Şimdi Ara

Soğuk havada nem oranının hissedilen sıcaklığa bir etkisi yoktur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hiçbir meteoroloji kuruluşu soğuk havada nem oranını dikkate almaz hissedilen sıcaklığı söylerken. Rüzgar hızını dikkate alır. Nem oranının hissedilen sıcaklığa olan etkisinin hesaplanabilmesi için havanın en az 25 derece olması gerekmektedir. Nem oranı sıcak havada önemlidir. Yüksek nem oranı 25 derece ve üzerindeki sıcaklıklarda havanın daha sıcak hissedilmesine sebep olmaktadır.

0 derece havada nem yüzde 100 olsa bile o hava çok kuru bir havadır. Bunun sebebi hava soğudukça havanın taşıyabileceği su buharı miktarı azalması. Hava sadece taşıyabileceği nem miktarının yüzde 100'ne ulaşmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tanan

• Yükseklikle alakası var mı ?

Çünkü Erzurum'da ve Ordu'da aynı sıcaklık çok farklı hissettiriyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeni_kullanıcı

Yükseklikle alakası var mı ?

Çünkü Erzurum'da ve Ordu'da aynı sıcaklık çok farklı hissettiriyor.

Rüzgar hızıyla ilgilidir.

• Bilgilendirme için teşekkürler.
  • Göle G kullanıcısına yanıt
    Ben sizin gibi düşünmüyorum. Nem soğukta daha soğuk sıcakta daha sıcak hissettirir. Aynı sıcaklıktaki su ve hava gibi düşün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeni_kullanıcı -- 6 Şubat 2018; 17:40:57 >
  • Her gün 1 yeni bilgi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    çok soğuk havalarda beynin donması
    geçen hafta önce açıldı
    Rutubet / nem veya ne kokusu ise..
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeni_kullanıcı

Ben sizin gibi düşünmüyorum. Nem soğukta daha soğuk sıcakta daha sıcak hissettirir. Aynı sıcaklıktaki su ve hava gibi düşün.

Halk arasındaki yanlış inançlardan biri. Soğuk havada havanın taşıyabileceği nem kapasitesi zaten düşük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Göle -- 7 Şubat 2018; 8:48:39 >
  • Yine de nem taşıyor ama. Etkisi azdır veya çoktur bilmiyorum ama bence hissettiriyor
  • nem sıcak yada soğuk, ısı kaybını yada kazanımını, hızlandırdığı için nemli yerlerde üşürüz yada çabuk terleriz, ayıqs
  • Benimde aklimdaki deli sorulardan biri.

Balikesir ile İstanbul u kiyaslarsak.

Yazin İstanbul cekilmiyor nemden sicaktan yapış yapış oluyoruz.

Balikesir ise rahat o sırada.

Kışın İstanbul ılıman gibi bir iklim yaşarken (Nemden ve hava kirliliginden olduğunu düşünüyorum)

Balikesir sert soguk geçiyor (Nemsiz kuru hava)

Bunun mantikli aciklamasini yapabilecek babayigitleri bekliyoruz 🤙

• quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

nem sıcak yada soğuk, ısı kaybını yada kazanımını, hızlandırdığı için nemli yerlerde üşürüz yada çabuk terleriz, ayıqs

Sıcak havada nem, soğuk havada ise rüzgar hissedilen sıcaklığı etkiliyor. Soğuk havada nemin hissedilen sıcaklığı etkiliyor düşüncesi halk arasındaki yanlış bir inanç. Meteoroloji'de böyle bir şey yok.

Yazın heat index (nem ve sıcak) ile hissedilen sıcaklık hesaplanır. Kışın ise windchill (rüzgar ve soğuk) ile hissedilen sıcaklık hesaplanır. Nemli soğuk diye bir şey yok meteoroloji'de. Soğuk havada nem düşüktür zaten. Hava fazla su buharı taşıyamaz soğukta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Göle -- 7 Şubat 2018; 12:23:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Göle

quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

nem sıcak yada soğuk, ısı kaybını yada kazanımını, hızlandırdığı için nemli yerlerde üşürüz yada çabuk terleriz, ayıqs

Sıcak havada nem, soğuk havada ise rüzgar hissedilen sıcaklığı etkiliyor. Soğuk havada nemin hissedilen sıcaklığı etkiliyor düşüncesi halk arasındaki yanlış bir inanç. Meteoroloji'de böyle bir şey yok.

Yazın heat index (nem ve sıcak) ile hissedilen sıcaklık hesaplanır. Kışın ise windchill (rüzgar ve soğuk) ile hissedilen sıcaklık hesaplanır. Nemli soğuk diye bir şey yok meteoroloji'de. Soğuk havada nem düşüktür zaten. Hava fazla su buharı taşıyamaz soğukta.

http://agron-www.agron.iastate.edu/courses/Agron541/classes/541/lesson06a/6a.3.html

https://www.decodedscience.org/why-does-damp-cool-weather-make-it-feel-colder/6736

• quote:

Orijinalden alıntı: ONUR_345241

Benimde aklimdaki deli sorulardan biri.

Balikesir ile İstanbul u kiyaslarsak.

Yazin İstanbul cekilmiyor nemden sicaktan yapış yapış oluyoruz.

Balikesir ise rahat o sırada.

Kışın İstanbul ılıman gibi bir iklim yaşarken (Nemden ve hava kirliliginden olduğunu düşünüyorum)

Balikesir sert soguk geçiyor (Nemsiz kuru hava)

Bunun mantikli aciklamasini yapabilecek babayigitleri bekliyoruz 🤙

Konumuz nemin soğuk havada hissedilen sıcaklığa bir etkisi olmaması. Balıkesir kışın zaten İstanbuldan daha soğuk. Rüzgar da esiyorsa eğer daha da fark yaratır.

Erzurum'da -10 derecede hiç rüzgarsız durgun bir havada eldiven bile takmıyorum ama rüzgar esiyor olsa durum farklı olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Göle -- 7 Şubat 2018; 13:10:15 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.