|
SNR Değeri Minimum Kaç db Olmalı? (9. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: ManyaqhKsEğer mümkün ise ankastre gelen yerde modem i dene derim.Ve inşallah sorunu çözersin umarım..
Alıntıları GösterTurk telekom geldi baktı. Kabloyu değiştirin Cat5 yada cat6 kullanın dediler. Modeme takılan ethernet Kablo değil mi cat5-6 lar?
O Kablo ayrıca ankasörden daireye çekiliyor mu? İnce telefon kablosu çekiliyor diye biliyordum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: SkylinedTurk telekom geldi baktı. Kabloyu değiştirin Cat5 yada cat6 kullanın dediler. Modeme takılan ethernet Kablo değil mi cat5-6 lar?
O Kablo ayrıca ankasörden daireye çekiliyor mu? İnce telefon kablosu çekiliyor diye biliyordum
Alıntıları GösterADSL-VDSL o bahsettiğiniz klasik 2'li bakır telefon kablosunda çalışacak şekilde geliştirildi. 0.5mm bakır telefon kablosu DSL için standarttır. Cat5, Cat6 kablo şart değildir.
Eğer kaliteli olsun sonrada sıkıntı yaşamıyım diyorsan cat6 çek derim çünkü her hangi bir arızada 3 çift yedek kalacak.Tabi mesefa çok önemli ne kadar uzun masafe o kadar kötü performans kablo farketmeksizin.Tercih tamamiyle sana kalmış ama kesinlik le tek parça çek ek vs. olmasın ankastreden direk modem e (her ne kadar da telefon kullanmıyor olsanda kaliteli splinter tavsiye ederim ben akımım kontrollü şekilde modem e ulaşması için).
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ManyaqhKs -- 18 Aralık 2020; 19:1:7 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: ManyaqhKsADSL-VDSL o bahsettiğiniz klasik 2'li bakır telefon kablosunda çalışacak şekilde geliştirildi. 0.5mm bakır telefon kablosu DSL için standarttır. Cat5, Cat6 kablo şart değildir.
Eğer kaliteli olsun sonrada sıkıntı yaşamıyım diyorsan cat6 çek derim çünkü her hangi bir arızada 3 çift yedek kalacak.Tabi mesefa çok önemli ne kadar uzun masafe o kadar kötü performans kablo farketmeksizin.Tercih tamamiyle sana kalmış ama kesinlik le tek parça çek ek vs. olmasın ankastreden direk modem e (her ne kadar da telefon kullanmıyor olsanda kaliteli splinter tavsiye ederim ben akımım kontrollü şekilde modem e ulaşması için).
Alıntıları GösterCat6 nin menzilli yetmiyor maalesef sanırım 30-40 mt imiş
Bana sanırım 50 mt lazım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: SkylinedCat6 nin menzilli yetmiyor maalesef sanırım 30-40 mt imiş
Bana sanırım 50 mt lazım
Alıntıları Göstercat 6 10 gigabit internet için menzili 55 metre nasıl yetmiyor.Ayrıca cat 6 şart değil 2 telli iyi bir bakır kablo da işinig görür.Fakat mesafe ne kadar uzun ise sinyal değeri o kadar aşağı düşer.
Ankastreye gelen 100 mbps ise 50 metre kablodan sonra mutlaka gözle görülür bi düşüş yaşarsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ManyaqhKs -- 19 Aralık 2020; 12:41:55 >
-
11 altına asla düşürülmemeli, normalde en az 20 olması gerekir. -
Benim 3 senedir 7-8 arasında hocam herhangi bir kopma kesilme yavaşlama yaşamadım bu ay olan altyapı sorunları hariç.
