Şimdi Ara

Sogukta ilk marsda almiyor (civic)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba enteresam bir sorun turemeye basladi, arac daha 4 aylik sifir pireminyum otomatik aracim. Aracda bu siralar sabahlari yada cok soguk oldugu zaman ilk marsda almiyor bi an civ diyip ateslemeyi kesiyor akude sorun oldugunu zannetmiyorum servisde olctuler noirmal dediler zaten motor isndiktan sonra marsda sorun olmuyor servise gidince tabi motor isinmis oluyor acaba mars dinomosu kaciriyor olabilirmi hic basiniza boyle bir durum geldimi....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hiç çalışmadığı olmadı ama olağandan daha uzun marşa basmam gerektiği oldu... ayrıca çalıştıktan sonra 1dk falan çok sallanarak ve titreyerek çalıştığı da oldu. soğuk havalarda böyle şeyler normal bence fazla kafaya takmamak lazım.
  • 2001 vtec civicim ilk marşta zayıftı 2. marşta mutlaka çalışırdı soğuk havalarda....ama sizinki daha 4 aylık araç bence bir sıkıntı vardır....marş motoru ve ateşlemeyle ilgili bir sıkıntı vardır mutlaka.....Kontrol ettirin bence ...
  • biraz gaza basarak denemeli.
  • 4 yıldır civic kullanıyorum, hiç sorun çıkarmadı
    en soğuk havalarda bile marşa dokunduğum anda çalışıyor
    kontakta 1 saniye bile tutmuyorum elimi
  • arkadaşlar gecen hafta cuma sattım aracı dahamı honda allah yazdıysa bozsun yok arkadaş bu araçdan acayip soğmustum zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem_b

arkadaşlar gecen hafta cuma sattım aracı dahamı honda allah yazdıysa bozsun yok arkadaş bu araçdan acayip soğmustum zaten

Honda'dan illallah dedirtecek kadar ne sıkıntılarınız oldu merak ettim doğrusu..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

arkadaşlar gecen hafta cuma sattım aracı dahamı honda allah yazdıysa bozsun yok arkadaş bu araçdan acayip soğmustum zaten

hondadan nie bu kadr soğudunuz acaba?
  • quote:

Senin gibilerden bir sürü türesede buralarda benim gibi civic takibinde olanlara gün doğsa keşke.Belki inananlar olurda araçlarını daha ucuza satma konusunda ikna olabilirler.
  • quote:

Soğumanızın nedenini merak ettim civic almayı düşünen biri olarak?
    Bilgilendirirseniz sevinirim.
  • Tüm hondalar mükemmel olacak diye bir kanun yok heralde adam demekki bazı arızalarından bıkmış....2002 Hondamda kapı otomatiğine 350 tl istediklerinde kafayı yicektim....Elimden 3 honda geçti problemli bir hondaya düşün ondan sonra görün siz....Tümü aynı değil illahlah edecek kadar değil ama ettiren de olur....
  • quote:

sana sorunlusu denk gelmiş, genelde hondaların sorunu yoktur
  • kusura bakmayın biraz geç cevap olucak ama genel olarak

yakıtından illalah ettim temmuz ayında aldım sıfır otm pireminyum beyaz renkli görsel olarak kullanış olarak hiç bir araç eline su dökemez ama yakıt delirtti beni sanki içinde 2.0 motor var acayip yakıyordu iyşallah dizel mondeo alıyorum yakın zamanda.
    benzin pahalı ama bu araç inanın 1.6 gibi yakmıyor kimse bana su bu demesin zira daha yeni sattım gayet iyi biliyorum aracı ,
    boyası da keza öyle sanki koklatmıslar üstüne
    alman arabasından artık saşmam inan inansın yada inanmasın bu araç sömürüyor (civic) ...
  • Verilerle anlatsanız yakıt tüketimini daha iyi olurdu.
    Eski kasa ve yeni kasa kullananlar şehir içi ve şehir dışı yakıt tüketimlerini yazmışlardı bu forumda ki makul oranlardı benzinli otomatik bir arabaya göre.
    Gerçi arabadan soğumuşsunuz siz. Yeni çıkan arabaların çoğu da güzel. Artık zevk meselesi yani..
    Kazasız belasız kullanın.
  • quote:

Arkadaslar merhaba enteresam bir sorun turemeye basladi, arac daha 4 aylik sifir pireminyum otomatik aracim. Aracda bu siralar sabahlari yada cok soguk oldugu zaman ilk marsda almiyor bi an civ diyip ateslemeyi kesiyor akude sorun oldugunu zannetmiyorum servisde olctuler noirmal dediler zaten motor isndiktan sonra marsda sorun olmuyor servise gidince tabi motor isinmis oluyor acaba mars dinomosu kaciriyor olabilirmi hic basiniza boyle bir durum geldimi....

bende de oldu ;bir kaç defa uzun bastın ama yinede tek seferde çalıştı, birkaç defade 2. marşta çalıştı çok problem olmadı
    ama yenilerinde aküyü 5 amper büyütmüşler
    sanırım bizim kasalarda motor kapalıyken teyp,far fan gibi donanımlar aküde sorun yaratıyor uzun kullanımda tabi
  • 0w40 yağı koyalım marşa dokun çalışır Deneyelim
  • Şu Civic'e çok yakıyor diyen adamlardan da gına geldi arkadaş... Kaç defa test ettik verileri koyduk foruma, gayet makuldu. "Az yakmaktan" kastettikleri nedir cidden merak ediyorum, dizel ile falan mı kıyaslıyorsunuz yoksa?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

Şu Civic'e çok yakıyor diyen adamlardan da gına geldi arkadaş... Kaç defa test ettik verileri koyduk foruma, gayet makuldu. "Az yakmaktan" kastettikleri nedir cidden merak ediyorum, dizel ile falan mı kıyaslıyorsunuz yoksa?

Milletin aracı FGM yakıyormuş, yeni bir yakıt türü... LPG'den bile ekonomik!

*** FGM: Fasulye Generated Methane
  • bir depo ile ancak 400-450 km. yapılabiliyor, bencede çok yakıyor
    corolla ile 550 km. yapıyordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: caucass

bir depo ile ancak 400-450 km. yapılabiliyor, bencede çok yakıyor
    corolla ile 550 km. yapıyordum

Hem Corolla hem de Civic 1.6 atmosferik ve Tam Otomatik miydi? Depo hacimleri ne kadar, aynı mıydı? Öyleyse çok ilginç...

Civic HB aracımla (1.8 140hp + Tam otomatik) tamamen şehiriçi 500km civarı yapıyorum. Yer Erzurum, çevre yolu falan yok, Ekim ayından beri ilk kez birkaç gündür havada artı dereceleri görüyoruz. Çoğunlukla kısa mesafe (evden işe, işten eve) kullanıyorum. Kaç sabah çalıştırdığımda -18 dereceleri gösteriyordu. Soğuk hava ve yüksek rakım zaten tüketimi artırıyor... Kullanım tarzım araçta başkaları varken (eşim, arkadaşlar vs.) gayet sakin, yalnızken redline görmeden inmem Tüm bunlara rağmen tüketim 500km civarında. Sizin araçta bir sorun olmadığına emin misiniz?

***Ekleme: Civic depo 50lt, Corolla depo 55lt

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.