• @KaptanSebzesever,
    Makineniz hayırlı olsun ve her zaman iyi günlerde kullanın. Eliniz yinede benden az titriyormuş. Gece çekimleri için bence A yani Aperure(Diyafram önceliği modunu deneyin. f:2.8 alın makine hızı kendisi belirlesin. Bu arada Makine üzerinden F tuşundan F menüsüme girin Buradan ISO'yu 200 daha sonra 400 alın. Denklanşör hızının bayağı yükseldiğini göreceksiniz. Yine display tuşundan LCD' yi kareleyen moda alın. Bunun faydası uzay çizgisinin tam yatay olmasına yardımcı olur (3. Resim) Özellikle ilk, akan su fotografınız çok başarılı. F menüsünde Crome' ye alırsanız renkler canlı çıkar Std ise pastele yakın renkler alırsınız aynı menüde Siyah beyaz modu da var.
    Herşeyden önce Türkçe Manuel'i başından itibaren dikkatle okuyun yeterli ve anlaşılır bir Türkçesi vardır ve kendiniz göre bir özet çıkartmanızı tavsiye ederim. Benim 60'lık kalın kafam anca kurtardı.... bir süre sonra zaten bakmanıza da gerek kalmıyor.
    Önceleri sürekli M Yani tam manuel mod'un kullandım ancak A yani diyafram öncelikli seçim daha mantıklı geldi bir süre sonra. Ortamın ışık şiddetine göre diyaframı ayarlıyorsunuz daha sonra ISO' yu ayarlıyorsunuz gerisini makine hallediyor. Çok gerekmedikçe veya orjinalite aramadığım sürece beyaz ayarını Otomatikte bırakıyorum.Ve bence makine bu konuda süper başarılı. Ancak Manzara çekimi yapıyorsam ve hava parçalı bulutlu veya kapalı ise beyaz ayarını sürekli değiştirerek 7-8 çekimi üst üste yapıyorum ve çok ilginç görüntüler elde edebiliyorsunuz Kapalı bir havayı günlük güneşlik gösterebilir veya tersini yapabilirsiniz. Ancak özellikle kitabı dikkatle okuyup menüyü iyi bellemeniz gerekir ve bu da bir süre alıyor. Mesela ben 2 ayda makineye alıştım (Yukardaki nedenden olsa gerek)
    quote:

Orjinalden alıntı: KaptanSebzesever

herkese çok selamlar. s6500'ü seçmemde yol gösteren herkese de teşekkürler =) bipekkan abi'ye de çok selamlar. makinem birkaç gün önce elime ulaştı. oldukça memnunum fakat hep konuşulduğu üzere IS'nin eksikliğini yaşıyorum. özellikle evde (ampul ışığı) çekim yaparken noise istemiyorsam tripod şart. makinemi çok sevdim. renk doygunluğu, nispeten büyük sensörü ve ele oturan-şık kasasıyla çok etkilendim. ilk kez hatıra makinesi dışında bir dijital makine kullanıyorum ve hala çok heycanlıyım =)

iso seçiminin otomatik olduğu modlarda makine hep yüksek iso tercih ediyor ve korkunç noise oluyor (kapalı mekanda) bu nedenle en rahat olduğum mod M modu. ama bu modda da white balance nasıl yapılıyor bilmiyorum; bir yardım ederseniz çok sevinirim.

bir de kullandığım piller Panasonic 2100mah. kullandığım şarj aleti de GP'nin dandik bir modeli. şarj aletinde güç kesme fonksiyonu sanırım yok. sizlere sorum şu; ben pil şarjı için 21 saat bekliyorum (makinenin çıkış gücü 100ma, piller de 2100mah olduğundan) ama acaba 4 pil için 21 saatten daha mı çok beklemem gerek? yoksa bu ölçüm nasıl yapılır? ve şarj aleti tavsiyeleriniz nelerdir?

henüz acemi olduğum için pek güzel resmim yok ve güneşli hava yakalayıp da dışarı çıkamadığımdan dolayı outdoor çekimim de yok, bunlarla idare edin =)

kameranın zoom'unu denerken (ulus parkından karşı sahil)

bu da evde (ampul ışığı) çekildi ve makinede crop edildi. 1/8 enstantane ile elimin titremesini ancak bu kadar engelleyebildim.

• yardımlarınız için çok teşekkürler. ufuk çizgisini ayarlamak için ekranın bölündüğü lcd modu gerçekten çok faydalı olacak =) peki sizce tüm s6500 kullanıcılarıyla daha iyi etkileşim içinde olmak için hangi başlığa yazmalıyım? bu başlık iyi midir?
  • @KaptanSebzesever,
    Bu başlıkta olur, Klüp başlıklı topikte aslında 4-5 başlığımız vardı ve bazıları artık herhalde bulunma zorluğundan olsa gerek artık kullanılamıyor hepsi birbirinin içine girdi. Fotograflar için bile ayrı başlığımız aksesuarlar ile de başka bir topiğimiz vardı. Ben bile ararken sapıtıyorum..... Bu nedenle bu son 2 başlıktan devap edebilirsiniz. Ayrıca makinelerde AA veya AAA pil kullananlar için de bir başlığımız var. Ve orada piller ile ilgili çok detaylı bilgiler de bulabilirsiniz.
    quote:

Orjinalden alıntı: KaptanSebzesever

yardımlarınız için çok teşekkürler. ufuk çizgisini ayarlamak için ekranın bölündüğü lcd modu gerçekten çok faydalı olacak =) peki sizce tüm s6500 kullanıcılarıyla daha iyi etkileşim içinde olmak için hangi başlığa yazmalıyım? bu başlık iyi midir?

