Şimdi Ara

SMPS 12 VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
462
Cevap
4
Favori
55.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RKeles93

Aktif filtreyi çalıştıramadınız mı ?

o filtrenin ben .....

yaww delikli pertinaxta çalışan devre baskı devrede çalışmıyor ne saçma olay bende anlamadım... ama ben açık şemasını bulup breardboard üzerinde denerim...sorun değil.

o değilde tamircihasanın anfi devreleri mükemmel arkadaş yine 2 x 300 watt rms anfi yapmış çizimler bir harika ama yapanların çoğu bir seferde çalıştıramiyormuş paso kolon yakıyorlarmış bende tırstım arkadaş bu devreden

• tda 1562q kullanıcısına yanıt
    mono 400w

http://construyasuvideorockola.com/proyect_amp_mono_400w_1.php
  • quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

mono 400w

http://construyasuvideorockola.com/proyect_amp_mono_400w_1.php

yaww şimdi tamircihasanın %100 çalışan 250 w ve 500 w anfileri görünce bu anfinin çalışıp çalışmama gibi bir sorunu olurmu diye kendimi sormadan edemiyorum...

400 watt fazla bu anfiye 1000w lık subwooferı lazım o da bende yok

benim amacım kademe kademe yükselmek yoksa bu 150 watt anfi yerine direk tamircihasanın 500 wattlık canavarını yapardım ama bakalım 150 watt anfi ne yapacak diye meark edip 150 watt yaptım ama şimdi 250w rms işimi çok rahat görür diye düşünüyorum...

öneri için sağol

• arkadaşlar sonunda 150 watt efsane amplifikatörü eski bir PSU kasasına yerleştirmeyi başarmış bulunmaktayım.

çok güzel oldu deneme yaptım sıkıntısız çalışıyor anfi yalıtım vs sorunu yok akşam saat 8e kadar uğraştım ancak bitti

devre gayet başarılı şu anda besleme çıış ve giriş terminallerini bağlayıp kutuyu kapatıp test ettim... çalışıyor keşke aktif bass filtreside çalışsaydı ne güzel 150 wat bass anfisi olacaktı...

ama olsun sonradan da ekleyebilirim. şimdi resimleri upload ediyorum umarım beyenirsiniz sadece anfii transistörlerinin boyunu tam olarak ayarlayamadım pcb biraz yüksek attı kapak yarısı kapanıyor.

bu projeye ufak tefek eklemeler düzeltmeler yaparak bu anfiyi sonunda satlığa çıkarmayı düşünüyorum tabi satılırsa oda hiç zannetmiyorum ama yinede şansımı deneyeceğim.

Tasarımla ilgili görüş ve önerilerinizi belirtirseniz inanın çok mutlu olurum

iyi akşamlar

siteye ne zaman adam akıllı bir seferde resim upload edebilecem çok merak ediyorum

• bize de bi çorba atarsın artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edi_büdü -- 20 Ekim 2013; 22:19:27 >

• resimler burda
     SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!

• kondansatörleri bagladıgın beyaz şeyler ne ?

2. resimde mavi sarı kablo girmiş trafoya onlar ne ? akım trafosu mu ?

"şu an bişeyler ısınmış gibi yüzüme sıcaklık geliyor"

yarıldım videnyoları izlerken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edi_büdü -- 21 Ekim 2013; 19:12:59 >
  • Hocam gulup yarilacak ne var ben bulamadim suraya insan gibi biseyler paylasiyoruz bazi arkadaslar makaraya aliyor hocam mumkunse siz yorum yapmayin bu konuya ok.

Trafoya sari yesil kablo falan nerde girmis ben goremedim.

O kondansatorlerin uzerindeki beyaz plastigin ne ise yaradigini daha dogrusu ne oldugunu gercekten bilmiyorsan sana bise demiyorum artik...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emeğini beğendim tebrik ederim. İşçiliğin güzel :) ekolayzer eklemediğini gördüm. Aslında bu devreye mikro işlemci ve dijital potlar ile ( PT serisi ) eko ve bass extender de eklersen çok daha iyi olacağı kanısındayım. Hem görsellik açısından hemde kullanış açısında bence iyi bir seçim olacaktır.
    Bir de stereo 10 kanal Vu-Metre yap, tadından yenmez
    Başarılarının devamını beklerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

