Şimdi Ara

SMPS 12 VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
4
Favori
55.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • transistörlerin hfe sine bakmalısınız hfe si farklı trler farklı kazanclar ile cıkışa farklı degerler yansıtacaktır.

birde aklıma smpsin cıkış ripple ı geliyor. buna dikkat etmek lazım.

Öncelikle gördüğünüz gibi çıkış katındaki taş dirençleri işaretledim. Bu taş dirençlerin 22R olduklarını görünce şaşırdım. Çünkü çıkış katında 2sc5200 kullanıyoruz ve bu transistörler 150 watt lık bir potansiyele sahip. Bu taş direncler ancak 30-40 wattlık çıkış transistörleriyle sağlıklı olacaktır. Peki bu halinin zararları nedir ? Bi kere amfinin sinyali zayıf algılamasına neden olabilecek bir durum oluşur. Çıkış direnclerinin omaj ları yüksek olduğu için geri besleme direnci çıkıştaki yüke (hoparlöre) göre daha fazla tetiklenecek ve devre kendini gereksiz kasıp sinyalı kısacaktır. Amfi 22 ohmluk taş direncler ile sürüldüğünde bu en çok çıkıştaki akımı etkileyecektir. Buda orantı olarak hem bass seslerinin önüne engel hemde düşük omajlı hoparlörlerde performans düşüklüğüne neden olacaktır. (Bkz: Çalışmaz demiyorum). Nitekim kendim bu devreyi yaptım, pcye bağladım, 70 wattlık (2x36Vdc) bir trafoya bağladım ve sesi yarıya getiremez bir hale geldim, üstelik bc556ları süren 4k7'lik Direnci Wattsız koyup, ona orantı olarak zeneride Wattsız koydum (24volt zener bağladım) , ve sonuç mükemmel, ses kaliteside verilen emeğe göre çok iyi

böyle bir yorum da var.

• Ömer.. Biraz kafanı karıştırayım ...
    Daha farklı olarak direk 220 volttan 2X besleme almaya ne dersin . Sana biri basit diğeri biraz daha karmaşık olan ama her ikiside çok iyi çalışan Devre sema ve prototipi resimlerini vereyim bir dene .. malzemesi çok rahat bulunabiliyor ve kritik hiç bir eleman yok .. Hayde Kolay gelsin

• hocam çarpılır marpılır... aman allah korusun. ömer iyi böyle 12 volt felan.. yumuşak yumuşak ...
  • 22R 0.22R ile değiştirdim.Patlayan 100R 0.5W 100R ile değiştirdim çok daha detaylı ses vermeye başladı.Teşekkür ederim.
    Devreyi önce trafoyla denedim çok hoş bir ses verdi.SMPS deneyeyim dedim.2x40V beslemede çalıştı fark edemeden çıkış filtre kondansatöründen biri şişip( veya şişmiş ) kısa devre yaptırdı IRFP460 elime aldım.

2x16V DC bağlı şekilde dinliyorum çok hoş sesi var.

10 kere kontrol edip 1 kere deneme yapacağım artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 6 Ekim 2013; 12:43:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenakord

Ömer.. Biraz kafanı karıştırayım ...
    Daha farklı olarak direk 220 volttan 2X besleme almaya ne dersin . Sana biri basit diğeri biraz daha karmaşık olan ama her ikiside çok iyi çalışan Devre sema ve prototipi resimlerini vereyim bir dene .. malzemesi çok rahat bulunabiliyor ve kritik hiç bir eleman yok .. Hayde Kolay gelsin

Hocam daha büyük bir resim atabilmeniz mümkün mü ?

Ayrıca EI-40 bu devrede kullanabiliyormuyuz üstünden 12v ucu çıkmadı bu trafoda ETD44 nüvesi gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

22R 0.22R ile değiştirdim.Patlayan 100R 0.5W 100R ile değiştirdim çok daha detaylı ses vermeye başladı.Teşekkür ederim.
    Devreyi önce trafoyla denedim çok hoş bir ses verdi.SMPS deneyeyim dedim.2x40V beslemede çalıştı fark edemeden çıkış filtre kondansatöründen biri şişip( veya şişmiş ) kısa devre yaptırdı IRFP460 elime aldım.

2x16V DC bağlı şekilde dinliyorum çok hoş sesi var.

