Merhaba Arkadaşlar; Bir iki gündür kurumda kullanmak için Slr veya Like makine araştırıyoruz. Kendi kullandığımız giriş seviyesi dijital makineler yeterli gelmiyor. Yapacağı işe gelince manzara çekimi, tören-toplantı çekimleri, personel çekimleri, sergi için çekimler vb... Kısaca oldukça çeşitli olacak. Makrodan panoramaya yayılan bir yelpaze. Önce SLR baktım. Canon 500 modeli uygun gibi ama lensle birlikte bütçemizi aşıyor. Nikon 5000 aynı şekilde ama daha ucuz. Alt modellere indikçe video özelliği gidiyor. Okuduğum kadarıyla beraberlerinde gelen set lensler pek başarılı değilmiş. Aynı zamanda makro için ayrı lens almak zorunlu gibi. SLR-like alırsak bize yeter mi? Alınırsa hangisi? (Biraz karışık oldu kusura bakmayın.)
Bu işten ekonomik olarak sıyrılmak isterseniz Fuji S6500fd alacaksınız. Tabi sıfırını bulmak çok zor, o nedenle ikinci eli alıp rahatınıza bakabilirsiniz.
Maalesef fatura ile alacağız. Yani hem sıfır hem faturalı olmalı. Ama Fuji serilerini bir inceleyeyim.
quote:
Orijinalden alıntı: suivant
Maalesef fatura ile alacağız. Yani hem sıfır hem faturalı olmalı. Ama Fuji serilerini bir inceleyeyim.
video pek önemli değilse Fuji S200exr
çeşitli kullanım alanınız olacaksa ve de lensle falan ugrasmayayım derseniz ben de dslr benzeri kompakt ürünleri tavsiye ederim. Canon'da SX120 tercih edebilirsiniz. Fuji'nin S1500 serisi maalesef pek begenimi kazanmıyor, gerek verdiği renk tonları bakımından gerek iso performansı bakımından.
İki modelde pilli. Araziye çıktık mı dayansın derim. Panasonic Lumix DMC-FZ38 nasıldır? Olympos TE-450 baktım Foto Zeynep`ten. Batarya daha iyi olacak gibi.
quote:
Orijinalden alıntı: suivant
İki modelde pilli. Araziye çıktık mı dayansın derim. Panasonic Lumix DMC-FZ38 nasıldır? Olympos TE-450 baktım Foto Zeynep`ten. Batarya daha iyi olacak gibi.
Panasonic fz 38 i gözüm kapalı tavsiye ederim.Hd video çekimi,27mm geniş açı ve 486 mm ye kadar uzanan objektifi var.Sanırım media markette 880 lira civarındaydı.Aynı cihaz teknosada 1100 lira.
media markette yok biliyorum.vatanda satürnde birde teknosada gördüm hepside 1099 tlydi
merhabalar ben olympus e-300 kullandım daha önce ve hiçmi hiç begenmedım kesınlıkle canon veya nıkonun makınaleriyle kıyaslanabilecek durumda değil bence hatta sony ve pentax da kullandım daha önce onlar da olympusdan cok daha iyilerdi aynı fiyata nıkon d5000 yada canon 450d almak daha mantıklı tek lens le bile olsa...
İlla dslr olsun diyorsanız olympus yerine eos 450d düşünebilirsiniz 1400 lira civarına faturalı garantili bulunabiliyor.
dün hayyamda sordum canon eos 450d faturalı garantili 2 yıl cantasıyla 8 gb kartıyla bi kac bişi daha saydı sanırım 1490 demıstı pazarlık edersen herseyıyle 1450 ye filan alırsın canta dır karttır onlarada masraf yapmazsın...
Onayı aldım. Sizin için yeterli dediler. Olympus E-450 için muafiyeti de çıkardım. Bize 1150 civarına malolacak. Hepinize teşekkürler. Geldiğinde amatör incelemesini yaparım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme