Şimdi Ara

Soğutma sıvısı sızıntı tespiti için katkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
2.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Az da olsa soğutma suyu eksiliyor. Borulardan mı, radyatörden mi bilmiyiyorum. Kimi şurdan kimi burdan diyor. Elletmek istemiyorum.
    Motor soğutma suyuna ekleyip çatlak tespiti yapabileceğim zararsız bir sıvı var mı?
    (UV el fenerim de var. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 13 Nisan 2016; 5:29:09 >

• Marka olarak bilmiyorum ama silindir kapağı çatlağı aramak için düşündüğünüz şekilde boyalı sıvılar piyasada bulunabilir.

Kendi aracımda kalorifer peteği bakır fakat yan kapakları plastik olduğu için şişletip kaçıran yerleri lehimletemiyordum. Berner marka kaçak önleyici kullandım. Yazdığına göre kaçak noktalarda köpüklenerek tıkama yapıyormuş. Yazın camların buğusunu silmekten kurtuldum.

Hortumlarda veya kelepçelerde arıza varsa ihmale gelmez. Yeni arabaların soğutma sisteminde daha fazla basınç var. Arıza verince tamirciye kadar idare etmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alphace

Az da olsa soğutma suyu eksiliyor. Borulardan mı, radyatörden mi bilmiyiyorum. Kimi şurdan kimi burdan diyor. Elletmek istemiyorum.
    Motor soğutma suyuna ekleyip çatlak tespiti yapabileceğim zararsız bir sıvı var mı?
    (UV el fenerim de var. )

Ankara da isen nereden aldigini paylasirmisin ? Bende de ayni sorun var,4-5 ayda yariya kadar eksilme oluyor.

Soyle yapilabilir.Basinc basan sistemler varmis sogutma sistemine hava basip kacak veren yer boyali suyla tespit edilebilir.Fosforlu su dokup gece bakilabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun zamandan beri varsa antifrizin rengi kalıyo kaçak yapan yerde. Dikkatlice kontrol ettiniz mi?
  • PC modifiye bölümünde baktım fosforlu kalemin içindeki keçeyi birkaç gün suya bırakıp motor sıvısına ekleyeyim diyorum. Turuncu olanına uv ışıkla baktım daha parlak görünüyor.

UV lambayı İstanbul Tahtakaleden almıştım. 1 tane Kalem pil AA veya 18000 denilen 3,6 V lion pille çalışıyor. Çalışma açısından sahte para kontrol lambaları ile aynı. Fakat biraz daha az etkili. Eski işyerinden kalan para kontrol cihazının florasan lambasını ışıldağa taktım ve geçen sene aldığım led ile karşılaştırdım. Florasan olan daha iyi işlev yapıyor. Led ise taşınabilir.
    Böyle bir şey.

Sızıntı için iki kişiye baktırdım, biri kireç lekelerine bakarak radyatörde, diğeri de antifriz lekelerine bakarak hortumlarda dedi.
    Eksiltme 1.000 km de 500 ml kadar.
    Ayrıca Uv lambayı klima kaçak tespiti için de kullanıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 15 Nisan 2016; 10:24:47 >

• sanırım gözlükte lazımdı yanlış hatırlamıyorsam ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gözlüğe gerek yok. 1 liralık fosforlu kalemin (fosforlu değil aslında isimlendirme yanlış) içindeki süngeri çıkartıp biraz su olan pet şişeye koydum. Sonuçlar aşağıda

Normal ışıkta

UV ışık ile

Acaba antifriz ve sıcağı görünce ne olacak? Azar azar ilave edip denemek lazım.
    Problemi tespit edince soğutma suyunu komple yeniletebilirim. Önümüz yaz, kireçli paslı su ile dolaşmaya gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 16 Nisan 2016; 0:12:23 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.