Şimdi Ara

smart tv error model bind sorunu nasıl çözerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
53.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar smart tvye interneti bağladım önceden çalışıyodu ama şimdi error model bind hatasını verdi ne yapmam gerekiyor internet bağlantısında bir sorun yok ama internete giremiyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

Samsung Smart TV'lerde "Error Model Bind" Hatasını Çözme

"Error Model Bind" hatası, Samsung Smart TV'lerde yaygın bir sorundur ve genellikle aşağıdaki senaryolarda ortaya çıkar:

• TV'yi açtığınızda veya bir uygulama başlattığınızda
    • TV'ye bir harici cihaz bağladığınızda
    • TV'nin yazılımını güncelledikten sonra

Hata Kodunun Nedenleri:

• Bozuk yazılım veya donanım bileşenleri
    • Yanlış bağlanmış harici cihazlar
    • TV'nin hafızasındaki sorunlar

Çözüm Adımları:

1. TV'yi Yeniden Başlatın:

• TV'yi tamamen kapatın ve fişini prizden çekin.
    • Birkaç dakika bekleyin ve ardından TV'yi tekrar takın ve açın.

2. Harici Cihazları Kontrol Edin:

• TV'ye bağlı tüm harici cihazları (örneğin, Blu-ray oynatıcılar, oyun konsolları) kontrol edin.
    • Cihazların doğru şekilde takılıp takılmadığını ve gevşek kablolar olup olmadığını kontrol edin.

3. Yazılım Güncellemesini Kontrol Edin:

• TV'nizin yazılımının en son sürüme güncellendiğinden emin olun.
    • Güncellemeleri kontrol etmek için TV'nin ayarlar menüsüne gidin.

4. TV'yi Sıfırlayın:

• Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, TV'yi fabrika ayarlarına sıfırlamayı deneyebilirsiniz.
    • Dikkat: Bu işlem tüm kişisel verileri silecektir.

5. Profesyonel Yardım Alın:

• Sorunu kendiniz çözemiyorsanız, Samsung yetkili servis merkezine veya kalifiye bir tamirciye başvurun.

Samsung Error Model Bind Hata Kodu (001):

Bu hata kodu, genellikle bozuk bir donanım bileşeninden kaynaklanır. TV'yi yukarıdaki adımlarla sıfırladıktan sonra bile hata devam ederse, profesyonel yardım almanız önerilir.

Sonuç:

"Error Model Bind" hatası, Samsung Smart TV'lerde can sıkıcı bir sorun olabilir, ancak genellikle yukarıda belirtilen adımlar izlenerek çözülebilir. Ancak, hata devam ederse, profesyonel yardım almanız gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • muhtemelen yazılımın güncellenmesi gerekir. ürünün garantisi devam ediyormu?
  • aynı problem benim samsung tv oldu. bugün samsung çağrı merkezine bildirdim. teknik destek tarafından telefon açılarak çözüm ile ilgili bilgi verecekler. benim televizyonda bu hataya ilave olarak Error exe 001 ve Error exe 003 hata kodlarıda vermektedir. en son yazılımı kurdum fakat çözemedim. samsung destek tarafından sonuç aldığımda sizinle paylaşacağım.
  • garantisi devam ediyor bendede error exe 001 003 hataları veriyor öğrendiğin zaman beinde bilgilendirirsen iyi olur valla

• Son güncelleme sonrası(2004.1) benzer hata ile karşılaşanlar
    http://www.avforums.com/forums/lcd-led-lcd-tvs/1727401-samsung-ue-es8000-owners-thread-part-9-a-2.html

Şu güncellemedeki sorunu bir türlü çözemediler. Bundan önce tv kablosuz ağlara bağlanmıyordu. Şimdi de smart hub menüsü çöküyor herhalde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung firması tarafından gelen mail üzerine siteden tv'ye ait en son yazılımını indirdim. ilk önce tv bağlı tüm bağlantıları ( ağ bağlantısını ve kablosuz mouse vb) çıkardım ve tv sıfırladım. daha sonra smart tv'yi sıfırladım. en son indirmiş olduğum en son yazılı usb ile yükledim. 2 gündür kullanıyorum. herhangi bir hata vermedi. umarım yardımcı olur.

Konu ile ilgili olarak ürününüzde öncelikle yazılım güncelleme işlem yapmanızı ve sorunun devam etmesi durumunda servis kaydı oluşturabilmemiz için tarafımıza bilgi vermenizi rica ederiz.

UE40ES5500 model ürününüze sitemizde yer alan güncel sürüm güncellemesi yapabilmeniz için içerisine farklı bir dosya yüklenmemiş boş bir USB bellek kullanmanız gerekmektedir.

Ürününüze uygun sürüme aşağıda yer alan link üzerinden ulaşabilirsiniz.

http://www.samsung.com/tr/support/model/UE40ES5500WXTK-downloads?downloadName=FM

Bilgisayarınıza indirmiş olduğunuz sürüm exe dosyası olacaktır. İndirdiğiniz exe dosyasının
    üzerine Mouse'unuz ile sağ klik yaparak “RUN” I seçmeniz gerekmektedir.

