Şimdi Ara

SMPS 12 VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
462
Cevap
4
Favori
55.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

quote:

Orijinalden alıntı: why_living

devreyi bi paylaşır mısın yav hangi devreyi yaptınız net olarak anlamadım . birsürü devre var.

hocam devre bu bakın resimler aşşağıda ok engin bilgilerinize dayanarak yorumlamanızı bekliyoruz
     SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!

Konunun uzunluğu ve tekrar canlanması dikkatimi çekti ve yukarıdaki amfi devre şemasını inceledim. Bana kalırsa amfi devresindeki R13 ve R14 dirençleri 22R olmamalı ve oldukça yüksek watt'lı kullanmalısınız. Bunun sebebi ise 4 ohm hoparlör kullandığınızı rms güç hesabında, 45V= (22R+4R) x I ve (I x 45V = W ) formülünden 78W gibi bir rakam çıkmakta. bu gücü 150W yapmak için R13 ve R14 dirençleri 10 ohm olduğu hesapta çıkmakta. Bahsi geçen R13 ve R14 dirençlerinin değerlerinin düşmesi de R11 ve R12 dirençleri üstünde daha az volt düşümüne sebep olacaktır ve ısınma daha da azalacaktır. Bu tür devrelerde genelde R13 ve R14 0.22 ohm gibi düşük değerlerde seçilirdi, biraz kafa karıştırıyor açıkçası. Devre bildiğimiz A sınıfı bir yükselteç çünkü. Diğer devrelerine fazla vakit ayıramadım onlarıda inceleyeceğim. Yarın büyük bir ihtimalle fikirlerimi sunarım. Yine de kolay gelsin. Takıldığın yer olursa yardımcı olmaya çalışırım.

hocam yazdıklarınıza aynen katılıyorum zaten bende anlamıştım 22r 5w direnç olmayacağını devreyi ilk 22 r dirençlerle çalıştırdım ses 2 x 16 v dc de iyiydi daha sonra 2 x 49 volt dc beslemeyle ses artar diye düşündüm ama yanılmışım ses iyice azaldı sonra 0,22 r taktım anfinin sesi yerine geldi ortalık zangırdamaya başladı...

Anfi A sınıfı yükselteç olmasına rağmen gerçekten temiz ses çıkışına sahip giriş kablolarınıda orjinal blendajlı kablo kullansak ses bir nebze daha artar diye düşünüyorum...

şu anda devrede 12 v zener takılı devreyi yapan arkadaş 24 volt zenerle sesin bir o kadar daha artığını ama bu seferde ısı artışı olduğunu aynı zamanda bc 556 transistörlerin tehlikeye girdiğini söylemiş ve eklemiş ben en iyi performansı 21 volt 1 watt zenerle aldım demiş...

bende şu anda 24 volt zenerlerden var ilk 24 v zenerle deneyip daha sonra 21 volt zeneri kullanacağım inşallah sorun yaşamam...

Easybell kardeş bu 1200 -1500 watt liner inverter acaba nasıl güç olarak videoda hile yoksa eğer gerçekten güçlü bir invertere benziyor ama şeması yok o sürekli çıkan mail adresine ingilizce bir mailmi atsak ne yapsak bilmiyorumki

zaten bu nverter ile alakalı başka bir konu başlığı açmış bulunmaktayım isterseniz aşşağıdaki adreste paylaşalım bilgileri

http://forum.donanimhaber.com/m_82363507/tm.htm

• evet arkadaşlar bugün akşam üstü dükkanda sadece ben vardım 4 ohm 600 watt subwoofer + pioneer 140 watt oval orjinal hoparlörle Bass I love you şarkısını son seste dinledim bass vurdukça smps deki power-on ışığı hafiften sönüyordu ama pioneer masanın üstünde geziyordu anfinin maşallahı var ama benim 600 wattlık canavar subwooferı zorlayamadı malesef

en az 200 - 250 watt civarı orjinal bir anfi devresi lazım aslında cumartesi hurdacılara gidip hurda PSU alacam sırf EI-33 Trafo bulabilmek için