• Merhaba.
    Fotoğraf makineleri konusunda oldukça acemiyim. Sormak isteğim birşey var. CCD büyüklüğü olarak 1/1.7 mi büyüktür (daha iyidir), 1/2.5 mi? Bunu sormamın sebebi fujinin yeni ürünü s8000 fd de CCD büyüklüğü 1/2.5 ayrıca 18x optik zoom ve is var. 6500 de ise is yok 10x optik zoom ve 1/1.7 CCD büyüklüğü var. Fotozeynepte s8000 in peşin fiyatı 788 ytl s6500 ün fiyatı 662 ytl.
    Gerçi burası 6500 topiği ama; sizce 6500 mü yoksa 8000 daha iyidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senti -- 8 Kasım 2007; 12:25:27 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Senti

Merhaba.
    Fotoğraf makineleri konusunda oldukça acemiyim. Sormak isteğim birşey var. CCD büyüklüğü olarak 1/1.7 mi büyüktür (daha iyidir), 1/2.5 mi? Bunu sormamın sebebi fujinin yeni ürünü s8000 fd de CCD büyüklüğü 1/2.5 ayrıca 18x optik zoom ve is var. 6500 de ise is yok 10x optik zoom ve 1/1.7 CCD büyüklüğü var. Fotozeynepte s8000 in peşin fiyatı 788 ytl s6500 ün fiyatı 662 ytl.

1/1.7 daha büyük ve daha ii.fiyata bakma.6500 daha ii.yeni bi ürün olduğu ve yüksek zoom özelliğinden dolayı fiyatı 8000 daha yüksek muhtemelen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Senti

Merhaba.

ben senin yerinde olsaydım 1/2.5 sensör boyutlu s8000 alacağıma 1/1.7 sensör boyutlu s6500 alırdım..
    sensör boyutu bir makinada en önemli faktördür,
    birçok insan için megapikseli büyük olan daha iyidir zihniyeti hakimdir ancak işin aslı sensör boyutudur..

hiç düşünmeden s6500

• quote:

Orjinalden alıntı: t@rik

Sevgili arkadaşım bu makinanın Türkiye fiyatı şu anda 660YTL yanında 2GB XD kart+Taşıma Çantası+Tripot+Türkiye garantisi var:)) Ben de bu makinayı almayı uzun zamandır düşünüyoırum ve son kararım TÜrkiye garantilisini almak. 2 hafta içinde de büyük bir sorun çıkmazsa inşallah alacağım. İstersen birlikte alalım belki daha ucuza alırız :)))

quote:

arkadaslar bu makıneyı yılnasına dogru almayı dusunuyorum.. tr fıyatı 700 cıvarında gezıyor nette.. yurt dısında ıse 500 e falan gelıyor kargoyla bırlıkte..garantı ıcın 200 lıralık fark vermeye deger mı kararsızım.. sızın tercıhınız ne yonde olurdu?..

bu fiyata nerde acaba taksit yapıyorlarmı?
    birde konuları okudumda yurt dışından 100dolar üstü ürün getirmek yasak değilmiydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoDRaC -- 9 Kasım 2007; 20:10:12 >

• @NoDRaC,
    Yasağı filan karıştırma şimdi, UNCU amcam duyar, muyar, birde bu imkandan mahrum kalmayalım yani. Sipariş verecekseniz yılbaşına doğru veya dini-resmi BAYRAMLARDAN 15-20 gün ÖNCE VER Kİ, AMCA DAYI, HEDAYE ! ! ! VS. VB. SINIFINA GİREBİLSİN.
    Şaka bir tarafa bende garantili birinden USA' dan getirttim, O günkü şartlara göre 550 YTL kâr ettim. Yurt dışı garantiside 3 ay sonra bitiyor. makinede taş gibi, 6700 foto çektim bu güne kadar.
    quote:

Orjinalden alıntı: NoDRaC

quote:

Orjinalden alıntı: t@rik

Sevgili arkadaşım bu makinanın Türkiye fiyatı şu anda 660YTL yanında 2GB XD kart+Taşıma Çantası+Tripot+Türkiye garantisi var:)) Ben de bu makinayı almayı uzun zamandır düşünüyoırum ve son kararım TÜrkiye garantilisini almak. 2 hafta içinde de büyük bir sorun çıkmazsa inşallah alacağım. İstersen birlikte alalım belki daha ucuza alırız :)))

quote:

bu fiyata nerde acaba taksit yapıyorlarmı?
    birde konuları okudumda yurt dışından 100dolar üstü ürün getirmek yasak değilmiydi?

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.