Selamlar arkadaşlar reklamlarda fln görmüşsünüzdür suyu soğuk buhar yapıp klimamsı bi işlev yaratan ufo vantilatörleri. Ben gidip yerinde inceledim satıcı bi tane dükkanının önüne koymuş ama elimi önüne koyduğumda soğuk fln gelmedi. Satıcı hava 30 derece dışarıdayız o yüzden böyle evde çok farklı dedi ama tatmin etmedi beni bi klimanın önüne elinizi koyduğunuzda 50 derecede olsa soğuk üflediğini hissedersiniz.. Gerçi bu soğuk buhar etkisi yaptığından dolayı zaman geçtikçe hissediliyomuş fln fln ama 150 lira olduğundan yani standart bi vantilatörün net 5 katı olduğundan alıp evde denemek istemedim direkt. Var mı kullanan ya da kullanılan bi evde 10 dakika takılmış olan ? Klima kadar olmasada normal odayı bi parça soğuk yapar mı yoksa 150 daha verip 12000lik bi klima almak daha mı mantıklı?
Su ve buhar kullandigi icin ev gibi kapali ortamlarda bu nem oranini arttirabilir haliyle cok iyi bir sonuc verecegini sanmiyorum.Tabi kullanmadan bilemeyiz kullananlara sormak lazim.Ama bunlar klimalarin yerini tutamazlar paraniz yetiyorsa klima almaniz daha mantikli.Elektrik faturasinida hesaba katin klima alirken.
guney icin idaat bu nem yok cunku orda ama marmara bolgesinde yazin nemden nefes bile alamadigimiz bir ortamda bunu kullanirsak adam olur havasizliktan
Aletin bi olayı faln yok, normal oda nemlendiricileri varya buhar üflyen king sinbo faln gibi marketlerde görmşsünüzdür, onun gibi bişeyi vantilatöre monte etmişler. Sisleme fanı değil bu o açıdan serinleme beklemeyin. Sisleme fanlarında vantilatörün orta bölgesinde daire şeklinde sisleme ringi denen bi zımbırtı olr, onda minik mink delikler olr nozzle denilir onlara. Aynı el spreyleri gibi zerrecik olarak suyu ordan dışarı basarlar ama o deliklerin çapları daha küçük olduğundan, suyun basıncı fazla olduğundan su serrecikleri çk çok daha küçük olur hemen buharlaşırlar bu da serinlik yazpar etrafı faln ıslatmaz. Normalde bi tane vantilatör kısmı olur sisleme fanlarının bi tane de pompa motoru olur su tankı olur 10-20 litre. Açık havada faln belli miktar alana güzelce sernlik yapar. Serinletme kapasitesi de gaz haline geçirdiği su miktarı ile alakalıdır, mesela saatte 1000 gr (1kg) suyu bu şekilde tüketti, yaklaşık 2500 btu kadar bir enerjiyi ortamdan almış olur diğer bi anlamla da serinletmiş olur.
Bu UFO'dan kesinlikle daha iyi. Ama bunun pompa motoru yok direk şebekeye bağlıyorsun musluğa yani. İçimde o yüzden bi kuşku var, pompa olmadığı için yeterli basınç olurmu, yer faln ıslanır mı diye. Yok eğer yeterli ise bu alet bu ufonun zımbırtısındn çok çok daha iyi, fiyatı da sisleme fanı düşünülürse gayet uygun.
Bende gercekten cok merak edıyorum ınceleme fırsatım olmadı ama model gayet guzel bılgıler ıcın tesekkurler
bunun birde fan sesi var bunu da hesaba katın alırken... işyerine klima almadıgımızdan basucumdaki vantilatör tam bir gürültü makinesi.. Ama az çok işe yarıyo tek kişili sogutmada
Aman gözünüzü seveyim,böyle şeylerle ugraşmayın.300ytl den başlayan fiyatlarla alın bir klima serinlemek istiyorsanız.Hem ısınır hemde serinlersiniz.Heleki bugünkü sıcak havada iyiki klima almış derdiniz:)
ASLINDA BU BİZİM ADYABATİK SOĞUTMA DEDİĞİMİZ İŞLEMDİR YANİ ÜFLENEN HAVANIN NEM ORANININ YÜKSELTİLEREK HİSSEDİLEN SICAKLIĞIN BİR MİKTAR DÜŞÜRÜLMESİ MÜMKÜNDÜR ANCAK MAHAL BİR SÜRE SONRA NEME DOYACAĞINDAN MAHALDEN EGZOST YAPILMALIDIR. BU İŞLEM SANAYİİDE VE BİRÇOK SEKTÖRDE KULLANILMAKTADIR AŞAĞIDAKİ LİNKTE ÇOK DAHA BÜYÜK KAPASİTELERDEKİ SİSTEMLERİ İNCELEYEBİLİRSİNİZ. ATÖLYE VE İMALATHANELERDE HEM TAZE HAVA İHTİYACINI KARŞILAMAK VE UCUZA SOĞUTMA YAPMAK İÇİN KULLANILIR ÇÜNKİ BİR SOĞUTMA GRUBU, BÜYÜK BİR KOMPRESÖR VE SİRKÜLASYON POMPALARI YERİNE SADECE FAN MOTORUYLA SOĞUTMA YAPILIR.