Şimdi Ara

smart hard disk status:bad- backup and replace uyarısı ve yavaşlayan bilgisayarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Başlıkta verdiğim hata bilgisayarı açtığımda ilk çıkan ekran, devam etmem için f1 e basıp onay vermem isteniyor. çok önemli dosyam olmadığından yedekleme yapmadım. ek olarak 1-2 hafta öncesinden itibaren ara ara (sanırım) bilgisayarın fanları yüksek hıza geçiyor, oldukça gürültü çıkıyor. sabit disk sürücülerime hata denetimi yaptım. windows güncellemesinden sonra mı oldu diye sistem geri yükleme denedim güncelleme öncesine ama başarısız oldu, sistemim geri yüklenemedi. Bilgisayarın yavaşlaması konusunda örnek verecek olursam: uyarıyı aldıktan sonra reset attım pc'ye, açıldığında firefox'a girdim her bir işlem yaptığımda(yeni sekme, sayfa açma vs.) bir süre takılıyordu bilgisayar, LOL oyununu açmayı denedim, oyun başlangıç sayfasına kadar takıla takıla geldi, oyun başlarken yükleyemedi, 10 dk kadar sonra oyuna girebildim.

HD Tune programdan aldığım ss:
     smart hard disk status:bad- backup and replace uyarısı ve yavaşlayan bilgisayarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yks_007 -- 25 Mayıs 2013; 0:11:28 >

• resme tıklayınca ulaşamadım ben, sağ tıklayıp "resme bak" derseniz net olarak gözüküyor resim. kusura bakmayın.
  • Disk omru doldurmus. Garantisi varsa garantisine yoksa yeni disk en iyi cozum. Bu diski bu halde de kullanabilirsiniz fakat siz bile yavas diye sikayet ediyorken degistirmemek ayip olur.
  • alalı 3 yıla gelmek üzere, bazen açtığımda yavaş oluyor bazen hızlı anlamadım, şu an mesela sorun yok, rahat kullanıyorum. arka planda LOL açık, müzikte açarım birazdan. Bu şekilde kullanırsam diğer parçalar zararı filan olur mu? cevabın için teşekkürler.
  • Diger parcalara zarar olmaz gibi ama disk bu sonucta acilmadi mi windows gelmez. Diskin o duruma gelmesi kotu. Tabi bu duruma getirenlerden biride guc kaynagi. Eger sahte ise guc kaynaginiz degistirin bir disk daha bozmasin.
  • sahte değil diye biliyorum, kasa(vatan) ve ekran kartı(gold) hariç parçaları eksen bilgisayar diye bir yerden topladım? topladıktan sonra hiç takip etmedim bilgisayar parçalarını, gelişmeleri filan, unuttum haliyle. kasa ile bağlantılı değil mi güç kaynağı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hard disk 1 Fault !
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yks_007

sahte değil diye biliyorum, kasa(vatan) ve ekran kartı(gold) hariç parçaları eksen bilgisayar diye bir yerden topladım? topladıktan sonra hiç takip etmedim bilgisayar parçalarını, gelişmeleri filan, unuttum haliyle. kasa ile bağlantılı değil mi güç kaynağı.

Bazı kasaların içinde gelir PSU bazılarında gelmez.

Sorununuza gelirsek. Aldığınız hata bios'un erken uyarı sistemidir. @exeter'in dediği gibi disk ömrünü doldurmuş. Hatayı kapatırsan, sadece hatayı görmezsin. Değişen birşey olmaz. Bir an önce verilerini yedekleyip yeni bir disk alırsan senin için daha iyi olacaktır.
  • hdd yi kasa fanlarıyla beraber bağladıysan geçmiş olsun ama direk psu dan güç alarak çalışıyor ise yapman gereken basit.
    bad sector temizlemeyi deneyebilirsin. bunun için biçilmiş kaftan hdd regenerator dene derim.sağlam bir makinada kendi diskini bağla ve tarat yapamazsan resimli de anlatabilir. kolay gelsin.
  • hdd arızalı yani bu bir bakıma düzeltilemez bir arıza en yakın zamanda bilgilerini alıp yeni hdd almanı öneririm eğer öneri bir marka istersen western digitali öneririm benim eski hdd de western idi ve 7yılına girdiğinde işi bitti
  • bu şekilde kullanmamda bir sakınca var mı? performans olarak 24 saattir bir sıkıntı yaşamıyorum.
  • Dediğim gibi erken uyarı sistemi. Yakında Windows hiç açılmayacak hale gelecektir. Bu ayları bulabilir ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pentagram33

hdd yi kasa fanlarıyla beraber bağladıysan geçmiş olsun ama direk psu dan güç alarak çalışıyor ise yapman gereken basit.
    bad sector temizlemeyi deneyebilirsin. bunun için biçilmiş kaftan hdd regenerator dene derim.sağlam bir makinada kendi diskini bağla ve tarat yapamazsan resimli de anlatabilir. kolay gelsin.

resimleri yukleyebildim mi bilmiyorum. program bitmek üzere
     smart hard disk status:bad- backup and replace uyarısı ve yavaşlayan bilgisayarım smart hard disk status:bad- backup and replace uyarısı ve yavaşlayan bilgisayarım smart hard disk status:bad- backup and replace uyarısı ve yavaşlayan bilgisayarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ilk yüzde 6 lik kısım 1 saat sürünce tirstim :)

• değişen bir durum yok, tune up renkleri aynı, sayıları biraz farklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yks_007

quote:

Orijinalden alıntı: pentagram33

hdd yi kasa fanlarıyla beraber bağladıysan geçmiş olsun ama direk psu dan güç alarak çalışıyor ise yapman gereken basit.

resimleri yukleyebildim mi bilmiyorum. program bitmek üzere
     smart hard disk status:bad- backup and replace uyarısı ve yavaşlayan bilgisayarım smart hard disk status:bad- backup and replace uyarısı ve yavaşlayan bilgisayarım smart hard disk status:bad- backup and replace uyarısı ve yavaşlayan bilgisayarım

hocam tekrar tarama yap eğer tekrar ve tekrar regenerating yazarsa bu diskten yedeklerini almanı tavsiye ederim.
    birde regeneratörün bir menusünde scan and repair diye bir seçenek daha olucak.orada delay varsa eğer geçmiş olsun delay düzelmez ne yaparsan yap.

• 1 saat kadar once bilgisayarin acma tusuna bastim 2 saniye sonra kapandi. 5-6 kez denedim ayni olay oldu. sonrasinda ise acma tusuna basinca bilgisayarim tepki vermemeye basladi. hard disk öldumu yani?

• şimdi denedim açıldı, bakalım yarın ne olcak?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.