Şimdi Ara

SMPS 12 VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
4
Favori
55.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam çok tşk ederim sizi uzun aradan sonra forumda görmek gerçekten güzel
  • Bugün bir tane daha smps yaptık , çıkıştan +60V , -47V aldık.2adet 51V zener kullandım.Yükte çökme yok sadece çıkış voltajları dengesiz.Yükte trafo ötüyor.

SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!
  • rkeleş arkadaş . ses sinyal devrelerinde genelde ses sinyali ve dolayısıyla elektrik sinyali + ve - polariteler simetrik olmaz. bu nedenle prof devrelerde + ile - beslemeleri ayırırlar ki birisine yüklenildiginde bir diger degere düşmesin
  • Arkadas millet catir catir devre yapiyor biz halen yerimizde sayiyoruz...

Adam 1. Yapti halletti 2. Devreyi yapiyor biz yerimizde sayiyoz

Arkadas bu aksam enine boyuna inceleyecem bu devreyi bulacam sorunu bakalim nerde hata yaptik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iddia ediyorum yapamazsın
  • Hocam cok guzel motive ediyorsunuz ama iddayi ben kazanacam bu kesin bakin ve gorun olmazsa gidip 600 watt smps yapacam...para muhim degil onemli olan calismasi bu sefer kesinkez calisacak ama bakin bekleyin hep beraber sonucu gorun OK...

• zorlama abi o kadar. olmuyorsa olmuyordur... yani bazen kabul etmek gerek. başka bişeye yeteneklisindir. mesela.
  • Hocam aynen katiliyorum size ama ben inad ettimi kacari goceri yok havada karada yapacam...

• Ahha... bak bu güzel motiviye inadı adama iş yaptırır kesin...
  • Amfi bağlı değil buna sadece smps yaptık.Boşta 108V çıkış veriyor yüktede aynı.Yükte trafo ötüyor trafonun üstünde hiçbir bilgi yok EI-38 ile karşılaştırdım boyutları , sarımları ve uçları aynı taktık çalıştı.
    Devre üstündeki tüm malzemeler çıkma , 470K bulamadım 420K civarı kullandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 1 Ekim 2013; 19:27:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

Amfi bağlı değil buna sadece smps yaptık.Boşta 108V çıkış veriyor yüktede aynı.Yükte trafo ötüyor trafonun üstünde hiçbir bilgi yok EI-38 ile karşılaştırdım boyutları , sarımları ve uçları aynı taktık çalıştı.
    Devre üstündeki tüm malzemeler çıkma , 470K bulamadım 420K civarı kullandım.

arkadaş şaka gibisin yaa neyse bende çıkardım devreyi eve şimdi kontrole başlıyorum...
  • hocam devreyi teker teker kontrol ettim devrede bazı hatalar buldum...

ka 3525 16 nolu arasında 100 nf var onu takmamışım...

devrede mosfetleri süren 1 k ile 22 k dirençler şemada uçları birleşik yani 11 ve 14 nolu uçtan çıkan birbirine bağlı 1 k ile 22 k birbirine bağlı değil enregreden çıkan 1 k direk mosfetin drain ucuna gidiyor 22 k da entegrenin ucuna bağlanacağı yere gate ve source uçları arasına konmuş yanlış çizim var baskı devrede

33 mf 16 volt kondasatörü değiştim devre sanki daha az şase oluyor gibi

BC 547 Transistörü devrede emiter ucuna + voltaj giriyor collectör ucu şaseye bağlanmış yanlış çizim olabilir

tüm düzeltmelere rağmen devre halen aynı mantık şase oluyor volt 70-80 oltlara çıkabiliyor

sorun ne anlamadım gitti arkadaş son çare mosfet ve trafoyu değiştirmek

bakalım ne değişecek oda artık yarına kaldı

• quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

diğer resimler !
     SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!

Nick in harika

• quote:

Orijinalden alıntı: Q7ahg

quote:

diğer resimler !
     SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!

Nick in harika

yaww çok komik hiç gülesim yoktu valla

• devreyi bi koysana buraya . linkini bi yapıştır bakalım. birde yaptıgın plaketi devreyi felan fotola koy bakalım.
  • quote:

quote:

quote:

diğer resimler !

Nick in harika

+bir
    artı1
    valla benim kafa güzel tıp fakültesindeki kız teklifimi kabul etti
    üniversteliyim

• quote:

quote:

quote:

quote:

diğer resimler !

Nick in harika

+bir
    artı1
    üniversteliyim

yaww arkadaş tipik ergen işte kafası güzelmiş benimde kafam moralim çok bozuk nolcak şimdi ??

yaww bi yürü git işine arkadaş engel olma şurda bize yaa

whin living hocam devrenin videosunu çektim upload ediyorum youtuba ordan izlersin link atayım izle bi gör bakalım sorun neymiş

• quote:

Orijinalden alıntı: why_living

devreyi bi koysana buraya . linkini bi yapıştır bakalım. birde yaptıgın plaketi devreyi felan fotola koy bakalım.

Hocam işte devrenin kısa videosu izleyin ve bakın nerde arıza var cvp bekliyorum en kısa zamanda size zahmet

işte link tıkla izle

http://www.youtube.com/watch?v=UgAWz0CUee8

iyi seyirler

• tda 1562q kullanıcısına yanıt
    BC547 entegreye şase sinyali sürüyor.Collektör şasede, base gerilim uyguladığında emiterden 0 sinyali gider led daha parlak yanar.Fazla önemli birşey değil istersen collektör-emiter arasını kısa devre et direk çalışmaya başlar.

33mf kondansatörü minimum 25v tak.

Videoyu izledim , yaptığım ikinci devredede trafo vızz diye ses çıkartıyor , ancak voltaj düşmesi - kısa devre olayı olmadı.Bugün trafoları değiştirip deniyeceğim.Vızz diye öten trafoda (2.smps) +/- gerilimleri farklıydı. (+60V , -47V)
     SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 2 Ekim 2013; 7:22:29 >

• quote:

+bir
    artı1
    üniversteliyim

kıza da bi hediye baabında smps yaparsın artık belkide mr cihazı felan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edi_büdü -- 2 Ekim 2013; 9:10:57 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.