Şimdi Ara

SMPS 12 VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
463
Cevap
4
Favori
55.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ibbayram

https://www.youtube.com/watch?v=0_VTQquMdZ8 arkadaşlar akümün gücü yetmediğinden ancak ses bu kadar çıktı 250w rsm hifi anfi ve ei33 smps sizce olmuşmu

kardeş sen bu sesin 250 watt olduğunumu iddia ediyorsun ?? bu ses olsa olsa 70 w bilemedin max 100 wattlık bir ses benim 150 wattlık anfiyi 600 watt subwoofer + 140 watt orjinal pioneer hoparlöre bağlıyorum camlar zangıldıyor bayağı bir sesi var son ses açamıyorum neredeyse

siz 250 watt anfiyi max 150 watt verebilen EI-33 trafolu dc dc smps devresiylemi test ediyorsunuz ??

• ne yapalım yaw elimizde ne akü var ne adam akıllı bi besleme var garibanlık işte naparsın hele sen bana bi trafo sarmayı öğret bak 1200w smps yapmazsam namerdim
  • Arkadaşlar bu smps leri paralel bağlarsak gücü arttırabilirmiyiz 150wsmps iki adet var elimde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arkadaşlar bu smps leri paralel bağlarsak gücü arttırabilirmiyiz 150wsmps iki adet var elimde

hocam bu güç artırma işleri dediğiniz gibi kolay olsaydı çok daha kolay devreler yapabilirdik...

malesef trafo sayısı arttıkça sürülen mosfet sayısıda artacak doğal olarak
  • Eyvallah kardeş saol ama burda bu işler uğraşan bir mühendis Abi'm var. O bana dediğin gibi giriş beslemeleri farklı ama çıkışları paralel bağlayabilirsin dedi güç artar dedi 150w ortalama 250 w yapar dedi ama yinede tereddüt ettiğim için sormuştum

• quote:

Eyvallah kardeş saol ama burda bu işler uğraşan bir mühendis Abi'm var. O bana dediğin gibi giriş beslemeleri farklı ama çıkışları paralel bağlayabilirsin dedi güç artar dedi 150w ortalama 250 w yapar dedi ama yinede tereddüt ettiğim için sormuştum

Kullanacağın güç kaynakları voltaj olarak birbiri ile özdeşse Birbirini etkilemeyecek şekilde ( mesela Diyotlarla ayırarak ) bağlantı yapıldığında tabi ki güç artar. Sadece diyot üstünde de güç kaybı olacaktır. Atıyorum iki tane 150W güç kaynağını bu şekilde paralel bağlarsan Abinin dediği gibi yaklaşık 250W güç alacağın kesindir. Ama şöyle düşünürsen;
    Elimde mevcut smps var, bunun trafosundan aynı bir tane daha var ve bu trafoları paralel bağlayacam...
    İşte o konuda hem çok büyük bir riske girersin, hem elindekilerden olursun. Girişteki ( primerdeki ) sarım sayın yarı yarıya düşüyor, bu da anahtarlama elemanına zarar verir. Stabiliteyi bozar, elde var 0 olur. Yani o şekilde olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

quote:

Eyvallah kardeş saol ama burda bu işler uğraşan bir mühendis Abi'm var. O bana dediğin gibi giriş beslemeleri farklı ama çıkışları paralel bağlayabilirsin dedi güç artar dedi 150w ortalama 250 w yapar dedi ama yinede tereddüt ettiğim için sormuştum

Kullanacağın güç kaynakları voltaj olarak birbiri ile özdeşse Birbirini etkilemeyecek şekilde ( mesela Diyotlarla ayırarak ) bağlantı yapıldığında tabi ki güç artar. Sadece diyot üstünde de güç kaybı olacaktır. Atıyorum iki tane 150W güç kaynağını bu şekilde paralel bağlarsan Abinin dediği gibi yaklaşık 250W güç alacağın kesindir. Ama şöyle düşünürsen;
    Elimde mevcut smps var, bunun trafosundan aynı bir tane daha var ve bu trafoları paralel bağlayacam...
    İşte o konuda hem çok büyük bir riske girersin, hem elindekilerden olursun. Girişteki ( primerdeki ) sarım sayın yarı yarıya düşüyor, bu da anahtarlama elemanına zarar verir. Stabiliteyi bozar, elde var 0 olur. Yani o şekilde olmaz.

Ben ayrı iki trafodan ayrı iki smps besleneceğim ama smps çıkışları paralel olacak bu şekilde risk olurmu ben bunu demek istedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibbayram -- 20 Kasım 2013; 14:24:34 >

• arkadaşlar ilginç bişi oldu besleme trafosunu emaneten 10a lık bir arkadaştan aldım smps ve anfi bangır bangır bağırarak çalıştı ama resimdeki yol patladı nedendir sizce aceba smps trafosunda sorunmu var? birde needen ben bu siteye kolay kolay resim ekleyemiyorum resim eklem
     SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!
  • ibbayram kullanıcısına yanıt
    O yolun patlaması için yüksek akım çekmenden dolayıdır , büyük ihtimal trafonun sarımlarıda kısa devre ve mosfetlerde uçmuştur.
  • yok mosfetlerde trafoda sağlam dediğin gibi yüksek akım o yolu lehimle doldurdum iyice normale döndü akü 12v 1.2 bundan 15a gibi akım çekmeye çalıyor oda yollara zarar veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibbayram -- 20 Kasım 2013; 21:30:06 >
  • yaw ben bu anfiyi bi türlü çalıştıramadım ama videoda lambayı yakabildim smps sorunsuz çalışıyor bide anfiyi çalıştırabilseydim ama kesin oto aküsü alacam dinime imanıma https://www.youtube.com/watch?v=T_HNGhyOJBI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibbayram -- 20 Kasım 2013; 23:50:26 >