-
Yaşamamış olabilirsiniz ben olması gerekeni yazdım. Sorun yaşayıp yaşamamanız kablo etrafında enterferans kaynağı bulunup bulunmamasına, kablonun izolasyonunun bulunup bulunmamasına modeminizin ve modeminizin bağlı olduğu dslam cihazınızın içerisinde bulunan sinyali filtreleyen donanınların kalitesine bağlı olarak değişir. Doğrusu snr yi 20 nin altına düşürecek şekilde kimseye internet tanımlanmaması gerekir. Ve insanların da altyapılarının kaldırabileceginden daha yüksek hızlarda bağlanma konusunda ısrarcı olmaması gerekir. Sonunda sıkıntı yaşıyan yine kullanıcı oluyor. Evet daha yüksek hızlara ihtiyacımız var günümüz şartlarına göre sahip olduğumuz internet hızları ihtiyaç duyduğumuz internet hızlarının yanında çok yetersiz ancak altyapıda kullanılan donanımların da belli limitleri var. O limitlere töleranslı şekilde uymazsak sorun yaşamamız olasılık dahilindedir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hipnoa -- 19 Aralık 2020; 14:54:12 > -
GelenGidenDSL Hızı(Kb/s):64000 8192
Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 63320 20787
SNR Sınırı (dB):7.9 17.8
Hat Zayıflaması(dB):0.00.0
Arkadaşlar daha önceleri snr 8.3 den dusmezdi ve hızım 72 megabit net çıkıyordu hız testinde son zamanit arıza kaydı oluşturdum herşey normal dediler
-
quote:
Orijinalden alıntı: ZeevacHat değerin gerçekten çok iyi. Bu değerle kopma yaşayamazsın. Çok Büyük ihtimal modemden kaynaklı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yeni modem aldım hocam. Pazartesi gelince deneyeceğim umarım modemden kaynaklıdır.
-
Hayırlsı olsun şimdiden. Hat zayıflamanız hiç yok aynı zamanda SNR değerleri de çok iyi. Modem Airties sanırım. Eskimiş olabilir. Yenisi gelince sorununuz çözülecektir diye düşünüyorum.
-
Merhaba, yaşadığınız sorunu www.turk.net/oim sayfamızdan modem buluşması gereken hızda buluşmuyor statüsünde destek kaydı açarak iletebilir misiniz? Arkadaşlarım saha ekiplerine sorunu iletecektir. -
Merhaba, bizden hizmet alıyorsanız www.turk.net/oim sayfamızdan paket / tarife işlemleri kaydı açarak iletmeniz durumunda çözüm uzmanlarımız kontrol ederek bilgi verecektir. -
quote:
Orijinalden alıntı: cobalt_evanHayırlsı olsun şimdiden. Hat zayıflamanız hiç yok aynı zamanda SNR değerleri de çok iyi. Modem Airties sanırım. Eskimiş olabilir. Yenisi gelince sorununuz çözülecektir diye düşünüyorum.
Merhaba. Evet modem Airties 5650 modeliydi. Eskidi heralde. Yeni modem ile sorun çözüldü.
-
kaç senedir kullanıyordunuz 5650 yi hocam. Babamın evde de 6 ya da 7 yıllık 5650 var. Kopma vs olmuyor da kablosuzda hızı çok düşük 2 3 mbit zor alıyor bazen 0.5 gibi değerlere düşüyor. Yanı dalgalanma oldukça fazla. Ama işin garibi kablolu fişek gibi. Herhangi bir dalgalanma yok gayet stabil.quote:
Orijinalden alıntı: ZeevacMerhaba. Evet modem Airties 5650 modeliydi. Eskidi heralde. Yeni modem ile sorun çözüldü.
Alıntıları Göster
Merak ettiğim konu 5650 lerin yavaş yavaş ömrü dolmaya başlayınca bu tip hatalar mı veriyor acaba
-
quote:
Orijinalden alıntı: VgrooveR
kaç senedir kullanıyordunuz 5650 yi hocam. Babamın evde de 6 ya da 7 yıllık 5650 var. Kopma vs olmuyor da kablosuzda hızı çok düşük 2 3 mbit zor alıyor bazen 0.5 gibi değerlere düşüyor. Yanı dalgalanma oldukça fazla. Ama işin garibi kablolu fişek gibi. Herhangi bir dalgalanma yok gayet stabil.
Merak ettiğim konu 5650 lerin yavaş yavaş ömrü dolmaya başlayınca bu tip hatalar mı veriyor acaba
Alıntıları GösterBen 3 yıldır kullanıyorum sanırım. Modemi ikinci el olarak buradan almıştım.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X