Şimdi Ara

SMPS 12 VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
4
Favori
55.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar push-pull, half-bridge yada full-bridge topoloji kullanan devrelerde trafo ile bi kol arasına mutlaka hesaba göre kutupsuz kapasitör kullanılmalıdır aksi takdirde mosfetleriniz gümleyebilir. İngilizce kaynaklardan okumuştum türkçe kaynaklarda nasıl geçer bilemem. Google da flux imbalance (staircase saturation effect) olarak aratabilirsiniz. Kitapta hesabı vardı fakat tam bulamadım. Bu sorundan kurtulmanın asıl yolu aslında current controlled yani akım kontrollü entegre seçip akım kontrollü topoloji dizayn etmenizdir. Mesela UC384x yada UC3825 gibi. UC3825 gerçekten çok iyi bi entegre diyebilirim nerdeyse her topolojide kullanılabiliyor. Bu entegreler akım kontrollü olduğu için SG3525 yada TL494 gibi voltaj kontrollü entegrelerden çok daha iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolf351 -- 24 Kasım 2013; 21:55:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

hocam videonuzu izledim ama 250 watt anfiye yazık olmuş o hoparlörle 250 watt anfinin ancak 50 wattlık bir kısmını duyarsınız.

size tavsiyem 250-500 watt subwoofer alıp 250 watt anfi yapmanızdır.

zaten alacağım subwoofer 300w civarı olacak yanınada 2 det 300-350w oval ohhh değme keyfime gitsin

• arkadaşlar ben bu devreyi ei28 ile yaptım çalıştı fakar çıkışta sadece 13v verdi aceba bu smps eii28 ile olmuyormu ???
  • ben neden resim ekleyemiyorum arkadaş bu siteye arkadaşlar
  • yaw arkadaş 3 saat oldu halen resim eklenmiyorrrr

• 4.saatte halen resim eklenmiyorrrrrrrrrrrrrrrr
  • site yöneticisi arkadaşlar bu durumdan haberdar değil sanırım yoksa şimdiye ellikere düzeltilmişti bu sorun
  • Sonunda sc5200 ve sa1943 rms 2sc5200 250w rms hifi anfi 250 w anfim kutuladım. Orijinal birşey yaptım kolon bit pazarından alınma (5 tl içinde tda2030 anfi ve 2x13.3 v toroid trafo sağlam bir şekilde sadece amfinin 2 entegresi patlamış neyse) bu hale geldi yanlız hp 50 w tam güçte ses deneyemedim ama % 25 kadar ses açtım ev bangır bangır inşaallah 300 w woofer alacam o zaman tam güçte denerim
     SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibbayram -- 27 Kasım 2013; 13:03:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ibbayram kullanıcısına yanıt
    trafo kaç w toroid olduğuna göre adi birşey değil , 100-200w varsa yarım dalga doğrultma yapıp bass filtre+LM3886 yap.16-20cm güzel woofer ile iyi ses alırsın kabinde hazır
  • 48 w toroid trafo ama kaliteli birşey gibi bu ara anfim zaten kaliteli 2x sc5200 ve 2x sa1943 250w rms hifi anfi
     SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibbayram -- 29 Kasım 2013; 13:31:25 >

• günlerdir kuduruyordum yaptığım smps en fazla 30sn sonra mosfet yakıyordu neredeyse tüm parçaları sıfırladım ama nafile en sonunda buldum arızayı meğerse aldığım uf5408 ler fake yani çin malı çıktı hele düşünmeliydim 25 kuruşa diyot olurmu diye neyse artık orjinal aldım tanesi 1 tl den bitirdim inanın 10 dereceyi bile bulmuyor sıcaklığı süper oldu işte link uyduruk bir vcd den çıkma 8w hoparlör yandı videonun sonunda göreceksiniz gariban hoparlörün sesi nasıl kısılıyorhttps://www.youtube.com/watch?v=yu4eiVEdhY0 buyrun izleyin birde 8w hoparlör 10 a çekiyor inanılacak gibi değil ama gerçek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibbayram -- 30 Kasım 2013; 1:51:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

smps çalıştırmayı başardım , tüm dirençleri ve hızlı diyotları söktüm, tek tek yeniden eşleştirerek lehimledim.Ancak zener bağlayınca devre sapıtmaya başlıyor. -47V / +28V aralığında kalıyor.Başka bir zener bağladığımda 160V kadar çıktığıda oldu.Zener yerine pot ile ayarlamayı denedim.Zeneri çıkardım , yerine pot bağladım.50K pot ile maksimum 84V çıkış alabildim.+42V/-42V +-1V oynuyor.40w lamba bağladım denemek için 30 dk voltaj düşmeden ( 84.5V) , SOĞUTUCUSUZ çalışıyor.Mosfetler oda sıcaklığı kadar çok ılık çalışıyor.Zenerleri bağladığımda el değilmeyecek kadar ısınıyordu.

Potu +/- gerilimleri eşitlene kadar açacaksınız.Ben potu sona dayadığımda eşit olduğu gördüm.

