Şimdi Ara

soğutucu-cpu yapışmış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • p4 soket 478 işlemci ile tt tower112 soğutucu yapışmış, sökemiyorum.
    saç kurutma makinasıyla üflet demeyin yarım saat denedim. hatta o yetmedi elektrikli sobayı açtım şu yaz günü önüne koydum yine olmadı. gerçi anakarttan ayıramadığım için pek fazla seçeneğim yok.
    işlemciyi kastırayım belki ısınır bırakır dedim işlemci zaten fansız 56 dereceyi geçmedi bir türlü. üstelik cc generals oyunundaki alev atan tanklardan bir sürü üretip paso alevli ekran görüntüsüyle yordum.
    şimdi, anakarta, soğutucuya, işlemciye zarar vermeden sökebileceğim ve öyle günler haftalar sürmeyecek bir yöntem bilen var mı?
    bunu acele yapmam lazım çünkü işlemciyi satmak üzere anlaştım. bi de yeni işlemci için de anlaştım. yani bu meret sökülmeli.

• Bicak Kullan(maket Bicagi ile Hem cek zaten 1 darbe wurdunmu gerisi gelir....
  • quote:

Orjinalden alıntı: aLLyC
    Bicak Kullan(maket Bicagi ile Hem cek zaten 1 darbe wurdunmu gerisi gelir....

düşündüm ama anakartın ıvır zıvırlarından oraya yetiştiremedim
  • abii termal iletken yerine japon falan mı sürmüştünn..neden bölee yapışma yaptı ki iletken..??,
    gçmiş olsun...

sen en iyisi soğutucuyla ve mainboardla birlikte sat işlemciyii..
    cidden düşünüyorumda aklıma bişe gelmiyoo..derkene

tam olarak tower in nasıl bağlandığını bilmiyorum ama..
    soğutucunun klipslerini açıp..
    soğutucuyu işlemci üzerinde saat önünde ve tersine zorlayarak döndürmeye çalıştın mı??
    belki bir etkisi olabilir... zaten birazcık dönse gerisi gelir.
  • Hyper6+Arctic Silver3 ile aynı sorunla karşılaşıyordum. 600gr üzerinde ağırlığı olan soğutcu işlemcinin üzerine oturtulunca, arada akışkanlığı düşük macun olunca birde soğutucu kilitlenip baskıyı artırınca iyicene işlemcinin üzerine yapışıyor. İşlemci sokete kilitliyken soğutucuyu işlemciden ayırmak çok zor. Ciddi olarak yüklenilirse soket kilitliyken işlemci soğutcuyla birlikte gelebilir yani işlemci ayakları zarar görebilir. Ben soğutucunun altına ulaşıp soket kilit kolunu ne kadar olursa kaldırıyorum, kilit kalkınca işlemci soğutucuyla birlikte kolayca geliyor sonrada işlemciyi sağa sola kaydırarak çıkartıyorum. İşlemcinin soğutucudan dikey şekilde kurtulması çok zor.
  • Bende arctic silver 5 termal macun kullanıyorum. Her seferinde yapışıyo işlemci soğutucuya. Çekince kuvvetlice anakartın işlemci klipsini açmadan direk geliyo işlemci. Sağa sola oynatarak zar zor çıkarabiliyorum işlemciyi, dik çıkarmak mümkün olmuyo. Ama tabi klips açılmadan direk çıkınca işlemcinin ayaklarından birkaçı bikaç defa yamulmadı deil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y@huz@ -- 12 Haziran 2005, 4:04:59 >
  • bende termal macunla stock sogutucuda aynı sey basıma geldı sogutucu cıkmıyordu bı abandım celeron ıslmecı socket kılıtlı oldugu halde fanla bırlıkte cıktı ıyıkı bı sey olmadı
  • yapışmamaıştır
    hava sıkışmıtır ortada
    bana da olmuştu asıl mıştım cpu ile birlikte soğutucu gelmişti
    biraz sağlı sollu çevirerek çek
  • Bıçakla kenardaki termal macunu kes.Bende çıkmıştı yada maket bıçağını arasına sokacan
  • arctic silver3 kullanmıştım, daha önce stock soğutucuda yapışmıştı, çekince klips falan açmadan işlemci yapışık olarak soğutucuyla birlikte gelmişti. şimdi daha kötü şartlar var; tt tower112 850 gr falan. işlemci ısınmayan ve voltaj yemeyen nadir bişey.(bunun zararlı olabileceği bir durumu asla düşünemezdim)
    ama en kötüsü; bendeki soğutucuda bağlantı aparatlarından biri eksik. p4 için olan bir metal yok, onun yerine daha küçük olan amd bağlantı aparatı kullanmıştım. onu takarken soğutucuyu sağa sola oynatarak vidaları sıkıştırmıştım. şimdi vidalardan iki tanesini söktüm ama diğer ikisi takılı, onları da sökemiyorum. yani işlemciyi soğutucuyla birlikte çekemiyorum.
    Şeytan diyo oraya şırıngayla aseton falan dök, erite erite işlemci ile soğutucu arasını açsın.
    kasayı da yatık kullanmak iğrenç bişeymiş, cdyi takmayı becersen çıkartmayı beceremiyosun. allahtan 3 tane optik sürücü var, birinde NFS U2 cdsi birinde renegade cdsi takılı. onlara hiç dokunmuyorum.

• Hep ısıtmaktan bahsetmıssınız ama hıcbırınız sogutmayı onermemıssınız ıslemcınle sogutucuyu cıkar bı arada sona koy bır torbaya at buzluga 30 dk sonra cıkar ve saga sola dondurerek cıkar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ers1n
    Hep ısıtmaktan bahsetmıssınız ama hıcbırınız sogutmayı onermemıssınız ıslemcınle sogutucuyu cıkar bı arada sona koy bır torbaya at buzluga 30 dk sonra cıkar ve saga sola dondurerek cıkar.

işlemci soğtucu anakart tek parça
    tabii çevirme şansımın olmadığını yazmışım.
  • Kasayı derın dondurucuya at
  • quote:

Orjinalden alıntı: DonQuichotte

p4 soket 478 işlemci ile tt tower112 soğutucu yapışmış, sökemiyorum.
    saç kurutma makinasıyla üflet demeyin yarım saat denedim. hatta o yetmedi elektrikli sobayı açtım şu yaz günü önüne koydum yine olmadı. gerçi anakarttan ayıramadığım için pek fazla seçeneğim yok.
    işlemciyi kastırayım belki ısınır bırakır dedim işlemci zaten fansız 56 dereceyi geçmedi bir türlü. üstelik cc generals oyunundaki alev atan tanklardan bir sürü üretip paso alevli ekran görüntüsüyle yordum.
    şimdi, anakarta, soğutucuya, işlemciye zarar vermeden sökebileceğim ve öyle günler haftalar sürmeyecek bir yöntem bilen var mı?
    bunu acele yapmam lazım çünkü işlemciyi satmak üzere anlaştım. bi de yeni işlemci için de anlaştım. yani bu meret sökülmeli.

cok dıkkatlı ol eger ıslemcı yerınden oynar bacaklar koparsa zıcarsın... dıyelımkı zıctın yazıcıoglu en ust katta bacak takıolar 25 milyon masrafla ama neolursa olsun dıkkatlı ol....

not: arkadasmısın basına geldı ordan bılıorum:)) ısrar ettım bırak yapım dıye yok yaw ben yaparım dedı sorası malum kadıkoyun yolları tastan yazıcıoglununa gıttı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anzorat -- 12 Haziran 2005, 18:23:06 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.