Şimdi Ara

SMPS 12 VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
4
Favori
55.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bendede geri besleme çalışmadı , zeneri 47v taktım 10k duman attı , onları söktüm yenilendim.Daha sonra çıkış gerilimi +82 / -82 şeklinde alabildik.Yükte ise 68V civarında sabitleniyor.(5.5A çektim yinede düşmedi.) Boştaki gerilimide 1k 10w taş direnç bağlayarak +/-73V çıkış aldım.Şimdi gerilimi pot ile ayarlamayı düşüneceğim hallolursa sizde yaparsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 2 Ekim 2013; 10:58:46 >
  • hocam dün bayağı bir inceledim devreyi 33 mf kondasatörü değiştikten sonra daha geç şase olmaya başladı devre 10 sn den fazla beklediğim zaman trafo ötüyor ama çalışıyor

siz mosfetlere atılan 22k dirençlerin baskı devre çiziminde yanlış olduğunu anlamadınızmı hocam ?? 1 k ile 22 k aynı entegreye bağlı olmalı fakat bu baskı devrede 1 k direk 11 nolu uca bağlı direncin ucunda da 22 k bağlı 22 k da mosfetin source ucuna bağlı bu baskı devreyi çizen arkadaşı tebrik etmek lazım nasi böyle bir işe imza attı diye

işte internetten hazır LYT dosyası bulup aynısını yaptığımız halde sorunlar yaşıyoruz belki benim çizdiğim devre bir kerede çalışacaktı adam kafasına göre çizmiş bir kere çalıştırmış bizde hemen hazıra konup adamın devresini klonluyoruz sonuç orada işte !!!

bakalım bu akşamda zaman bulursam bakmayı düşünüyorum devreye

• tda 1562q kullanıcısına yanıt
    İkinci yaptığım smpse önceki smps trafonu takıp denedim düzgün çalışmadı , eskiye takayım dedim şimdi iki devrede bozuk çalışıyor

Kısacası ilk devreyide bozmayı başardım

sabah 9 beri aralıksız denemeler yapıyorum başım ağrıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

İkinci yaptığım smpse önceki smps trafonu takıp denedim düzgün çalışmadı , eskiye takayım dedim şimdi iki devrede bozuk çalışıyor

Kısacası ilk devreyide bozmayı başardım

sabah 9 beri aralıksız denemeler yapıyorum başım ağrıyor.

Demekki hocam bu devreyi fazla kurcalamaya gelmiyor hemen bozuluyor ben bosunami sinir oldum bu devreye valla hic olmadi direk mosfetlerle trafo degistirip bide oyle deneyecegim...

Buyuk ihtimal calisacak devrem :) eski devreyi bozmaniza uzuldum keske calissaymis eskisi gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yakında
  • Tamircihasanin formunda 50den fazla sayfa bu devre tartisildi ve hemen herkes devreyi calistirdi,bi goz atin isterseniz.

• bende öyle düşündüm
  • Devreyi calistirmayi basarirsam devreyi komple yuklu yuksuz test edip videolarini burada paylasacam. Bekleyin az kaldi...

• ben sana karşı inancımı yitirdim tda
  • smps çalıştırmayı başardım , tüm dirençleri ve hızlı diyotları söktüm, tek tek yeniden eşleştirerek lehimledim.Ancak zener bağlayınca devre sapıtmaya başlıyor. -47V / +28V aralığında kalıyor.Başka bir zener bağladığımda 160V kadar çıktığıda oldu.Zener yerine pot ile ayarlamayı denedim.Zeneri çıkardım , yerine pot bağladım.50K pot ile maksimum 84V çıkış alabildim.+42V/-42V +-1V oynuyor.40w lamba bağladım denemek için 30 dk voltaj düşmeden ( 84.5V) , SOĞUTUCUSUZ çalışıyor.Mosfetler oda sıcaklığı kadar çok ılık çalışıyor.Zenerleri bağladığımda el değilmeyecek kadar ısınıyordu.

Potu +/- gerilimleri eşitlene kadar açacaksınız.Ben potu sona dayadığımda eşit olduğu gördüm.

Çıkış filtre kondansatörlerini ise deşarj süresi kısa olacak ( 100uf -1000uf 63v) şeklinde kullanın hata olduğunda kondansatörün boşalmasını beklemezsiniz.Devreye müdahale etmenizi kolaylaştırır.Stabil olduğu zaman yüksek değerli takın.
    Bağlantı şekli ise ;
     SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 2 Ekim 2013; 20:47:05 >

• hocam şimdi bende 50k pot ile deneyeceğim bakalım ne yapacak ??

70 volt zenerde var onlada deneyeceğim birde 22k dirençleri ekleyecem devreye baskı devre yanlış ben doğru bir biçimde ekliceem...

olmasa mosfetleri ve trafoyuda değişeceem...

why living hocam niye bana karşı güveninizi kaybettiniz ki
  • yubbiiii ollleeyyyy vuhuuuuuu devrem çalıştı hemde saat gibi maşallah subhanallah !!!