Çıkış filtre kondansatörlerini ise deşarj süresi kısa olacak ( 100uf -1000uf 63v) şeklinde kullanın hata olduğunda kondansatörün boşalmasını beklemezsiniz.Devreye müdahale etmenizi kolaylaştırır.Stabil olduğu zaman yüksek değerli takın.
    Bağlantı şekli ise ;
     SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!

zener yerine pot kullandım nafile kırmızı ledi ve 10 k direnç uçtu
    elimde 13v 3 adet zeneri seri bağladım taktım zenerler uçtu ama 13v zeneri tek taktığımda süper çalıştı elimde yüksek zener olmadığı içinde tam test edemedim benim garibme gidense neden zenerleri seri bağladığımda uçuyorlar onu halen anlamış değilim şu garibana bi yardım ltfn sorun 4n35 te olabilirmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibbayram -- 30 Kasım 2013; 18:25:53 >

• vay arkadaş ya şimdide zenerleri yakıyor aceba bu ei28 trafosundan kaynaklıolabilirmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibbayram -- 30 Kasım 2013; 20:17:04 >
  • bayram bey bence siz smps yapmayın.
  • yaw biri sorunsuz çalışıor ama aynı şekilde ikinciyi yaptım sorun şurdaki + ile gnd arası 60v gnd ile - arası 20v veriyor şimdide bunu çözemedim gitti 4n35 i değiştişm ka3525 değiştim trafo değiştim kond. sıfır taktım sorun ne sence
  • hocam devreyi bi fotograflandırır mısınız ? ama önce şu yukardaki fotograf karmaşasından kurtulalım.

görelim ? olmadı trafoyu yeniden saralım.

trafoyu sökmeniz için yardımcı olabilirim.

mesela sıcak hava tabancasıyla nüveyi ısıtınız.

100-150 derece olunca bez yardımı ile nüveleri kırmadan birbirinden ayırınız.

sarımları tek tek sökünüz yön ve sayılarını tel çaplarına göre not alarak işlem basamakları halinde temiz bir işcilik ile tekrardan orantılı bir hesapla sarınız.

mesela nüve primeri en co ksarım olan 1. ve sonuncu katlar arasındaki sarımdır. takriben 30-40 arası bir sipir miktarı olur 0.5 mm capında telle sarılır.
    bu tel miktarının 3/2 si karad orantılı olarak sekonderi sardıgınızda uygun frekans ve pwm genişliğinde istedigin orantılı gerilimi almak mümkün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edi_büdü -- 30 Kasım 2013; 21:54:35 >
  • fotografları farklı bir fotograf yükleme sitesine yükleyip buraya forum da yayınlayabileceginiz linklerini yapıştırınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: why_living

bayram bey bence siz smps yapmayın.

insanları çok güzel motive ediyorsun teşekkürler
    sorunu buldum yine uf5408 ler bu diyotlar neden iptal olur anlamadım
    geçici olarak n5408 taktım çalıştı ne zener yandı nede direnç ama onlarda belli bir süre sonra iptal oldu
    bu uf5408 lerden daha dayanıklı aynı özellikte başka bir seri diyot varmı varsa paylaşısan sevinirim artık bıktım uf5408 den yerine ne takabilirim trafoda entegrelerde hiç bir sorun yok mosfetler ve bilimum bütün devre elemanları sağlam diyotlar hariç birde şu kayseri esnafı ucuz çin malı getirmese şimdiye kadar çin mallarındsan ağrıdı hep başım orjinal 1 tl adam çin malını 25 kuruşa veriyor aksine orjinal ürün bulmakta zor şimdi sitelerden şipariş etsem anası danasını geçer valla sizden ricam uf5408 yerine sağlam bir diot öneriniz nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibbayram -- 30 Kasım 2013; 23:01:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ibbayram

yaw biri sorunsuz çalışıor ama aynı şekilde ikinciyi yaptım sorun şurdaki + ile gnd arası 60v gnd ile - arası 20v veriyor şimdide bunu çözemedim gitti 4n35 i değiştişm ka3525 değiştim trafo değiştim kond. sıfır taktım sorun ne sence

abi bi smps yapamadın gitti yaa zenerleri seri ve devreye doğru bir şekilde bağladığına eminmisin ??

uf 5408 orjinalin tanesi 1 tl ise sağlam para vermişin diyotlara trafodan kaynaklı arıza olduğunu sanmam
  • quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

quote:

Orijinalden alıntı: ibbayram

yaw biri sorunsuz çalışıor ama aynı şekilde ikinciyi yaptım sorun şurdaki + ile gnd arası 60v gnd ile - arası 20v veriyor şimdide bunu çözemedim gitti 4n35 i değiştişm ka3525 değiştim trafo değiştim kond. sıfır taktım sorun ne sence

abi bi smps yapamadın gitti yaa zenerleri seri ve devreye doğru bir şekilde bağladığına eminmisin ??

uf 5408 orjinalin tanesi 1 tl ise sağlam para vermişin diyotlara trafodan kaynaklı arıza olduğunu sanmam

zenerler doğru bağlandı bu ikinci devremdi yanlız zenerle beraber 100r direnç çuff oldu yine uf5408 sorun ne anlamadım gitti durup durup uf5408 yanıyor trafoyuda değiştim hatta şöyle diyim devreyi sıfırdan kurdum ama 5408 yandı bu seferde ve voltaj sürekli değişken oluyor anlamadım gitti :D ama neyse allah nazarlardan saklasın hiç yoktan sağlam birtane var canavar yeminle

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.