10 kere kontrol edip 1 kere deneme yapacağım artık.

arkadaşlar öncelikle açmış olduğum konuya göndermiş olduğunuz ilgi ve paylaşımlar için hepinize çok tşk ederim...

why living hocam 1 saat önce anfi devremi 2x16 volt dc 15 watt trafoyla denedim ilk denememde hoparlör negatif ucunu yanlış bağlamışım ses falan alamadım

ikinci denemede hoparlörü doğru bağlayarak sesi kaliteli bir biçimde aldım 2 dakika müzik dinledikten sonra 6800 mf 63 volt filtre kapasitörlerinin tepesi hafiften şişmeye başladı dedim nasıl olur muhakkak ters bağlı bunlar diye harbiden ters bağlamışım Allahtan erken farkına varıp değiştirdim...

velhasılıkelam devre 2x 16 volt dc besleme ile çok daha dolgun ve gür ses verdi sonra SMPS i devreye bağladım 2x49 volt dc besleme verdim

why living hocamın 22r 5 watt direnç hakkında yazdıkları aynen başıma geldi 22r dirençler ile devre çalışıyor fakat tam verimli değil 2 x49 volt besleme ile ses kalitesi acayip bozuk sanki anfi zorlanıyormuş gibi bir his vardı içimde

şu anda dükkandan eve çıktım indiğide dirençleri 0.22R 5 wattlıklarla değiştireceğim gerçekten sesi doğrudan etkiliyor...

12 volt Zener diyotunda ses kalitesi etkisi olacağı kanısındayım elimde 12 volt zener vardı onunla denedim ama 21 volt veya 24 volt zenerle çok daha iyi performans alacağım kesin...

Bu arada kullandığım SMPS 230 W Gücünde 12 volt a kaç Amper veriyor bilmiyorum eski bir PSU PSU Son seste yetersiz gibi geliyor bana sigorta koyarak 12 volt 60 amper akü ile denemeler yapsam acaba devrelere fazla amperin bir sıkıntısı olurmu ???

Kenakord08 hocam vermiş olduğunuz devreyi henüz incelemedim ama tşk ederim bende ETD 39 nüve var ve max 300 Watt a kadar verim alınabiliyormuş bu nüveden

şaka maka hocam bu SMPS devreleri harbiden hoşuma gidiyor... çok stabil çalışıyorlar ve ufacık trafo mosfetler yerdımıyla Nasıl 150 watt güç veriyor hayret
    ediyorum...

Yemekten sonra Aktif bass filtre devresi ve anfi denemelerine devam resimler ve videolar akşama burda !!!

• tda 1562q kullanıcısına yanıt
    Akü ile daha güzel sonuçlar alırsınız akımın o kadar çok önemi yok , devre istediği akımı çekecek fakat smps 200w güç sağlar , Teorik olarak 200/12=16,6A çekmeli.+12V hattına 15A bir sigorta koyun ne olur ne olmaz.

2X12V trafoyu yarım dalga doğrultarak 2x34V elde ettim bende öyle kullanıyorum boştayken en ufak ses yok süper devre maliyetide az.LM3886 fiyatına komple devre yapılabiliyor.
  • quote:

hocam paylaşmış olduğunuz devrenin ne işe yaradığını sormamda bir mahsur varmı tam olarak ne iş yapıyor devreler ??

• Sizin yapmış olduğunuz devrede 12v Dc giriyorsunuz ve 2x35v Dc alıyorsunuz. Tabiki giriş 12v için evde mutlaka ayrıyeten 12v güçkaynağı kullanmanız gerekli.
    Kenakord Usta'mızın vermiş olduğu devrede ise, 220v Ac üzerinden hine mosfetler tetiklenip EE nüvesine sürülerek, EE nüvesinden çıkış olarak 2x35v almış oluyorsunuz.
    220v Ac giriş,, 2x25v simetrik Dc çıkış sağlıyor. Drekt şebekeye bağlandığı için,, 12v smps gibi, 12v güçkaynağı kalabalığından kurtulmuş oluyorsunuz. İyi Forumlar.
  • 7294 ü 4 ohm da sürecekseniz 35 volt vermenizi tavsiye etmem. Datasheetde 29 volt max*. Teoride 30-31 volt ama 35 voltda malzemede sorun yapıyor. Özellikle %40 fazla ısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mc_Leopard

7294 ü 4 ohm da sürecekseniz 35 volt vermenizi tavsiye etmem. Datasheetde 29 volt max*. Teoride 30-31 volt ama 35 voltda malzemede sorun yapıyor. Özellikle %40 fazla ısı

Emin fırtına kardeş verdiğin bilgiler için sağolasın aslında 220 voltu smps ile düşürmek trafo sarmaktan ve trafo ağırlığını çekmekten çok daha iyi bir fikir... Ama ben bu anfiyi arabada çalıştırmak için tasarladım şu anda deneme yaptığım için PSU ile besliyorum...

hocam ben daha dün TDA 7294 lü anfiyi 4 ohm hoparlör ile 2 x 49 voltla çalıştırdım anfide ısı falan yok denecek kadar azdı ama dc dc smps ile tabiki

• işte arkadaşlar 150 watt hi-fi anfi ve 150 watt DC DC EI-28 SMPS devresinin test videolarını şu anda upload ediyorum birazdan izlersiniz

şimdiden resimleri yükleyeyim bari
     SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!

