Şimdi Ara

Ne nofap ne sigara ne de başka bişey

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • En kötü bagımlılık internettir arkadaşlar, internette sürekli araştrma yapmak ( bilgi edinme amaçlı degil, can sıkıntısından gereksiz gereksiz şeyler), oyun oynamak, gereksiz testler falan yapmak, dh, ekşi yerlerde sürekli takılmak vs. Dopamini en çok bozan şey budur , sigaradan falan çok daha zararlıdır, bagımlılıkları bırakmaya internetle başlayın, instagram falan takılın ona lafım yok, ama sürekli youtubeda video falan izlemeyin, instagramda sürekli aşagı yukarı yapmayın,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• instagramda sürekli aşagı yukarı yapmayın

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • Maalesef öyle önemli olan hepsini bırakıp dopamin diyeti yapmak ama o kadar alışmışız ki her şeyde elimiz telefona gidiyor

• Dopamin zararlı bir kimyasal değil. Her şeyde olduğu gibi aşırısı dengemizi bozabilir. Herhangi bir şey karşılığında ödül alındığı zaman dopamin salgılanır.
  • Ben 2 gün sosyal medya detoksu denedim. Size de tavsiye ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aga size bise diyimmi aralarinda en tehlikelisi dh

Çok lanet biyer burası bak butun sosyal medya hesaplarimi kapattim kökten sildim hepsini ama dhyi silsende kurtulamiyosun surekli karsina cikiyo int de bse arastirion 5 siteden 3 ü dh sürekli iç içesin kimse farkinda değil ama dh çok tehlikeli biyer. Sacma sapan üyeleri var zaten o piskolojiyi bozuyo %90ı ateist olan bi forum %80i ulkesinden nefret eden bi forum %100ü herseyden sikayetci olan bi forum. Gel de piskolojin düzgün olsun

• Tamamen katılıyorum . Felaket tellalı gibi dh . Durmadan moral bozucu bir haber . İnsan alakasız bi konuya bile girse en çok beğeni alan yorumları felan okuyor .Kaç yıl öncesinin hortlanmış konusu olsa , insan gene okuyor . Cidden tuhaf bi platform.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu ne biçim bir sorun??
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İnternette gerekli gereksiz her şeyi araştırmak benim de sahip olduğum bir hastalık.

Ama bu hastalık sayesinde öğrenci evinde kaldığım sırada internette ücretsiz ve üstelik dijital, sıfır gibi bir çamaşır makinesi bağışçısı bulmuştum. Tam da makinemiz bozulduğu sırada.

Bu hastalığın en büyük nimetlerinden birisi de İTÜ'ye uzanan yolumu bu hastalık sayesinde bulmuş olmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Teknik Üniversiteli

İnternette gerekli gereksiz her şeyi araştırmak benim de sahip olduğum bir hastalık.

Ama bu hastalık sayesinde öğrenci evinde kaldığım sırada internette ücretsiz ve üstelik dijital, sıfır gibi bir çamaşır makinesi bağışçısı bulmuştum. Tam da makinemiz bozulduğu sırada.

Bu hastalığın en büyük nimetlerinden birisi de İTÜ'ye uzanan yolumu bu hastalık sayesinde bulmuş olmam.

Her mesajında teknik üni'li oldugunu belirtmek zorunda mısın?

• quote:

Orijinalden alıntı: BeforeIforget

quote:

İnternette gerekli gereksiz her şeyi araştırmak benim de sahip olduğum bir hastalık.

Her mesajımda belirtmiyorum ki nerden çıkardın?
    Ayrıca sadece ondan bahsetmedim ikinci sırada ondan bahsettim de sen neden ona odaklandın ve seni neden bu kadar rahatsız etti?
    Ayrıca blokla geç rahatsız oluyorsan. (Rahatsız olunacak çok farklı şeyler de var hem.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknik Üniversiteli -- 29 Temmuz 2017; 9:31:4 >

• quote:

quote:

Ne kadar kıskanç, hasetçi bir insansın sen ya. Sabahtan beri aklımdan çıkmıyor söylediğin şeyler.

• Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Dopaminin bir görevi var. Doğada bizim hayatta kalmamızı, neslimizi sürdürmemizi, daha kaliteli bir hayat geçirmemizi sağlayacak şeyler yaptığımızda salgılanırdı. Yani bize faydası olan bir şeyler yapar ve bunun karşılığında kendi beynimiz tarafından ödüllendirilirdik. Sorun şu ki, şu an insanlar kendilerine hiçbir faydası olmayan şeyleri yaparak da dopamin salgılayabiliyolar. Aslında hiçbir şey kazanmamış olmalarına rağmen, kazanmış gibi hissediyolar. Bu da gerçekten faydalı işler yapmalarına engel oluyor. Çünkü gerçekten faydalı işler genellikle ciddi bir uğraş gerektirir.

O yüzden çer çöpten alınan dopamin az da olsa zararlı diyebiliriz.
  • Teknik Üniversiteli T kullanıcısına yanıt
    hocam arkadaş troll önemseme
  • dopamini en sağlıklı salgılama şekli spor yapmak.Mesela vücut geliştirme hem spor yapınca hemde gelişmeleri görünce bağımlılık yaratıyor hayatının vazgeçilmezi haline geliyor
  • quote:

quote:

quote:

Ne kadar kıskanç, hasetçi bir insansın sen ya. Sabahtan beri aklımdan çıkmıyor söylediğin şeyler.

Ağla

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.