Şimdi Ara

SMPS 12 VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
4
Favori
55.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RKeles93

Çizime neden bağlı kalsın geliştirilebilir devre.100n dikkat edersen filtre görevinde takmayada gerek yok ondan sorun olmaz.
    Zener toplamları gerilimi verir.Misal 33V zener takarsan çıkıştan simetrik 17V okursun.
    Mosfetleri anahtarlama yaptığında source(S) uçları kısa devre olma ihtimali vardır.Yalıtmak çok önemlidir.
    Devredeki pasta atıklarını tiner-alkol ile temizleyin.
    Atlamalar yapılmış , benim devredede bu sorun vardı 1 atlama eksik olunca voltajlar dengesizdi.
    SMPSON kablosu yanlış yerde bu uca direk 12v verilecek.PSU ile beslerken bu kabloyu başka bir sarı kabloya temas ettirin.
    Benim devrede 22k sorun oluşturmuştu istersen takıp yeniden deneyebilirsin.
    Birde şöyle birşey deneyelim.Smps boşta iken çalıştır,psu 12v kanalındaki gerilim düşümüne bakın.11.XX altına düşüyorsa bir yerde kısa devre arıyacağız.

hocam siz bu işten bayağı anlıyorsunuz zaten o SMPS ON kablosunu yanlış yere bağladığımı aklımdan geçirmiştim neyse bu akşam gidip dediklerinizi bir tekrarlayalım belki sorun düzelir

ben 22k dirençleride takıyorum inş mosfetler gümlememiştir.

zener diyotluk bir olay değil bence bu mosfetleri yalıtacam SMPS ON kablosunu + Uca bağlayacağım

devre çalışsında temizleriz Flux ile hocam...SMPS boştayken zaten ilk çalıştırdığımda devreyi PSU fanı yavaşlıyor sesi kesiliyor byük ihtimal bi yerlerde kısa devre var veyahut SMPS ON kablosu yüzünden oluyor tüm bunlar

4N35 üstündeki 100 Nf hangi uçlara bağlanıyor ??

akşama size sonucu buradan bildiririm hocam

bu arada anfi videonu izledim gayet güzel ses veriyor kabinsiz bile basslar yerinde on numara anfi yani zaten şu SMPS sorunsuz çalışsa sıra anfiye gelecek ama bi çalışsa

• tda 1562q kullanıcısına yanıt
    100nf yoluna bakarsanız 12V ile GND arasında filtre görevi görüyor.O olmazsa olmaz bir eleman değil.
    Fotoğraf makinesi kaliteli olsa daha iyi ses çıkardı. Amfi güzel bass veriyor filtre araştırıyorum
  • Himm kardes tmm aksam ola hayrola bakalim ne olacak bende merak ettim simdi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Son durum ne ?
  • Hocam dediklerinizi yaptim ama sonuc husran :(
    Mosfetler birbirinden yalitildi
    sari SMPS ON kablosu + 12 volt hattina baglandi
    Devre ye gerilim verilip PSU cikislari olculdu 12 volt yavas yavas 9 volta iniyor kisa devrenin krali var ya mosfetler yanik ya da bilmiyorum artik ne yaniksa iste

Yaa neden ilk seferde calismazki bu lanet devre arkadas trafo ayni mosfetler ayni kisacasi her b....ok ayni ama calismiyor

Kafayi yememek elde degil arkadas !!!

Baskı devrede kısa devre arayın.Kısa devre yoksa mosfetlere sağlamlık kontrolü yapın.Sağlamsa sorunu filtre kondansatörlerinde arıyacağız.

Bu arada yaş kaç
  • Hocam dediklerinizi yaptim ama sonuc husran :(
    Mosfetler birbirinden yalitildi
    sari SMPS ON kablosu + 12 volt hattina baglandi
    Devre ye gerilim verilip PSU cikislari olculdu 12 volt yavas yavas 9 volta iniyor kisa devrenin krali var ya mosfetler yanik ya da bilmiyorum artik ne yaniksa iste

Yaa neden ilk seferde calismazki bu lanet devre arkadas trafo ayni mosfetler ayni kisacasi her b....ok ayni ama calismiyor

Kafayi yememek elde degil arkadas !!!

• Yaa bende anlamadimki arkadas mosfetlerden suphelenmiyo degilim hani. Filtre kondansatoru ile ne alakasi var. ??? 4700 mf 63 volt ikiside diger 4700 mf 25 volt yerine 2200 mf 35 volt taktim hic sanmiyorum bundan dolayi sorun ciksin

Ben o zaman mosfetleri olceyim ama daha demin entegreye baktim bacaklar birbirine cok yakin neredeyse kisa devre olacak gibi goruluyor... Bu arada yas 26 saygi ve hitap seklinden dolayi ben hocam diyorum...

• Elinizde başka bir entegre ve 33mf varsa değiştirin.
    Geri beslemedeki atlamaları çıkarın.Geri beslemeyi şemadaki gibi yapın.
    Entegrenin 1 pininden 1k ile pota verilecek.Potun bir ucu çıkış gerilimin + ucuna diğeri şaseye verilecek.
    Mosfetler sürülmezse çıkıştan gerilim okunamazdı.

SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 30 Eylül 2013; 21:03:15 >

• quote:

Elinizde başka bir entegre ve 33mf varsa değiştirin.
    Geri beslemedeki atlamaları çıkarın.Geri beslemeyi şemadaki gibi yapın.
    Entegrenin 1 pininden 1k ile pota verilecek.Potun bir ucu çıkış gerilimin + ucuna diğeri şaseye verilecek.
    Mosfetler sürülmezse çıkıştan gerilim okunamazdı.

SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!

arkadaş bu geribesleme işine acayip uyuz oluyorum devre sırf bu yüzden sapıtıyor entegreyi değişme konusuna gelince entegre sağlam 33 mf la ne alakası var anlayamadım

yaww o kadar para harcıyoruz sonuç sıfır kocaman bir sıfır ben ne anladım bu işten

inanın hiç hevesim kalmadı bu aptal devreye kısa devre kontrolü yapacam

ben biliyorum arkadaş şemayı kendim alıp çizmedikçe bu tür belaların başıma geleceğini tamircihasan denen arkadaş keyfine göre ares çizimi yapmış ben çizsem bir kerede çalışırdı bu devre

yok geribesleme yi iotal yok bilmem ne geribeslemeyi iptal etseniz ne değişecek bozuk olan devre hepten sapıtacak trafoda bi ****lik olabilir diye düşünüyorum ne de olsa bozuk PSU dan çıkma ne kadar güvenilirki trafoya ???

hafta içi en erken saat 7,15 de geliyorum devreyle uğraşmaya zaman kalmıyor yine hafta sonuna kaldı Allah bildiği gibi yapsın bu devreyi

hocam yanlış anlamayın minet sitemi ben kendime ediyorum sizlik bir surum söz konusu deği olamazda zaten

• ben bu filmi daha önce izlemiştim
  • mosfetleri ve çalışmasını 2tane yanyana giden bisiklet gibi düşünürsek. Çok eşit olması gerekiyor. ancak bu şekilde stabil çalışabilir. Çok kritik bir çalışma. Sürücü entegresi olarak TL494 ün daha iyi çalıştığını bağzı yazılarda okumuştum.
  • Arkadaslar yanlis anlamayin ama bu devre cizimi ile Lyt dosyasi yani ares cizimi birbirini hic tutmuyor... Ne alaka demeyin cok alakasi var adam oyle bir cizmiski acik semayi esi benzeri yok... Geri beslemeside kendide bi ....oka yaramaz sema diyor ankara devre diyor ....otun kara :) :) aynen buna benzedi simdi devreyi sadece arabada anfi calistirmak icin yapma ihtiyaci duydum oda bosta acayip amper cekiyor...

Whn living hocam hemen anladiniz olayi demi :) :)

Benimde amacim TL 494 devreyi yapmakti ama nasip iste hic biri olmadi...

Neyse ben moslari degisip bide oyle deneyeyim belki bise degisir...

Iyi geceler !!!

• Entegreyi ne kullandın?
    Ben SG3525 bu sorunları yaşadım KA3525 böyle bir sorun olmadı.Devreyi yapıp çalıştırdım sorun olsa, benim devrede çalışmazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 1 Ekim 2013; 7:25:31 >
  • quote:

Entegreyi ne kullandın?
    Ben SG3525 bu sorunları yaşadım KA3525 böyle bir sorun olmadı.Devreyi yapıp çalıştırdım sorun olsa, benim devrede çalışmazdı.

hocam entegre KA3525 SG 3525 te var ama ben KA Serisi kullandım.

bakalım akşam ola hayrola olmazsa devreyi ükkandan eve çıkarıp orda bakacağım ne yapıp edip çalıştırmam lazım devreyi ok bu arada 110 volt lambayı nerden bulabilirim ??
  • gidip 110 v lamba alma . cok basit . ohm kanunu . cıkışa baglayacagın yükü hesaplayabilirsin. atıyorum 5 amper mi cekmesini istiyorsun. ? ı=u/r . cıkış voltajın 50 vlt ise 10 ohmluk seri direnç baglarsan . 5 amper cekersin.

elinde olan lambaları seri yada paralel baglayarak bu degeri elde edebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: why_living

gidip 110 v lamba alma . cok basit . ohm kanunu . cıkışa baglayacagın yükü hesaplayabilirsin. atıyorum 5 amper mi cekmesini istiyorsun. ? ı=u/r . cıkış voltajın 50 vlt ise 10 ohmluk seri direnç baglarsan . 5 amper cekersin.

elinde olan lambaları seri yada paralel baglayarak bu degeri elde edebilirsin.

hocam devre adam akıllı çalışsa ben daha neler alacaamda ahhbi çalışsa

• biraz kendi yorumunu katabilirsin devreye . nerde hata var diye sorabilir incelersin. belki senden kaynaklanıyordur. ki rkeles zaten calıştırmış devreyi. hiç olmuyorsa calışan devreyi rkeleş sana satsın. sende kopyalarsın direk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: why_living

biraz kendi yorumunu katabilirsin devreye . nerde hata var diye sorabilir incelersin. belki senden kaynaklanıyordur. ki rkeles zaten calıştırmış devreyi. hiç olmuyorsa calışan devreyi rkeleş sana satsın. sende kopyalarsın direk.

hocam o kadar da acemi çaylak değiliz herhalde bakalım ben kıa devreden şüpheleniyorum bakalım napacaz akşam iyice bi inceleyeceğim...
  • Ömer bu devre çalışıyor hem de gayet güzel... Devreyi çalıştıramayınca sinirlenmene hiç gerek yok. Hatanı tespit et ve asla acele etme iyice kontrollerini yap..
    Senin öncelikle şemaya sadık kalmak şartıyla devreni ve baskını kontrol et ve daha sonrada mutlaka baskı devrenin yollarını kısa devre kontrolünden geçir. mutlaka devredeki hatayı bulursun. Kolay gelsin..
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.