• arkadaşlar biri bana bu lanet aktif bass filtre devresi hakkında yardımcı olabilirmi acaba bu devreyi ilk delikli pertinaxa kurdum gayet güzel çalışıyordu daha sonra baskı devre üzerine kurdum çalıştıramadım şimdi daha detaylı ve dikkatli çizim yapmama rağmen devre yine çalışmadı arkadaşlar biri bana bu lanet aktif bass filtre devresi hakkında yardımcı olabilirmi acaba bu devreyi ilk delikli pertinaxa kurdum gayet güzel çalışıyordu daha sonra baskı devre üzerine kurdum çalıştıramadım şimdi daha detaylı ve dikkatli çizim yapmama rağmen devre yine çalışmıyor acaba sorun ney tam olarak çok iyi bir aktif bass filtre devresiydi ama çalıştıramadım.

Devrenin açık şemasıda yok elimde ama çok güzel çalışıyordu ilk denememde

İşte devre nin ares çizimi şmıyor acaba sorun ney tam olarak çok iyi bir aktif bass filtre devresiydi ama çalıştıramadım. işte devre nin ares çizimi
     SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tda 1562q -- 6 Ekim 2013; 22:34:00 >

• yürü bee ! müthişsin ömer tebrik ederim .
  • ömer amfiyi ground una seri ampermetre baglasana bakalım full ses te kaç amper çekiyor.amfinin gücünü görürüz.
    pc den 10 hz lik bi sinüs yolla bakalım.

mesela bu .

http://www.youtube.com/watch?v=vMrCpkhobBM

video da 10 wattlık ses geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edi_büdü -- 6 Ekim 2013; 22:58:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

quote:

Orijinalden alıntı: Mc_Leopard

7294 ü 4 ohm da sürecekseniz 35 volt vermenizi tavsiye etmem. Datasheetde 29 volt max*. Teoride 30-31 volt ama 35 voltda malzemede sorun yapıyor. Özellikle %40 fazla ısı

Emin fırtına kardeş verdiğin bilgiler için sağolasın aslında 220 voltu smps ile düşürmek trafo sarmaktan ve trafo ağırlığını çekmekten çok daha iyi bir fikir... Ama ben bu anfiyi arabada çalıştırmak için tasarladım şu anda deneme yaptığım için PSU ile besliyorum...

hocam ben daha dün TDA 7294 lü anfiyi 4 ohm hoparlör ile 2 x 49 voltla çalıştırdım anfide ısı falan yok denecek kadar azdı ama dc dc smps ile tabiki

Yok yanlış anladınız . Akım altındayken ısınmasından bahsediyorum. Tabiki teoride o voltajlarda sıkıntı yokmuş gibi görünür fakat uzun vadede sağlıklı olmuyor. Devrenin ömrü kısalıyor. Ki entegre üretim aşamasındayken Alınan verilere göre 4 ohm a 29 volt belirlemişler. Sağlıklı olsa emin olun 34 veya 49 volt yazarlardı. 100w rms olan entegre olurdu 140 watt. Buda üretici için F/P orarınında artış. Buna eş olarak muazzam bir pazar payı. Ama tabiki devreyi çalıştırmakdan daha önemli olan şeyler oldugu için 49 volt yazmamışlar. Test ve analiz ederken sorun olmazda hoparlörünüze sürdüğünüz ve sürekli kullancağınız sistemlerde çok fazla artışa gitmemenizi öneririm. En azından uzun ömürlü olması acısından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mc_Leopard -- 7 Ekim 2013; 4:39:53 >

• tda 1562q kullanıcısına yanıt
    Şema yokken nasıl inceleyebiliriz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

quote:

hocam paylaşmış olduğunuz devrenin ne işe yaradığını sormamda bir mahsur varmı tam olarak ne iş yapıyor devreler ??

Bunlarda SMPS dır Ancak seninkiler DC 12 volt girişle çalışır, bunlar 220 volt AC ile çalışırlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: why_living

ömer amfiyi ground una seri ampermetre baglasana bakalım full ses te kaç amper çekiyor.amfinin gücünü görürüz.
    pc den 10 hz lik bi sinüs yolla bakalım.

mesela bu .

http://www.youtube.com/watch?v=vMrCpkhobBM

video da 10 wattlık ses geliyor.

hocam videoda 10 wattlık ses varda ne demek oluyor şimdi yaww dükkandayım sesi sonuna kadar açtığım zaman cam pencere zıngıldıyor bayağı bir sesi var öyle böyle değil Müşteriler rahatsız oluyor diye sesi full açamıyorum doğal olarak

dün akşam aceleden ancak o kadar test edebildim devreyi

Bugün akşam bir daha denerim verdiğin 10 hz linkle ok.

şu anda işerindeyim ups kartlarından 21 volt 24 volt zener diyot bakacağım bulursam birde bu zenerlerle deneyeceğim bakalım hangi zenerde dahaiyi sonuç verecek devre

Easybell kardeş haklısın biz anlık olarak tda 7294 de 2 x 49 volt besleme veriyoruz sürekli dinlemeye gelmez zaten bu bir gerçek

Bua

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.