Exe içerisinden çıkan dosyaları USB belleğe yükledikten sonra televizyonunuzun USB
    girişinden sürüm güncellemesi yapabilirsiniz.

Menü>Destek>Yazılım Güncelleme>USB ile olarak işlemleri gerçekleştirdiğinizde USB
    içerisindeki sürüm mevcut sürümden daha yeni ise yükleme işlemi başlayacaktır.

Sürüm güncellemesi esnasında oluşabilecek sorunlarda, sorumluluğun tarafınıza ait
    olduğunu belirtmek isteriz.

İşlemleri gerçekleştirememeniz durumunda Samsung Çağrı Merkezi ile iletişime
    geçmenizi rica ederiz. İlginiz için teşekkür ederiz.

Samsung Electronics Türkiye
    Samsung Çağrı Merkezi
    444 77 11

• Arkadaşlar bir konuda yazılım atacağınız usb belleği öncelikle format atın. içerisinde herhangi bir dosya olmasın..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar

bugün samsung teknik hizmetlerden aradılar. bellek hatası ve çeşitli arıza kod hatalarının ( Error Model Bind , Error exe 001 - 003 vb ) tamamının yazılımdan kaynaklandığını
    ve en kısa sürede çözüleceğini iletmişlerdir. televizyonla alakalı bir durum olmadığını ilettiler.
  • şuan 2005 sürüm var yükledim ama maalesef hub smart tv özellikleri yok

aksine digiturk dışında takılı hiçbirşey de yok . önceki sürüm 2003.4 tü sanırım ve tv içinden güncelle kısmı pasifti

yeni sürümü kurunca o aktif oldu şuan son sürüm yenisi yok diyor yüklemede hata vs vermedi lakin bu sıkıntı var

smart kısmında hiçbişeye girmiyor

web browser vs tırt bakalım detaylı çözüm yeniden kurulum yapayım belki çözüm olur . yalnız si,tesinde son sürüm 2004 görünüyor ama wifi ile yapınca 2005 diyor buda ilginç..
  • Merhaba,

Ben de aynı promlemle karşı karşıyayım. TV networke bağlanıyor, hatta network e bağlı iken internetten güncellemesini indirip yukledi. Son sürüm yüklendi tv ye ancak smart tv ye girince yüklediğim hiçbir uygulama listede görünmüyor ve hiçbir menüye uygulamaya bağlanmıyor. internete bağlı değilsiniz diyor halbuki ip almış durumda

Fikri olan var mı?
  • samsung 46es6340 tv.arkadaşlar aynı sorun ben de de var.evden iki gün ayrıldım ayrılmadan önce sorunsuzca kablosuz nete bağlanıyordum.eve geldim tv yi açtım.sağ üst köşede bağlanıyor ikonu dönüp duruyor.tvyi kapatıp açtım aynı ikon.sonra smart up bölümüne girdim.explorer e basıyorum bağlanıyor ikonu dönüyor yine.sonra ağ ayarlarını kontrol et diye uyarı ve "error model bind" diye bir yazı.kablosuz ayarları manuel yapıyorum olmuyo.otomatik yapıyorum yine olmuyo.cep telefonyla sorunsuz bağlanıyorum kablosuz nete.tam bu yazıyı yazarken de samsung servisinden aradılar.samsungun hiç bir cihazında smart up bölümü çalışmıyormuş, güncelleme işlemi yapıyorlarmış.inşllh öyledir.yoksa alıcam balyozu kırıcam tvyi.1 ay oldu alalı daha.
  • aynı sorun bende de var, son sürüm ile güncelledim televizyondan ama smart hub hata veriyor.

üfff samsunggg yapılır mı bu ?
  • Arkadaşlar bende de 40ES7000 var birkaç gün evvel hiç bir sorun yokken aynı sorunları şimdi bende yaşıyorum.Smart tv çökmüş durumda hiçbir şey çalışmıyor.
  • 1 hafta çalışma olacak samsung smartlarda güncellemeler yapılıyor
  • Arkadaşlar bu sorunu çözebildiyseniz nasıl çözdünüz? Smart Hub'daki bu genel sorun hala devam ediyor mu? Ne yapmam gerekli?
  • Aynı error model bind sorunu bu gün bnde de baş gösterdi.Şuan ne browsera nede nstreamloda giremiyorum.Ağ testi yapıyorum sorun yok ama bağlanmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocali -- 23 Nisan 2013; 16:53:44 >
  • arkadaşlar sorun kendiliğinden çözüldü bende
  • Aynı sorun bende de var,nasıl yapabilirim. SAmsung 46es6140 model televizyon error-model-bind uyarısı alıyorum.
  • bende alıyorum genel bi sorun galiba 46es6340 var bendede
  • Aynı hatayı bende alıyorum samsung live chat'ten bir arkadaşa sordum internetten kaynaklanıyor modeminize reset atıp tekrar deneyin dedi ancak sorun devam etmekte.Model:40es7000
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.