Yapacak arkadaşlara şiddetle tavsiye ediyorum...
  • quote:

en az 200 - 250 watt civarı orjinal bir anfi devresi lazım aslında cumartesi hurdacılara gidip hurda PSU alacam sırf EI-33 Trafo bulabilmek için

yav arkadaş neden psu alıyorsun ? git nüve al sarım yap ? neden yani bu kadar ısrarın ? bir adım daha ilerle yani ...
    böyle hazır birleştir yap nereye kadar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edi_büdü -- 10 Ekim 2013; 22:25:02 >
  • quote:

quote:

yav arkadaş neden psu alıyorsun ? git nüve al sarım yap ? neden yani bu kadar ısrarın ? bir adım daha ilerle yani ...
    böyle hazır birleştir yap nereye kadar ?

hocam elimde ETD 39 nüve var ama nasıl bobin sarılır ferit nüvelere hiç bilmiyorumki

hem Hazır EI-33 Nüve varken ne uğraşacam trafo falan sarmakla Tamircihasan kardeşim sağolsun paylaşmış 600 wattlık SMPS devresini her şeyiyle birden

• Hocam bu d sinif anfileri bir ara bende bayagi kurcalamistim ama distorsiyonu yuksek oldugu icin vazgecmistim...

Bu devre 900 watt gucu 2 X 90 volt toplam 180 volt dc ile versin valla benim 4 ohm 600 watt subwoofer aninda duman olur :). Koruklerinden sokulur bass.

Valla ben bu tamircihasanin 600 watt 3 adet EI 33 trafolu devresini yapacam insallah... Cok hosuma gitti calisma sekli vs. 150 watt anfide oldukca iyi ses kalitesine sahip hatta mukemmel denebilecek seviyede bir devre ama benim bass I tam olarak besleyemedi ne yazikki bass son seste hafif hareket ediyor normalde o bassin en az 2-3 cm iceri girip cikmasi gerekir ama nerde benim 600 watt I korugunden sokecek anfi ???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tda 1562q kullanıcısına yanıt
    http://construyasuvideorockola.com/downloads/amp_estereo_250w.pdf

Şöyle birşey buldum.Faz tersleyici devre ile köprüleme şansımız var.Araştırma yapıyorum bende.
    Tek kanal yapılacaksa çıkış transistörlerini paralel bağlayarak çıkış gücünü arttırma şansı var.

Buda yapılmış şekli.
    http://construyasuvideorockola.com/proyect_amp_spectrum_1.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 12 Ekim 2013; 11:48:48 >

• Arkadaşlar bomba gibi videolarla tekrar aranıza dönüş yaptım son seste başıma gelmeyen kalmadı

Bayram dolayısıyla dükkan kapalıydı bende dükkana girip fırsat bu fırsat hemen 150 watt 2sc5200 lü amplifikatörümü deneyeyim dedim.

150 watt dc dc SMPS inverter ve 150 watt 2sc5200 lü amplifikatörü 235 watt +12 VOLT PSU ile denedim...

EXTREME BASS MUSİC ile sistemi son seste denedim... anfi transistörleri kocaman soğutucuya bağlı olmasına rağmen ısınıyordu bende takviye fan bağladım...

Son seste anfiye yüklendim... İnanmicaksınız ama PSU - kablosu aşırı ampere dayanamayıp dibinden eriyip resmen tütmeye başladı...

Bunu gördükten sonra bu anfinin ne kadar AMPER çektiğini ve PSU nun ne kadar sağlam olduğunu anladım....

İşte size yepyeni taptaze test videoları elektroniğe ve anfiye merak duyan arkadaşlarıma kesinlikle tavsiye ediyorum...

http://www.youtube.com/watch?v=yaOO0ZPczsU&feature=youtube

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tda 1562q -- 16 Ekim 2013; 16:21:31 >

• işte buda max seste max amper denemesi kablonun neden yandığı şimdi daha iyi anlaşılıyor arkadaşlar beni 150 watt anfi kesmedi arkadaşlar en az 300 wattlık aynı seri transistörlü bir anfi yapmak istiyorum

Ramazan keleş hocam hadi 600 watt smps ve 300 wattlık anfiyi yapmaya hazırlanalım bakalım bizi kesecekmi

işte link

http://www.youtube.com/watch?v=yDuFiK98Oq8

izleyin ve yorumları görelim... kablonun yanışını ilk videonun ortalarında bulabilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tda 1562q -- 16 Ekim 2013; 18:41:28 >

