Şimdi Ara

SNIFFER yada türevlerini nasıl yasaklarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Küçük bi kafem var 52 PC içeriyor. Doğal olarak bayan müşterilerde geliyor. Fakat bazı erkek müşteriler MSN Sniffer yada buna benzer programlar kullanarak müşterilerin msn adreslerini alıyor yada rahatsız ediyor.

Bunu engelleyebilirmiyim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

• ilk olarak baya bi küçükmüş kafen 52 pc :D hayırlısıyla hayırlı işler dilerim

msn snifer gibi programları tam olark hatırlamıyorum uğraşalı epey uzun zaman oldu fakat kuılandığı ayrı bir port warsa port kısıtlamasına gidebilirsin. belki bu şekilde çözebilirsin yada duvarlarına birkaç yazı yazarak bu olayın yasa dışı olduğunu ağır cezalarının olduğunu caydırıcı bir şekilde yazarak piskolojik olarak çözeblirsin:D eğer yanlış hatırlamıyorsam zaten war olan portları izlemesi sebebiyle buna çözüm bulmak epey zor olabilir.
  • snifferler pasif programlardir. sadece network trafigini dinlerler. bu yuzden yakalanmalari cok zordur neredeyse imkansiz. msn messenger live versiyonunda snifferlara karsi onlem aldi biliyordum yanlisda biliyor olabilirim. eger eski surumlerse butun msn messengerlari son surum yukle
  • Bilgisayarların hepsine bu tip programların genel isimlerini bilen ve açıldığında onu engelleyen küçük programlar konabilir. Bunun için XP Pro'nun kendi özelliği de var aslındahttp://forum.donanimhaber.com/m_15754027/tm.htm şu konuda bahsettiğim gibi ama amaca yönelik basit bir program daha çok işe yarar. Belki başka bir yol da bulunabilir tabii şu an aklıma gelmedi.
  • dostum güzel fikir. bilgi için teşekkürler. akınsoft cafe plustada var exe kısıtlaması ama herşeyin bi çözümü var. bu işe yarayabilir.

bu arada cafede msn live 8.1 yüklü
  • zamanın birinde sorulmuş ve benzer cevaplar verilmiş.
    içlerinde en dikkat çekeni:
    quote:

Orjinalden alıntı: coolemi
    Black Storm'un anlattığı gibi eger Networkte Arp Spoofing yapılıyorsa bunu goren programlar mevcut bu programlar Linux tabanlı programlar. Sniffingden şüphleniyorsan, internette Linux Live Cd'ler mevcut. Network üzerine yeterince bilgin varsa, birkaç hafta veya birkaç ay internette Linux hakkında kullanım bilgilerini okursan network üzerinde Arp Spoofing yapan bir bilgisayar olup olmadığını görebilirsin. Eger varsa tunneling kullanırsın ve bunun yanında Linux hakkında bilgi edinmiş olursun. Kablosuz ağların yaygınlaşması ile bu tip sniffing,spoofing ile yapılan ağ üzerindeki izinsiz girişimler oldukça artıyor. Internet sayesinde onca bilgi elimizin altındayken bilgi edinip kendimizi korumak zorundayız diye düşünüyorum...

tartışılan konu linki ise:http://forum.donanimhaber.com/m_10689450/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cok_yasa_kamil -- 14 Ağustos 2007; 3:27:17 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sigara kafa yapar mı?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.