Şimdi Ara

SMPS 12 VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
4
Favori
55.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kenakord

quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

quote:

Ömer.. Biraz kafanı karıştırayım ...
    Daha farklı olarak direk 220 volttan 2X besleme almaya ne dersin . Sana biri basit diğeri biraz daha karmaşık olan ama her ikiside çok iyi çalışan Devre sema ve prototipi resimlerini vereyim bir dene .. malzemesi çok rahat bulunabiliyor ve kritik hiç bir eleman yok .. Hayde Kolay gelsin

hocam paylaşmış olduğunuz devrenin ne işe yaradığını sormamda bir mahsur varmı tam olarak ne iş yapıyor devreler ??

Bunlarda SMPS dır Ancak seninkiler DC 12 volt girişle çalışır, bunlar 220 volt AC ile çalışırlar...

hocam böyle uzak foto felan... arkadasların ne işine yarayacak...

• Uzak foto ne oluyor anlamadım.. resme tıkla resmi büyüt tamamdır. burada görüntü küçüktür ama resme tıkladınmı büyür...
  • quote:

Uzak foto ne oluyor anlamadım.. resme tıkla resmi büyüt tamamdır. burada görüntü küçüktür ama resme tıkladınmı büyür...

hocam büyüyor tamam da açık şema felan yok .merak eden arkadaşların işini kolaylaştırmak adına.
  • quote:

Orijinalden alıntı: why_living

quote:

Uzak foto ne oluyor anlamadım.. resme tıkla resmi büyüt tamamdır. burada görüntü küçüktür ama resme tıkladınmı büyür...

hocam büyüyor tamam da açık şema felan yok .merak eden arkadaşların işini kolaylaştırmak adına.

hocam aynen ben de katılıyorum why living hocama açık şema yok devreyi nasıl çözeceğiz bu yüzden açık şemayıda eklerseniz çok memnun oluruz

• tda 1562q kullanıcısına yanıt
    Şema bu

Aslında denemeye değer bir devre ancak çarpılma riski var test etmek zor olur.
  • hocam gayet basit bir devreye benziyor ,,

transistörlü anfi hakkında şahsi görüşlerim kısaca şunlar :

devre gayet verimli ve ses kalitesi oldukça iyi net ve temiz bir sese sahip

Anfi canlı ucu boştayken çok fazla distorsiyon yok.

devredeki 22 R dirençleri 0.22 R dirençlerle değiştikten sonra ses kalitesinde bayağı bir artış oldu

şu anda zener diyot 12 voltluk ses bayağı var ama 24 volt zenerle dahada fazla çıkacağına eminim...

İlk defa transistörlü küçük boyutlu bir amplifikatör yaptım ve gayet güzel çalıştı.,

Yapacak arkadaşlara şiddetle tavsiye ediyorum...

• tda 1562q kullanıcısına yanıt
    Hoş bir devre daha buldum
    Ön yükselteç dahil.
    http://construyasuvideorockola.com/sonido_amp4.php
  • 10Hz yi duyacağım diye hem hoparlor hemde anfi yanabilir. 40Hz den aşağısı normal sistemler için zararlıdır. Hatta pc yi, tv ye bağlarken ses denetiminde tv hoparlorüne zarar verecek bass frekansların kesimi için özellik var. Hoparlorünüz salınım yapar ses duyamazsınız fakat saniyede 10defa çıkıştan yüksek akım çekiyordur. Güzel birtane kaliteli yabancı yada pop müzik ile deneyin, eğer müzikte 40Hz frekansı varsa size duyuracaktır. Yaptığınız devreler için bağlantı yaptığınız müziklerin editör düzenlemesinde 60Hz altı bass yazılmamışsa dinleyemezsiniz. Woofır test müzikleri ne hikmetse 50Hz 30Hz frekanslarının aşırı db ile yükseltilmesi marifet gibi ses bozuyor. Candan Erçetin-Saçma isimlişarkısında istediğiniz ton mevcut. Ayrıca Pc nize 4front eq programını kurarsanız, sağdece winamp ve mediaplayerde desteklesiği diğer programlarda çalışır. Bu program ile 30Hz kazanım yaparak, evdeki normal hoparlorünüzü araç woofırı hissine çıkartabilirsiniz.

• Devreler hem basit hemde kararlı çalışıyorlar. Kritik eleman olan trafo sarım şekli aşağıdadır...

Ferrit Trafo Sarım Şekli…

PRIMER : 060 mm telden 40 Spir = 220 Volt giriş için …
    ( 110 volt için 20 Spir. )

SECONDER: 1.2 mm Telden Orantıyla 2X xx sarım.

Her iki devrenin şemaları....

•  SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!

SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

10Hz yi duyacağım diye hem hoparlor hemde anfi yanabilir. 40Hz den aşağısı normal sistemler için zararlıdır. Hatta pc yi, tv ye bağlarken ses denetiminde tv hoparlorüne zarar verecek bass frekansların kesimi için özellik var. Hoparlorünüz salınım yapar ses duyamazsınız fakat saniyede 10defa çıkıştan yüksek akım çekiyordur. Güzel birtane kaliteli yabancı yada pop müzik ile deneyin, eğer müzikte 40Hz frekansı varsa size duyuracaktır. Yaptığınız devreler için bağlantı yaptığınız müziklerin editör düzenlemesinde 60Hz altı bass yazılmamışsa dinleyemezsiniz. Woofır test müzikleri ne hikmetse 50Hz 30Hz frekanslarının aşırı db ile yükseltilmesi marifet gibi ses bozuyor. Candan Erçetin-Saçma isimlişarkısında istediğiniz ton mevcut. Ayrıca Pc nize 4front eq programını kurarsanız, sağdece winamp ve mediaplayerde desteklesiği diğer programlarda çalışır. Bu program ile 30Hz kazanım yaparak, evdeki normal hoparlorünüzü araç woofırı hissine çıkartabilirsiniz.

şartları zorlayalım biraz

bu da benim trafo

• kenakord kullanıcısına yanıt
    Sarım sayılarını değiştirmeden kullanabiliyor muyuz ?
  • quote:

hocam resimlerini paylaştığınız bu 500 watt anfi devresimi +90 -90 topl.180 voltu ve 2sc5200 2sa1943 serisi transistörleri bol miktarda görünce olsa olsa bu anfi olur dedim ama

kenakord hocam sizin verdiğinizi ferrit trafo sarımlarını EI - 33 Trafo üzerinemi yoksa ETD 39 Nüve üzerinemi saralım ?? bende her ikiside mevcut

diğer önemli konu ise bu devrede gücü hangi eleman belirliyor mesela devre kaç watt gücünde ??

bu arada dün 24 volt zenerleri iş yerindeki hurda pcb lerden buldum ama deneyemedim

• PSU da kullanılan tüm trafolarda bu serım sayıları aynıdır sadece ayak bağlantıları farklıdır...
  • quote:

PSU da kullanılan tüm trafolarda bu serım sayıları aynıdır sadece ayak bağlantıları farklıdır...

anlaşıldı hocam çok sağolun sizin devreyi de yakında inceleyip yapmayı düşünüyorum...
  • yakında 2, versiyon olan 600 watt smps devresini yapamaya başlıyorum arkadaşlar tamircihasanın yapmış olduğu 2 AD. EI-33 Trafolu 4 IRFP 064N Mosfetli devreyi yapacağım... max 500 watta kadar rahat anfi çalıştırır 100 watt da kayıplara vs harcanır ohh mis gibi SMPS olur...

elimdeki 150 watt dc dc smps + 150 watt 2sc5200 hifi anfiyi kutuladıktan sonra sıra ikinci nesil smps devresini yapmaya gelecek...

Kenakord hocam bu EI - 33 Trafolardan bayağı bulsak bunlarla 12 - 220 sinüs inverter yapamazmıyız ?

adamın biri yapmış youtubede videosu var alın paylaşıyorum video linkini :

http://www.youtube.com/watch?v=vv8OyF6AZzs

izleyin hocam buradan Malisert32 hocama sevgi ve saygılarımı gönderiyorum...

• işte buda 1200 wattlık inverter küçücük yaww

http://www.youtube.com/watch?v=T1uuiG-ZPQg

şemayı bulabilene helal olsun ben kaç saatir arıyorum bulamadım daha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tda 1562q -- 9 Ekim 2013; 20:58:14 >
  • quote:

Kenakord hocam bu EI - 33 Trafolardan bayağı bulsak bunlarla 12 - 220 sinüs inverter yapamazmıyız ?

trafo sarmayı ögren bence .
  • quote:

işte buda 1200 wattlık inverter küçücük yaww

http://www.youtube.com/watch?v=T1uuiG-ZPQg

şemayı bulabilene helal olsun ben kaç saatir arıyorum bulamadım daha

şeması gerçekten yok gibi,, youtube videolarının altında bir msn adresi var devamlı,,
  • quote:

quote:

devreyi bi paylaşır mısın yav hangi devreyi yaptınız net olarak anlamadım . birsürü devre var.

hocam devre bu bakın resimler aşşağıda ok engin bilgilerinize dayanarak yorumlamanızı bekliyoruz
     SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!

Konunun uzunluğu ve tekrar canlanması dikkatimi çekti ve yukarıdaki amfi devre şemasını inceledim. Bana kalırsa amfi devresindeki R13 ve R14 dirençleri 22R olmamalı ve oldukça yüksek watt'lı kullanmalısınız. Bunun sebebi ise 4 ohm hoparlör kullandığınızı rms güç hesabında, 45V= (22R+4R) x I ve (I x 45V = W ) formülünden 78W gibi bir rakam çıkmakta. bu gücü 150W yapmak için R13 ve R14 dirençleri 10 ohm olduğu hesapta çıkmakta. Bahsi geçen R13 ve R14 dirençlerinin değerlerinin düşmesi de R11 ve R12 dirençleri üstünde daha az volt düşümüne sebep olacaktır ve ısınma daha da azalacaktır. Bu tür devrelerde genelde R13 ve R14 0.22 ohm gibi düşük değerlerde seçilirdi, biraz kafa karıştırıyor açıkçası. Devre bildiğimiz A sınıfı bir yükselteç çünkü. Diğer devrelerine fazla vakit ayıramadım onlarıda inceleyeceğim. Yarın büyük bir ihtimalle fikirlerimi sunarım. Yine de kolay gelsin. Takıldığın yer olursa yardımcı olmaya çalışırım.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.