• Çalışmanızı tebrik ederim,, fakat kablo ince olunca ve akımı taşyamayınca yanması normal. 300w anfi devresi size 400w smps gerektirecek. Benimde arabaya bass anfisi almak yerine, smps yapasım geldi. Devrenin baskı pcb dosyasını paylaşabilirmisiniz,, yukarıda birkaçtane pcb türü olunca sizin çalışan pcb hangisi karar veremedim.. 2x tda7294 biraz mantıklı gibi geliyor. 150w 2 adet anfiyi köprü bağlamak demek hem faz tersleyici devrenin çok iyi çalışması ve 2 ayrı anfi devresinin eşit yapıda çalışması gerekiyor, en ufak bir durumda anfiler güm. 300w değil 200w olsun, temiz olsun. şu faz tersleyici devreyi deneyebilirsiniz;http://sound.westhost.com/project14.htm
    burada çalıştığını söylemişler;http://forum.diyaudiotr.com/onyukseltec-tonkontrol/amplifikator-kopru-baglamak-faz-tersleyici-t1814.html
    Yaptığınız orjinal 150w 2sc devresinin ikisinin malzemelerinin kablosuna kadar aynı olması gerektiğini düşünüyorum. empedans 8ohm olur yalnız. İyi çalışmalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

Çalışmanızı tebrik ederim,, fakat kablo ince olunca ve akımı taşyamayınca yanması normal. 300w anfi devresi size 400w smps gerektirecek. Benimde arabaya bass anfisi almak yerine, smps yapasım geldi. Devrenin baskı pcb dosyasını paylaşabilirmisiniz,, yukarıda birkaçtane pcb türü olunca sizin çalışan pcb hangisi karar veremedim.. 2x tda7294 biraz mantıklı gibi geliyor. 150w 2 adet anfiyi köprü bağlamak demek hem faz tersleyici devrenin çok iyi çalışması ve 2 ayrı anfi devresinin eşit yapıda çalışması gerekiyor, en ufak bir durumda anfiler güm. 300w değil 200w olsun, temiz olsun. şu faz tersleyici devreyi deneyebilirsiniz;http://sound.westhost.com/project14.htm
    burada çalıştığını söylemişler;http://forum.diyaudiotr.com/onyukseltec-tonkontrol/amplifikator-kopru-baglamak-faz-tersleyici-t1814.html
    Yaptığınız orjinal 150w 2sc devresinin ikisinin malzemelerinin kablosuna kadar aynı olması gerektiğini düşünüyorum. empedans 8ohm olur yalnız. İyi çalışmalar.

tşk ederim kardeşim PSU lu güç kaynağıma max 15 A taşıyacak kablo takmam gerekecek

devrenin daha detail halini işte bu linkten bulabilirsiniz

http://tamircihasan.****.com/viewtopic.php?t=2351&mforum=tamircihasan

resimde ekliyorum devreyle alakalı devredeki dirençler 22r 5 watt yerine 0,22 ohm 5 watt zener diyot 12 volt 1w veyahut 24v 1 watt olabilir...

devreyi köprülemenin bir mantığı yok bana göre aynı seri transistör kullanarak 300 watt anfi çok rahat yapılabilir... SMPS 400 WATT Yerine 600 WATT yapmayı düşünüyorum sağlam bişi olsun bi kere olsun demi yani
     SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!

• Sağolunda,, anfi işi kolay. ben smps devresinin baskısını falan istedim.. olmazsa bir önceki mesajınızı smps ile değiştirin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

Sağolunda,, anfi işi kolay. ben smps devresinin baskısını falan istedim.. olmazsa bir önceki mesajınızı smps ile değiştirin..

kardeş ben yanlış anlamışım seni sana smps inverterin şemasını göndereyim o zaman
  • quote:

Arkadaşlar bomba gibi videolarla tekrar aranıza dönüş yaptım son seste başıma gelmeyen kalmadı

Bayram dolayısıyla dükkan kapalıydı bende dükkana girip fırsat bu fırsat hemen 150 watt 2sc5200 lü amplifikatörümü deneyeyim dedim.

150 watt dc dc SMPS inverter ve 150 watt 2sc5200 lü amplifikatörü 235 watt +12 VOLT PSU ile denedim...