Emeğini beğendim tebrik ederim. İşçiliğin güzel :) ekolayzer eklemediğini gördüm. Aslında bu devreye mikro işlemci ve dijital potlar ile ( PT serisi ) eko ve bass extender de eklersen çok daha iyi olacağı kanısındayım. Hem görsellik açısından hemde kullanış açısında bence iyi bir seçim olacaktır.
    Bir de stereo 10 kanal Vu-Metre yap, tadından yenmez
    Başarılarının devamını beklerim.

hocam yorumunuz için tşk ederim. :)

valla bu devrede aslında anfiyle aynı PCB de TL 072 li aktif bass filtre devresi vardı ama malesef çalışmadı. bu bass filtresini daha önce delikli pertinaxa yapmıştım bomba gibi çalışıyordu ama nedense bakır plaket sevmiyor kendileri

stereo 10 kanal vu-metre fikri gerçekten banada hoş geldi hocam bu aslında biraz aceleye geldi ben bu kutuyu daha önce düşünseydim emin olun daha güzel tasarlardım ama işte bir an önce bitirme telaşı nedeniyle ufak tefek aksaklıklar ister istemez meydana geliyor hocam...

akşam üstü benim PSU dan çalıştırayım dedim EXTREME BASS TEST müziğinde anfi son seste PSU yu yaktım hiç çalışmıyor yaktım

yukarıdaki videoları izlerseniz 12 volt hattından kaç Amper geçtiğini çok rahat görürsünüz hocam ben max 15 Amperi gördüm anlık olarak tabiki

bu devrede hem minik ses potu hem bass frekans potu birde çalıştığını belli eden bir Power ışığı olsa çok daha iyi olacak Vu-metreyi üstüne koymak güzel olur fakat bu bir araba anfisi ve Vu-metreyide her zaman göremeyebiliriz.

• işte bunlarda bitmiş halinin resimleri umarım hoşuuza gider
     SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!

• bundan sonraki projeyi bundan daha küçük bir kaba 250 watt bass anfisi olarak tasarlayıp yapacağım Allah izin fırsat verirse inş
  • 5 ledli vu metre yapın,, internet kablosuyla istediğiniz konuma çekin,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 24 Ekim 2013; 11:20:10 >
  • yaww arkadaş bu şahinlerde ne varda millet hastası oluyor ben anlamadım gitti arkadaş !!

Apaçi aşkı olsa gerek

ulan ben oraya hayatta binmem be araba gidiyor gitmesine ama her tarafı sallanıyor

vu-metre bozar bence görüntüyü en iyisi böyle

• quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

yaww arkadaş bu şahinlerde ne varda millet hastası oluyor ben anlamadım gitti arkadaş !!

Apaçi aşkı olsa gerek

ulan ben oraya hayatta binmem be araba gidiyor gitmesine ama her tarafı sallanıyor

Ben motosikletime karaşimşek döşediydim. Ama öyle sıradan 4017 ile değilde, pic ile yapmıştım. Lise yıllarında ufak birşeyler göstermişlerdi, bende meraktan daha da ilerletip motorun bütün tesisatını pic ile yapmıştım ama kaza yapınca herşey gitti chopper,schooter ve mobilet dışında tüm motosikletlere hevesim vardır. Ancak şahin tofaş vb sevenleri anlamış değilim :D Peugeot 206'ya yap yapacaksan ona lafım yok

• quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

yaww arkadaş bu şahinlerde ne varda millet hastası oluyor ben anlamadım gitti arkadaş !!

Apaçi aşkı olsa gerek

Ben motosikletime karaşimşek döşediydim. Ama öyle sıradan 4017 ile değilde, pic ile yapmıştım. Lise yıllarında ufak birşeyler göstermişlerdi, bende meraktan daha da ilerletip motorun bütün tesisatını pic ile yapmıştım ama kaza yapınca herşey gitti chopper,schooter ve mobilet dışında tüm motosikletlere hevesim vardır. Ancak şahin tofaş vb sevenleri anlamış değilim :D Peugeot 206'ya yap yapacaksan ona lafım yok

aynen con vaylen

• valla hocam ilk denemem başarıyla sonuçlandı ama PSU yuda yakmayı başardık en sonunda

ben çift trafolu 600 watt smps devresini yapıp iyice test ettikten sonra amplifikatör kısmına geçeceğim.
  • sence 2 trafo 600 w verir mi ?
  • Çıkma bir inverter bul ( 650VA yada üstü ). Trafo sekonderini sök ve istediğin çıkış oranına göre tekrardan sar. Çift trafo ile olması biraz zor gibi sanki. O kadar yüksek güçte toroid bulman zor ama en mantıklısı. Yada sağlam bir inverter tasarlaman gerek
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.