70 volt zener takılı +ile - arası 78.4 volt

2 x 38.5 volt çıkış veriyor devre şu anda sürekli bağlı mosfetlerde bir gram ısı yok mükemmel çalışıyor yarın anfi le deneyeceğim sonuçları buradan paylaşırım rkeleş hocama burdan sevgi ve saygılarımı iletiyorum

why living hocam kaçarı göçeri yok demiştim hatırlatırım bu arada

iyi geceler

• evet beyler video linki tıklayın ve arızalı devre nasıl tespit edilip tamir edilirmiş görün ben size demiştim benden kaçmaz diye kafayı bişeye taktımı sonuna kadar giderim yapmadan çalıştırmadan bırakmam

işte link :

http://www.youtube.com/watch?v=EkZ-uOKyRCQ&feature=youtu.be

işte bunlarda resimler

yourumlarınızı bekliyorum arkadaşlar

unutmadan söyliyim bu Bendeki ERL 35 (EI-33)Nüve trafoda +5 volt +5 volt +12 volt uçlarından ayrı tek bir uç daha var ne olduğu belli değil onda da bobin var yani 4 pin +5v 2 pin +12 volt son tek pin ne işe yaraki beyler ???

tüm sorun EI-28 Trafodaymış arkadaşlar trafo değiştim şak diye düzeldi
     SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!

• Çalıştırabilmene sevindim.

• Sonunda

EI-33 takmanız daha iyi olmuş daha güçlü olur.Yükte durumlar nasıl ?
  • quote:

Sonunda

EI-33 takmanız daha iyi olmuş daha güçlü olur.Yükte durumlar nasıl ?

hocam EI-33 Takmadımki bu diğer PSU dan çıkan EI-28 Trafo yükle henüz deneyemedim...

Nasip olursa bu akşam denerim yük altında hocam

bende EI-33 Trafo var fakat tüm EI-33 lerde 6 pin +3 pin var bende 7 pin + 3 pin var en sondaki pin ne iş yapıyor anlamış değilim...

Hocam şaka maka bu devre gayet hoşuma gitti on numara çalışıyor...

Şimdi sıra efsane 150 Wattlık 2SC5200 lü anfiyi yapmaya geldi bakalım benim 20 cm lik subwoofer 600 watt 4 ohm gücüyle bu anfiye dayanabilecekmi ??

çok merak ediyorum birde bunun önüne aktif bass filtresi koydukmu tamamdır

bu 150 W SMPS in çalışmamasının tek sebebi benim bozuk PSU daki EI-28 trafoyu kullanmam oldu bu yüzden bu kadar uğraştım yoksa geçen hafta sonu devre zaten çalışıyor olacaktı hocam...Geç olsun Güç olmasın hocam

Bu SMPS ler harbiden hoşuma gitmeye başladı sıra 600 WATT SMPS e gelecek oda çok yakında inşallah ...

Bu akşam tda 7294 anfiyi deneyeceğim bakalım nasıl çalışacak merak ettim şimdiden

Ben STK4221 veya 4231 yapmaya karar verdim ama uygun hoparlörüm yok önce para biriktirip hoparlör almalıyım
  • quote:

Ben STK4221 veya 4231 yapmaya karar verdim ama uygun hoparlörüm yok önce para biriktirip hoparlör almalıyım

Hocam ben de 2006 yapımı STK 4221 li 2 x 80 watt amplifikatör mevcut zamanında tüm malzemeleri ve trafoyu karaköyden aldırmıştım...

anfi o kadar dayanıklı ve güçlü bir anfi ki 600 watt subwooferı zıplatıyor sadece tek kanalı

bakalım bu 2 sc5200 lü 150 watt anfi STK ya kafa tutabilecekmi ??

işte bu akşam denediğim 150 watt smps ile tda 7294 100 watt anfi deneme videosu telefonum iş yerinde kaldığı için bass test müziklerde test yapamadım hakkı babadan intizarım var adlı türküyle deneme yaptım videosu aşşağıdaki linktedir...

devre son seste 3,5 Amper civarı çekiyor bu arada besleme 2 x 38 volt ile anfi boşta 560 mA çekiyor smps boşta 160 mA çekiyor şu anda herşey gayet düzgün çalışıyor

hocam bu 2sc5200 lü anfiye max kaç volt vermemiz gerekir ?? yani zenerlerim seri bağlı 2 x 47 volt zener mi olmalı ?? 2. yaptığınız devrede zenerleriniz metal kılıflı gözüküyor anlaşılan wattı yüksek zenerlerden nerden buldunuz bu zenerleri bizde böyle wattlı kullanalımmı hocam ???

işte deney videosu

http://www.youtube.com/watch?v=-vpKJQ_Fcac

Umarım beyenirsiniz arkadaşlar 2sc5200 150 watt hifi anfi hafta sonuna bitecek inşallah !!!

SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!

STK kalite olarak geçebilir mi bilemem çünkü daha önce stk yapmadım ama güzel bass amfisi için ideal 150w.80W o bass rahat besliyorsa 150w ile kokuları alırsın.
  • hocam benim subwooferı daha önce 200 wattlık araba anfisine bağlamıştım. Ses mükemmeldi ama 200 wattı yiyince hafiften koku gelmeye başlamıştı 150 watt bass anfisi için ideal bencede özellikle 20 cm subwooferları çok rahat besler diye düşünüyorum bakalım yarın olsun 2sc5200 anfiyi yapayım o zaman anlayacam dayanıp dayanmadığını ok...

yarın ola hayrola
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.