EXTREME BASS MUSİC ile sistemi son seste denedim... anfi transistörleri kocaman soğutucuya bağlı olmasına rağmen ısınıyordu bende takviye fan bağladım...

Son seste anfiye yüklendim... İnanmicaksınız ama PSU - kablosu aşırı ampere dayanamayıp dibinden eriyip resmen tütmeye başladı...

Bunu gördükten sonra bu anfinin ne kadar AMPER çektiğini ve PSU nun ne kadar sağlam olduğunu anladım....

İşte size yepyeni taptaze test videoları elektroniğe ve anfiye merak duyan arkadaşlarıma kesinlikle tavsiye ediyorum...

http://www.youtube.com/watch?v=yaOO0ZPczsU&feature=youtube

quote:

Bunu gördükten sonra bu anfinin ne kadar AMPER çektiğini ve PSU nun ne kadar sağlam olduğunu anladım.

Ve omer atesi buldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edi_büdü -- 17 Ekim 2013; 14:38:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Bunu gördükten sonra bu anfinin ne kadar AMPER çektiğini ve PSU nun ne kadar sağlam olduğunu anladım.

Ve omer atesi buldu

şaka maka videoyu izlerseniz ne kadar güldüğümü daha iyi anlarsınız

o değilde daha demin medimark a gittim 600 watt kenwood anfi 290 tl bedava üstelik kenwood

demekki arabaya alacak olsak kabaca bu 600 watt anfiye 290 tl + kalteli bir kabinli subwoofera 150 tl adam gibi bir araba teybine 300 tl mid bass 4 kapıyada 2 çift 300 tl olsa toplam 1040 tl ya giriş seviyesi bir tesisat kurulabilir araca çoğu kişiyide tatmin eder

bizim uğraşlarımız tamamen zevk meselesi ve hobi amaçlı işi maliyete vurdumu yine bana göre ben daha karlıyım.

kablonun tütüşü inanın çok hoşuma gitti eski bir PSU nasıl 15 A gibi uçuk bir değeri anlık verdi hayet doğrusu

• evet arkadaşlar yakında 300 watt 2sc5200 anfi ve 400 watt smps devresine başlıyorum...
    Yapacak durum olsa bende başlıyacağım bir asansör firmasında işe başladım para alalımda yaparız :)
    Daha önceki mesajlarda gönderdiğim devreyi yapmayı düşünüyorum ben.Yanlız 150w smps ile 150w amfiyi tam olarak besleme şansımız yok.EI-33 daha rahat çalıştırırdı.

Benim devre çıkışa DC35V gönderiyor onla uğraşıyorum 2 haftadır güzelce çalışıyordu memleketten geldim bilgisayarı açtım şimdi çalışmıyor dolaba kaldırdım devreler çalışıyorsa onları güzelce kutulayın.

Timsah ağızıyla amfimi beslenir abi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 20 Ekim 2013; 8:18:07 >
    peak mı rms mi
    jamesonlarda 1500w diye kaç tanesinde TDA2005 gördüm :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

peak mı rms mi
    jamesonlarda 1500w diye kaç tanesinde TDA2005 gördüm :D

jameson anfi tda 2005 mi kullanıyor yuhh artık yaa 15 watt jamesonda 1500 watt oluyomuş demekki öğrendiğimiz iyi oldu yaa

timsah ağzıyla anfi beslersen benim gibi kablo yakarsın işte

valla ben eski bir uzun PSU kutusuna bugün montaj yapacam kutulayıp ilk araba anfisi ünvanını vereceğim...

işe girmene sevindim rahat rahat para bulup bu devrelerle uğraşırsın beraber çok anfi yaparız bu forumda

o değilde 250 watt 2sc5200 anfi nasıl acaba benim subwoofer 300 watt mosfet anfiye dayabilirmi valla bilemiyorum. şimdi anfi yapacaz diye elimizdeki universal efsane 4 ohm 600 watt subwooferıdıa duman etmeyek araştırmalar ürüyor smps olarak yine tamircihasan kardeşimin 3 adet EI-33 Trafolu efsane DC DC SMPS ini yapacam... Bu sefer bu smps i beslemek zor olacak olsun valla inverterlerle kare dalga sinyallerle uğraşmaktan bıktım usandım artık anfi gibisi yok arkadaş

Aktif filtreyi çalıştıramadınız mı ?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.