Şimdi Ara

SMPS 12 VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
4
Favori
55.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ibbayram

resimlere göre elinde smps olan varmı buda elimdeki er35 trafosu
     SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!

hocam bende de ERL35 diye trafo var üstüne veya altına EI-33 trafodur rahatlıkla kullanabilirsiniz.

• Geçen hafta bit pazarının altını üstüne getirerek topladığım psu ve küçük çaplı kartlar ile smps devresi kurmaya karar vermiştim. 2x50V smps yapmayı düşünüyordum. tahminime göre gücü 800W civarı olacaktı. Dün ise tekrar gittim bit pazarına ve toroidal trafo, bir sürü mosfet ( inverter kartıydı belli ki) olan bir kart aldım. 14TL para verdim ona :) trafo normal şebeke trafosuydu, 2x 12V çıkışı vardı ve 250Wattı.
    2 tane 63V 10.000uF kondansatör, PCI16F76 olan bi kart gözüme ilişti direk aldım kartı elime, ve yanında çeşit çeşit direnç diyot transistör kondansatör vs olan bi kart aldım, ona da 5TL para verdim , işte dönüm noktası bu karttı . Bu kart ise server power üniti diye düşünüyorum. gözüme en çok ilişenler bunlardı ama opamplar, küçük trafolar, filtre bobinleri, kablolar da cabası. Trafolu olan kartı elime aldım birde ne göreyim PIC18F2550 sırıtıp duruyor bedavadan 18F2550 ve 16F76'm oldu valla
    Dün uğraş uğraş PWM üniti, mos sürücü ve 310V DC kısmını tamamladım. DC çıkış kısımlarını henüz çizmedim. trafo kısmını boş bıraktım. trafoya daha sonra karar vereceğim. Muhtemelen elimdeki eskilerden kalma toroidal trafoyu saracağım. Devreyi vakit geçirmek adına elle çiziyorum :) aynı zamanda bilgisayar ortamında proteusta da kurdum. Tek primerli; 2x35V, 2x18V, 1x6.2V olmak üzere beş sekonderli bir trafo olacak. Full bridge mosfetler ile süreceğim. Her bir mosfeti ise 2 primer 4 sekonderli izolasyon trafosu ile süreceğim. Bu trafoyu dün akşam sardım ve kart üstündeki bağlantılarını da çizdim. Trafo çıkışlarını kart üstünde konnektör bağlantısı ekledim, mosfetleri de kutu dışına taşıyarak ısınmayı engelleyeceğim. Elimde 4 tane IRFP460 var, birde dünkü kartla gelenler de var, artık hangisi uyarsa onu kullanacağım.
    Bu devreyi amfilerimi birleştirerek tek bir güç kaynağı ile tek bir kutu içerisinde toplayıp gitar ile şov yapmak istediğimden heveslendim Amfiler hazır ama overdrive üniti olmadığı için kullanmıyordum. 2SC5200lerin gain ayarını henüz yapmadım, çünkü devreyi kafamdan çizmiştim. deneyip koymuştum kenara. Bu akşam ise mosfetleri lamba sürerek deniyeceğim. Mosları direk bozmak istemiyorum. Lambalı amfi de yapmayı düşündüğümden 6.2V çıkış da koymayı düşündüm smpsye :)

• Arkadaşlar resimdeki trafolara göre bir lyt dosyası ekleyin Allah aşkına acemine yardımmmmmm 😁😁😁😁😁😁😁

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu mosfetleri süren 22k ve 1k 10r mi olacak şimdi anlamadım gitti :)
     SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!
  • ben bu smps e nasıl pot ekleyerek voltajı biraz düşürebilim mesela 2x70 değilde 2x50 yapabilirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibbayram -- 18 Kasım 2013; 17:00:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

Devre sorunsuz yaklaşık 1 saat test yapıldı.

+ hattındaki atlamayı yapmamışım onu düzelttim.çalışıyor.Mosfetleri süren 1k 10R , Mosfetlerin gate-source paralel 22k devreden çıkarılacak.

oradakiler kondansatörmü pilmi anlayamadım yaw one öyle

• http://www.youtube.com/watch?v=HxsVK0gFWz8 işte son çalışmam nasıl olmuş benim ıphone3gs biraz bulanık çekti ama bakın bakalım yanlız devre boşta zaten devreye birşey bağlamaya kalsam akü biranda bitiyor aküm ise 12v 1.2 a neden hızlı boşalıyor anlamadım ama halbusiki dün akşamdan video çekene kadar şarjdaydı ha buara sadece 27v zener takılı sistemde birde kırmızı ledin yanındaki 10 k kömür oluyordu bende 100k taktım sorun kalmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibbayram -- 18 Kasım 2013; 19:46:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

quote:

resimlere göre elinde smps olan varmı buda elimdeki er35 trafosu
     SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!

hocam bende de ERL35 diye trafo var üstüne veya altına EI-33 trafodur rahatlıkla kullanabilirsiniz.

tda1562q kardeşim tmm ei33 tarzı trafo bu ama bunun tepedeki kalın uç yok ben bunla nasıl smps yapacamki birde diğer trfoma baksana oda neta uydunun beslemeden sökülen trafo onunla nasıl bi devre yaparız

• quote:

buda uydu cihazından çıkma bunları değerlendirmek istiyorum varsa elinizde güzel devreler paylaşırsanız sevinirim
     SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!

işte buda diğer trafom

• ibbayram kullanıcısına yanıt
    Kondansatör , piyasada bulamazsın piyasadakiler 6800mf 63v ölçersin 5000mf değer gösterir.Bu 7200mf civarında değer göstermişti kalitelidir.
  • ibbayram kullanıcısına yanıt
    Trafoyu dağıtıp tekrar sarım yapacaksınız.Trafoyu kaynatın nüveleri ayırıp sarımları istediğiniz çıkış gerilimine göre sarın.Primer 2x5Tur 4x0.5mm tel , Sekonder 2x25Tur 4x0.5mm tel bu şekilde simetrik 50v alabilirsiniz.Tur başına 2V gibi düşünün.
  • harbi süper kondansatör hayram kaldım banada yollasana koleksiyonuma katayım olmazmı
  • hiç hayatımda trafo sarmadım nasıl olacak yardım edermisiniz acemiye
  • yani sarım ile ilgili resim felan varsa veya konu anlatımlı video sevinirim
  • bunu nasıl değerlendiririm bununla smps yapabilirmiyim
     SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!

• eğer bununla smps yapabilirsek çok iyi olacak hiç yoktan az yer kaplayacak
  • quote:

bunu nasıl değerlendiririm bununla smps yapabilirmiyim
     SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!

hocam bu resimdeki nüve +12 volt +5 volt -12 volt -5 volt filtre bobini görevi görüyor bununla trafo falan yapılmaz benim bildiğim. sana EI-33 EI35 ETD39 ETD 45 ETD 59 Nüveler lazım adam gibi trafo sarabilmen için.

• Sorun trafo sarmayı bilmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=0_VTQquMdZ8 arkadaşlar akümün gücü yetmediğinden ancak ses bu kadar çıktı 250w rsm hifi anfi ve ei33 smps sizce olmuşmu

• bu ara bana trafo sarımını detaylı bir şekilde anlatacak bir babayiğit yokmu ben hayatımda hiç trafo sarmadım acemiyiz ya lütfennnn

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.