• merak ettim bişi soracam aynı devre aynı malzemeler sadece trafolar değişik biri ei33 diğeri ei35 ei 33 max 120v veriyor ei 35 ise 160v sarım farklılığımı var aceba ikisinide pc power suppleyden söktüm ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

quote:

https://www.youtube.com/watch?v=0_VTQquMdZ8 arkadaşlar akümün gücü yetmediğinden ancak ses bu kadar çıktı 250w rsm hifi anfi ve ei33 smps sizce olmuşmu

kardeş sen bu sesin 250 watt olduğunumu iddia ediyorsun ?? bu ses olsa olsa 70 w bilemedin max 100 wattlık bir ses benim 150 wattlık anfiyi 600 watt subwoofer + 140 watt orjinal pioneer hoparlöre bağlıyorum camlar zangıldıyor bayağı bir sesi var son ses açamıyorum neredeyse

siz 250 watt anfiyi max 150 watt verebilen EI-33 trafolu dc dc smps devresiylemi test ediyorsunuz ??

Yaw unutmuştum bu ara benim hoparlörler dandik bişi 80 w sadece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibbayram -- 21 Kasım 2013; 0:40:31 >

• quote:

quote:

Kardeşşşş 220 To 12vdc 30 a bir smps bu anfiyi beslermi trafo bulamadım bunu almayı düşünüyorum ne dersin çalışırmı ?

• DÜNE KADAR ÇALIŞAN İKİ ADET SMPS VARDI ELİMDE BUGÜN BESLEMESİNİ 12V 30A İLE BESLEDİM VE YİNE OLAN OLDU SONUÇ HÜSRAN MOSFETLER UÇTU ALLAH İÇİN BU IRPF064N BUNDAN DAHA GÜÇLÜ VE DAYANIKLI BİR MOSFET VARMI BU DEVREYE KOYABİLECEĞİM BİR YARDIM EDİN LTFEN
  • ibbayram kullanıcısına yanıt
    ırfz44 al devreyi dene , güç yetmezse ırfp064 leri takarsın.

Daha öncede demişti mosfetler uçmuştur diye

smps işi çok sıkıntılı ev için kullanacaksanız karadüzen trafo - köprü diyod - filtre tamamdır.
  • IRPF460 TAKSAM NASIL OLUR 500V 20A KADARA DAYANABİLİYOR

VALLA ŞUANA KADAR 14 MOSFET YAKTIM BİRDE BUNU 250W OTO ANFİMİ BESLEYECEĞİM ARABADA BANGIR BANGIR DİNLEYECEĞİM (TABİ ARABA ALMAMA AZ KALDI ) ONUN İÇİN EN İYİ MOSFET LAZIM NEDEN BÖYLE MOSFETLERİ PATLATIYOR ANLAMIYORUM LAMBA YAKIYOZ SORUN YOK ANFİYE GELDİMİ UÇUYOR ACEBA ANFİDEMİ SORUN VAR FAZLA AKIMMI ÇEKİYOR ANLAMADIMKİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibbayram -- 21 Kasım 2013; 23:35:38 >
  • quote:

Selam arkadaşlar

kış geldi malum günler kısa ama geceler uzun ben bu aralar nedendir bilinmez ama DC DC İNVERTER devrelerine kafayı takmış bulunmaktayım.

trafolu kare dalga sinüs inverterle bayağı bir uygulama yapıp kafa yorduktan sonra bu DC DC inverter devrelerinin çok daha basit ve daha yüksek verimli olduğunu görmüş bulunmaktayım...

şimdi elimde çeşitli boyutlarda EI FERRİT NUVE Trafolar var...

EI 33 EI 35 EI 49 VS vs

320volt. com da bayağı bir uygulama yapılmış ancak hangisinin gerçek anlamda çalıştığı pek belli değil

ben işe ilk olarak basitinden PSU içinden çıkan EI 33 adlı sarı trafonun bobin sargılarını bozmadan bir DC DC İnverter yapmak istiyorum...

daha sonra 200 W 300 W 600 W güçlerde DC DC İnverterler yapmayı planlıyorum aküen yana sıkıntı yok...

Yanlız bana hangi DC DC İnverter yapmamı önerirsiniz arkadaşlar inanın nerden başlayacağımı bilemiyorum...

Yardımlarınızı bekler iyi gecelr dilerim....
     SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!

bu bordda hata yok ama neden mosfetlerim patlıyor anlamadım
     SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!

• sc5200 250w rms hifi anfiyi bitirdim ama halen smps i bitiremedimmmmmhttps://www.youtube.com/watch?v=FbJcIyJz8RA izleyin ve yorumlayın yorumlarınızı youtube ve butaya yazın ltfn

• hocam videonuzu izledim ama 250 watt anfiye yazık olmuş o hoparlörle 250 watt anfinin ancak 50 wattlık bir kısmını duyarsınız.

size tavsiyem 250-500 watt subwoofer alıp 250 watt anfi yapmanızdır.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.